iPhone 7: Δεύτερο ηχείο αντικαθιστά την υποδοχή ακουστικών;

Μια από τις αμφιλεγόμενες αλλαγές που αναμένεται να κάνει η Apple στο iPhone 7 είναι η αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά και . Όσο περνάει ο καιρός, οι αναφορές γίνονται όλο και πιο έντονες και αυτό κάνει την είδηση πιο πιστευτή.

Τα κανονικά ακουστικά θα αντικατασταθούν από Lightning Earpods και όχι ασύρματα Earpods, όπως είχε ακουστεί. Οι νέες πληροφορίες λένε ότι στη θέση της υποδοχής για τα ακουστικά θα μπει δεύτερο ηχείο. Οπότε, ηχεία, Lightning θύρα που είναι και για τα ακουστικά και μικρόφωνο θα είναι όλα τοποθετημένα στην κάτω πλευρά του iPhone.

Η αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά θα επιτρέψει στην Apple και να μειώσει το πάχος του iPhone, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, αλλά και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία ήχου.

Κατά τα άλλα, το iPhone 7 φημολογείται ότι θα είναι αδιάβροχο, με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, χωρίς γραμμές για τις κεραίες και ίσως δούμε dual-camera στο ακριβό μοντέλο του iPhone 7 Plus.

iphone 7 second speaker, iPhone 7: Δεύτερο ηχείο αντικαθιστά την υποδοχή ακουστικών;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killerchris

Εφόσον η apple θελει να υπαρχουν lightning earpods θα πρεπει η ιδια να διαθετει τα ακουστικα στο κουτι του κινητου αν θελει να κανει αυτή τη κινηση εφικτη

Tasos Spanos

Βλέπω και στο YouTube κάποια reviews από καταξιωμένα site και βλέποντας από κάτω στις συσκευές πχ σε iPhone η στο Galaxy alpha στο one plus x και αλλα πολλά που δεν μου έρχονται γράφουν οι λένε μέσα
Εδώ κάτω βλέπουμε δυο ηχεία που στην ουσία μόνο το ένα δουλεύει. Το δεύτερο το έβαλαν για συμμετρία.

Να πω οτι δεν πρέπει να λέγονται και να γράφονται αυτά. Το ένα πάντα ειναι ηχείο και το άλλο ειναι μικρόφωνο. Από εκεί μπαίνει ο ήχος όταν μιλάμε στο τηλέφωνο η όταν κανει πχ ηχογράφηση. Στα iPhone δεξιά ειναι το ηχείο αριστερά το μικρόφωνο.
Το ίδιο γίνεται κι εδώ στην φωτογραφία όπως βλέπω.

Εχω ανοίξει άπειρες συσκευές και ξερω πως ειναι από μέσα

Πιστεύω αν φύγει η Θήρα των ακουστικών θα μπορέσει να κανει τα bezel πιο μικρά λιγο. Μόνο αυτό κανένα άλλο όφελος

Darth

@Tasos Spanos εδώ κάνεις τεραστιο λάθος.. όχι και κανένα όφελός…. επειδή τα ακουστικά θα είναι Lightning θα μπορούν να βάλουν authentication chip μέσα τους…. ετσι να δεχεται μόνο γνήσια απο την apple (μιλάμε για χαοτικό όφελος στην πώληση των αξεσουάρ για την apple)
και το καλύτερο….. πες οτι βγηκε ο κλώνος του chip και βγήκαν ημιτασιον… στο επόμενο update με το ετσι θέλω μπορεί να τα γειώσει … ετσι ναι το όφελος στο χρηματικό ποσό είναι τεραστιο

Agnostos13

Επιτέλους!
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα iPhones δεν είχαν στερεοφωνικά ηχεία όπως τα iPads. Το θεωρούσα ανέκαθεν απαράδεκτο από πλευράς Apple που έδινε στερεοφωνικό ήχο μόνο από τα ακουστικά…
Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Γιωργος Παππας

@killerchris Για να βολέψει και τον ελληναρα που ενώ δεν έχει να βγάλει τον μήνα θέλει να βγαίνει έξω με το αιφον.

VasilisA3

Όσο την παίρνει να κάνει ότι θέλει η Apple καλά κάνει και τα κλειδώνει όλα. Όταν και αν την πάρει η κάτω βόλτα δεν θα μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα. Όπως και να έχει ήδη έχουν βγάλει λεφτά για 10 ζωές.

ChrisG

@Darth αρκετή δόση λογικής και κάπως έτσι μπορεί και να γίνει.
@Tasos Spanos αναλόγως για ποιο iphone μιλάς.το 5άρι και το 5s έχουν και στην κάμερα μικρόφωνο όχι μόνο κάτω.στο 6άρι είναι μια οπή στο κάτω μέρος κ.ο.κ.

