iPhone 6s: Αναφορές για προβλήματα υπερθέρμανσης

Η Apple φαίνεται να ξεπέρασε το πρόβλημα του bendgate χρησιμοποιώντας πιο σκληρό αλουμίνιο Series 700, όμως μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με άλλο πρόβλημα. Φαίνεται πως κινείται στα βήματα των Android ναυαρχίδων που φόρεσαν τον Snapdragon 810 με αποτέλεσμα η θερμοκρασία των συσκευών να ανεβαίνει και να επηρεάζει την λειτουργία τους.

Μέσα στο Reddit εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές των χρηστών που λένε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερθέρμανσης. Το iPhone 6s υπερθερμάνθηκε τόσο πολύ που δεν επέτρεψε στο LED flash να λειτουργήσει κατά την διάρκεια λήψης φωτογραφιών. “Flash is disabled. The iPhone needs to cool down before you can use the flash”, αναφέρεται.

O νέος επεξεργαστής Apple A9 που βρίσκεται στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, είναι ο πιο γρήγορος που έχει μπει μέχρι σήμερα σε iPhone, αλλά σύμφωνα με αναφορές ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία από τον περσινό Α8. Ενώ η μέση θερμοκρασία του iPhone 6 ήταν 32.2 βαθμοί Κελσίου, το iPhone 6s φτάνει 38.8 βαθμούς Κελσίου.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές που οφείλεται το πρόβλημα και φαίνεται να επηρεάζει μικρό αριθμό χρηστών, αλλά περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί και πως θα το λύσει η Apple.

iPhone 6s: Αναφορές για προβλήματα υπερθέρμανσης, iPhone 6s: Αναφορές για προβλήματα υπερθέρμανσης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
txds

μηπως η samsung εκανε 8πυρινο για να μην ζεστενεται? μηπως ειχε δοκιμασει τους δυο πυρηνες και ειδε οτι ανεβαζαν θερμοκρασιες , μηπως η apple δεν εχει την τεχνογνωσια που νομιζετε?
πολλα ερωτηματα !
αρα περιμενουμε update που θα κατεβασει την ταχυτητα , χωρις φυσικα να επιρεασει την αποδοση της συσκευης.
apple boys και samsung boys ηρθε η ωρα της μονομαχιας σας .

ελα να παραγγειλουμε πιτσα !

(ολα με δοση χιουμορ)

Goal123

Το μοντεμ της snapdragon φταιει!

Άκαρδος

Να τας μας και εδώ. Το 2015 μακράν η χειρότερη χρονιά για smartphones.

Γιώργος των

Μήπος να έβλεπαν οι εταιρίες το θέμα παχους των κινητών. Σε λίγα χρόνια θα γίνουν λεπτά σαν χαρτί και θα χρειαζόμαστε πυρίμαχα γάντια για να τα κρατάμε!
Που θα πάρουν αέρα τόση πυρήνες!
Και η μπαταρια του τηλ που δεν αντέχει σε τέτοια θερμοκρασία να ειναι συνέχεια τι θα γείνει;
Δηλαδή άμα κανει μια βιντεο κληση θα πάρει φωτιά έτσι που τα λένε!
Ειναι καθαρά θεμα των εταιριών πως προσεγγίσουν τα θέματα αυτά. Απο τι μια θέλουμε λεπτά κινητά και απο την άλλη γρήγορα και με πολλούς πυρήνες κάπου στην μέση θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Μην τα θελουμε ολα δικά μας.

NtinosMD

Ισως λεω ισως … να ηταν αυτο ακριβως η αφορμη για το dive test στο ιδιο κινητο που δεν εχει ip certification για αντοχη κατω απο το νερο ? Για να σβησει τον επεξεργαστη που εινια ετοιμο να λιωσει ??? Joke aside … μαλλον πρεπει να βρηκαν τοιχο με το super core design που εχουν υιοθετησει στους επεξεργαστες τους. Για να δουμε πως θα εξελιχθει το θεμα. Λογικα ενα patchακι για cpu throttling θα μπορουσε να λυσει το θεμα.

