iPhone 6s: Πως αυξάνει η Apple την ζήτηση για τα 64GB

Με το μέγεθος των δεδομένων και των apps να αυξάνεται όλο και περισσότερο, παράλληλα αυξάνεται και η ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Με τα iPhone 6s η Apple αποφάσισε να κρατήσει την standard έκδοση στα 16GB και δέχτηκε αρκετά επικριτικά σχόλια γι’αυτό. Για παράδειγμα οι νέες Live Photos (φωτογραφίες μερικών δευτερολέπτων) απαιτούν διπλάσιο χώρο από τις κανονικές.

Το ότι η Apple διατηρεί την έκδοση με χωρητικότητα 16GB και η αμέσως επόμενη είναι τα 64GB, χωρίς να υπάρχει η επιλογή των 32GB, ίσως είναι ένας τρόπος οι χρήστες να πηγαίνουν προς τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά μοντέλα. Επομένως η Apple κερδίζει περισσότερα χρήματα πουλώντας τα πιο ακριβά μοντέλα, άρα και τα 16GB έχουν λόγο ύπαρξης για την ίδια.

Για παράδειγμα στην Ελλάδα το iPhone 6s 16GB έχει τιμή 789 ευρώ και τα 64GB πηγαίνουν στα 899 ευρώ, αντίστοιχα το iPhone 6s Plus 16GB έχει τιμή 899 ευρώ και η αμέσως επόμενη έκδοση με τα 64GB ενσωματωμένη μνήμη κοστίζει 999 ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η RBC Capital Markets η Apple φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά να ωθεί τους χρήστες προς τις εκδόσεις με την μεγαλύτερη χωρητικότητα. Πέρσι το ποσοστό όσων σκόπευαν να αγοράσουν iPhones με χωρητικότητα 16GB ήταν στο 40% και φέτος έπεσε στο 33%.

Αντιθέτως τα μεγαλύτερα μοντέλα ήταν χαμηλότερα το 2014, το μοντέλο των 64GB στο 48%, ενώ όσοι σκόπευαν να αγοράσουν τα 128GB ήταν μόλις το 12%. Φέτος τα ποσοστά αυτά πήγαν στο 51% και 16%, αντίστοιχα. Αυτό φυσικά σημαίνει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της Apple.

iPhone 6s: Πως αυξάνει η Apple την ζήτηση για τα 64GB, iPhone 6s: Πως αυξάνει η Apple την ζήτηση για τα 64GB

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας

Ποσό ξεκάθαρο το κάνουν ότι τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος ..τέτοιες τιμές και να σκέφτεσαι αν θα έχεις χορό να βγαλεις μια φωτογραφία/βίντεο.. Θεωρώ ότι τέτοιες πολιτικές πρέπει να τιμωρούνται από τον καταναλωτή

Agnostos13

Βλεπω του χρονου iPhone 7 στα 64-128-250gb και iPhone 6C στα 16-32gb

Svkgr

SUPER… Εδώ το 4S 8gb μοντέλο 4ετίας το πουλάνε 240€.

9gag

μ’αρεσει που εγινε και ολοκληρη ερευνα για το αυτονοητο…

Themazerunner

Μου αρεσει που κανουν και ερευνα…
Τα 16 ειναι κραχτης που ανεβαζει την τιμη αναλογως ποσο θελει να πουλησει και να βγαλει σε κερδος η apple στα υψηλα ξεροντας οτι τα 16 ειναι πλεον αστεια.
Εαν εβαζε τα 16 π.χ στα 1000 τα 64 και 128 θα πηγαινανε 1100 και 1200.Το φιλαει για του χρονου για την επομενη σουπερ “καινοτομια”.
Οταν και αν πεσει η τιμη στο skroutz κανα 150 μονο τοτε αξιζει για οσους το θελουν.
Διαφορετικα οι μεγαλες αλυσιδες βρισκονται σε παρανοια…τριβουν τα χερια τους.

george

οι καταναλωτες εχουν την πιτα εχουν κ το μαχαιρι,δεν υπαρχει ουτε κατι το κακο ουτε κατι το αδικο.ο καθενας κρινει κ πρατει,κ η apple καλα κανει κ αισχροκερδει στις τσεπες των πελατων της,αναλογα με αυτον που εχεις απεναντι σου συμπεριφερεσε αναλογος.κ εγω αν εβρισκα καποιον να του τα μασησω θα το εκανα δεν με λενε ιησου.

