iPhone 6s: Προβλήματα με υπερθέρμανση του Touch ID

Οι πρώτοι χρήστες έχουν ήδη στα χέρια τους τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, τα οποία κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες σε συγκεκριμένες αγορές και έδωσαν στην Apple νέο ρεκόρ με 13 εκατ. πωλήσεις σε ένα Σαββατοκύριακο. Ωστόσο κάποιοι ξεκίνησαν να αναφέρουν διάφορα προβλήματα όπως το ότι σβήνει χωρίς λόγο.

Μέσα στο Apple support forum υπάρχουν διάφορα posts που αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης στο Touch ID button. Οι χρήστες δεν αναφέρουν ότι είναι απλά λίγο πιο ζεστό, αλλά ότι καίει (“burning hot, extremely hot”). Μάλιστα αναφέρουν ότι το κουμπί γίνεται τόσο ζεστό που δεν μπορούν να το αγγίξουν.

Υποθέτουμε ότι το ζήτημα αυτό σχετίζεται με το ίδιο πρόβλημα που ανέφεραν οι χρήστες την προηγούμενη εβδομάδα με τα iPhones που έσβηναν ενώ είχαν 50% μπαταρία. Σε κάποιες περιπτώσεις το κινητό δεν άνοιγε ξανά ή δεν φόρτιζε.

Η Apple ακόμη δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση.

iPhone 6s: Προβλήματα με υπερθέρμανση του Touch ID, iPhone 6s: Προβλήματα με υπερθέρμανση του Touch ID

Πηγή:1, 2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Αυτά είναι ψέμματα, δεν κάνει τέτοια η Apple.

VasilisA3

Εντάξει δεν είναι εφικτό να προβλεφθουν όλα. Όπως και να έχει θα τα φτιάξει η Apple τα προβλήματα. Ένα προϊόν έχουν να ασχοληθούν 8000 νοματαιοι.

azriel84

Όσο ανεβαίνουν οι πωλήσεις τόσο θα ανεβαίνουν και τέτοιου είδους glitches της πρώτης παρτίδας. Το θέμα είναι να μην παρααυξηθούν αυτά τα glitches…

NZ

Οπότε πιο είναι το συμπέρασμα κύριοι;
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΤΙΔΕΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟ-ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, αν δε δοκιμαστεί πρώτα, αν δε λυθούν τα προβλήματα!

Themazerunner

Η Siri την κανει την “δουλεια”…θυμωσε και τους τρολαρει.
Τωρα σοβαρα.Εαν το θεμα ειναι προβλημα στο hardware βλεπω το κινητακι καινουριο καινουριο να ανοιγετε στα service.Διαφορετικα ισως να παιζει θεμα software το οτι η siri ειναι διαρκως ενεργοποιημενη.Να βαλουν επιλογη απενεργοποιησης.
Μετα εχουμε και το θεμα των επεξεργαστων…καπου διαβασα οτι οι επεξεργαστες της samsung ειναι στα 14nm ενω της TSMC ειναι στα 16 nm.Καποιοι αναφερουν καλυτερες επιδοσεις του samsung και καλυτερη διαρκεια μπαταριας.Μπραβο apple…παλι τα καταφερες…
Ξερει κανεις μηπως θα υπαρχει καποιο serial number ωστε να τα ξεχωριζουμε;

Don mitso mou

Έγκυρος όπως πάντα ο φίλος μας themazerunner.

https://techblog.gr/mobile/iphone-6s-samsung-a9-vs-tsmc-a9-benchmarks-6889/

NLS

Αυτό το “θα τα φτιάξουνε” έχει πλάκα.
Δηλαδή όταν έπιανες το iPhone (το 4 ήταν;… δεν θυμάμαι) που δεν είχε λήψη και η λύση ήταν ότι ήθελε θήκη, έφτιαξαν κάτι; Το έφτιαξαν στο επόμενο μοντέλο.
Όταν το iPhone 6 Plus ανακάλυψαν ότι λυγίζει για πλάκα, τι έκαναν; Σου είπαν πρόσεχε και το έφτιαξαν στο S.
Σε όλες τις εταιρίες όταν πάμε σε τέτοιες μαζικές παραγωγές, υπάρχουν λάθη. Και το Note5 πρέπει να προσέξεις μη βάλεις λάθος το stylus (ή σας το βάλει άλλος για να προλάβω αυτούς που θα πουν “και τι είσαι, χαζός να το βάλεις ανάποδα;”) κ.α.