Bagit

@Βλαχακης ελα πες την αλήθεια.. επιτηδες ανεβαζεις τετοια θεματα ε; δεν εχει τπτ η τηλεοραση και θες να δεις καβγαδες ε; (αστειευομαι boss) δεν ειναι δυνατον να μου ζητανε σχεδον 1000 ευρω για μια συσκευη που δεν θα με αφηνει να χρησιμοποιησω το flash οποτε θέλω… κατι τετοιο ειναι απαραδεκτο για την φημη της εταιρειας.. λογικα ή το λογισμικο (εφαρμογη) χρησιμιποιει εσφαλμενα περισσοτερη ενεργεια απ οσο χρειαζεται πραγμα που προκαλει υπερθερμανση (επομενως προκειται για ενα bug που θα διορθωθει με ενα update) ή ακομα χειροτερα ειναι θεμα ψηξης επεξεργαστη (δυσκολο να μην το χαν καταλαβει αλλα ολα γινονται) που σημαινει πως θα πρεπει να χαμηλωσει η ισχυς του και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα πεσουν και τα benchmarks και η αποδοση του κινητου αλλα σαφως ανεπεστητα καθως δεν θα γινει απο Porshe Golf… αν εχουμε περιπτωση bug τοτε δεν υπαρχει καν λογος να γινεται κουβεντα αν ομως το προβλημα εχει να κανει με το hardware τοτε ειναι τεραστιο σφαλμα για την κυρια apple.. καθως ζηταει μυθικα ποσα για κατι ελλατωματικο… θα δουμε τι ισχυει…. ωστοσο για να μν τα λεμε μονο στην apple μην ξεχναμε πως και η sony με τον 810 ειχε πολυ χειροτερο θεμα σε σημειο να μν σε αφηνει… Συνέχεια »

giannis

Ψυχραιμια (μηχανημα ειναι και δεν ξερουμε τι του καναν) . Κιωαυτο απο καποιον που κραζει την apple για τις καινοτομιες της. Αν τραβας 20 λεπτα 4k καιωστο καπακι θες να βγαλεις και φωτο εεε ειναι ενα τηλεφωνο. Να το θυμασαι. Τελωσπαντων εγω παρηγγειλα πιτσα!

Goal123

Εκτακτη επικαιροτητα για οσους ενδιαφερονται τα iphone 4s του πλαισιου ξεπουλησαν.Απιστευτο δεν ειναι;Εγω παντως οχι!

9gag

and let the games begin…

Bagit

γραφω σαν ** ενα κειμενο δεν το περνατε.. πειτε τουλαχιστον ρε παιδια να μν το γραφω δλδ γτ εχετε επιλογη για σχολια αφου περνατε μονο ο,τι θελετε; ουτε εβρισα ουτε ειπα προκαλεσα…

giannis

εξεταζονται φημες οτι ο ΟΗΕ σκεφεται να επιβαλλει κυρωσεις σε qualcomm και apple ως υπευθυνες για την φετινη ανοδο της μεσης θερμοκρασιας του πλανήτη. μεχρι στιγμής ευθυνονται κυριως για τις καυτες μαχες σε gsmarena phonearena και φυσικα στο king of them all techblog.gr

Avenger

Και εγώ με τον snapdragon 800 (nexus 5) το ίδιο προβλημα αντιμετωπισα αλλά το καλοκαίρι με 40 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα από 20 λεπτά καταγραφής βίντεο…Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε κάτω από ποιες συνθήκες υπερθερμανθηκε πριν αρχίσουμε να κατά κρίνουμε

Γιωργος Παππας

Δεν μπορουν να θυσιασουν 1 χιλιοστο παχους για να βαλουν μια σωστη επιστρωση ψηξης; Τοσο δυσκολο ειναι;

Themazerunner

Προβλημα υπερθερμανσης ειχε και το iphone 6.Εαν ψαξετε στο νετ και απο Αμερικη πλευρα υπηρχαν και τοτε προβληματα.Ιδιαιτερα τωρα με το 4k θα τραβηξει αρκετα ζορια ο dual. Σιγουρα θα βγει καποιο fix που οταν θα τρεχει την καμερα θα ριχνει τα ρολογια στο πατωμα! Αλλωστε geekbench 3 δεν τρεχεις για την καμερα σωστα;(single and multicore)…χαχαχα… Καποιος φιλος ανεφερε για octa και αποφυγη υπερθερμανσης.Ισχυει…ο snapdragon ειχε και εχει θεμα με τους quad που τους τιναζε τα πεταλα στα ρολογια για να χτυπησει τον ανταγωνισμο!Τα ιδια εκανε και κανει τωρα και η apple. Αυτοι που πηγαν σε Octa δεν ηταν χαζοι γιατι ηθελαν να πουλησουν πυρηνες.Πηγαν γιατι πρωτιστως δοκιμασανε ως κατασκευαστες τα ορια της μιας αρχιτεκτονικης(dual και quad)και εφοσον ειδαν οτι οι θερμοκρασιες και τα ζορια ηταν μεγαλα πηγαν σε αλλη αρχιτεκτονικη.Οι desktops δειχνουν παντα σε ολους τους τομεις την τεχνολογια.Δεν μπορουνε να εξαιρεθουνε τα mobile chips λες και γεννηθηκανε σημερα. Σε λιγο καιρο που η apple θα ενσωματωνει καθε φορα ολο και καποια καλουδακια στο ios της και οι απαιτησεις θα ανεβουν οριακα εως αδυνατα στον dual της θα τον παρατησει! Υπαρχουν ορια σε ολα.Ενας octa χαμηλης λιθογραφιας εκει που ειναι στα 1,9 γιατι ο κατασκευαστης δεν του δινει 2,5… Συνέχεια »

