Apple: Κρατά την dual camera αποκλειστικά στο iPhone Plus μέχρι το 2018;

Ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος αναλυτής στα στοιχεία που αφορούν την Apple, κάνει ήδη τις προβλέψεις του για τα iPhone που θα έρθουν το 2017.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το dual camera setup θα παραμείνει αποκλειστικό χαρακτηριστικό της 5.5 ιντσών Plus έκδοσης του iPhone και το 2017. Ο μικρότερος αδερφός του στις 4.7 ίντσες, θα αργήσει να δει την νέα αυτή κάμερα, αφενός για το κόστος κατασκευής το οποίο είναι 30-40 δολάρια παραπάνω για κάθε συσκευή και αφετέρου γιατί δεν έχουμε δει ακόμη αν το αγοραστικό κοινό αγκαλιάσει αυτή την νέα τεχνολογία. Επιπλέον, ο Kuo αναφέρει ότι η dual camera τον επόμενο χρόνο θα έχει οπτικό σταθεροποιητή και στον telephoto φακό, πράγμα που φέτος ισχύει μόνο για τον wide angle φακό.

Ο ίδιος αναφέρει «Παρόλο που είναι μια ελκυστική προσθήκη για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η dual camera του iPhone 7 Plus δεν είναι ακόμη σε σημείο να κατακτήσει την αγορά. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό το γεγονός το αυξημένο κόστος (30-40 δολάρια παραπάνω) και την ανάγκη της Apple να ενισχύσει την αξία των high-end μοντέλων iPhone, αναμένουμε να δούμε το dual camera setup μόνο σε νέα high-end μοντέλα (30-40% αυτών), για την επόμενη χρονιά».

Επειδή η επόμενη χρονιά, θα είναι η δέκατη επέτειος από το πρώτο iPhone, η Apple αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο iPhone, σε μια χρονιά που θα ήταν απλά μια «S» έκδοση. Οι αλλαγές θα μπορούσαν να αφορούν μια edge-to-edge οθόνη και το home button να είναι κάτω από το γυαλί. Θα μπορούσε να έχει επιπλέον OLED οθόνη, που ίσως καμπυλώνει στις άκρες τις συσκευής. Επίσης, υπάρχουν και οι φήμες που λένε για scanner ίριδας. Τέλος δεν θα μας εντυπωσίαζε αν βλέπαμε το 5.5 ιντσών μοντέλο να φέρει Smart Connector, όπως λέγανε οι φήμες για το iPhone Pro κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

iphone 7 plus dual camera, Apple: Κρατά την dual camera αποκλειστικά στο iPhone Plus μέχρι το 2018;

iphone 7 plus dual camera, Apple: Κρατά την dual camera αποκλειστικά στο iPhone Plus μέχρι το 2018;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
provokatoras

τελικά κατέληξα μετά απο παρακολούθηση των σχολίων στα προηγούμενα ποστ για το iphone7 ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων ! Αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν και αυτοί που το κοροϊδεύουν !

TechGeek

Το plus πέραν από την οθόνη που είναι η προφανέστατη διαφορα θα έχει πάντοτε ένα σημαντικό feature καλύτερο από το μικρότερο μοντέλο. Για να σε τραβάει περισσότερο να το αγοράσεις βεβαια και να δικαιολόγηση περισσότερο την πιο ακριβή τιμή.

forneverarrow

Δε θα σταθώ καθόλου στο αν είναι καλές ή όχι σαν συσκευές τα νέα iPhone (ομολογουμένως είναι). Αλλά δεν μπορώ να μην κατακρίνω την υπερβολική κοστολόγηση, ένα φαινόμενο που επιστρέφει δυστυχώς έπειτα από αρκετά χρόνια. Κάποτε, εποχές iPhone 4/4s, όντως ή Apple ήταν πανάκριβη για όσα πρόσφερε. Τότε ένα iPhone κόστιζε το πολύ 700€ στην αρχή ενώ μετά από ένα χρόνο το έβρισκε κανείς στα 599€. Την ίδια εποχή εβρισκες αρκετά φτηνότερα Android flagships με κορυφαία specs. Λίγο αργότερα όμως έφτασαν όλα σε ένα παρόμοιο επίπεδο κόστους και ποιότητας, οπότε απλά διαλέξαμε αυτό που μας εξυπηρετούσε καλύτερα.

Από το iPhone 6 και μετά ρε αδέρφια όμως, το iPhone ξεκινά από τα 780€ και φτάνει στα τετραψήφια… Τα Android flagships είναι συνήθως περισσότερο πλήρη σε specs και τα βλέπω στα καταστήματα με λιγότερα από 600€! Όσο και να αγαπώ την Apple, λεφτά για πέταμα δεν έχω. Αν πάλι αποφάσισαν ότι θέλουν μόνο μία κατηγορία αγοραστικού κοινού με πολλά λεφτά για πελάτες πάω πάσο. Πάντως τόσα δεν δίνω οχι μόνο για dual camera, αλλά ούτε για τριπλή DSLR!

Thanosgr13

Forneverarrow μου φενεται δεν ξέρεις τι θέλεις πριν λίγους μήνες μας έλεγες ότι θα αφήσεις το s5 σου γιατί είσαι απογοητευμένος με τα updates και ότι η apple είναι φοβερή και αλλά πολλά δεν ξέρω τι να πω…

Thanosgr13

Techgeek η γνωστή μέθοδος του μάρκετινγκ

δημοσθενης

παιδιά ποτέ μην συγκρίνετε αυτήν την εταιρεία με άλλες εταιρείες! έχω αλαξει πάνω από χίλια κινητά στην ζωή μου ! απλά είναι πολλή ακριβά και δεν μπορεί να τα απόκτηση ο καθένας ! μακάρι να είχαμε όλη τα λευτα και την άνεση για να έχουμε i phone!

