iPhone 6s: Screenshot του Geekbench 3 δείχνει 1GB RAM;

Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα ανακοινωθούν επίσημα σε έναν μήνα από σήμερα, στις 9 Σεπτεμβρίου (αν οι πληροφορίες είναι σωστές). Οι μέχρι τώρα διαρροές μιλούσαν για μνήμη RAM 2GB και δεδομένου ότι εδώ και καιρό δεν έχουμε δει την Apple να κάνει αναβάθμιση στον συγκεκριμένο τομέα, ακουγόταν αναμενόμενο να δούμε κάποια στιγμή 2GB RAM.

Σύμφωνα όμως με σημερινό leak που λέγεται ότι προέρχεται από το Geekbench 3 και δημοσιεύτηκε σε ιαπωνικό blog, το iPhone 6s φαίνεται ότι θα παραμείνει σε μνήμη RAM 1GB όπως ο προκάτοχός του iPhone 6. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, λογικά το ίδιο θα ισχύει και για iPhone 6s Plus.

Αν και η Apple έχει δείξει ότι δεν δίνει μεγάλη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά καθεαυτά, το 1GB μνήμη RAM μπορεί να απογοητεύσει αρκετούς, την ώρα που τα Android έχουν φτάσει στα 4GB.

Εμείς όμως για την παρακάτω φωτογραφία κρατάμε πολλές επιφυλάξεις διότι δεν είναι επιβεβαιωμένη και να θυμίσουμε ότι η πληροφορία για 2GB RAM είχε έρθει από το 9to5Mac, το οποίο έχει αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστο στο παρελθόν. Όπως και να έχει, η επίσημη παρουσίαση πλησιάζει και θα μάθουμε τι έχει αλλάξει η Apple φέτος.

iPhone 6s: Screenshot του Geekbench 3 δείχνει 1GB RAM;, iPhone 6s: Screenshot του Geekbench 3 δείχνει 1GB RAM;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Κάτι που σημαίνει ότι στα επόμενα δυο χρόνια τουλάχιστον δεν πρόκειται να γίνει καμια αλλαγη στο λογισμικό ώστε να χρειάζεται παραπάνω ραμ.. Θέλω έναν οποιονδήποτε που έχει iPhone να μου εξηγήσει τι καλύτερο του προσφέρει από ένα WP όπως π.χ το 640 που κάνει το 1/6 της τιμής του.. Ούτε screen share δεν έχει το iPhone μα τον Θεό!.. 1000 ευρώ για phone.. ( και οχι smartphone)

Sotiris

Pazzo, καλά το πήγαινες μέχρι που ανέφερες οτι κατέχεις wp και πέσαν τα τσιμέντα από τα γέλια. Να πω οτι είχες android και κατηγορούσες για ελλείψεις το σαπιόμηλο να το δεχτώ αλλά wp? Οι οπαδοί των wp ζουν σε τέτοιο μικρόκοσμο που ακόμα και μένα που είμαι hater της Apple με κάνουν να την… υπερασπίζομαι.

NtinosMD

Οποτε split-screen στο iphone 6s plus δεν θα δουμε ….

Mary

Εντάξει πάντως αν ισχυει θα πέσω κάτω απ τα γέλια! Δεν πειραζει καλυτερα μην έχει πολλές διάφορες γιατι ετσι κι αλλιώς θα μείνω με το 6.

pazzo

Sotiris, okay 👌. Σίγουρα δεν έχεις κρατήσει κινητά όπως το 830, και 930 πάνω από μερα για να καταλάβεις γιατι σε κάποιους τομείς να WP υπερέχουν έτσι; δεν λέω ότι ένα Νοτε π.χ. Είναι κατώτερο από οποιοδήποτε WP, ούτε καν, αλλά με 300 ευρώ έχω ακόμα την καλύτερη κάμερα της αγοράς, μια συσκευη που δεν έχει ίχνος λαγκ, οθόνη που βρίσκεις σε συσκευές με 600 ευρώ και πάνω, αυτονομία ώστε να χρειάζεται φορτιση κάθε δυο μέρες, αντοχη σε παααρα πολλες τουμπες 😆 και κανένα απολύτως πρόβλημα γενικά. Με 300 ευρώ έτσι; το 930.. Τα WP κερδίζουν το κοινό τους λόγο τιμής. Δεν κάνουν παπάδες όσο ένα δυνατό αντροιντ, αλλά είναι πολύ φθηνά για αυτά που προσφερουν όπου άμα δεν σε ενδιαφέρουν οι κάποιες ελειψεις που έχουν, δεν χρειαζεται να δώσεις 600 και παραπάνω για κινητό.. υπερασπίζεσαι την apple ως προς τι; τις περισσότερες δυνατότητες που έχει από ένα WP; ένα μόνο λόγο θέλω, για να μετανιώσω που αντί για 300 ευρώ έπρεπε να δώσω 1000 για να πάρω iPhone. Μόνο έναν, που να αξίζει τα 700 ευρώ διαφορά στην τιμή 😅

