iPhone 6s: Πιο ανθεκτικό από το Galaxy Note 5

Μετά τις περιπέτειες που είχε πέρσι με το λεγόμενο bendgate, η Apple στα φετινά iPhone 6s και iPhone 6S Plus χρησιμοποίησε πιο ανθεκτικό γυαλί και σκληρό αλουμίνιο. Το Series 700 αλουμίνιο χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική και όπως φαίνεται έχει καταφέρει να κάνει τα νέα iPhone πολύ πιο ανθεκτικά.

Η Square Trade πήρε τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus μαζί με το Samsung Galaxy Note 5, τα υπέβαλε σε βασανιστήρια για να δει ποιο είναι το πιο ανθεκτικό.

Στο bend test και στο test πτώσεων τα δυο iPhone 6s τα πήγαν καλύτερα από το Samsung Galaxy Note 5. Επιπλέον, όσον αφορά στο λύγισμα τα iPhone 6s αντέχουν περισσότερο από τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus που μπορούσαν να υποστούν πίεση έως και 49.8 κιλά, το iPhone 6s αντέχει 77.1 κιλά πριν ξεκινήσει να λυγίζει, ενώ το iPhone 6s Plus, 81 κιλά.

Εκεί που δεν τα πήγε καλά η Apple είναι στις ακραίες θερμοκρασίες, το iPhone 6s Plus τα πήγε λίγο καλύτερα από το iPhone 6s, αλλά το Galaxy Note 5 τα άφησε πίσω και τα δυο.

Συνολικά, το iPhone 6s Plus βαθμολογήθηκε με 5 βαθμούς, ενώ iPhone 6s και Samsung Galaxy Note 5 με 5 βαθμούς (το χαμηλότερο σκορ είναι το καλύτερο). Και τα τρία ανήκουν στην κατηγορία Medium Risk.

Δείτε τα video:

iPhone 6s: Πιο ανθεκτικό από το Galaxy Note 5, iPhone 6s: Πιο ανθεκτικό από το Galaxy Note 5

iPhone 6s: Πιο ανθεκτικό από το Galaxy Note 5, iPhone 6s: Πιο ανθεκτικό από το Galaxy Note 5

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Μια χαρά, έκανε καλή δουλειά αυτή την φορά η Apple.

antonis

νομίζω έχετε κάνει ένα λάθος το βίντεο δείχνει 4,5 το 6σ plus και 5 το 6σ..

techblogakias

Μπράβο πάντως στην apple που ανέβασε ετσι απότομα τον πήχη, αυτό θα βοηθήσει και εμάς τους android users γιατί οι άλλες εταιρίες θα πρέπει να απαντήσουν και μόνο καλό θα μας κάνει..
Κάτοχος Huawei p8

antonis

φίλε @techblogakias πως το βλέπεις το p8? σε σχέσει με τις άλλες flagship?

Hic

Το 7000 series αλουμινιο χρησιμοποιηθηκε πρωτα στο S6 edge plus. Το note 5 δεν εχει τη συγκεκριμενη σειρα;

Te_salat

Στα real drop test τα iPhone μολις πέσουν με την οθόνη σκορπίζουν κρύσταλλα. Αντιθετα το  Note 5 αν και με γυαλί πίσω ραγίζει πολύ πιο δύσκολα.

kostasmpl

καταρχην εχουν και τα 2 ιδιο αλουμινιο σειρας 700 ή 7000 οπως θελετε! ασχετα αν δεν το αναφερουν πουθενα! επισης λογικο να μην αντεχει τοσο το Νοτε 5 αφου ειναι γυαλι τι επρπε να το κανουν αλεξισφερο με 2 στρωσεις

nik note4

Για 900€ κ τα δυο λιγο βγαζουν. Ειλικρινα σαν παλιος κ μανιωδης κατοχος samsung (s4,note3,note4)δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι το note5 ειναι πισωγυρισμα για τη φοβερη αυτη σειρά, μιας απο την πληρεστερη συσκευη που ηταν ως περυσι(note4),καταντησε συσκευη με ελλειψεις (note5)

Te_salat

@Nik Δεν έχεις δίκιο. Πρώτα απ ολα το Νote 5 εκεί όπου πωλείται κοστίζει 730 ευρώ από την πρώτη μέρα. Μπορώ να σου στείλω την απόδειξη. Δεύτερον είναι η καλύτερη συσκευή που κατασκεύασε ποτέ η samsung. Διαθέτει ότι τελευταίο υπάρχει σε hardware και ενα εξαιρετικό software χωρις το παραμικρό lag για πρώτη φορά. Δεν ζεσταίνεται σε νορμαλ χρηση με 3g-4g και σε απαιτητικές καταστάσεις η θερμοκρασία παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς να γίνεται ενοχλητική. Δεν έχω δοκιμάσει μονο 4Κ βιντεο γιατί δεν το χρησιμοποιώ. Η αυτονομία του κειμένεται (χωρίς games) από 5 ώρες οθόνη με 3g αποκλειστικά έως 6+ με wifi μόνο. Το αν δεν έχει SD card δεν με νοιάζει. Αν πρέπει να έχω όλες μου τις φωτογραφίες στο κινητό μπορώ να χρησιμοποιήσω το στικακι μινι usb που έχω στα κλειδιά μου. Η οθόνη τρομερή. Εκτός της ευκρίνειας στα δύσκολα οπως φωτο και βιντεο υψηλής ανάλυσης είναι πολύ ξεκούραστη. Μοναδικό μείον οτι στο λευκό αντί να μπεζίζει που βλέπουμε στα νεα iphone, ροζίζει. 🙂 Πολύ ανώτερη από του i6S plus. Αν είχαν την ίδια ανάλυση θα έλεγα υπερτερει του iphone λογο LCD αριστης ποιότητας. Η κατασκευή και το Gorilla 4 που έχει το κάνει να μην καταλαβαίνει τίποτα απο… Συνέχεια »

stev0

https://www.idownloadblog.com/2015/09/29/iphone-6s-a9-samsung-tsmc/

προεκυψε μεγαλο προβλημα κυριοι!!κραζανε καποιοι το s6 με τον διαφορετικο sensor isocell & sony
εδω υπαρχει μεγαλο ζητημα αυτονομιας αλλα και φυσικα επιδοσεων!!
δυο επεξεργαστες διαφορετικης τεχνολογιας!!
samsung A9 14nm & tsmc 16nm ……
αρχισαν οι μ@λ@κιες….εξου και οτι δεν ανεφερε πουθενα για τα nm και ειπε μονο Α9!!

Te_salat

@stevO
😂😃😄 Λες αυτά που ζεματάνε να είναι με τον 16αρη?
Και καλά η Samsung όταν χρησιμοποιεί δύο επεξεργαστές δίνει διαφορετικό κωδικό ώστε να ξέρεις ποιό αγοράζεις.
Θα μου πεις στις κάμερες δεν το κάνει. Άλλο όμως κάμερα και άλλο επεξεργαστής.

Alex

Το ότι πρόσθεσαν force touch στην οθόνη , δεν παίζει κανένα ρόλο ,μόνο η αλλαγή στο υλικό , ότι νάνε διαβάζω -_-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.