iPhone 7: Έπιασε φωτιά και έκαψε αυτοκίνητο

Η Samsung είναι αυτή που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά φέτος λόγω των εκρήξεων που προκλήθηκαν στο Samsung Galaxy Note 7, κάτι που την ανάγκασε να το ανακαλέσει δυο φορές και να σταματήσει την παραγωγή, βγάζοντας έτσι εκτός παιχνιδιού ένα από τα πιο δυνατά Android της χρονιάς.

Το Samsung Galaxy Note 7 κατηγορήθηκε για πολλά περιστατικά μεταξύ των οποίων ήταν φωτιά σε σπίτι, σε όχημα και εγκαύματα στους χρήστες του. Όπως φαίνεται όμως, σε ένα παρόμοιο περιστατικό ενεπλάκη και ένα iPhone 7 της Apple, ο ιδιοκτήτης του οποίο το κατηγορεί ότι του έκαψε το αυτοκίνητο.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Mat Jones πήγε με το αυτοκίνητό του στην παραλία για να κάνει μαθήματα surfing αφήνοντας μέσα το iPhone 7, που είχε αγοράσει πριν από 7 μέρες. Όταν επέστρεψε, βρήκε το αυτοκίνητό του μέσα στους καπνούς και μέσα στα ρούχα που είχε τυλίξει το iPhone, υπήρχε πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα ήταν να καεί το κινητό και το αυτοκίνητο.

Το iPhone 7 είναι αυτό που κατηγορείται για το συμβάν και ο ιδιοκτήτης του επισημαίνει ότι το κινητό που έχει μια εβδομάδα στα χέρια του δεν του έχει πέσει κάτω, δεν το έχει χτυπήσει και χρησιμοποίησε μόνο αυθεντικά αξεσουάρ της Apple για την φόρτιση.

Εμείς όταν ακούμε παραλία και αυτοκίνητο, δεν θα το θεωρούσαμε παράλογο το κινητό να ανέβασε θερμοκρασία, όμως ο ίδιος αναφέρει ότι ήταν τυλιγμένο με τα ρούχα του, κάτι που αν ισχύει, τότε πιο δύσκολα δικαιολογείται η έκρηξη.

Η Apple δήλωσε ενήμερη για το περιστατικό και ότι θα το ερευνήσει, αλλά δεν έκανε καμία περαιτέρω δήλωση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ακούμε για φωτιά στο iPhone 7, αν και η πρώτη τελικά μάλλον συνέβη μετά από βαριά μηχανική βλάβη που προκλήθηκε στο κινητό. Όπως και να έχει, ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλες αναφορές.

Δείτε το video:

iphone 7 fire, iPhone 7: Έπιασε φωτιά και έκαψε αυτοκίνητο

iphone 7 fire, iPhone 7: Έπιασε φωτιά και έκαψε αυτοκίνητο

iphone 7 fire, iPhone 7: Έπιασε φωτιά και έκαψε αυτοκίνητο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos ms

τωρα κανουν μπουμ και τα μηλαρακια ? οσο παει η apple και καλυτερευει

bezilys

Να τα μας,όταν λέμε να μην αφήνουμε το κινητό στο αυτοκίνητο δεν ακουει κάνεις!!
…..από τι φενεται η Apple ακολουθεί πιστά την Samsung!

Giannis

Το περασμένο καλοκαίρι ενώ οδηγούσα, είχα το κινητο στο κάθισμα του συνοδηγού και μου έβγαλε ένδειξη ότι ανέβασε θερμοκρασία και πρέπει να κρυώσει για να λειτουργήσει. Ενδεχομένως ο κάτοχος να το είχε μερικές ώρες μέσα και να έγινε μπορλότο. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορούν να φτάσουν και τους 60 βαθμούς κάτω από τον ήλιο, απαγορευτική θερμοκρασία για οποιαδήποτε μπαταρία. Όπως και να έχει αναμενουμε το “πόρισμα”.
Υ.Γ. Κάτι μου λέει πως θα γίνει μόδα το “καμμένο κινητό” από τύπους που θέλουν μερικά λεπτά δημοσιοτητας.

Gvirginia

Ωχ… Σε λίγο θα χρειαζόμαστε άδεια πυροτεχνουργού για να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας έτσι όπως πάνε..

petros

Ερε στοματα που θα βουλωσουν τωρα, ακομα και εδω αντιγραφή οι Κινέζοι, sorry οι Καλιφορνεζοι, για να δούμε αντίδραση η apple, παλι θα σφυρίζει αδιάφορα?

manosz

Μου φαίνεται θα κρατήσω 5-6 Χρονια ακομα το Nokia 930 μου!!! Ειναι να ρισκάρεις με αυτα που ακούς..;;;

Mary

Δεν μπορείτε να πείτε πάντως, εκρηκτική χρονιά το 2016… 😂😂

VasiliS7Edge

Εντάξει αυτό είναι τυχαίο γεγονός. Δεν έχει σχέση με τα Note. Όπως τυχαία είναι και όλα τα υπόλοιπα της Samsung που δεν είναι Note 7. Αυτό μπορεί να έσκασε από την ζέστη.