One

Για την υπερθέρμανση των Exynos γιατί δε λετε τίποτα που σε 5 λεπτά εγγραφής 4Κ βίντεο σταματούν??

Από ότι φαίνεται ηθελε και η Apple να μπει στον ανταγωνισμο της υπερθέρμανσης των συσκευών ετσι για να σας τρολαρει.

Αλλα αφου κι εσεις θελετε λεπτά και μαζεμένα κινητά μην παραπονιέστε καθολου για την υπερθέρμανση.

nick2010

Αυτές οι εμμονές του Ιve για το πάχος του κινητού θα στοιχίσουν ΑΚΡΙΒΑ στην εταιρεία του….

Marios

Οι κατοχοι μολις αγωρασαν την συσκευη…. λογικο ειναι να την χρησιμοποιουσαν συνεχως αφου ειναι και καινουργια ετσι ωστε να την δοκιμασουν με αποτελεσμα να θερμανθει. Οταν παιζεις παιχνιδια σε οποιαδηπωτε συσκευη δεν θερμεναιτε? Το ιδιο θα ειναι μαλλον επειδη οπως καθε χρηστης οταν αγωραζει κατι καινουργιο θελει να δοκιμασει ολες τις λειτουργιες του και οπως ειπαν και οι φιλοι απο πανω αν χρησιμοποιουσαν αυτοι οι χρηστες συνεχως το 4κ λογικο να ειχε θερμανθει η συσκευη. Κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν νομιζω πως υπαρχει θεμα

Themazerunner

Eνας exynos κανει στο android τοσα πραγματα μαζι και σε μεγεθος που αν προσπαθησει ο A9 θα τον μαζευουν καποιο με το κουταλι.
Προσπαθησε να ζεστανεις πρωτα εναν exynos και αν μπορεσεις τα ξαναλεμε σε αντιστοιχια με τον Α9.
Eνα βιντεο σε 4κ 5 λεπτων ξερεις ποσα GB ειναι;το ξερεις οτι το fat32 εχει οριο;
Το συγκεκριμενο οριο το εχουν αν δεν κανω λαθος ολα τα androids(πολλα εχουν sd card).Δεν ειναι θεμα exynos που και 20 λεπτα να εγραφε δεν θα ειχε κανενα θεμα εναντι dual cpu.

NLS

Να μη βάζετε fat32 microSD. Να τις φορμάρετε exFAT να μην έχετε πρόβλημα 4GB. Όλα τα σοβαρά έχουν μέσα το exFAT support.

Με το θέμα δεν θα ασχοληθώ, ήδη το έχουν αναλάβει τα fanboys όπου ή το βγάζουν λογικό ή λένε “ναι αλλά και τα άλλα να δείτε τι παθαίνουν” (κάποιος τους είπε). Οπότε περισσεύουν άλλες γνώμες (ή εμπειρίες).

Themazerunner

Θυμαμαι χαρακτηριστικα σε ενα βιντεο του Κωστα(Βλαχακη)στην παρουσιαση του Iphone 6 plus(με τοση λιγη αναλυση) αν δεν κανω λαθος που ειχε παιξει για μερικα λεπτα(προσεξτε μερικα λεπτα)ενα βιντεο και ειχε πει οτι το κινητο πισω ειχε ζεσταθει.Που να εκανε και εγγραφη.
Οταν στον δικο μου exynos παιζω ταινιες με τις ωρες(2,5 ωρες στην καθε ταινια) σε 2k αναλυση μεγιστη καθως και αλλων αναλυσεων(720p,1080p κλπ)και το κινητο απο πισω ειναι σαν να μην λειτουργησε ποτε εσεις καθιστε να τρωτε ακυρο.Και μην διαβασω πουθενα οτι ειναι παραλογο να βλεπει ταινιες καποιος στο smart γιατι αν τα θελετε για facebook και viber παρτε ενα με 100 ευρω.
Αν ζεσταθει δεν θα ζεσταθει λογω επεξεργαστη αλλα λογω μπαταριας που δεν θα μπορει να τον τροφοδοτησει!!!
Του εχω πεταξει τα ματια κυριολεκτικα ενα και μισο χρονο κυριολεκτικα στα παντα και μηνυμα υπερθερμανσης δεν ελαβα ποτε!
Οσοι ονειρευεστε snapdragons(sony κ.α) και apple επεξεργαστες να κανουν το ιδιο ξεχαστε το απλα.