Αλέξανδρος

Αν μείνει με ένα 1gb ram είστε για πολύ δούλεμα και αφήστε τις σαχλαμάρες ότι δουλεύει καλά. Και το moto g 2014 μια χαρά δουλεύει με ένα 1gb αλλά δεν μένει τίποτα στη μνήμη.
Το να είναι φτωχό σε δυνατότητες δε μου λέει κάτι.
Η ram είναι απαραίτητη για να τρέχουν όλα ομαλά ( και ειδικά στο multitasking ).
Αν όντως είναι με ένα 1 gb ram και όχι τουλάχιστον 2, πραγματικά κράξτε την γιατί η Apple δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα πέσει πολύ γέλιο αν μείνει με ένα.

@Sotiris τι θέμα έχεις με τους χρήστες των wphones; Το ίδιο πράγμα δεν έχουν στην ουσία με μόνη διαφορά το store. Παίζει να ανεβούν φέτος σε δυνατότητες πάνω και από το ios.

Mary

Παρεπιπτόντως Sotiris έχουμε καταλάβει ότι δεν σου αρέσει τίποτα εκτός απο το android και τη Samsung δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις σε κάθε άρθρο. Και μια χαρα ειναι wp!
Τουλάχιστον πιστεύω να σε πληρώνουν μην πηγαίνουν τόσα σχολια τζάμπα…

DIREFEAR

Μα που πηγαν ολοι οι Λευτερηδες;;;Αντε μπας και γελασουμε λιγο σημερα…

Ilias kap

Καλά καλά αντίλογο στον αντίλογο όλοι εδώ μέσα, κατάντησε αηδία με το τι λέει ο ένας κ τι λέει ο άλλος…
Κ όλο αυτό ξεκινάει από κάτι τυπακια στυλ Λευτέρης…
Direfear παρεμπιπτόντως μήπως τον κοψανε?
Χαχαχαχαχα

kalex1999

μακαρι να μεινει με 1GB RAM! και αν πουλησει περισσοτερο απο ανταγωνισμο μαγκια της apple .. 😉

ioannipa

Τα WP είναι μια χαρούλα και μετά από όλα τα is καταλήγω σε αυτά γιατί είναι αξιόπιστα και δεν κοστίζουν και μετά 10 που έρχονται θα πάρουν τα πάνω τους

Meraklis

Πραγματικα μου αρεσει που ορισμενοι χρηστες (ή και μη χρηστες) γνωριζουν καλυτερα απο την απλ ποση ραμ χρειαζονται τα τηλεφωνα της.

Ekimolaos

@Meraklis
Βασικά όλοι ξέρουν καλύτερα από την ίδια την Apple τί χρειάζονται τα τηλέφωνά της…

Και μην μου πεις για τις πωλήσεις της σε παρακαλώ, όλοι ξέρουμε ποιοι χρήστες παίρνουν Apple: αυτοί που θέλουν τα πράγματα απλά. Και μαγκιά τους, αφού έχουν την οικονομική άνεση να το κάνουν, καλά κάνουν (γιατί, η αλήθεια να λέγεται, την πληρώνουν ακριβά την απλότητα). Αλλά ακόμα και αυτοί ξέρουν πως το multitasking ΔΕΝ είναι περίπλοκο και το χρειάζονται. Οι χρήστες το ξέρουν, η Apple πιθανώς όχι. Θα δείξει απ’την RAM που θα βάλει.

tasos

Θα πρέπει να ξέρετε οτι το Geekbench λέει πάντα την διαθέσιμη μνήμη και οχι τη συνολική μνήμη ram..