Than

Οποτε σύμφωνα με την είδηση, δεν υπαρχει κανένας λογος σύγκρισης με το Note. Ο καθένας γνωρίζει πως δε πρέπει να το αφήνουμε σε υψηλές θερμοκρασίες. Εγω εχω το 6s και αρκετές φορές το ειχα στο αυτοκινητο, καλοκαιρι ντάλα ήλιος και μου έβγαλε την ένδειξη οτι πρέπει να κατέβει η θερμοκρασία. Καμια σημασία δεν εχει αν το ειχε τυλιγμένο με το οτιδήποτε. Προφανώς το ειχε παρα πολυ ωρα μεσα. Ούτε να κάτσουμε στο αυτοκινητο δε μπορουμε μετα απο αρκετή ωρα στον ήλιο. Ξεκάθαρα χαζομάρα του ιδιοκτήτη!!!

ChristosT

Εκρηκτικό το 2016 και μάλλον θα έχει και συνέχεια…μην ξεχνάμε το 6 plus και το 6s Plus και το 7άρι που εκρύγνηκε μέσα στο κουτί…
Καλή συνέχεια…

Agnostos13

Τσουβαλιασμα….

Jimmy

Βλέποντας όλο αυτό το θέμα με τις μπαταρίες, το μήνυμα που λαμβάνω είναι ότι μάλλον πρέπει να σκεφτούμε την επιστροφή σε αποσπώμενες.

Μάνος

Και στη συνέχεια θα ‘χουμε μηνύσεις για κλοπή πατέντας έκρηξης από την Σάμυ στην Απλ

Κώστας Ζ.

@Jimmy, ή μήπως οχι; τόσα χρόνια υπάρχουν αποσπώμενες, και μάλιστα χωρίς προβλήματα εκρήξεων…

james

Μαλλον η Apple περιμενε λιγο ωστε να ωριμασει η τεχνολογια καυσης κινητου, για να την υλοποιησει καλυτερα :ρ

Περα απο την πλακα και το χαβαλε, ειναι σοβαρο το θεμα. Καθε μερα βγαινει και μια νεα ειδηση για κινητα που καιγονται και μαζι τους καινε ανθρωπους, σπιτια, αυτοκινητα. Σε λιγο θα βγαζουμε τα κινητα στο μπαλκονι πριν πεσουμε για υπνο

Γιάννης

Το τυλιξε με τα ρούχα λέει και πάλι έσκασε… Χμμ… Πάρτε Xiaomi και Huawei. Εξίσου δυνατά και πολύ οικονομικοτερα τηλέφωνα από Apple και Samsung ναυαρχίδες. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί περίεργα περιστατικά (για την ώρα). Αν είναι να δίνεις πάνω από 7 κατοστάρικα για κινητό και να σου σκάει μάλλον ο Κινέζος είναι κατά πολύ πιο ευφυής από σένα.

ChristosT

@ james εγώ τα βάζω στο τζάκι…όσο δεν καίει και άν καίει σε κουτί πυρίμαχο…άχαχα…όντως πρός τα εκεί βαδίζουμε. H εγγύηση είναι η αποσπώμενη μπαταρία που μάλλον λόγω μόδας ίσως να μην τις ξαναδούμε. Ίσως όμως και να ξαναγυρίσουμε πίσω σε αυτές.
Προσωπικά αποσπώμενη με χίλια και άς είναι 2-3 χιλιοστά το κινητό πιό παχύ.

james

@ChristosT δεν ειμαι φαν τη αποσπωμενης, αλλα καταλαβανω τι λες. Βασικα οι αποσπωμενες εχουν ενα σκληρο κελυφος γυρω τους που τους προσδιδει μεγαλυτερη προστασια και μηχανικη αντοχη, Επισης η πυκνοτητα φορτιου των μπαταριων, τελευταια εχει φτασει στα ακρα. Μεγαλυτερες χωρητικοτητες σε ολο και πιο μικρο μεγεθος.

Ο συνδυασμος της πυκνοτητας και της αφαιρεσης του σκληρου περιβληματος πιστευω κανει τη ζημια. Ετσι αν υπερθερμανθει, φουσκωνει πολυ ευκολα, βραχυλυκλωνει και γινεται η ζημια. Αυτο πιστευω, χωρις να ειμαι ειδικος βεβαια.

petros

Μονο το S7 EDGE έμεινε και το huawei P9 για φέτος

bezilys

@Petros το xperia xz που το πας?!ούτε σε αυτό δεν έχει ακουστεί τπ για φωτιά και τέτοια

cmvrgr

Δεν είμαι applaκιας αλλά πόσα πλήρωσε η samsung για να μην πηγαίνουν οι πωλήσεις στην apple ; στημένο σίγουρα..

