iPhone 7 & Plus: Πόσο γρήγορα φορτίζουν συγκριτικά με τον ανταγωνισμό

Σήμερα οι περισσότεροι κατασκευαστές συμπεριλαμβάνουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης στα smartphones που λανσάρουν. Τα κινητά συνεχίζουν βέβαια να μην διαρκούν πάνω από μια μέρα, όμως τουλάχιστον η μπαταρία μπορεί να φορτίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όπως φαίνεται Apple υστερεί στον συγκεκριμένο τομέα, όταν συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το review του AnandTech, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, όσον αφορά στην ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας μένουν πίσω από τους ανταγωνιστές. Για την ακρίβεια, βρέθηκε ότι και τα δυο κινητά υστερούν ακόμη και σε σύγκριση με τους προκατόχους τους, iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Από τον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι η μπαταρία του iPhone 7 Plus χρειάζεται 2.8 ώρες για να φορτίσει στο 100%, ενώ ο προκάτοχός του χρειάζεται 2.56 ώρες. Το iPhone 7 είναι επίσης πιο αργό στις 2.08 ώρες ενώ ο χρόνος του iPhone 6s ήταν 1.94 ώρες.

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό, το Meizu PRO 6 είναι πρώτο με χρόνο 1 ώρα και 51 λεπτά όπως και το Samsung Galaxy S7. Στις τρεις επόμενες θέσεις είναι τα iPhone SE, Samsung Galaxy Note 5 και HTC 10 με χρόνους 1.66, 1.67 και 1.8 ώρες, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι η Apple δεν έχει αναφέρει ότι τα iPhone διαθέτουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, αλλά δεν θα ήταν άσχημο να βλέπαμε ένα τέτοιο feature.

iphone 7 battery, iPhone 7 & Plus: Πόσο γρήγορα φορτίζουν συγκριτικά με τον ανταγωνισμό

iphone 7 battery, iPhone 7 & Plus: Πόσο γρήγορα φορτίζουν συγκριτικά με τον ανταγωνισμό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jimk

Αυτη ειναι μια απο τις μεγαλυτερες ελλειψεις hardware των iphone κατα τη γνωμη μου. Ο ανταγωνισμος το εχει παει σε αλλο εντελως επιπεδο (βλεπε oneplus 3 dashcharge) και το iphone 7, με τα 2/3 τις χωρητικοτητας της μπατατιας του htc 10 και του samsung s7, κανει 15-30 λεπτα παραπανω να φορτησει. Το nexus 6p με 3450mah μπαταρια, φορτιζει σε μιαμιση ωρα (phonearena τεστ) και το iphone 7plus με 2900mah θελει 3 ωρες…

M.G

Καλύτερα, και το SE δεν φορτίζει σε 1.66 δηλαδή σε 1 ώρα και 40′. 2 γεμάτες but who cares. Οι βιασύνες προβλήματα δημιουργούν.

Mary

Νομίζω η πιο σωστή υλοποίηση είναι της oneplus το dashcharge και ελπίζω να δω κάποιου είδους γρήγορη φόρτιση στο επόμενο iPhone. Ωστόσο παιδιά μην ξεχνάμε και ποσό επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Κατα την γνώμη μου οι κατασκευαστές θα πρέπει λίγο να ψαχτούν και με το θεμα των μπαταριών, δηλαδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

NZ

@Jimk, εξαρτάται τη χρήση που κάνεις στα smartphones. Το iPhone έχει μικρότερη χωρητικότητα μπαταρίας, αλλά κρατάει περισσότερο σε κανονική χρήση από άλλα Android με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος πλήρης φόρτισης. Στην τελική αγοράζω και ένα power bank και λύνω το πρόβλημά μου!

Kakal0s

1000 ευρώ κινητό χωρίς βασικές τεχνολογίες.

Νικος

Σε 2,05 φορτίζει το Lumia 950. Δεν το βλέπω στον πίνακα.

viel

@ Kakal0s την ειδαμε την βασικη τεχνολογια του note! εκανε μπαμ

manosz

Από τοτε που τα κανανε να φορτίζουν γρήγορα παίρνουν φωτιά..

kostas

τα iphone εχουν γρηγορη φορτιση στα 2 amp

Jimk

@NZ Σιγουρα, η διαρκεια της μπαταριας εχει προτεραιοτητα σε σχεση με την ταχυτητα φορτισης ενος κινητου. Απλα θεωρω την γρηγορη φορτιση πολυ χρησιμη, ειδικα σε περιπτωσεις που προκειται να κυκλοφορησεις εξω και συνειδητοποιεις οτι το κινητο σου ειναι στο 3% (δεν νομιζω οτι ειμαι ο μονος που μου τυχαινει)… Σε εκεινη την περιπτωση, αλλο να φορτησει μεχρι το 12% σε 10 λεπτα μεχρι να ετοιμαστεις, και αλλο να φορτησει μεχρι το 25%…

Εκτος ομως απο τις μεμονομενες δικες σου και δικες μου αναγκες, με την τιμη που εχει το iphone, και σε σχεση με τον ανταγωνισμο που προσφερει αυτη την τεχνολογια εδω και χρονια (ακομα και σε mid-range συσκευες), θεωρω πως θα επρεπε να προσεφερε μια εστω στοιχειωδης γρηγορη φορτιση.

vasilist

Άκυρο τεστ, το LG G5 που έχω φορτίζει από το 5% στο 100 σε 1:15 h (έχει κάνει και 1:10)
Πως είναι δυνατόν να το έβαλαν στις 2 ώρες, δυστυχώς το Phone arena πλέον δεν είναι αξιόπιστο όσοι το επισκέπτονται ξέρουν από πιες εταιρείες τα παίρνει το κράζουν σε κάθε ποστ.