NZ

Έχω την εντύπωση ότι η υπερθέρμανση οφείλεται περισσότερο στο 4Κ φώτο-βίντεο.
Είναι κάτι που το αντιμετώπισαν και άλλες συσκευές Android.

Αν και φανατικός χρήστης iOS θα την τρολλάρω λίγο, λέγοντας ότι το πρόβλημα λύνεται από τη στιγμή που αντέχει 1 ώρα κάτω από το νερό!! 😛

Γιώργος Τ

Δεν μπορώ να καταλάβω τη 4κ βιντεο εναι αυτο απο ένα φακό σε μεγεθος φακής; Δηλ ειναι το ίδιο 4κ που τραβά και μια κάμερα που κοστίζει 20000 χιλιαρικα; Αυτά ειναι παραμύθια για να τρέχουμε να πάρουμε το επόμενο μοντέλο κάθε εταιρίας. Βγάλανε και οθονη 4κ σε μοντέλα με 400 pixel και άνω ανά ίντσα, λες και μπορείτε να δείτε αυτήν την ανάλυση. Το ανθρώπινο μάτι βλέπει μεχρι 300 pixel ανά ίντσα. Τωρα πάρτε κινητά με 4κ 8κ και με όσα κ θέλετε εσείς, τα 300 pixel ανά ίντσα θα βλέπετε τίποτα άλλο. Πάρτε ένα τηλ να κάνετε την δουλεια σας και αφήστε τα mp και τα κ στην άκρη. Γιατι δεν Νόμοιζω οτι θα γίνετε φωτογράφοι η εικονοληπτες αγοράζοντας ένα τηλ οποίας δήποτε μάρκας. Μας έχουν τρελάνει οι εταιρίες με τα mp και τα κ λες και ειναι απαραίτητα. Στην πραγματικότητα τα 12 mp σε ένα τηλ ειναι υπέρ αρκετά για ερασιτεχνική χρήση και για να βγάζεις φωτό το παιδί σου στην θάλασσα! Το βιντεο 4κ σε τηλ ειναι υπερβολή, γιατι για να μπορείς να το δεις θα πρέπει να έχεις και τηλ 4k. Πόσοι έχουν τηλεόραση 4κ σπιτι τους; Λοιπόν αφήστε τις κάμερες και τα βιντεο στην άκρη… Συνέχεια »

Themazerunner

Γιωργο ως φωτογραφος και εικονοληπτης που εχει δει πολλα θα ξερεις σιγουρα οτι 4Κ απο “4Κ” εχει μεγαλη διαφορα.
Ακομη και σε 4κ οθονη να προσπαθησεις να το δεις το αποτελεσμα θα σε απογοητευσει.
Εδω 1080p αν προσπαθησεις να το δεις σε 2κ οθονη desktop θα ξενερωσεις…
Ποιοτητα απο ποιοτητα εχει διαφορα και συμφωνω οτι η ονομασια 4κ ειναι λιγο εως πολυ fail για ολους.
Απλα συζητηση να γινεται…παντα.

Γιώργος Τ

Έτσι εναι φίλε μου 4κ με το πραγματικό 4κ που ειναι 8mp σε εικονα εχει μεγάλη διαφορα. Απλά δεν πρέπει να μας παραμυθιάζουν οι εταιρίες.

Nick

Όλοι εσείς που γράφεται αρλούμπες την πηγή την είδατε;;; Πολύ spamosite ρε παιδάκι μου είμαι σίγουρος μουφα είδηση…καλά εσείς οι φωτογράφοι από πάνω είστε καλά;;; Τι σχέση έχουν οι φακοί 20 000 4κ με μια κάμερα κινητού 4 k δηλαδή εσύ ο φωτογράφος μας λες κάτι νέο; Αλλά τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας όμως ένα δεν μπορείς να αλλάξεις και αυτό δεν διαπραγματευται είτε η κάμερα 20000 είτε το κινητό τραβάνε βίντεο στην ίδια ανάλυση….άσχετος του αποτελεσματος.Μια χαρά έχουν εξέλιξή τις κάμερες στα κινητά με αυτό τον λίγο χώρο που έχουν μεγαλύτερο φακό δεν μπορούν να βάλουν.

