Γιατι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έχουν μεγαλύτερο βάρος

Τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι πιο βαριά από τους προκατόχους τους, συγκεκριμένα 14 γρ. πιο βαρύ το 6s από το iPhone 6 και 20 γρ. πιο βαρύ από το 6s Plus iPhone 6 Plus. Η διαφορά αυτή στο βάρος δεν ωφείλεται στο νέο ανθεκτικό αλουμίνιο 7000 series που χρησιμοποίησε η Apple για να αποφευχθεί το bending (λύγισμα) από ατύχημα.

Το έξτρα βάρος προέρχεται από τα επιμέρους μέρη που χρησιμοποιούνται για την οθόνη 3D Touch που αντιλαμβάνεται την πίεση των δαχτύλων και αναλλόγως εμφανίζει διαφορετικές λειτουργίες και επιλογές (κάτι σαν δεξί κλικ στον υπολογιστή).

Είναι πιθανό σε αυτά τα parts της οθόνης 3D Touch να ωφείλεται και το μικρότερο μέγεθος της μπαταρία αρα και η μικρότερη χωρητικότητα αυτής, τουλάχιστον για το iPhone 6s (από 1810mAh σε 1715 mAh).

Σε ότι αφορά το πάχος των νέων iPhone, αυτό αυξήθηκε σε 7.1 χλστ. από 6.9 χλστ. για το iPhone 6s και από 7.1 χλστ. σε 7.3 χλστ. για το iPhone 6s Plus.

Σχετικά με την μνήμη RAM, το τοπίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει, 2GB RAM τόσο για το iPhone 6s Plus όσο και για το iPhone 6s.

Γιατι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έχουν μεγαλύτερο βάρος, Γιατι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έχουν μεγαλύτερο βάρος

Γιατι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έχουν μεγαλύτερο βάρος, Γιατι τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus έχουν μεγαλύτερο βάρος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Shadgr

Ραντεβού του χρόνου με το 7..
Να βγει και καμιά αντίστοιχη εφαρμογή!!!

Bloodmaster

Πως γινετε να ειναι πιο βαρυ το αλουμινιο 6000series απο την στιγμη που το 7000 ειναι πιο ανθεκτικο.Το αντιθετο δεν επρεπε να γινετε.

antonis

Bloodmaster όχι σκέψου για παραδείγμα το ανθρακωνήμα είναι πολύ ποιο γερο απο άλλα υλικά και όμως είναι πολύ ποιο ελαφρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.