M.G

Άσχετο αλλά αν ήθελε η Apple το έκανε άνετα. Mac Book Pro 15″ με μπαταρία που κρατάει 9-10 ώρες χρήσης laptop φορτίζει σε σκάρτες δύο ώρες.

Νικος

Δαίμονας πληκτρολογίου. Σε 1:05 φορτίζει το Lumia 950. Με 3000 μπαταρία. Ταχύτατο

petros

iphone 7 plus θελει 3 ωρες και 10 λεπτά να φορτισει και καμια 6αρια ώρες να ξεφορτισει, Τραγικό

james

Κατι δεν παει καλα με το τεστ. Υπαρχουν συσκευες που φορτιζουν σε μια ωρα. Στα σχολια αναφερθηκαν ηδη παραδειγματα. Αλλα τρεις ωρες σχεδον το plus? Υπερβολικα πολυ για τα σημερινα δεδομενα.

Kakal0s

Τεχνολογία 4-5 έτη πριν…έτσι είναι φίλε. Ο αλος λέει για το note λες και μόνο ή Samsung έχει γρήγορη φόρτιση. Μέχρι και κάτι κινητά 150 ευρώ έχουν quick charge.

Engineer

1000€ συσκευη χωρις γρηγορη φορτιση. Σκληρο

petros

Εχεις iphone 7 plus μπαίνεις απο Γλυφάδα στο αμαξι, βάζεις τον φορτιστή στον αναπτήρα και λες, ας παω μια βολτιτσα να φορτισει, και διαπιστωνεις οταν φορτιση εντελώς οτι εχεις φτάσει Πρέβεζα

Giorgos

Το oneplus 3 που είναι?

M.G

@ petros, έχεις Νote 7 το έβαλες στον φορτιστή του αναπτήρα, δεν έφτασες ποτέ Πρέβεζα :))))

petros

M. G@ χαχαχα καλο, εδω μολις το βάζεις αναπτηρα…… https://youtu.be/5-nOPvXiIWQ

Konstantinos Arx

@Λορένα Σιούτη
Υπάρχει ένα λαθάκι… στα Plus μοντελα κοιταζες τις ωρες μια γραμμη πιο πανω απ οτι επρεπε…
“Από τον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι η μπαταρία του iPhone 7 Plus χρειάζεται 2.8 ώρες για να φορτίσει στο 100%, ενώ ο προκάτοχός του χρειάζεται 2.56 ώρες.”
Διόρθωση:
“Από τον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι η μπαταρία του iPhone 7 Plus χρειάζεται 3.07 ώρες για να φορτίσει στο 100%, ενώ ο προκάτοχός του χρειάζεται 2.8 ώρες.” Το Huawei Mate 8 χρειάζεται 2.56 ώρες. Φιλικα 🙂

Χρησταρας

Jimk άπειρες φορές συνειδητοποιω ότι η μπαταρία μου είναι κάτω από το 20 τος εκατό και πρέπει να φύγω εντός τέταρτου οπότε βάζω το s7 edge στον γρήγορο φορτιστή και πραγματικά σωζομαι. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των iPhone ποτέ δεν ήταν καλή κι αυτό φαίνεται και από τα τεστ του gsmarena. Εδώ όπως πατέρας μου με iPhone 6 που λόγω της δουλειάς του κάνει συνεχώς τηλεφωνήματα και στέλνει email (όχι πολύ βαριές εργασίες για ένα κινητό) αναγκάζεται να το φορτίζει μέσα στη μέρα!

Γιαννης

”iPhone 7 & Plus: Πόσο ΑΡΓΑ φορτίζουν συγκριτικά με τον ανταγωνισμό” θα ηταν ο σωστος τιτλος

JohnWave

@Γιάννης όντως! Παραπλανητικός εντελώς ο τίτλος

Να πούμε για όσους δεν το έχουν καταλάβει ότι ο παραπάνω πίνακας είναι σύγκριση συσκευών χωρίς τη χρήση γρήγορης φόρτισης. Μέσω της γρήγορης φόρτισης πχ το S6 μου φορτίζει σε 80% σε 50 λεπτά και 100% σε 70 λεπτά.Δεν είναι τόσο το θέμα της πλήρης φόρτισης όσο του πόσο μπορεί να φορτίσει η συσκευή σε 10 λεπτά πχ ( όταν πχ συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχαστεί να το φορτίσεις το βράδυ και πρέπει να φύγεις ). Τρομερό feature η γρήγορη φόρτιση για την καθημερινότητα και είναι τραγικό το ότι το iphone δεν διαθέτει ούτε και φέτος αυτή τη δυνατότητα.