Vasilist

Μάλλον βλέπω update με υποχρονισμό του CPU και πτώση της απόδοσης στο geek bench κάτι παρόμοιο με τον sd810 τον έβγαλαν ψηλά χρονισμένο για τα benchmark και μετά με update όλες οι εταιρείες προχωρούσαν σε υποχρονισμό.
Και στον φίλο πιο πάνω που αλήθεια πιστεύει ότι το iPhone αντέχει μια ώρα κάτω από το νερό σε προκαλώ να το βάλεις 15 λεπτά όχι μια ώρα και αν σου δουλεύει μετά από ένα μήνα Γράψε μου.

Γιώργος Τ

Φίλε μου όταν λεμε βιντεο 4κ εννοούμε 8mp καρέ εικόνας και ανάλογης
Ποιότητα. Τωρα άμα λεμε 4κ και περνούμε 2κ
Δεν εχω αντίρρηση.
Αλλά 4κ σημάνει ανάλυση + ποιότητα θέασης.
Τωρα οπος το βλέπει κανεις.

Themazerunner

@Vasilist εχεις δικιο φιλε μου.Ενα κινητο που απο το εργοστασιο δεν εχει μονωση σε αυτο που προοριζεται αν πεσει μεσα σε νερο πανω απο ενα χρονικο διαστημα μετα απο μερες βδομαδες δεν θα λειτουργει.Την υγρασια θα την τραβηξει και θα την εκδηλωσει μεταγενεστερα.
Απλα ολα αυτα ειναι marketing διοτι ως γνωστο στην βραση κολλαει το σιδερο.Οτι προλαβουν να πουλησουν τωρα και μετα να κοκορευονται για τα νουμερα.
Αυτος που εκανε το τεστ σιγουρα με τα κλικς θα αγορασει 20 τετοια να μην αναφερω οτι σε καποιο αλλο θα το σιδερωσει,θα το πυροβολησει,θα το θαψει τα χριστουγεννα με τα πρωτα χιονια…κατι ρε παιδακι μου θα βρει…κλικ κλικ κλικ…ξερεις…
Αλλωστε οποιος ειναι μαγκας και σιγουρος για το προιον ας το αγορασει και ας ερθει να το βαλει μεσα στο νερο οχι μια ωρα…5 λεπτα τον προκαλω.

Avenger

Και ο Α7 που φοράει το ipad mini retina μια χαρα τις ανεβάζει τις θερμοκρασίες του…Ως κάτοχος του συγκεκριμένου ταμπλετ έχω να πω πως με έντονο gaming σε απαιτητικά παιχνίδια ζεσταινεται… Βέβαια λόγου μεγέθους μπορεί να διαχέει την θερμοκρασία ευρύτερα και έτσι δεν γίνεται έντονα αισθητή…Ας το παραδεχτουμε πως όσο λεπτότερη και μικρότερη είναι μια συσκευή σε συνδυασμό με ισχυρό cpu-gpu κάτω από υφηλες απαιτήσεις θα “πάρουν φωτια”

NZ

Φίλτατε @Vasilist

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://techblog.gr/mobile/iphone-6s-6s-plus-water-test-video-5732/

Και που αλήθεια ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, απλά τρολάρω! Μην καταπιάνεσαι με 1-2 λέξεις, χωρίς να διαβάσεις όλο το post μου!
Και στην τελική δεν είμαι τόσο μ@λ@κ@ς να βάλω κινητό των 750+ € κάτω από το νερό, άσχετα αν το καλύπτει ή όχι η εγγύηση!

Vagelis

Να φέρουν την πλαστικουρα πίσω ρε να μην ζεσταίνεται και τα iPhone και το s6 ζεσταίνεται γρήγορα

Gio

Δεν το ψυχεται σωστα
Να εχετε παντα μαζι σας παγο και ανεμιστηρα
😂😂😂
Δωσε πονο σαμυ

Makis

Η πλάκα σ’αυτά τα άρθρα είναι ότι εκεί που πέφτουν καντήλια εκατέρωθεν, πετάγεται και ο Κώστας και λέει: Παιδιά…ηρεμία ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους…τότε είναι που ξεραίνομαι…:))))

Agnostos13

Εχουμε ξεκαθαρα προβλημα #heatgate!

Να τοποθετηθει η Apple παρακαλω για τις αντικαταστασεις…ευχαριστω!

