iPhone 6s Plus vs Sony Xperia Z5: Camera Test [video]

Η Sony είναι γνωστή για τους αισθητήρες καμερών οι οποίοι βρίσκονται σε πολλά high-end μοντέλα μεγάλων κατασκευαστών. Μέσα σε αυτά είναι και τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Ωστόσο, η απόδοση της κάμερας δεν είναι μόνο θέμα αισθητήρα, αλλά παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα όπως ο φακός και το software.

Το Sony Xperia Z5 δοκιμάστηκε από το DxOMark την περασμένη εβδομάδα και η ετυμηγορία ήταν ότι έχει την καλύτερη κάμερα που έχουν δοκιμάσει ποτέ σε κινητό. Πως τα πηγαίνει όμως το iPhone 6s Plus με την 12 Megapixel κάμερα απέναντι στα 23 Megaixel του Xperia Z5;

Το SuperSaf TV δημιούργησε το παρακάτω video που δείχνει την κάμερα των δυο κινητών να αναμετράται δίπλα δίπλα. Τα χρώματα στην μπροστά και πίσω κάμερα του iPhone 6s Plus είναι πιο κορεσμένα και έχουν μεγαλύτερη αντίθεση, ωστόσο το Xperia Z5 αποδίδει τα χρώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ωστόσο και οι δυο κάμερες δεν είναι καθόλου κακές εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός αν θέλει πιο ρεαλιστικές φωτογραφίες ή κορεσμένα (saturated) χρώματα.

Επιπλέον, το Sony Xperia Z5 ξεχωρίζει για το autofocus το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο από του 6s Plus και το audio capture είναι πιο καθαρό.

Ποια από τις δυο κάμερες προτιμάτε;

Δείτε το video:

iPhone 6s Plus vs Sony Xperia Z5: Camera Test [video], iPhone 6s Plus vs Sony Xperia Z5: Camera Test [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Με τον Ντοθρακι μοιαζει αυτος!!!

azriel84

@peristeri

rofl με πέθανες!

Τέλης

Μόλις διάβαζα στο Android Authority ότι αν δεν έχει κέρδη και φέτος ο τομέας κινητών της sony τότε πάει για κλείσιμο ή πούλημα,

https://www.androidauthority.com/sony-xperia-range-needs-to-return-to-profit-647530/

NLS

Νομίζω στα test του τύπου το S6 plus (ειδικά το plus λόγω OIS) είναι σαφώς καλύτερο σε καθημερινή χρήση από το Z5.
Που είναι και κάπως σοκαριστικό αν βάλεις κάτω τα data.
Νομίζω πρέπει να δούμε και άλλα τεστ ή/και η Sony να το πάρει λίγο πάνω της το θέμα.

TechGeek

Κι όμως στα περισσότερα σημεία η κάμερα του νέου iphone υπερέχει και πάλι.. Για να δούμε τι θα πρέπει να κάνει η Apple για να σκάσουν οι παρανοϊκοί του android με τα mega pixels τους.

Themazerunner

https://www.youtube.com/watch?v=b_1Bgfl6qvk

Πως γινεται το Iphone 6s να εχει καλυτερη καμερα ειναι αξιο αποριας…στο βιντεο τα λεει ολα.

παπαροκάς tiamat

Βασικα παραθετω post παιδιου απο αλλο topic στο οποιο αναμετράται το z5 με το note5 σε θεμα multitasking.
Μόλις τελειωνει το multitasking test βαζουν τα κινητα διπλα – διπλα σε βιντεο 4Κ και φωτογραφια και ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΝΟΤΕ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΟ SONY ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ! !

/Η Γιαννης λέει:

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 στο 19:15

https://www.youtube.com/watch?v=t5KgLNhKB5Y

Themazerunner

Ο tiamat εχει δικαιο.Το z5 δεν εχει και καποια ιδιαιτερη καμερα συγκριτικα με το note 5.Οποτε το Iphone 6s μπορει να βγει μπροστα ανετα.
Το Iphone 6s ομως σε συγκριση με αλλα τρωει και παλι ολιγον σκονη.Τα mp μετρανε οταν και ο φακος ειναι ποιοτικος.
Η καμερα ακομη και 30 mp να εχει εαν ο αισθητηρας και ο φακος δεν ειναι ποιοτικος πανε στραφι…οποτε ας κοψουν μερικοι το παραμυθι με τα mp οτι δεν μετρανε λες και οι αλλοι χρησιμοποιουνε φακους και καμερες δικους τους.
Αυτη τη στιγμη το Note 5 και το edge εχουν στα περισσοτερα σημεια κορυφαια καμερα.
Εαν δεν μετρουσαν τα μεγκαπιξελς τοτε οι φωτογραφιες απο το διαστημα ολες θα ηταν στα 8 mp αναλυση…πραγμα αδυνατον.

MANOS

Αν δεν δουλέψει στο software της κάμερας η Sony το οποίο είναι κακό από το πρώτο Z πάντα θα τρώει σκόνη.
Το τραγικό-γέλιο της υπόθεσης είναι ότι η ίδια πουλάει τους αισθητήρες της σε άλλες εταιρίες και καταφέρνουν να βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες από τις δικές τις συσκευές…
Kατά τα άλλα τούμπανο το Z5!

