iPhone 7: Δεν θεωρείται αρκετά καλό για να επωφεληθεί από το Note 7

Με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note 7, η Samsung θεωρήθηκε ότι μπορεί να κάνει μεγάλη επιτυχία, αλλά οι προβληματικές μπαταρίες δεν της το επέτρεψαν. Αρχικά προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά αργότερα αναγκάστηκε να το αποσύρει.

Πολλοί θεώρησαν ότι από την ατυχία της Samsung η Apple θα ήταν αυτή που θα μπορούσε να επωφεληθεί και να κάνει καλύτερες πωλήσεις στο iPhone. Ωστόσο, αναλυτές πιστεύουν ότι το iPhone 7 δεν είναι αρκετά καλό γα να γίνει αυτό.

Το Samsung Galaxy Note 7 ήταν top end ναυαρχίδα και θεωρήθηκε πως όσοι επιλέξουν την επιστροφή χρημάτων, θα επέλεγαν το iPhone 7, θα πήγαιναν δηλαδή στην μεγάλη αντίπαλο της Samsung, την Apple. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών NPD και ο αναλυτής της Stephen Baker, η Samsung κατάφερε να κάνει τους κατόχους του Note 7 να πάνε σε άλλο high-end Galaxy smartphone λόγω “της αδυναμίας της Apple να φέρει κάποιο εντυπωσιακό προϊόν φέτος”.

Ένας ακόμη αναλυτής, ο Chetan Sharma, έχει την ίδια άποψη και προσθέτει ότι το iPhone 7 δεν ήταν αρκετά “συναρπαστικό” για τους πελάτες της Samsung έτσι ώστε να στραφούν σε αυτό όταν διαπίστωσαν ότι το Note 7 είναι ελαττωματικό.

H Samsung έδωσε τη δυνατότητα στους κατόχους του Galaxy Note 7 να το αλλάξουν με Samsung Galaxy S7 ή Samsung Galaxy S7 Edge και να πάρουν πίσω τη διαφορά χρημάτων. Έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές που λένε ότι αυτή ήταν η επιλογή που έκαναν οι περισσότεροι. Επέλεξαν να μείνουν στη Samsung παρά την αποτυχία του Note 7.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε επίσημους αριθμούς από καμία πλευρά.

iphone 7 note 7, iPhone 7: Δεν θεωρείται αρκετά καλό για να επωφεληθεί από το Note 7
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Καλά αυτό εννοείται πιος χαζός θα πήγαινε στην apple??!

Νt. Ζa

Μate8 εχω κ όχι κάτι από τα δύο, αλλά η εκτίμηση είναι πιο γενική. Οι χρήστες Android έχουν μάθει σε πολύ περισσότερες παροχές, πιο πολλά specs και πιο ελεύθερο λογισμικό. Κι όλα αυτά με πολύ λιγότερα χρήματα. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από μια καλή συσκευή όπως το s7edge, το mate9, το mi5 , το g5 κ. α

Chris_BMW

Είναι δύο πολύ ισχυρά brand με.. ας το πούμε “πιστούς” πελάτες.Δύσκολα φεύγει κάποιος από τη μία να πάει στην άλλη.Διαφορετική φιλοσοφία κ λειτουργικά.Αυτό ισχείει σχεδόν με όλα τα ισχυρά brand ακόμη κ στο χώρο του αυτοκινήτου.Κάποιος π.χ που αγοράζει BMW δύσκολα θα πάρει MERCEDES κ το αντίστροφο.Δεν χρειάζεται να είσαι αναλυτής για να το καταλάβεις αυτό πιστεύω.
Τώρα αν η APPLE παρουσίαζε στο 7 διαφορετικό design ίσως κ έπαιρνε κάποιους.Κυρίως αυτούς που αγοράζουν τηλέφωνο για το show off..

Ανδρέας Σολωμού

λογικό είναι δεν αφίνεις εύκολα brand. και εγώ που έχω iphone παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η apple όσο εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα δεν θα έφεβγα όχι επιδεί δεν είναι καλό το sam sung αλλά επιδεί έτσι έμαθα και αυτό με βολεύει.

