iPhone 6s: Προμηθευτής “επιβεβαιώνει” πιο ανθεκτικό σασί

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το λεγόμενο bendgate των iPhone 6 Plus τα οποία φάνηκε να λυγίζουν πιο εύκολα απ ότι θα έπρεπε. Η Apple όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές, χρησιμοποίησε 6063 grade κράμα αλουμινίου το οποίο είναι κατώτερο από το grade 6013 αλουμίνιο που χρησιμοποιήθηκε σε Samsung Galaxy S6 και S6 Edge.

Το grade 6013 αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα, γιοτ, mountain bikes, άτρακτο αεροπλάνου κλπ. To 6013 είναι 1.5 πιο δυνατό και 1.2 φορές πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές, σε σύγκριση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιούν σήμερα τα iPhone.

Όπως όλα δείχνουν, και η Apple θα χρησιμοποιήσει καλύτερης ποιότητας αλουμίνιο, σύμφωνα με τα hints που μας έδωσε η Catcher Technologies, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς όσον αφορά στην κατασκευή μεταλλικών σασί. Η εταιρεία συνεργάζεται και με άλλα μεγάλα ονόματα όπως η HTC.

O CEO Allen Horng, μιλώντας για τα σχέδια της εταιρείας επεσήμανε ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση για μεταλλικά σασί τα οποία προορίζονται για νέα projects. Αφού, οι μεγαλύτερες ναυαρχίδες έχουν ήδη ανακοινωθεί, λογικά ανάμεσα στα νέα αυτά projects περιλαμβάνονται iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

O ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ετοιμάζει μια καινοτόμα διαδικασία για έναν από τους πελάτες του, η οποία συμπεριλαμβάνει την χρήση πιο σκληρού μετάλλου για την κατασκευή των σασί, διαδικασία παραγωγής η οποία είναι πιο δύσκολη από την τωρινή.

“Α surface treatment on a harder metallic material [that is] is more difficult than traditional metal-casing processes, and would lower the yield rate at the beginning of the production cycle”.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο αλουμίνιο θα χρησιμοποιήσει η Apple, αλλά αν πήγαινε στην high-end σειρά 7000 τα νέα iPhone θα γινόντουσαν από τις πιο ανθεκτικές συσκευές που κυκλοφορούν. Για παράδειγμα το 7075 grade αλουμίνιο έχει ψευδάργυρο ως πρωτεύον στοιχείο και επειδή έχει σχεδόν την ίδια δύναμη με το ατσάλι χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό που χρειάζεται μεγάλη αντοχή (όπλα, εξοπλισμό αναρρίχησης κλπ). Αυτό θα έκανε την Apple να ξεμπερδεύει μια και καλή από το bendgate.

iPhone 6s: Προμηθευτής "επιβεβαιώνει" πιο ανθεκτικό σασί, iPhone 6s: Προμηθευτής “επιβεβαιώνει” πιο ανθεκτικό σασί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theo

και μετά αποκαλέιται τα iphone premium…

wrangler10

Και όλα αυτά φυσικά με την αναλογη (τιμολογιακή λογική – κοσμηματοπωλειου -της Apple ) αύξηση στην τιμή .

Πτυχιουχος Ανδρέας

Βλέποντας και αναλύοντας την πορεία των πωλήσεων του προκατοχου καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι δεν πρόκειται να έχει μεγάλη διαφορά έτσι καταλήγουμε ότι θα υπάρξει όπως είναι αναμενόμενο στις πωλήσεις των Widows τηλεφώνων και των blackberries
Η Apple δυστυχώς σε περίπου 7-10 χρόνια θα έχει πουλάει μόνο τηλεοράσεις

Iakovos80

Και εσάς τι σας νοιάζει; σας ζητήσαμε λεφτά να το αγοράσουμε; Η Apple ανέκαθεν ήταν είναι και θα είναι Premium. Εμάς μας αρέσει, εσάς όχι. Τι να κάνουμε. Τουλάχιστον η Apple φροντίζει για τις αναβαθμίσεις, 87% των συσκευών της έχουν iOS 8, και Γλυφιτζούρι τρέχει κάτι λιγότερο από το 20% των συσκευών. Μόνο με root κάνετε δουλειά (χειροκρότημα!) 🙂

zois

εμεις ομως ακομα και με 4.2.2 σας αφηνουμε πισω σε επιλογες και δυνατοτητες και ας εχετε οχι το 8 και 10 αν υπηρχε ηδη.

gericho

Και ακούγαμε δικαιολογίες
ότι είναι αποδεκτό κι αναμενόμενο το να λυγίζει,
πως φταίμε που εμείς θέλουμε το σασί να είναι λεπτό,
πως φταίμε γιατί κακώς το βάζουμε στην τσέπη…
κλπ κλπ.