Animamundi

Κανένα από τα 2 η Lg g4 ή gs6

Sotiris

Πάλι η Sony ξεφτιλιζεται και αυτή τη φορά από το μισητό σαπιομηλο. Καλά για την νιλα μπροστά στο Note 5 δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο οι ελάχιστοι fans της Sony ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν σαν τους wp fans.

MANOS

@Themazerunner

Ελπίζω να τρολαρεις γιατί στο video που έβαλες δείχνει ακριβώς το αντίθετο.
Τεστάρουν 5 φωτογραφίες σε διαφορετικές συνθήκες και στις 3 βγαίνει πρώτο το Samsung, 1 το iPgone και 1 το LG…

vladimiros

Πολυ καλη καμερα του iPhone 6s,εχει καλυτερη μπροστινη καμερα με τα δικα μου ματια που ειδα..καλυτερο βιντεο 4κ,και καλυτερα αποτελεσματα σε καποιες φωτογραφιες οχι ολες..
Το Ζ5 απο την αλλη εχει καλυτερα αποτελεσματα το βραδι,και πιο γρηγορο autofocus…
Αν με λεγατε τι προτιμω απο αυτα τα 2 με σκημενω κεφαλι θα ελεγα το iPhone 6s..εγω που τρελενομαι με το ακουσμα Sony
Αλλα αν με λεγατε πιο κινητο προτιματε ε τοτε φυσικα Sony θα ελεγα…
@Η Themazerunner
τι περιμενες να πουν το s6??? δεν ειδες στο βιντεο που τα παιδια επεξεργαζονται τις φωτο σε μονιτορ τις apple..για μενα στο βιντεο που ειδα το s6 εχει καλυτερα αποτελεσματα..

MANOS

@Themazerunner

Τώρα είδα το δεύτερο σχόλιο σου και κατάλαβα ότι εννοείς το αντίθετο οπότε γράψε άκυρο

ΚΚ

Η κάμερα Sony είναι καλύτερη γιατί παράγει φυσικά χρώματα με καλύτερες λεπτομέρειες και φυσικά το καλύτερο και γρηγορότερο focus… Αν θέλεις υπερτονισμό χρωμάτων πας iPhone.
Πάντως και τα 2 κινητά έχουν υψηλού επιπέδου κάμερες και για όλους μας τόσο λεπτομέρεια δεν θα την αναζητήσουμε. Αν θέλαμε επαγγελματίες κάμερες τότε θα παίρναμε σκέτη ειδική φωτογραφική μηχανή.

Νίκος Z3c

@παπαροκάς tiamat αποτι είδα στο multitasking το note 5 θερίζει ε; Χαχαχ.Ούτε μια εφαρμογή ανοιχτή. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι που όπου σταθουν και βρεθούν τη λένε στη Sony. Ούτε κουβέντα όμως για Samsung. Τι να κάνω εγώ τον exynos και τα 4gb ram όταν κλείνει όλες τις εφαρμογές και τις ανοίγει πάλι από την αρχή ενώ το Z5 τις κρατάει όλες ανοιχτές.Το ότι ανοίγεις τις εφαρμογές νωρίτερα δεν μου λέει κάτι θέλω να είναι πάντα ανοιχτές και εκεί που τις άφησα και εκεί η Samsung παίρνει μηδέν.Όσο για την κάμερα μου άρεσε πιο πολύ του note 5 αλλά το autofocus του Z5 δεν παίζεται.

One

Το Steadyshot ηταν απενεργοποιημένο στο Z5. Τελείως άκυρο το Τεστ. Την άλλη φορα να βάλετε τον παπαροκα να κανει αντικειμενικο τεστ…LOL

Καταλάβατε τώρα γιατι γιατί η iPhone και η Samsung εχουν τις τιμές στο θεο?? Πρέπει να πληρώσουν και μερικούς “αντικειμενικούς” τύπους και εχουν έξοδα οι άνθρωποι.

Ιωάννης jb

One +1… Αυτοι είναι ικανοί να σου πουν οτι είναι καλύτερο το note 5 απο το z5..
Ανεβάζουν λινκ και γελιοποιούντε!!!!!!!

Στο βίντεο μεταξύ iphone και z5 υπάρχει αντικειμενικά ισοπαλία… τη στιγμή που είναι 100% σίγουρο για το ποιος εχει πληρώσει ποιον, ουτως ωστε το κινητο του να δειχνει λίγο καλύτερα αποτελεσματα…
Οταν οι περισσότεροι είναι οτι να ναι τη περιμένεις να σου βγάλουν καλύτερο το z5??