ΥΓ. Φημες λενε για δολιοφθορα απο πλευρας Samsung και κακοκατασκευη γι αυτο για τον Α10 η Apple γυρναει στην TSMC…

Themazerunner

Kι αλλοτε στην ΤSMC ηταν και ξαναγυρισε στην παλια καλη apple γονυπετης.
https://www.techtimes.com/articles/87482/20150924/rumor-apples-a10-chip-to-feature-hexa-core-cpu.htm
Ανυπομονουμε γεματοι “αγωνια” για τον επομενο Α10 αφου εαν δεν το’χεις τι να σου κανουν οι κατασκευαστες οταν δεν ξερεις να σχεδιαζεις και να μετρας.
Να δω την apple με hexa core και τα σχολια των apple fans μετα…θα κλεισουμε εισητηρια εδω μεσα.

JohnWave

Για όλη αυτή η ιστορία με τις υπερθερμάνσεις φταεί μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών. Οι καταναλωτές που λειτουργούν με το σκεπτικό “το δικό σου κάνει τούμπες, το δικό μου κωλοτούμπες”. Αρχικά ξεκινήσαμε με τις αναλύσεις. Το δικό σου έχει full HD στις 5 ίντσες , το δικό μου έχει QHD στις 5 ίντσες. Και αυτό να το λέει χρήστης με laptop 15,6 ιντσών και ανάλυση 1366Χ768 ή 40 ιντσών ΤV με ανάλυση full HD. Εκεί δεν έβλεπε pixels. Στο κινητό των 5-5.5 ιντσών ως δια μαγείας τον χάλαγε η full HD ανάλυση. Μετά πήγαμε στους επεξεργαστές. Τι κι αν είχε κάποιος κινητό με επεξεργαστή+ram+gpu που τρέχαν τα πάντα στην εντέλεια με ένα θαυμάσιο benchmark. Το θέμα ήταν να έχει κινητό που να πιάνει μεγαλύτερο benchmark από τον άλλο. 40000 εσύ, 50000 εγώ. Προσωπικά είμαι υπέρ της ισορροπίας. Όχι 5mm πάχος, ούτε 10mm. Nαι στα 7mm. Όχι στον snapdragon 810, όχι και στον 400. Ναι στον 801 ή στον Exynos 5 Octa 5430 . Όχι hd σε 5.5 ίντσες , όχι και στην QHD. Ναι στην full HD. Όχι στα τρελά mp της κάμερας, ναι στον καλό φακό. Πιστεύω πως αν αυτή η ισορροπία ήταν στο μυαλό των περισσότερων τότε σε συνδυασμό… Συνέχεια »

παπαροκάς tiamat

Flash is disabled. Τι να πει και η sony που σου κλεινει ολη τη καμερα ή η lg που σου κατεβαζει φωτεινοτητες οθονης με το ετσι θελω αυτοματα…

Αντε ρε απο δω…! Τουλαχιστον η apple δινει απεριόριστο 4Κ recording και όχι 5 λεπτα σαν το android !

forneverarrow

Όλα τα flagship βράζουν μετά από λίγη ώρα έντονης χρήσης, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο. Αλλά αυτό με το flash μάλλον σε bug με παραπέμπει. Η θερμοκρασία τι σχέση μπορεί να έχει με ένα στιγμιαίο άναμμα του flash? αν δηλαδή στο καπάκι έβαζα κανένα infinity blade δεν θα είχε θέμα με τη θερμοκρασία;

Όσο για το θέμα των πυρήνων, δεν ξέρω τι είναι πλέον καλύτερο. Άρχισα να διαπιστώνω ότι κάθε νέα έκδοση iOS δουλεύει άψογα με το εκάστοτε τελευταίο iPhone/iPad, ενώ όλα τα προηγούμενα χάνουν έστω και λίγο σε απόδοση. Και δεδομένου ότι πάντα (εκτός από φέτος) η αναβάθμιση εστίαζε κυρίως στη cpu, το λειτουργικό σε λίγα χρόνια θα χρειάζεται δέκα πυρήνες, όχι δυο. Αντίθετα, το android ρουφάει περισσότερο τη ram. Ίσως λοιπόν, η Apple να θέλει να γλιτώσει το κόστος σχεδιασμού ενός επεξεργαστή με παραπάνω πυρήνες, αυξάνοντας την ισχύ του διπυρηνου όσο πάει! Λογικό να έχει θέματα θερμοκρασίας και ας μην ξεχνάμε ότι το μέταλλο γίνεται θερμάστρα σε τέτοιες συσκευές. Καλύτερα να ήταν καλό πλαστικό.

vtag

Μήπως μπερδεύτηκαν εκεί που το κατασκευάζουν και αντί για τον Α9 έβαλαν τον Snap.810??? 🙂

geostar pap

Το αποτέλεσμα τουu unibody κ του μετάλλου. Παγιδευεται κ αυξάνει η θερμότητα.

