iPhone 6s: Τα κομμάτια της έκδοσης με 64GB κοστίζουν 234 δολάρια

Είναι δεδομένο ότι οι συσκευές που αγοράζουμε στην τιμή των 500-600 δολαρίων και άνω, έχουν πολύ πιο χαμηλό κόστος κατασκευής, αλλά λόγω άλλων παραγόντων οι τιμές ανεβαίνουν. Κάθε χρόνο που κυκλοφορούν οι ναυαρχίδες μεγάλων ονομάτων έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στο κόστος κατασκευής. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το νέο iPhne 6s 64GB που κοστίζει 234 δολάρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Merrill Lynch, στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται το κόστος των κομματιών του iPhone 6s με το πιο σκληρό αλουμίνιο, το 3D Touch, το νέο επεξεργαστή, την νέα κάμερα κλπ., το οποίο είναι πιο πάνω από τα προηγούμενα s διότι η Αpple έχει αρκετά νέα κομμάτια μέσα

Σχεδόν το μισό κόστος πηγαίνει στον επεξεργαστή και τα cellular radios, 25 δολάρια σε 14nm A9 επεξεργαστή, 20 δολάρια για flash memory στην έκδοση με 64GB ενσωματωμένη μνήμη, 36 δολάρια για radios μεταξύ των οποίων το LTE modem της Qualcomm, 22 δολάρια πηγαίνουν σε αισθητήρες όπως εκείνος των δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Η οθόνη είναι από τα κομμάτια που κοστίζουν ακριβά, ενώ άλλα τμήματα όπως το σασί από αλουμίνιο και καλωδίωση, κοστίζουν από 33 δολάρια το κομμάτι.

Συνολικά τα κομμάτια του iPhone 6s με ενσωματωμένη μνήμη 64GB κοστίζουν 234 δολάρια. Η τιμή του στην αγορά είναι στα 799 ευρώ στις ευρωπαϊκές χώρες και 750 δολάρια στις ΗΠΑ. Να πούμε ότι στην τελική τιμή του iPhone εκτός από τα ίδια τα κομμάτια, περιλαμβάνονται και άλλα κόστη όπως οι πληρωμές των υπαλλήλων, η διαφήμιση κλπ., αλλά σαφώς και η Apple θα έχει μεγάλο μερίδιο κερδών.

iPhone 6s: Τα κομμάτια της έκδοσης με 64GB κοστίζουν 234 δολάρια, iPhone 6s: Τα κομμάτια της έκδοσης με 64GB κοστίζουν 234 δολάρια

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
steliosGalaxyGrand2

Αυτό το άρθρο που γράψατε και γράφετε και για άλλα πολλά κινητά δεν μας βοηθάει καθόλου γιατί άλλο να πάμε εμείς να αγοράσουμε 1 εξάρτημα και να το πληρώσουμε 30 ευρώ και άλλο πράγμα αυτές οι μεγάλες εταιρείες που κάνουν χονδρικός δεκάδες εκατομμύρια παραγγελίες και αντί 30 το πληρώνουν π.χ 15

NZ

Και;
… και η τσάντα Prada έχει 50-100€ κόστος κατασκευής, αλλά με το που ραφτεί το σήμα του οίκου, η τιμή εκτινάσσεται στα 2.500 €

Nio

@stellara δεν εγραψαν το αρθρο για να πας να αγορασεις τα εξαρτηματα ενα ενα.
Αλλα για να μαθεις ποσο στοιχιζει η συσκευη στην apple. Αν σε ενδιαφερει. Τωρα αν υπαρχει καποιος μαγκας που μπορει να φτιαξει δικο του smartphone θα ηθελα να τον γνωρισω.

Λορδεν Ντελον

Τι και
αυτό με τη τσάντα τη το αναφέρεις σαν δικαιολογία
Aυτό λέμε πολλά προϊόντα είναι υπερκοστολογημενα
Αλλα οι εταιρίες αφού βλέπουν ότι υπάρχουν άτομα σαν και σένα καλά κάνουν και βαράνε στο ψάχνω
Τους κάνετε δισεκατομμυριούχους και τους λέτε και ευχάριστω

johnix

Δεν υπάρχει υπερκοστολόγηση
234$ Το hardware + $ το software development και support + marketing $ + new product development + λειτουργικά έξοδα της εταιρίας = τιμή του κάθε product .

Μια χαρά….
Κάτοχος oneplus one, moto g και iphone 6 ..τα αγπάω και τα 3 για διαφορετικους λόγους το καθένα.