Meraklis

@Ekimolaos
Ο σκοπος και η αναγκη του multitasking σε φορητες συσκευες δεν ειναι ο ιδιος με ενα desktop λειτουργικο συστημα. Βεβαια, αν καποιος θελει κατι παραπανω, ξεχναει την απλοτητα και παιρνει ενα android.

Αλέξανδρος

Φίλε @Meraklis ακριβώς ο ίδιος είναι.
Απλά στο pc έχεις περισσότερη δύναμη ( σε όλα είτε σε specs είτε σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε λειτουργικό που στο android πρέπει να καταφεύγεις σε “χακιές” για να τα έχεις αυτά ).
Πραγματικά δε σας καταλαβαίνω σας χαλάει να κάνετε ότι και περίπου στο pc?
Παράδειγμα εγώ τώρα είμαι ξάπλα στον καναπέ με το Xperia z ultra είμαι στον chrome παράλληλα κατεβάζω κάτι από torrent ακούω μουσική και μεταφέρω κάτι αρχεία από το κινητό στην sd + έχω δύο floating εφαρμογές ( παράθυρα που αιωρούνται δηλαδή ) μια για σημειώσεις και η άλλη είναι αριθμομηχανή.
Θα δώσω 700€ για να εχω ένα κινητό περιορισμένων δυνατοτήτων και με 1gb ram που μέχρι και τα mid range έχουν πάει σε 2?
Έ, τότε καλά σας κάνει.

tech21man

Sotiris…αυτοσκοπος το καψιμο εναντιον των wp…μεχρι να βρει ταιρι και να ξεκινησει τις βολτες. Παρε δρομο και πονο.

Mixalisarm

Εκτός από την ram που είναι σκέτη απογοήτευση εν έτει 2015, τουλάχιστον έβαλαν τον επεξεργαστή στα 2ghz

Mpidis

Λενε οτι το 6s με 1gb ram θα μπορεί να ανοίξει δυο καρτέλες ταυτοχρόνα και από πίσω θα τρέχει η αριθμομηχανή και η κλήσεις και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ να γίνεται ανανέωση! Φοβερό;;; Επίσης η κάμερα θα πέσει στα 2MP επειδή έτσι κι αλλιώς τα μεγκαπιξελς δεν κανουν την διαφορά αλλά ο φακός και ο αισθητήρας! Αντε και εις ανωτερα!

lasfear

Εδω δείχνει το 6ς με 8.1.2 και 2 ραμ.
https://browser.primatelabs.com/geekbench3/2036715

Γιάννης

Προς ολους τους Apple haters περαστικα για ακομα μια χρονια, το αν βαλει 1 αντι για 2 GB Ram ειναι ευθυνη της εταιριας για το αν θα παει καλα η οχι, αλλα τοσο κραξιμο για το τι θα κανει με 1 GB Ram πραγματικα δεν το περιμενα λες και τα αλλα κινητα που εχουν 3-4 GB ram δεν κολανε, εγω προσωπικα με το 5s 2 χρονια τωρα θεμα να ηταν το κινητο να μου κολησε 3-4 φορες ολες και ολες και ποτε δεν χρειαστηκε να κανω ουτε soft reset νομιζω πως χρηστης με Galaxy s4 η αντιστοιχης χρονολογιας κινητο θα ηταν σε διψηφιο αριθμο τουλαχιστον..
Τελος παντων σαφως και η τιμολογιακη πολιτικη της Apple ειναι για γερες τσεπες σε σχεση με αυτα που θα μπορουσε να προσφερει το κινητο αλλα το λειτουργικο οσο και να το κραζετε ειναι απο τα πιο fluid σε λειτουργεια αρα εδω ταιριαζει το κραζεις θαυμαζεις, οπως κανανε μερικοι με τον 64bit επεξεργαστη, τον αισθητηρα δακτιλικων αποτυπωματων κλπ…
Ελπιζω η Apple να αρχιζει να ανεβαινει στα specs και οχι στην τιμη μονο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.