Dapitium

Για όσους ισχυρίζονται πως η μεταλλική κατασκευή είναι υπεύθυνη για την υπερθέρμανση συσκευών κάνουν λάθος.
Το να είναι ζεστή η συσκευή στο χέρι σου σημαίνει πως η θερμότητα απο το εσωτερικό της συσκευής και ειδικότερα απο τον επεξεργαστή έχει εξαπλωθεί (μοιραστεί) σε όλη την συσκευή με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να μην υπερθερμαίνεται.
Αντίθετα αν η συσκευή είναι πλαστική εξωτερικά, δεν την νιώθεις ζεστή στο χέρι σου διότι απλά το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας οπότε η θερμότητα του επεξεργαστή να “φυλακίζεται” μέσα στην συσκευή και η θερμοκρασία του να ανεβαίνει και να υπερθερμαίνεται.

@παπαροκάς tiamat η apple δινει απεριόριστο 4Κ recording? Στο 16gb πόσο γράφεις δηλαδή, καμιά ώρα?

NLS

Γιατί το Android δίνει 5 λεπτά 4K recording;
Πολύ θέλω να… μάθω.

Vasilist

@NZ αν τρολάρεις άλλη δουλειά τούς, για όσους δεν ξέρουν όμως το s5 το έχω βουτήξει στο νερό για βίντεο για πάνω από 10 λεπτά και δεν έχει πάθει τίποτα.
Όσα δεν έχουν πιστοποίηση τα βουτάς και δουλεύουν αλά όχι για πολύ γιατί το νερό έχει μπει και υγρασία έχει πάει στην πλακέτα και μέσα σε ένα μήνα οξειδώνεται ή πλακέτα και χαλάει.
Το ίδιο ισχύει και για το galaxy s6 που υποτίθεται ότι αντέχει και αυτό.

Themazerunner

https://www.androidorigin.com/samsung-galaxy-note-4-remove-5-minute-limit-4k-video-recording/ https://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z2-wont-let-you-record-more-than-5-minutes-of-4K-video-and-neither-will-Note-3-and-S5_id56633 Για οσους ρωτανε οσον αφορα τον περιορισμο των 5 λεπτων σε 4k(που παρεμπιπτοντως δεν ισχυει σε ολα τα android)ο λογος ειναι συμμικτος απ’οσα εχω καταλαβει.. Προφανως καποιοι επεξεργαστες SD δεν αντεχουν τα chips τους σε συνδυασμο με την μπαταρια αλλα εχουν sd και υπαρχει περιορισμος στο fat32(αλλα ακομη και αυτο να ηταν υπαρχουν ενα σωρο sd διαφορων προδιαγραφων που θα γινοταν ο χαμος με τα issues που θα προκυπταν) αλλα εχουν αργες μνημες εσωτερικες και μαλλον απο tests που ειδαν ισως να προκαλοταν βλαβες σε αυτες λογω των απαιτητικων ταχυτητων. Ενας exynos octa δεν εχει θεμα θερμοκρασιων στο chip του αλλα τετοιο θηριο που ειναι σε ζητηση ενεργειας δεν νομιζω οτι υπαρχουν μπαταριες που να ανταποκρινονται ακομη και υπερθερμαινονται. Συνοπτικα δηλαδη. Σε καποια δεν αντεχουν οι snapdragon(κυριως στα sony) μαζι με την μπαταρια(γνωστο λογω υπερθερμανσης)σε καποια λογω sd και χαμηλων ταχυτητων στις εσωτερικες μνημες και σε καποια λογω μπαταριας. Δεν ειναι τυχαιο οτι εχουν βγει 2 S6 με το τελευταιο να φερει εσωτερικη μνημη μεγαλυτερων ταχυτητων UFS 2.0 και ακριβως καποιοι να νομιζουν λανθασμενα οτι το πρωτο χωρις UFS 2.0 κανει trottling λογω θερμοκρασιων και βγαζει μικροτερο Bechmark.Αυτες ειναι ανοησιες.Μηνυμα σε exynos περι ανεβασμενης θερμοκρασιας δεν ειδα σε… Συνέχεια »

dark_master

@Themazerunner δεν ισχύουν 100% αυτό που λες. Θα ίσχυαν αν το ίδιο το κινητό S6+ δεν έκανε force close τις εφαρμογές στο background για να μην ανεβάσει θερμοκρασία. Επίσης ένας από τους λόγους που έχουν βάλει το κινητό να το κάνει επίτηδες είναι και για τη μπαταρία.Αν δεν έκλεινε τις εφαρμογές από πίσω θα ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες.(off topic: Και δυστυχώς η Samsung τσιγκουνεύτηκε να δώσει μεγαλύτερες μπαταρίες στα S6,S6+ και Note 5.)
Επίσης αν πάρεις μια SD με ένδειξη uhs 3 (633x ή 600x) μπορείς άνετα να γράψεις βίντεο ποιότητας 4Κ χωρίς πρόβλημα.
Το MX5 Pro δλδ πως συνδιάζει ufs2.0, Εxynos και Micro SD (αν κ δε σου κρύβω πως είμαι περίεργος να δω την υλοποίηση του)?