Don mitso mou

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτών των άρθρων. Παρουσιάζουν μια στρεβλή όψη της πραγματικότητας. Σε προϊόντα όπως τα κινητά, σαφώς και δεν υπολογίζει η κάθε εταιρία την τιμολογιακή της πολιτική, απλά κάνοντας μια πρόσθεση του κόστους των επί μέρους κομματιών του. Ειδικά στην περίπτωση της Apple και του iphone, που οι πωλήσεις του ισοδυναμούν σε ένα τεράστιο κομμάτι των εσόδων της και επομένως επιμερίζονται και τεράστιο κομμάτι των λειτουργικών εξόδων !!!!!! Οποίος θέλει μπορεί να δει άρθρα σε έγκριτα οικονομικά sites που απευθύνονται κυρίως σε επενδυτές, να δούνε ποιο είναι το, και πάλι κατα προσέγγιση, ποσοστιαίο κέρδος, αν δεν κάνω λάθος στο iphone είναι περίπου 30 κάτι της εκατό.

Costas

Και 50€ πιο κάτω να το πουλούσε και πάλι θα έβγαζε κέρδος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλά και κάνει και τα πουλάει στα 1000€, από την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που το αγοράζουν πριν ακόμη το ανακοινώσουν. Έχουν βγει πολλά και διάφορα παρατσούκλια γι αυτό το είδος των ανθρώπων. Φανατικοί υποστηρικτές την μάρκας και μόνο! Και 1500€ να το πουλούσαν πάλι θα το αγόραζαν.

johnix

#costas η μεγαλύτερη επιτυχία μιας εταιρίας είναι να έχει loyal customers. Και δεν είναι κακό παρά μόνο μπράβο μπορεί κανείς να πει. Ο σκοπός όλων των Brands είναι το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος και ΜΟΝΟ αυτό βλέπουν όλες …μα όλες οι εταιρίες.
Είτε λέγεται cocacola είτε HTC είτε Google ..nike… κοκ.
Τώρα loyal customers υπάρχουν για άπειρα brands, ( brand είναι και μια ταινία που θα πας να σκάσεις τα λεφτά σου να δεις το 4ρτο sequel έχοντας δει μόνο teaser )
Τα Isheeps είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι να δημιουργείται BUZ γύρο απο τα brands με σκοπό να ακουστούν και να συζητηθούν όσο περισσότερο γίνεται. Παράδειγμα ποιος σκοτίστηκε αν κολοκάτσεις πάνω στο Iphone στραβώνει? ο μελλοντικός πελάτης που αν του πείς οτι τώρα πλέον δεν στραβώνει διότι στο S μοντέλο έχει ενισχυμένο κράμα μετάλλου.
Οπότε προτού κατηγορήσεις τους ανθρώπους που αγοράζουν σύμφωνα με τα γούστα τους, αναλογήσου τι ρόλο βαράς εσύ στο επικοινωνιακό παιχνίδι των samsung,motorola,sony, apple με το να αναπαράγεις τα “πολλά και διάφορα παρατσούκλια” έστω και υπονοώντας τα.

antonis

@Don mitso mou μάλλον εννοείς 300% οχι 30 γιατί πολύ απλά αυτό δεν παίζει..

jim aten

(το σχόλιο αφορά οποιοδήποτε προϊόν, οποιασδήποτε εταιρείας, και ειδικά τεχνολογίας): Περιττό όσο δεν πάει το άρθρο, αφού δεν αναλύει εμφατικά: – κόστος έρευνας & ανάπτυξης – κόστος κεφαλαίου – οικονομίες κλίμακας (το ίδιο τεμάχιο, από το ίδιο εργοστάσιο στην Κίνα, εγώ θα το πληρώσω 5απλό… που φυσικά δεν πουλάνε σε τριτους) – κόστος ανάπτυξης γραμμής παραγωγής και εκπαίδευσης προσωπικού – κόστος προσωπικού apple (όχι υπεργολαβίες) – κόστος ανάπτυξης λογισμικού (!!!!!!!!!!) – κόστος μεταφοράς – κόστος συσκευασίας – κόστος πιστοποίησης & ελέγχου – κόστος φόρων – marketing & branding – εταιρικές επενδύσεις (πχ ακίνητα, ιδιόκτητα καταστήματα κλπ) – after sales support – συντήρηση δικτύου (εμπορικό & i-store) – κέρδη μετόχων Όλες αυτές οι κατηγορίες φυσικά και έχουν μεγάλη ή μικρότερη συμμετοχή στο τελικό προϊόν, και είναι απαραίτητες για την επιτυχία ενός προϊόντος… αν εγώ φτιάξω το καλύτερο smartphone (συσκευή, με ή χωρίς λογισμικό) του κόσμου, με χειροποίητα υλικά και επιτύχω κόστος 100€ (αδύνατο, αλλά λέμε), χωρίς όλα τα παραπάνω, κανείς δεν θα το μάθει και κανείς δεν θα το αγοράσει… μην δημιουργούμε εικόνες διχως αξία… Ακόμα και μία “βιολογική” τομάτα (με φυσικό πότισμα από τις βροχές) έχει κόστος 0,001€ (ο σπόρος) αλλά χίλια άλλα στα΄δια μεσολαβούν μέχρι να μπει στο ψυγείο… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.