Γιώργος

Πιστεύω ότι η εταιρεία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από καμία άλλη εταιρεία η οποία προσφέρει την αρμονία, την απίστευτη πρόοδο που κάνει όλα αυτά τα χρόνια με κύριο γνώμονα να δώσει ως βάση την αίσθηση της υψηλής ποιότητας κατασκευής, με την ομορφιά να διαχέεται σε όλο το μεγαλείο της εξυπηρέτησης με την προσφορά προς τον καταναλωτή.

Impressive-Instant

Εννοείται ότι καλά κάνει εφόσον είναι επιχείρηση. Το θέμα είναι τι κάνουν οι καταναλωτές…

Γιάννης

Μήπως και ξέρει ο μέσος αγοραστής iphone τι θα πει Gigabyte και ότι 16 δεν φτάνουν ούτε για ζήτω? Αν το ήξερε τότε δεν θα ήταν άσχετος και δεν θα αγόραζε τα υπερτιμημένα προιόντα του μήλου με τεχνολογία 2012.

Nio

Καλά κάνει. Στην υγειά των κοροιδων. Γιατί αν έβγαζε 32gb έκδοση όλοι αυτό θα αγοραζαν.
Αφού υπάρχουν τα κορόιδα εγώ θα έβγαζα μόνο δύο εκδόσεις 8gb και 128gb.

Manolis

δε το λες και κράχτη στα 800 ευρώ στη χώρα μας – στην Ευρώπη!!!! :p

Bloodmaster

Οταν τα ειπα αυτα σε προηγουμενα σχολια για το iphone δεν με ακουγατε. Αλλα κοιταξτε και ο Cook για την ψυχη της μανας του δεν θα δουλεύει πρεπει να βγαλει και αυτος το ψωμι του. Ας τον υποστηριξουμε οικονομικα λοιπον αγοραζοντας απο 3 iphone ο καθενας γιατιτην βγαζουν δεν την βγαζουν εκει στην apple. Ερε εχει ο καιρος γυρισματα.

trololo

@Γιώργος για εξηγησε μας την προοδο που σ εχει προσφερει να κλαψουμε λιγο :p

NZ

Υπάρχει και το iCloud!
Από τη στιγμή που αυξάνοινται και οι ταχύτητες στα δίκτυα (είναι ένας παράγοντας), ένα ποσοστό χρησιμοποιεί το σύννεφο για να κάνει τη δουλειά του πάντως. Οπότε, εν μέρη και τα 16 Gb είναι μια χωριτικότητα που χρησιμοποιείται ευρέως (μικρή, αλλά λειτουργική). Γνώμη.

Makis

@ Γιάννης

Τεχνολογία του 2012, η γνωστή καραμέλα, πες μου ένα smartphone του ’12 να σε πιστέψω με ίδιο performance και σε android μάλιστα…Να γελάσω…

Nikolakis

Εντάξει, η ποιότητα.. Ποιότητα.. Αλλά το έχουν χεσει κανονικά και δε σταματάνε..
Οι τιμές είναι απαγορεύτηκες..
Κάνανε τα smartphone αυτοκίνητα.
Και εκεί πάνε πολλές εταιρείες..
Από τις ελάχιστες και αξιόπιστες, όσο μπορεί να είναι λόγω λειτουργικού και σταθερή είναι η LG.
Τα iPhone είναι τα Best of…. Αλλά….. Εντάξει. Έχει σκοπό να φτιάξει νέο πλανήτη μάλλον η Apple. Τρέλα λεφτά…
Την κραζω μόνο γιαυτό..