Themazerunner

Dark λεμε το ιδιο πραγμα αλλα διαφωνω στο force close το οποιο δεν εχει καμια σχεση με τα temps αλλα με την μνημη και την μπαταρια.Ο επεξεργαστης δεν εχει κανενα θεμα.Μην ξεχνας οτι σε ενα android μπορεις να τρεξεις Live ενεργα 5 εφαρμογες χωρις να σταματησουν και να παγωσουν οπως γινεται στο task.To πραγματικο multitasking(οπως το spliview που ξεκινησε να υλοποιει η apple) ειναι πολλαπλασιες φορες απαιτητικοτερο απο το task και δεν κλεινει καμια εφαρμογη.

Themazerunner

Tελος να συμπληρωσω οτι οι flash των smarts ειναι οτι σχεδον και οι ssd.Εχουν συγκεκριμενο αριθμο εγγραφων και αν διαρκως καποιος θα εχει ως παιχνιδι την εγγραφη 4κ(που μεταφραζεται σε καταπονηση σε ολα τα επιπεδα)να ειναι και προετοιμασμενος καποια στιγμη να του αφησει χρονους το κινητο.
Κινητο ειναι και οχι επαγγελματικη συσκευη εγγραφης 4k με το αναλογο hardware system.

One

@Themazerunner Καλα ακόμα στα 5 λεπτά εγγραφή 4Κ είσαι εσυ. Εγω με το Ζ3 Compact εχω κανει σχεδόν 20 λεπτα και δεν σταμάταγε. Και εσυ βαζεις σκοπίμως το Ζ2 που βγηκε πριν 1,5 χρονο και αγνοείς το Ζ3 Compact.

Δες εδώ 40 λεπτα 4Κ εγγραφή έκανε το Z3 Compact:

https://youtu.be/mb20BkMBRrQ

Themazerunner

@One…διαβαζε πρωτα οτι λεω και μετα να βιαζεσαι να σχολιασεις.
Ειπα…(στο 13,35).
Για οσους ρωτανε οσον αφορα τον περιορισμο των 5 λεπτων σε 4k(που παρεμπιπτοντως δεν ισχυει σε ολα τα android)ο λογος ειναι συμμικτος απ’οσα εχω καταλαβει..

Αναλυση κανω συμφωνα με την αποψη μου και οτι συμπεραινω.Σταματηστε επιτελους να φανατιζεστε.

Te_salat

Το να ανεβάζει θερμοκρασία κατα σε βιντεοσκόπιση 4Κ είναι φυσιολογικό. Αν το κάνει όμως σε φυσιολογική χρήση υπάρχει πρόβλημα. Λογο οτι έχει ψυχράνει ο καιρός δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό τώρα.

Δεν είναι κάτι καινούργιο πάντως η υπερθέρμανση στα iPhone.
Πέρυσι το καλοκαίρι με το iPhone 5s για να κάνω χρηση browsing, Facebook κλπ με 3g, έπρεπε να βρώ καφε με αιρκοντίσιον διαφορετικά γίνονταν εξαιρετικά ενοχλητικό στο κράτημα. Μιλάμε δεν μπορουσα να το κρατήσω μετά από 10 λεπτά. Το Μ8 που είναι επίσης μεταλλικό αντιδρούσε πολύ καλύτερα.
Συνηθίζω να μην βάζω θηκες. Με το i5s αναγκάστηκα να του φορέσω διπλή για να μπορώ να το χρησιμοποιησω στις διακοπές μου. Μετά από λιγες συνεχόμενες φωτο, εκαιγε.
Φυσιολογικό εν μέροι λογο κατασκευής.
Στα iPhone ολα τα τσιπακα εφάπτονται στο πισω μέρος της συσκευής με αποτέλεσμα να μεταφέρεται η θερμότητα αυτούσια στο χέρι μας.
Αλλοι κατασκευαστές τοποθετούν μεταλλική πλάκα μεταξύ του επεξεργαστή και της πλάτης, η οποία αποροφά την θερμότητα και την απελευθερώνει προς τα εξω σε μικρότερη ένταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.