NtinosMD

Αυτοι που περιμεναν το νοτε 7 στραφηκαν στο s7E μετα οποτε κλαιν… Και παλι το s7 αντικειμενικα σαν συνολικο πακετο αποδειχτηκε καλυτερο του iphone 7 κ ας ειναι κ πιο παλιο (6μηνο). Οταν συναδελφος στην εφημερια με το αιφον 7 ψαχνει μεσα στα μισα της ημερας να καλωδιο για αιφον για να φορτισει το ψοφιο απο μπαταρια κινητακι κ περιμενει κ αλλο τοσο να φορτισει ,εγω ανετα εχω με το s7 ( με wifi ανοιχτο ) συνεχιζω μη λεμε βλακειες κ οταν εισαι μονιμως με το κινητο στ αυτι μεσω bluetooth μια στη κλινικη , μια στα επειγοντα μια με τον επιμελητη ε οκ κ φτανεις 2 το βραδυ να εχεις ενα 12-15% μπαταρια και να βαζεις σε ultra power saving mode και να σ βγαζει κ την επομενη σε κλησεις κ ενα αντε ενα αργο surfing στο web στα γρηγορα μεχρι ν φτασεις σπιτι και να ξεραθεις. Φετος ητσνε η χρονια της samsung τελος….

ΛΛ

Λογικο ειναι ….το Note ανταποκρίνεται σε ενα κοινό που εχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αναζητά δυνατότητες που δεν μπορει να δώσει το iPhone. Αν το προβλημα ηταν σε καποιο αλλο κινητο Samsung οπως S7 θα υπήρχε μετακίνηση σε καποιο βαθμό ισως και αρκετο.
Η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερες κατηγορίες οπως το Edge και Note που αλλες εταιριες γνωστές οπως Αpple, Google, Sony, Lg κτλ δεν εχουν ή καποιες νέες προσπαθούν να αντιγράψουν το στυλ.Επισης, και με τη σειρα Α έδωσε ποιοτικά κινητά, ομορφα που συναντάς σε υψηλότερες κατηγορίες χρημάτων απο ισχυρά μπραντ.

KnightRider

Eπιτέλους είπαν και μια σωστή είδηση !!!

Paris

Η Samsung ειναι ο λογος που μεταπηδησα σε iOS.
Ποτε ξανα Samsung, τραγικη υποστηριξη και κακο λειτουργικο.

Paul

Τέλος το android γενικά από εμένα προσωπικά .Ουτε Samsung ούτε τίποτα , μετά από δυο συσκευές μια Samsung και μια HTC με καραμπινάτα specs και τιμές 500 αρικου το καθένα καταλήξανε να τα χαρίσω σαν μη λειτουργικά πλέον …..Οποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι λέει μια παροιμία

GS

Εγώ σαν κάτοχος Android από πάντα επειδή είχα χειριστεί iOS κατάλαβα πόσο πολύπλοκο και δύσκολο είναι.Σίγουρα θέλει από μέρες μέχρι και μήνες για να το μάθεις απέξω.Μέχρι και το MIUI της Xiaomi έμαθα απέξω (Redmi 4 Prime).Σχετικά με την είδηση λογικό μου φαινόταν.Ακόμα και μετά το υπέρτατο φιάσκο με το Note 7 παρέμειναν πιστοί στην Sammy.Έχουν καταλάβει ότι η Apple δεν έχει κάτι ενδιαφέρον να επιδείξει φέτος,έβγαλε ένα iphone 6 με άλλο νούμερο και έκτος από από αυτά είναι και η γελοία-απαράδεκτη τιμή τους.Οπότε λένε γιατί να το ρισκάρουν και να πάνε σε iphone.Το τραγικό είναι ότι το Note 7 είχε σχεδόν ίδια τιμή με το 7 το απλό.Αυτά και τα χιλιάδες προβλήματα τους κρατάνε μακριά.

Alan555

@bezelys θα πάει στην Apple αυτός που γραφει ” ποιος “.αυτός που γράφει “πιος ” θα πάει στην Samsung.

KnightRider

Αφού με τα specs του iPhone7 αγοράζεις κάτι καλύτερο με τα λεφτά αυτά.
Επίσης είναι λογικό στο ότι η Apple “δεν καινοτομεί” και βγάζει σχεδόν τα ίδια οπότε ποιος θα κάτσει να αγοράσει καινούργιο iPhone εφόσον είναι σχεδόν το ίδιο με το 6 ??