Κώστας

Δεν θεωρώ ότι (καλά κάνει) αλλά ότι μπορεί να το κάνει οκ απλά εμείς δεν πρέπει να τους αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν γιατί αυτό κάνουν, όχι μόνο η apple άλλα Και άλλες εταιρίες . Δεν ξέρω πως κάποιοι
Δικαιολογούν (ποιότητα κατασκευής κτλ)
Οκ Απόψεις λέμε , θεωρώ ότι σε αυτήν την τιμή που τα πουλάνε δεν θα έπρεπε γίνετε αυτή η συζήτηση αλλά αν δεν μιλάμε για την Apple για ποια άλλη εταιρία θα μιλάμε:-P

Πέτρος

Ρε παιδιά δεν έχετε καταλάβει κάτι όλοι σας.Η Apple δεν φτιάχνει προϊόντα για τους Έλληνες καταναλωτές με τους μισθούς των 400 ευρώ.Σταματήστε να κράζετε τις τιμές.Θα το πω απλά: στα @@@ της η Apple αν θα πουλήσει στην Ελλαδίτσα και στην κάθε Ελλαδίτσα.Νομίζετε πως από την Ελλάδα εξαρτάται?Ξέρετε τι μισθούς έχουν στο εξωτερικό?Αν δεν ξέρετε ψάξτε να μάθετε.Ο κατώτερος μισθός στην Αμερική είναι 1500$.Ένας μέσος όρος είναι τα 2500-3000$ το μήνα.Δεν σας λέω άλλα νούμερα για συγκεκριμένες ιδικότητες γιατί θα ζαλιστείτε.Και αν υπολογίσετε πως οι εταιρείες κινητής δίνουν φοβερές επιδοτήσεις για 24μηνα συμβόλαια, τότε καταλαβαίνετε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών μπορεί πολύ άνετα να πάρει ένα iphone.Ακόμα και το πιο ακριβό μοντέλο.Ακόμα και να μην είχαν επιδοτήσεις και αγόραζαν σκέτη συσκευή και ας υποθέσουμε ότι θα είχε και την ίδια τιμή που έχει στην Ελλάδα πχ το iPhone 6s Plus 128 GB (1100euro),πείτε μου εσείς,αν βγάζατε 40 και 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο πως θα σας φαινόταν σαν τιμή?Το αν είναι κάτι ακριβό ή φθηνό εξαρτάται από το πόσα βγάζει ο καθένας.Για κάποιον που βγάζει 5000 το χρόνο,ναι τα 800 και τα 1100 ευρώ για κινητό είναι πάρα πολλά.Για κάποιον όμως που βγάζει 50000 και 100000 το χρόνο,τα 1100… Συνέχεια »

Κώστας

Φίλε Πέτρο εδώ απλά γράφουμε απόψεις και ο καθένας έχει την δικιά του. το 70-80% του του κόσμο πιστεύω ότι θεωρεί ακριβό το iPhone δεν μιλάω για την Ελλάδα μόνο. Απλά πες μου πως άλλες εταιρίες όπως motorola, lg κτλ πουλάνε τις συσκευές τους στην μισή τιμή σχεδόν, αυτοί δεν έχουν κέρδος; Αυτοί που τα περνούν με συμβόλαια κινητών εταιριών βέβαια και τα πληρώνουν, παραπάνω από τι θα έκανε και σκέτη συσκευή. Σίγουρα χώρες με ποιο μεγάλη οικονομική άνεση είναι λογικό να μην τους ενδιαφέρει πόσο θα δώσουν για το κινητό τους και η Ελλάδα δεν είναι (τόσο)φτωχή χώρα ούτε ανύπαρκτη φυσικά και τους ενδιαφέρει και η ελληνική αγορά και εσύ υπάρχεις και μπορείς να κάνεις κάποιες επιλογές όταν πας να αγοράσεις κάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.