Darth

+ όσο για τα μικρόφωνα στα iphones

– το iphone 2g/3g/3gs εχει 1 μικρόφωνο το οποίο χρησιμοποιείται για τα πάντα (calls, audio recording, video recording, ανοιχτή ακρόαση)

– το iphone 4/4s έχει δυο μικρόφωνα (το ένα στο power flex(στο 4) και στο volume flex (στο 4s) και η θέση του είναι πάνω και το δεύτερο στο dock και η θέση του είναι κάτω), το μικρόφωνο στο dock χρησιμοποιείται για κλήσεις και ηχογράφηση και το πάνω μικρόφωνο για ανοιχτή ακρόαση, καταγραφή ήχου στο video και voice call/siri οσο συσκευη είναι στο χέρι (όχι στο αυτί)

– το iphone 5/5c/5s/6/6+/6s/6s+ έχουν 3 μικρόφωνα το ένα κάτω στο dock το άλλο πίσω διπλά στην camera Και η θέση του είναι στο power flex και το τρίτο διπλά στο ακουστικό πάνω στην οθόνη και η θέση του είναι στο Proxymity flex (το κάτω μικρόφωνο στο dock χρησιμοποιείται για κλίσεις και ηχογράφηση, το μικρόφωνο πίσω το οποίο ειναι στο power flex και ειναι δίπλα στην camera χρησιμοποιείται για καταγραφή ήχου στο video, και το μικρόφωνο που είναι μπροστά στην οθόνη χρησιμοποιείται για ανοιχτή ακρόαση, voice call/siri)

Agnostos13

@Darth
Φαντάζομαι για ληψη video χρησιμοποιει 2 μικροφωνα (τουλαχιστον αυτο ειναι το λογικο). Δεν μπορουμε να μιλαμε για full hd video και 4k με μονοφωνικο ηχο!

Darth

@Agnostos13 όχι σε όλα μεχρι το 5s που τσέκαρα μόνο το πίσω γράφει από εκει και πέρα δεν εχω κάνει test απλα

George

Εγώ ξέρω ότι αν κάνει μια τέτοια κίνηση η Apple μετά θα ακολουθήσουν και όλες οι άλλες οι εταιρείες να ξεφορτωθούν το βύσμα των ακουστικών.
Ίσως είναι μια καλή ευκαιρια για να δούμε αλλαγές στο design (προσωπικά δεν θεωρώ αλλαγή του design το να μεταφερθεί μια κάμερα ή ένα μικρόφωνο από την άκρη στο κέντρο η αντιστροφα).

Darth

@George ας το κάνουν δεν είναι θέμα αρκεί να μην το κάνουν Apple style μιριζοντας κέρδος (μόνο γνήσια ακουστικά από αυτούς με τσιπάκια ταυτοποίησης). Εκτός και αν θεωρείς κάτι τέτοιο σωστή κίνηση. Τότε πάω πάσο(στην ανθρώπινη λογική προφανώς)

One

Άλλοι έχουν noice cancelling και 24 bit audio και το μήλο θέλει τα απλά ακουστικά να τα πουλάει χρυσάφι. Αφού οι καταναλωτές είναι πρόβατα ας τα χαίρονται…

Agnostos13

Εγω παντως βλεπω (εκτος απο το κερδος απο τα certified ακουστικα) να βλεπουμε και πολυκαναλο ηχο (4.0, 5.1., 7.1) συντομα…

ΥΓ. Παντως ολοι οι επωνυμοι θα παρουν το certification. Οι κινεζοι θα ζωριστουν λιγο…

Chri966

Εάν το iphone 7 λανσαριστεί τελικά όπως το εικονιζόμενο θα είναι κατά την άποψή μου μια κίνηση mat από την APPLE. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΘΕΙΚΟ. Όλα τα λεφτά είναι η εξωτερική εμφάνιση και η ποιότητα κατασκευής, τα υπόλοιπα έπονται. Ό,τι και να κάνει η APPLE το συνηθίζει ο κόσμος ύστερα από λίγο καιρό και γίνεται θεσμός, όσο για το 6 και 6s νομίζω ότι η APPLE έβαλε περισσότερες καμπύλες από ότι έπρεπε και έχασε το κύρος και τη μεγαλοπρέπεια που του αξίζουν. Επαναλαμβάνω αν το νέο iphone 7 θα είναι όπως ακριβώς το εικονιζόμενο θα κάνει θραύση.

Chris966

Το εικονιζόμενο iphone είναι απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ είναι ΘΕΙΚΟ μακάρι να το βγάλει (το νέο iphone 7) έτσι όπως αυτό. Θα κάνει θραύση. Είναι πολύ πολύ πιό ωραίο από το υπάρχον 6 και 6s με αυτές τις απαίσιες καμπύλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.