Impressive-Instant

Το γεγονός ας πούμε κάποιος να έχει αγοράσει εφαρμογές από το play store και να μην μπορεί μετά να τις χρησιμοποιήσει αν κάνει την μετάβαση στο iOS ούτε που πέρασε από το μυαλό κάποιου…. Δεν κάνουν τα “νούμερα” από μόνα τους ένα καλό πακέτο…

Chris_BMW

KnightRaider@ Έχω πει στον εαυτό μου πως δεν θα ασχοληθώ με το άτομο σου αλλα η παραπληροφόρηση δεν ειναι σωστή .Το μονο κοινό που έχει το I phone 6 με το 7 ειναι το σχήμα της συσκευής κ εδω τελειώνουν οι ομοιότητες .Το 7 σε σχέση με το 6 έχει καλύτερης ποιότητας αλουμίνιο ,αισθητήρες πίεσης στην οθόνη ,διαφορετικό home bottom,ειναι αδιάβροχο ,έχει στέρεο ηχεία ,έχει πολυ καλύτερες κάμερες ειδικά η μπροστά η οποία φέρει κ φλας σε σχέση με το 6 .Εχει καλύτερη οθόνη (πιο φωτεινή με περισσότερα χρώματα) κ τέλος ειναι δυο φορές πιο δυνατό σε επεξεργαστική δύναμη .. Δηλαδή έλεος.. τα λες κ ολόιδια ….

Nikolasp

Μην ξεχνάς και τα νέα χρώματα

Gvirginia

Μέχρι στιγμής οι μόνοι που μίλησαν αντικειμενικά -χωρίς “οπαδικά” σχόλια- για το θέμα, είναι οι Chris_BMW, ΛΛ και Impressive-Instant. Καλά πάμε…

ΥΓ: Φήμες λένε ότι τα πρωινά ο KnightRider συχνάζει στις λαϊκές και κράζει τις γιαγιάδες που αγοράζουν μήλα…

Gvirginia

Καταρχάς ζητώ συγνώμη από τους Nt. Za και Ανδρέα Σολωμού που δε τους συμπεριέλαβα στο προηγούμενο σχόλιο (είμαι από κινητό) και επίσης πότε επιτέλους θα μπει ένα διαφορετικό σύστημα σχολιασμού με επιλογή διόρθωσης (πχ disqus) ώστε να μην κάνουμε διπλά σχόλια?

Sint

Η σειρά note ηταν πληρέστερη σειρα που υπήρξε ποτέ ως το note 4 που είχε εκτός από φοβερά χαρακτηριστικά και αποσπώμενη, ir κ. α. Το τραγικό σφάλμα της ενσωμάτωσης της μπαταρίας που ελπίζω να της έγινε μάθημα, πλήγωσε τη Samsung αλλά δε μπορούσε να κάνει τους χρήστες της σειράς note να ξεχάσουν τα φοβερά χαρακτηριστικά που έχουν μόνο τα note.

JohnWave

Για μένα ένας κάτοχος Νote 4 δεν πρέπει να πάει ούτε σε S7 edge γιατί λογικά όποιος αγοράζει αποκλειστικά Νote το κάνει για το S pen. Τώρα για τη μετάβαση από Note σε iphone 7, αυτή και αν τη βρίσκω παράλογη. Η μεταπήδηση από το ένα λειτουργικό στο άλλο είναι δύσκολη υπόθεση για έναν που έχει εξοικειωθεί με ένα συγκεκριμένο λειτουργικό και το έχει αγαπήσει. Το iOS προσφέρει την υψηλότερη ταχύτητα , το Android την καλύτερη παραμετροποίηση και ευχέρεια χρήσης με περιφερειακές όχι Αpple συσκευές. Άντε πες σε μένα πχ ότι αντί να περάσω απλά με copy paste τραγούδια στη συσκευή μου θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ειδική εφαρμογή για αυτό το θέμα που λέγεται itunes. Θα σου πετάξω τη συσκευή στο κεφάλι. Γενικά το iphone 7 το θεωρώ μια πολύ καλή συσκευή για τους ήδη κατόχους προηγούμενων iphone και μια μέτρια συσκευή για κατόχους android ναυαρχίδων. Υπερτερεί σε ταχύτητα αλλά χάνει σε κάμερα σε χαμηλό φωτισμό ( πολύ κατώτερο από το S7) , σε οθόνη ενώ παράλληλα δεν διαθέτει fast charging. Βάζοντας μέσα και την παραμετροποίηση, άντε μετά πες σε έναν κάτοχο android ναυαρχίδας να το αγοράσει. Θα δώσει χρήματα για υποβάθμιση γιατί υποβάθμιση είναι το να βελτιώνεις 1 τομέα… Συνέχεια »