Απλώς η Apple έχει αυτόματο συγχωροχάρτι που οι άλλοι δεν έχουν. Επίσης όταν ένα πρόβλημα προσπεραστεί (με άλλο μοντέλο ή με μια πατέντα) “ξαφνικά” όλοι οι… οπαδοί, ξεχνάν ότι υπήρξε το πρόβλημα και ξανά η Apple είναι η τέλεια εταιρία.

Εκεί είναι η κωμωδία της υπόθεσης, όχι ότι βρέθηκε ένα πρόβλημα.

Γιάννης

Το συμπέρασμα είναι δεν αγοράζουμε κινητά των 300 ευρώ σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή. Δηλαδή αποφεύγουμε τα apple.

adonisfor

Παίζει να βγει ανακοίνωση από την Apple που να λέει: Για αυτό το καναμε πιο ανθεκτικό στο νερό για να το βουτάτε μέσα και να παγώνει… 😛😛😛😛😝😝😜 τραλλαρω βέβαια αλλά αυτά τα λάθη πρέπει να προβλέπονται καλώς η κακώς…

Themazerunner

@NLS +1

DIREFEAR

Οι Θερμοπύλες(HOT GATE) από το Διακοπτό(TURN OFF GATE) είναι ένα iphone 6s δρόμος…

Manolis

“Η Apple ακόμη δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση.”

Και ούτε θα δώσει!!! 😉

Marios

10 σχολια και ειναι ολα απο android fans. Γιαυτο οι android fans ειναι οι πιο κομπλεξικοι χρηστες!

dimpep

Ο λόγος είναι απλός…η Apple έχει κάθε φορά το πολύ 2 καινούριες συσκευές να κυκλοφορούν, με αριθμό χρηστών όσο όλες οι συσκευές της samsung της ίδιας γενιάς. Λογικά τα προβλήματα να αναφέρονται
Δεν είδα κάπου να γράφονται προβλήματα για το galaxy grand neo plus plus ή οτιδήποτε τέτοιο και ο λόγος είναι η βάση χρηστών, όχι οτι δεν υπάρχουν

Android user (όχι fan) που του ζεσταίνεται το κινητό αλλά δε γκρινιάζει :p

Nio

Η Apple εν μέρει ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη…

Makis

@ Marios +1 🙂

Το τσαγάκι στο single core και το multitasking με το Note 5 καίει ακόμη 🙂

Bloodmaster

Μετα ο 810 σας φτεει.

ΚΝ

Η Apple έχοντας το ονομα πλεον κανει λάθη συνεχιζόμενα. λογω brand δεν πολυ ασχολούνται με τα λάθη της . Αυτο θελω για φιγούρα και τέλος ..με αποτέλεσμα το προϊόν να χαλάει με τα χρονια σε θεματα που δεν υπήρχαν παλιά και μάλιστα σε αυτα που κορόιδευε τους αλλους.
Προφανώς οταν παίρνεις ενα κινητο 150 ευρώ δεν εχεις τις ίδιες απαιτήσεις οπως σε κινητο 800 ευρώ.
Προσωπικά οπως και φίλοι μου βλέπουμε οτι το iOS 7 ειναι με διαφορά το καλυτερο λειτουργικό σε σχεση με το 8 και 9. Ηταν πιο σταθερό και δε ειχαμε προβλήματα. Να πω και εγω οτι με το 9 παρατηρώ οτι κάποιες στιγμές το iPad Αir μου ζέστενεται αρκετα χωρις να υπαρχει λόγος και η Ram αποκτά υψηλο κορεσμό χωρις να τρέχω κατι ιδιατερο. Και σε αλλους εχω ακούσει αντίστοιχα παράπονα. Ήδη ο κορεσμός χωρις λιγο άρχισε απο το 8 …αλλα δε φαινεται να εκαναν πολλα πραγματα.