Ιωάννης jb

Johnwave.. Ξέρεις αγόρι μου καλό τι λέει μιά πολύ σοφή παροιμία????
Όποιος βιάζεται σκοντάφτει…

james

Και μια αλλη λεει “το γοργον και χαριν εχει”. Θα το ριξουμε στις παροιμιες τωρα για να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα;

Ιωάννης jb

James.. Μάλλον δε στροφαρεις!!!
Άρα η παροιμία που μας λες σε σένα βρίσκει το ακριβώς αντίστροφο τις..
Αναφέρομαι στο πρόσφατα πλήρες αποτυχημένο note που ήταν ο ορισμός τις παροιμίας μου…
Κ κάτι άλλο είσαι 19 ή πολλά λέω??
Θα μάθεις όταν μεγαλώσεις τι είναι πιο σημαντικό από τα 2 που λέμε…
Άσε που παιζετε όλη μέρα με το κινητό τελειώνει η μπαταρία κ μου θέλετε από πάνω να είναι έτοιμο σε 1 ώρα…
Ε όχι!!
Για να μη πεις την βλακεία σου πάλι σε πληροφορω ότι 2 καλές συσκευές έχω κ έχουν quick charge…

james

Μαλιστα, ο Ιωαννης jb, λεει οτι δε στροφαρω. Το ακουσαμε και αυτο. Για το note δεν ξερει ουτε η samsung γιατι καιγεται και ο ιωαννης jb που στροφαρει, ξερει. Επειδη ο ιωαννης jb στροφαρει και τα ξερει ολα. Και εχει και δυο συσκευες που φορτιζουν γρηγορα, αλλα αυτος τις φορτιζει αργα. Επειδη στροφαρει. Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα…

Ιωάννης jb

Αυτά που ακούς κ κάτσε καλά γιατί από αύριο θα πω στο μπαμπά να σου πάρει πίσω το smartphone που σου αγόρασε

james

Με το να γινεσαι αξεστος, δε σε κανει να εχεις δικιο. Η αγενεια και οι προσβολες ειναι απλα θεμα χαρακτηρα, παιδειας και ανατροφης. Και οχι, ο μπαμπας μου δε μου εχει αγορασει smartphone. Μαλλον ο δικος σου, σου εχει αγορασει τα δικα σου, γιατι με τετοιο χαρακτηρα δε σε κοβω να εχεις στεριωσει σε καποιοα δουλεια

Ιωάννης jb

Ένα δε στροφαρεις είπα με το δίκιο μ κ το πήρες κατάκαρδα..
Με προσβαλεις συνεχώς!!!
Μάθε να μιλάς κακομαθημένο

james

Μονος σου προβαλλεις τον εαυτο σου. Εχεις τη δυνατοτητα μεσω της ανωνυμιας, να εισαι οποιος θελεις, και εσυ επιλεγεις να εισαι ενας αξεστος που επιτιθεται με χαρακτηρισμους στους αλλους, μολις νιωσει ανασφαλεια για την παροιμια του.

Καληνυχτα και καλα μυαλα

Ιωάννης jb

Άξεστος ισως είσαι εσύ εγώ δεν είμαι…
Μπηκες να μου το παίξεις έξυπνος λέγοντας μία άλλη παροιμία κ πήρες απάντηση ακριβώς την ίδια που θα έλεγα εγώ κ πολλοί άλλοι σε συζήτηση στο μπαρ, στο καφέ ή στο καφενείο…

JohnWave

@Ιωάννης jb, εξήγησέ μου τη λογική σου : Τόσες ναυαρχίδες έχουν κυκλοφορήσει από σχεδόν όλες τις εταιρίες με γρήγορη φόρτιση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όπως αυτό του Νοte 7. Επειδή ένα μοντέλο μιας εταιρίας φέτος τα έκανε θάλασσα με τη φόρτιση, αυτό σημαίνει σύμφωνα με τη λογική σου ότι η γρήγορη φόρτιση είναι κάτι επικίνδυνο και όχι άκρως εξυπηρετικό ; Στεκόμαστε στην αποτυχία του Note 7 και δεν στεκόμαστε στην επιτυχία όλων των άλλων μοντέλων σε αυτόν τον τομέα; Sorry αλλά είναι εντελώς παράλογο αυτό που λες και επαναλαμβάνω ότι είναι τεράστια ξεφτίλα για το iphone 7 που εν έτει 2016 δεν διαθέτει αυτήν την πολύ χρήσιμη δυνατότητα.

Θυμάμαι κάποτε είχαμε μια διαφωνία για το πόσο χρήσιμη είναι ή δεν είναι η αδιαβροχοποίηση ( εγώ συνεχίζω να λεω πως δεν είναι σημαντικό feature). Ρώτα τον κοινωνικό σου περίγυρο “τι θα προτιμούσες ; Γρήγορη φόρτιση ή αδιαβροχοποίηση;” και όταν πάρεις τις απαντήσεις, ξαναέλα να το συζητήσουμε με λογική, ευγένεια και ηρεμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.