Nio

Εντάξει μην λέμε βλακειες το αιφον 7 μπορεί να μην έκανε μεγάλο μπαμ αλλά σε σχέση με τον προκάτοχό του έχει πολλές λεπτομέρειες καλύτερες και οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Αν μου άρεσαν τα αιφον και το προηγούμενο να είχα θα το άλλαζα.
Πάμε για lg g6 ή galaxy s8.

Kostas

Σα να λέμε ανακαλεί μοντέλα η Skoda και δεν έχει όφελος η Μαζερατι ! Παίρνεις ένα oukitel και κράζεις όποιον έχει iphone πουλ Μουρ των οπισθίων δλδ.

Αλέξανδρος

@Kostas η έβαλες ανάποδα τις μάρκες ή μάλλον νομίζεις “ότι οδηγείς” μαζεράτι. Γιατί αν έχεις μαζεράτι και δεν μπορείς να κάνεις έστω ότι κάνει ένα ταπεινό oukitel………. έχουμε θέμα.

Mi. F

Πραγματικά είναι θέμα να πληρώνεις Μαζερατι και να μην κάνεις ούτε όσα με ένα σκοντα.Κι ακόμα πιο θέμα είναι να εθελοτυφλεις και να νομίζεις ότι επειδή πληρωσες για Μαζερατι,αποκλείεται πολλά άλλα μοντέλα να κάνουν περισσότερα.

JohnWave

@Kostas

1. H γη δεν είναι επίπεδη.
2. Ένα+Ένα δεν μας κάνουν έντεκα.
3. Το iphone είναι αποδεδειγμένα καλύτερο των android ναυαρχίδων στην ταχύτητα του λογισμικού.
4. Το iphone είναι αποδεδειγμένα χειρότερο των android ναυαρχίδων στην οθόνη, στην κάμερα,στην ταχύτητα φόρτισης και στην παραμετροποίηση του λογισμικού.

Είναι κρίμα λόγω άγνοιας να δυσφημίζεις τη maserati παραλληλίζοντας την με το iphone. Αν είσαι καλός γνώστης στα αυτοκίνητα, συζήτα σε blogs για αυτοκίνητα και άσε τα smartphones αφού δεν το κατέχεις το πράγμα.

orfeas

Κλείνουμε σχεδόν ακριβώς 10ετία με τα smartphones (συμπεριλαμβάνω και το htc dream και το 1ο iphone για να μη θίξω κανένα) και ακόμα ενα σωρό από εσάς μου τσαμπουνάτε τα specs και πόσο καλά specs έχει η sammy έναντι της apple κλπ κλπ. Είμαι απόλυτα σύμφωνος στο ότι η apple έβγαλε τη χειρότερη σειρά iphone στα χρονικά της (αλλά το κριτήριο των κολλημένων είναι υποκειμενικό όπως και το δικό μου). Ωστόσο, δε μπορείς να συγκρίνεις τα specs των gs7 και gn7 με το κλασσικό βαρύ (και άσχημο κατ εμέ) skin που βάζει η sammy, σε σχέση με το iphone με το πολύ πιο απλό και light coded λογισμικό που κάνει σε μισό χρόνο τα ίδια πράγματα με μισή επεξεργαστική ισχύ. Πλέον μετά από 10 χρόνια θα πρέπει και ο μέσος καταναλωτής να είναι σε θέση να απορρίπτει μια αγορά μόνο κ μόνο για τα τρομερά specs. Όπως επίσης και να απορρίπτει μια υπερεκτιμημένη αγορά όπως τα iphones. Βέβαια πλέον οι τιμές μεταξύ των high-end smarphones δε διαφέρουν και πολύ πλέον. Ακόμα και η huawei (που έλεγες ότι οκ θέλω ένα δυνατό κινητό με πιο λίγα λεφτά ας κινηθώ προς τα εκεί) έχει φουσκώσει τις τιμές της στα 700 και 800… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Βρίσκω καλό το παράδειγμα του κώστα με την μαζερατι κ το σκοντα!!!
Η μαζερατι τα 100 τα πιάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα ενώ το άλλο σε 7-8…
Το ίδιο κ το το iphone σε σχέση με το αντίστοιχο android…
2 εφαρμογές τις ανοίγει κ τις κλείνει σε λιγότερο από 4 δεύτερα ενώ τα άλλα θέλουν 7-8..