One

Εντάξει και τα αυτοκίνητά Mercedes βγάζουν προβλήματα αλλα οι ελληναρες τα ξαναπερνουν για να κάνουν επίδειξη και δεν τους νοιάζει αν τα δινουν στα service. Για μενα φταίνε οι καταναλωτές και όχι οι εταιρείες. Στη τελικη καλα κανει ή κάθε Apple και η κάθε Mercedes αμα βρίσκει κορόιδα.

nieris

ΕΕΕΕ…… πως δεν εκαναν??εβαλαν 2gb ραμ!!!

inblx

Κάθε μέρα ανεβαίνουν θέματα με το iPhone. Πρόβλημα εδώ, πρόβλημα εκεί… Ποτέ θα καταλάβει ο κόσμος πως το iPhone είναι απάτη, πως είναι το πιο χαζό κινητό και ας θεωρείτε “smartphone”

Για να καταλάβουν μερικοί, η Apple έχει μέχρι στιγμής 2 νέα κινητά, που είναι το ίδιο πράγμα πάνω κάτω. Δεν θα βγάλει άλλα, μέχρι του χρόνου, αντίθετα με όλες τις άλλες εταιρίες. Ακόμα και αυτά τα 2 που έχει μέχρι τώρα έχουν περισσότερα προβλήματα από όλα τα προβλήματα των συσκευών του 2015 μιας εταιρείας.

Υπερθέρμανση, Power off με μισή μπαταρία, κλείνει ή κάμερα λόγο υπερθέρμανσης, το ίδιο και το φλας, υπερβολική υπερθέρμανση στο fingerprint reader, διαφορετικά chips σε συσκευές (αν και αυτό είναι κατανοητό λόγο μεγάλης ζήτησης), και που’σαι ακόμα.

Είναι θλιβερό… Και η τιμή ακόμα πιο θλιβερή…

chris g

Υποθέτω πάλι πόλεμος γίνεται στα σχόλιο. Κάτοχος android αλλά τα I phone 6s είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Όσο αναφορά το άρθρο αυτά είναι παιδικές ασθένειες σε όλες τις συσκευές κάτι θα υπάρχει στις πρώτες παρτίδες,ας μην βιαζονταν όσοι πήραν νωρίς

Τριαντάφυλλος

Πάντα θα υπάρχουν κάποιο που θα κατηγορούνε και κάποιοι που θα το επαινούνε.Αύτο που μου έκανα εμένα εντύπωση γιατί πολύ ακούστηκε το Πλαίσιο είναι οτι αν θέλεις προτεραίοτητα στο να το πάρεις ποιό πριν απο τους άλλους πρέπει να σκάσεις 10 ευρό στο πλάισιο και θα σε προσέξουν παραπάνω απο τους άλλους. Που καταντήσαμε να εκμεταλέυονται τα πάντα γύρο απο μια συσκευή και μονο και μονο για να πεις οτι εχείς i phone.ΕΛΕΟΣ…

cybergeorge

Μεγάλη επιτυχία το 6s…….

Σοφια

Εχω το iPhone 6 δεν παρουσίασε προβλημα υπερθέρμανσης στο Touch ID button αλλα παρουσιάζε πριν τις απανωτές ενημερώσεις λογισμικού προβλημα στην αφή τρομερό , στην δημιουργία μηνυμάτων καλυπτόταν το πεδίο κ δεν έβλεπα τι πληκτρολογώ όπως κ στην περιαγωγή δεδομένων κολλούσε η έναρξη κ η ένδειξη πως ενεργοποιήθηκε .. Ως τωρα καλα τα πραγματα να δουμε τι αλλο θα βγάλει!!!

Δημήτρης

Μην τρελαίνεστε, είναι απλά νέο feature. Μικρό μάτι κουζίνας να φτάχνετε το καφεδάκι σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.