KnightRider

Και να γίνουν εκρήξεις με τα iPhone 7 (όπως με το Note 7) η apple σιγά μην παραδεχθεί ότι ήταν τεχνικό τους λάθος – το πολύ πολύ κλασικά δεν θα απαντήσουν σε τίποτα και θα λένε διάφορες μπαρούφες – για να γίνει κάτι θα πρέπει να νευριάσει ο κόσμος και να τους κάνουν ρεζίλι !!

Aen. 78

Θεια δική. Όχι μόνο για την Apple και τη Samsung, αλλά για αυτό το τραγικό πράγμα που λέγεται ενσωματωμένη μπαταρία, που έγινε μάλιστα και must….

Agnostos13

Και η Apple εχει και μια εμπειρια με τις ενσωματωμενες…ο αλλοι προσφατα τις κοπιαραν!

Αστέριος Στέλιος

Ακόμη και στις εκρήξεις αντιγράφει η μηλοεταιρεία αχαχαχάχα !!
Χωρίς πλάκα τώρα, τετοια σύμπτωση στα 2 κορυφαία smartphones??
Θα αρχίσω σκέφτομαι διάφορα με αθες τις …συμπτώσεις. ..
Όχι πως με νοιάζει άλλωστε αυτοί τα κονομάνε και μεις τα σκάνε !!!

petros

bezilys@ καλα τα Z5 όντως αλλα εχουν έντονο πρόβλημα υπερθέρμανσης το εχει ενας συνάδελφος και βράζει ολόκληρο, έχει το premium

bezilys

@Petros σε πια έκδοση Android το έχει ?

petros

bezilys@ δεν γνωρίζω , αύριο θα ξερω, φαντάζομαι 6.0.1

Sint

Εγώ φίλε δεν το βλέπω μόνο εκδίκηση της ενσωματωμένης μπαταρίας. Θυμάστε την περίοδο που διάφορες Κινέζικες συσκευές δήθεν κακής ποιότητας,λόγω κακοτεχνιας και καλά έπαιρναν φωτιά? Η άλλη πλευρά έλεγε ότι ήταν εμπορικός πόλεμος και δολιοφθορα.Τωρα συμβαίνει στους αποδώ μεγάλους. Όπου μπαίνει το κέρδος δεν πιστεύεις τίποτα. Δεν παύει όμως η ενσωματωμένες να είναι τι πιο αχρειαστο must ever.

radiohead

Τώρα που ανατινάζονται και τα μηλαράκια, μου φαίνεται ότι ήρθε η εποχή που η Huawei θα τα σαρώσει όλα γιατί συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ποιότητα, την τεχνολογία, το design και το value for money. Αν ήμουν ψεκασμένος συνωμοσιολόγος θα έλεγα ότι βρίσκεται κινέζικος δάκτυλος πίσω από τις ανατινάξεις.

ZAFMAN

Τσαμτσουνγκ κανει Μπουμ.
Απλεε κανει Μπουμ.
αρα τι μενει…
Sony….
Παμε για ΧΖ λοιπον, να το κρατησουμε και κανα δύο χρονάκια απροβλημάτιστο.

Alexikakos

@ ZAFMAN
Τι σχεση εχει το sony XZ με i phone και με Note? Αλλες κατηγοριες κινητων. Το Apple εχει αλλο λειτουργικο και το Note αλλη κατηγορια ιδιο λειτουργικο. Γιατι τα μπερδευεται στο μυαλο σας?
Το Sony μπαινει στα λημερια S7, S7 edge. Εκει ερχεται μετα απο 9 μηνες με περισσοτερο κοστος για να τα αποκτεισεις χωρις να ππροσφερει τιποτα παραπανω απο αυτο.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Αφήστε τα αυτά νουμπάδες!! Η προπαγάνδα δε θα περάσει!! Ύστερα από μυστική και άκρως αξιόπιστη έρευνα που έγινε από τους καλύτερους ειδικούς του κόσμου που εδρεύουν Cuppertino, το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά & έκαψε το iphone!! Βάσει των όρων χρήσης , το τηλέφωνο ανήκει σε εμάς, άρα ο κύριος να ετοιμάζεται για γερή αποζημίωση προς την Apple.

Expert. V

Παμε λιγο τα fanboys και ολοι οι ασχετοι εδω μεσα… Πειτε μας λιγο για τα note7 και για την χημικη συνθεση των μπαταριων!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.