Όμορφο το iphone όμορφο κ το s7 αλλά το ένα είναι μαζερατι κ το άλλο σκοντα πως να το κάνουμε δλδ αφού έτσι είναι στο τομέα ομορφιά…

Κ τέλος η μαζερατι όταν μπεις μέσα δεν σου έχει χίλιες δυο π@π@ριες!!! Όπως θα σου έχει ένα scoda..
Διότι μαζερατι παίρνει κανείς γιατί γουσταρει να ακούει το θηριο-μηχανη να βρυχάται!!!!
Κ όχι γιατί σου έχει στον στάνταρντ εξοπλισμό οθόνη αφής!!

Καλά από αυτοκίνητα λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα.. Αλλά κ στα smartphones δλδ?? Έλεος

Alexikakos

@Ιωάννης jb
Οταν κανεις παραληρισμο οτι η Apple ειναι maserati και η samsung ειναι Skoda προφαως εισαι αυτο που λες για τους αλλους. Ασχετος και στα αυτοκινητα και στα smartphones. Και επισης επειδη σε εβαλε η @Gvirginia πιο πανω στους αντικειμενικους περιμενω να δω μετα απο αυτο το σχολιο που εκανες και το δικο της σχολιο αν εξακολουθει να το πιστευει.

Alexikakos

παραλληλισμος .
Υ.Γ Techblog κατι πρεπει να γινει με την διορθωση στα σχολια και την επιλογη που δεν δινεται με αυτο τον τροπο σχολιασμου.

Enzo

Μετά από σχεδόν 5 χρόνια αποκλειστικά με Samsung (S3, Note 3, S6 Edge), μετά το συμβάν με το Νote 7 έκανα την στροφή προς iPhone παίρνοντας το 7αρι.

Έχει κάνει άλματα προόδου η apple σε πολλά θέματα, επίσης όλες οι εφαρμογές δουλεύουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τα android και τέλος καταφέρνω να μην χρησιμοποιώ τα άθλια itunes.

Όσο για την Samsung, ήταν τεράστιο το φάουλ με το ΝΟΤΕ 7, αφού δεν μιλάμε για μια απλή βλάβη αλλά για φωτιές και εκρήξεις. Μετά από αυτό μου ειναι αδύνατο να την εμπιστευτώ ξανά.

Τέλος, επειδή πολλοί λένε για την τιμή των iphone, συμφωνώ ειναι πανάκριβα, αλλά τα παίρνεις πίσω λόγω υψηλής μεταπωλητικής αξίας, που κανένα άλλο brand κινητών δεν έχει.

Stav

@ Alan555 – Έτσι ακριβώς!!! :-))))

Σπυρος

Συμφωνω απολυτα με τον @JohnWave.

Κατοχος Galaxy S3, S4, S6, S7, και απολυτα ικανοποιημενος.

bezilys

@JohnWave “η γη δεν ειναι επιπεδη” που το ξερεις οτι δεν ειναι?εχεις βγει ποτε εξω απο τη γη?!

Vel.gr

Θεωρώ ότι δεν μπορείς για κανέναν λόγο να συγκρίνεις ένα IPhone με ένα Note… το Note είναι μία δική του ξεχωριστή κατηγορία για το λόγο το ότι έχει την γραφίδα και ότι είναι μεγαλύτερο από όλα, ούτε καλά καλά με το Galaxy S δεν μπορείς να το συγκρίνεις…βέβαια και αυτό Samsung είναι αλλά τέλος πάντων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.