Βαγγος

Χαχα κλαιω με τα σχολια.Ρε λες και κραζουμε την apple κανουν μερικοι…απλα αναφερουμε την αδικα υψηλη κοστολογηση,Και οτι καθε χρονο πλασαρει κατι υπαρχων σε αλλα smartphones ως καινοτομια.Χαχχαχα

ViEL

Αυτοί που ανακάλυψαν τα app permissions το 2015 μιλάνε ότι είναι μπροστά στην τεχνολογία και ότι τους αντιγράφουν χαχα

Denis

αφήστε τους κομπλεξισμούς μερικοί εκτός κ αν είστε σε εφηβική ή μετεφηβική φάση για να μην πω νηπιακή.
Μόνο θετικό μπορεί να αποτελεί η υιοθέτηση καλύτερων υλικών σε όλες τις συσκευές, πόσο μάλλον από εταιρείες που είτε το θέλουμε είτε όχι οδηγούν τις εξελίξεις.
Αρκεί βέβαια να διατηρήσει τον οικολογικό της χαρακτήρα

giorgos

@ViEL
να σου θυμίσω ότι τα app permissions υπήρχαν από τον καιρό του jellybean?

viel

τοτε τι παρουσιασε στο m αυτα που υπηρχαν?

Parastas

Ανθεκτικότερο μέταλλο σημαίνει σκληρότερο.
Σκληρότερο μέταλλο σημαίνει ποιο εύθραυστο.

Δεν κάνει απλό βαθούλωμα ή λύγισμα.
Έτσι και πέσει, φεύγει κομμάτι ή ραγίζει.

Άρης

Τα αλουμινια και γενικα οτι χρησιποιειται σε συσκευες κινητης τηλεφωνιας και οχι μονο ειναι κραματα αλουμινιου ,που σημαινει αλουμινο αναμειγμενο με αλλα μεταλα ετσι ωστε να ειναι ταυτοχρονως πιο ανθεκτικο και λιγοτερο ολκιμο(ελαστικο)απο το καθαρο αλουμινιο. Η ολκιμοτητα ενως μεταλλου εξαρταται απο το ειδος κραματος που θα επιλεχθει.Υπαρχουν κραματα τα οποια ειναι τρομερα ανθεκτικα και ταυροχρονως δεν θυσιαζουν την ολκιμοτητα του μεταλλου. Επομενως η apple μπορει να χρησιμοποιησει ενα κραμα αλουμινιου χωρις να υπαρχει φοβος για να ειναι ευθραυστο. Φιλικα φιλε @Parastas

Denis

Parastas πληροφοριακά για να μη λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει “ανθεκτικός” ονομάζεται αντικείμενο ή ζώντας οργανισμός που ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ σε εξωτερικές ή εσωτερικές αλλαγές είτε απότομες είτε βραχυπρόθεσμες.
Ανθεκτικότατος είναι και ο καθαρός ΧΡΥΣΟΣ στη σκουριά. Μόνο σκληρό δεν τον λες..
Η λογική ο αστροναύτης είναι θαρραλέος -> ο μπάρμπα Μήτρος είναι θαρραλέος
άρα ο Μπάρμπα Μήτρος είναι αστροναύτης καταλαβαίνεις θέλω να πιστεύω ότι χωλαίνει..
φιλικά

alexis touba

Ναι οντως η apple ειναι τεχνολογηκα πολυ μπροστα.ουτε φωτο δε μπορεις να ανταλαξεις και θα πληρωνεις μια ζωη για εφαρμογες οπως wpa greek .finder.Χωρια που στο 2015 θες μπαταρια αυτοκηνητου για havy users για να τη βγαλεις μια μερα.Και καθε τριμηνο καινουργιο φορτιστη και ακουστικα απτο πολυ το πριμιουμ χαλανε γρηγορα και σε υποχρεωνουνε να παρεις της apple το αυθεντικο γιατι οι συσκευες τους δε αναγνωρηζουν αλη μαρκα.Μη χασουν κανα φραγκο ταμερηκανακια ουτε ενα ευρο.ηθελα ναξερα το blue tuth τι το βαλανε.Αλα ξεχασα εχουν σταθερο λειτουργικο.χα χα χα χα χα χου!!μεγαλη δουλεια κανανε.αφου αυτα που υποστηρηζει ειναι το φηδακι απτα παλια τα νοκια!!στο μονο που αξηζουν για μενα ειναι στη μεταπωληση.Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb huawei mate7 και προχθες πηρα το Huawei honor6 plus!!Τα δυο τελευταια ηταν τα καλυτερα για μενα.Αν βαλουν και QHD και καλυτερεψουν λιγο τη καμερα για μενα δε θα υπαρχει ανταγωνησμος απεναντι τους.Και τωρα ειναι αψογες η καμερες τους αλα επειδη ειμαι αρωστακι με τη τεχνολογια παντα θελω το κατι παραπανω.Και παρεπηπτοντος το iphone6 κανει κλαρηνα απτα huawei που ειχα και εχω.Και οποιος παραξενευεται ας τα βαλει διπλα διπλα να τα τρεξει να δουμε τη προσφερει το ενα και τι το αλο.Κρημα γιατι παλια ηταν… Συνέχεια »

alexis touba

Τι να λεμε τωρα ρε συ η apple το 2014 εμαθε τι θα πει Fhd.!!!!@!!@Γελανε και οι πετρες

Panos

Κάθε χρονια τα ιδια. Το κάθε καθυστερημένο που νομίζει οτι ειναι ξύπνιο βριζει την Apple και το καινούργιο iPhone, το οποία φυσικά δεν αγοράζει παρότι εχει τα χρήματα, αφου βρίσκει καλύτερο με 200 ευρω. Έλεος πια διαβάζω τα ιδια σχόλια απο την εποχή του Samsung omnia, προφανώς από τους ίδιους ανθρώπους.

παπαροκας tiamat

O alexis touba μοιραζει αρκετο πονο! Συμφωνω σε τα παντα ολα!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.