Στο σχόλιο 7 ο tiamat αυτογελοιοποιείται.. Σου ανεβάζει βίντεο για να σου δείξει υποτίθεται την ανωτερώτητα ενός κινητού που ούτε αδιάβροχο είναι ούτε κάρτα μνήμης δέχεται, χαμηλότερη ανάλυση έχει, η οθόνη του εχει υπερκορεσμένα-ψευτικα χρώματα, ηχος που σε ολους τους τομείς πλυν τις εντασης ηχείου το note βλέπει με κιάλια το z5…
Το z5 το san andreas το ανοίγει πολύ πιο γρήγορα… στο multitasking είναι καλύτερο κραταει στη μνήμη και τις ανοίγει πολυ πιο γρήγορα απο τον υποτιθέμενο βασιλιά του multitasking..
και όλα αυτά σε ένα βίντεο που επίσης είναι προφανές ποια εταιρία εχει πληρώσει για να φαίνεται οτι το προϊόν τις εχει καλύτερα αποτελέσματα!!

Dam

Δεν αναφέρει πουθενά τι ρυθμίσεις έχει κάνει σε κάθε κινητό και ούτε μας δίνει να κατεβάσουμε τις εικόνες και τα βίντεο ώστε να δούμε μόνοι μας τις λεπτομέρειες και να συγκρίνουμε. Ούτε φαίνεται πουθενά ότι όντως χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες συσκευές. Με την ίδια λογική μπορώ να πάρω και γω ένα Sony Ericsson k300 και μια DSLR λέγοντας ότι το ένα είναι Samsung galaxy note 5 και το άλλο iPhone 3G αντίστοιχα και να κάνω σύγκριση. Έλεος!!

MANOS

@Ιωάννης jb λέει:
“χαμηλότερη ανάλυση έχει, η οθόνη του εχει υπερκορεσμένα-ψευτικα χρώματα”

xaxaxaxaxa

Έχεις πρόβλημα στα μάτια φίλε…

Στον ήχο δεν ξέρω γιατί δεν έχω ακούσει κανένα από τα δυο, στα τις SD και multitasking συμφωνώ.

Για την οθόνη όμως τι το ήθελες ρε man έλεος δηλαδή

παπαροκάς tiamat

Ειναι εντελως για κλαματα αυτη η sony τελικα!!

το βιντεο sample τρεμει στο z5 λες και ειναι σε τρικυμια 13 μποφόρ ,οποτε ρωταει comment στο utube αν το steadyshot ηταν στο on και ο παρουσιαστης απαντα οτι ηταν στο on απλα επειδη η βιντεοληψη ηταν στα 4Κ το steadyshot δε λειτουργουσε αποτελεσματικα ….

Κλεισε sony … κανεις ανεπανόρθωτο κακο στο ονομα σου μαυτα και ταλλα …

Shadgr

Καλά επιτρέπεται η Sony με δικούς της αισθητήρες να βγάζει 20+ megapixel και αυτά κινητά της να παρουσιάζει τέτοιο πράγμα; Αυτή την εταιρεία από πάντα δεν την προτιμούσα.. Εκτός από ένα Walkman το 1996 :-p

Κώστας Ζ

@παπαροκας , φιλε εισαι τρολ; Ή σε πληρωνουν; Ανεβαζεις βιντεο που το Ζ5 ξεφτυλιζει το Note και…αστο, απλα εισαι τρολ

Νίκος Z3c

@παπαροκάς tiamat καταπιες τη γλώσσα σου βλέπω για το multitasking του super Samsung ε; Χαχχαχαχ.. Τα Περαστικά μου χαχαχαχαχχαχα.

keysmith

η επιλογή “πολύ ευρυγώνιου” φακού (μάλλον κοντά στο 26mm) για το Ζ5 είναι λάθος σε σχέση με τον λιγότερο ευρυγώνιο του iphone (μάλλον κοντά στο 33-36mm). Αυτού του είδους οι λύσεις έχουν καταστρέψει πολλά φωτοκινητά και απορώ για την επιμονή πολλών σε αυτό. Από την μία ναι πιάνεις “πιο πολλά” (μεγαλύτερη γωνία). Από την άλλη έχει παραμόρφωση και αφύσικη που καταστρέφει την φωτογραφία ειδικά όταν μιλάμε για φωτογραφία προσώπων και ατόμων. Τα πράγματα τραβιούνται στις άκρες (τα κεφάλια βγαίνουν σαν τραβηγμένα αυγά).. Τα πρόσωπα βγαίνουν πιο αλογομούρικα κτλ κτλ. Ακατάλληλος παντελώς φακός για γενική χρήση.

Εννοείται και μόνο για αυτό το λόγω προτιμώ την κάμερα του iphone (αν και το κινητό για μένα είναι απορριπταίο λόγο κλειστού λειτουργικού). Επίσης η εσκεμμένη “αλλαγή” των χρωμάτων στο πιο θερμό είναι γενικά ευπρόσδεκτη ακόμα και αν αποκλίνει της “πραγματικότητας” (και η sony έχει άλλα θέματα με το χρώμα).

Γιάννης

Άνθρακες ο θησαυρός, χειρότερο και απο το S6 και το Note 5 το Sony Ζ5. H Samsung παραμένει στην κορυφή στις κάμερες.

https://www.youtube.com/watch?v=3-Yxha0-I10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.