δημοσθενης

θα σας πω γιατί δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε! γιατί είναι εντελώς διαφορετικό λογισμικό και τελιως διαφορετική διαχηρηση εκμετάλευση της ισχύος τον επεξεργαστών και της μνήμης! και φυσικά χρησιμοπιούν κορυφαία υλικά κατασκευεις από πάντα και για πάντα! σε όλα τα πράγματα που φτιάχνει η ετερία

petros

Το 2018 θα μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης και η Ελλάδα , τυχαίο δεν νομίζω

forneverarrow

@thanosgr13: το τι θέλω είναι ξεκάθαρο φίλε μου. Απογοήτευση πήρα πολλή από τη Samsung και αποφάσισα να μην την επιλέξω ξανά. Ναι, τα updates είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα πλέον στα smartphones και δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση της κάθε εταιρίας να με εγκαταλείπει κάθε χρόνο θέλοντας ξανά 600€ από εμένα. Η Apple είναι η πιο σταθερή στην υποστήριξη. Αυτό δεν την καθιστά και την πιο καλή εταιρεία όμως. Είχα το 5s και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Το είχα πάρει 649€ τους πρώτους μήνες που βγήκε. Πολλά λεφτά αλλά όχι εξωφρενικά για τα όσα προσέφερε σε σχέση με τους άλλους. Τώρα όμως η πιο φτηνή επιλογή της Apple με πάει στα 789€ (αν δεν κάνω λάθος), δηλαδή 150€ παραπάνω και χωρίς να μπορώ να χρησιμοποιώ τα Beats Solo2 που πλήρωσα άλλα 199€ χωρίς επιπλέον καλώδιο. Επίσης, πολύ ακριβότερο από το G5 και το Xperia X, που σε τελική ανάλυση δεν έχουν τίποτα λιγότερο από το iPhone πλην του ecosystem της Apple και των updates. Επειτα, επέλεξα πρόσφατα μια μεσαίας κατηγορίας συσκευή από τη Sony που μέχρι τώρα με εξυπηρετεί άψογα και μάλιστα είναι στη λίστα για το Android 7! Άρα αυτό που έψαχνα το βρήκα για τα επόμενα 2 χρόνια.… Συνέχεια »

ChristosT

Ότι και να λέμε για specs κλπ…μία είναι η αλήθεια. Η apple αρμέγει και με καλλιτεχνία. Δείτε απο ποιά τιμή ξεκινά και πού καταλήγουν τα μοντέλα. Το δέ άλλο αρνητικό οι τιμές δεν πέφτουν ούτε σε ένα χρόνο που αλλάζει το μοντέλο. Όσο και να έχει κάποιος το ποσό να το πάρει, όσο καλό και άν είναι…όταν σήμερα σου ζητάει χιλιάρικο(για αξιοπρεπη χωρητικότητα), σε 2-3 χρόνια θα ξεκινάει απο τα 1200. Συγνώμη…αλλά κάπου κάποιοι χάσανε την μπάλα. Βέβαια όσο ακριβή είναι μία συσκευή τόσο σε τσιτάρει να την αποκτήσεις γιατί έτσι έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση της πλειοψηφίας. Τα ίδια έκανε και η nvidia πρίν λίγα χρόνια και μόλις ψιλοπατώσανε οι πωλήσεις άρχισε τις λογικές υλοποιήσεις. Άν κάποιοι σήμερα που θέλετε ένα Iphone δεν βάλετε φρένο στην παράνοια…άυριο δεν θα μπορείτε να το πλησιάσετε κάν. Εκτός και άν πουλήσετε κανά μέλος του σώματος σας. Χάθηκε η λογική…και κάποιοι αρμενίζουν. Καλά κάνουν φυσικά γιατί μιλάμε για κέρδος και πολυεθνικές, αλλά πάντα υπάρχει και ο αντίλογος. Θα συμφωνήσω με forneverarrow. Να πάρεις ένα Iphone κανείς δεν θα σου πεί όχι επειδή είναι επιλογή σου. Αλλά όλα πρέπει να έχουν και μία λογική. Όταν εχθές έδωσες για το 6s plus 1000 και σήμερα συνεχίζει… Συνέχεια »

alexis touba

Αυτη τη φορα οντως εβγαλε συσκευαρα σε ολους τους τομεις αφου βλεπει οτι δεν τη παιρνει αλο για φρουφρου και αρωματα.Οντως με το iphone7 plus ειναι για μπραβο.Στο θεμα τιμης η apple παντα ηταν η ακρηβοτερη η καλυτερα αυτη που κατεβαζε τις τιμες πιο αργα απο ολους για να ξεχωρηζει αλα δε δικαιολογηται ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ να πουλαει συσκευες πανω απο 500ευρ!!@Ειναι πολλα τα λεφτα.Αν υπολογησεις οτι κοστολογηκα αντε να βγαινει 250 ευρ τα υπολοιπα που θελει να βαλει στη τσεπη ειναι υοερβολικα πολα!!@Αυτο ξαναλεω ισχυει για ολες τις εταιριες.Για μενα απο αυτα που βλεπω τοσα χρονια η apple ειναι απτους μεγαλυτερους φραγκοφονιαδες που υπαρχουν στο εμποριο.Κατασκευαζει σε χωρες οπως ολοι θα μου πεις αλα κοιταει να βρει οσο πιο φθηνες επιλογες μπορει χρησιμοποιει καλα υλικα αλα πλεον τα ιδια υλικα και καλυτερα σε καποιες περηπτωσεις χρησιμοποιουν και οι λεγωμενες κινεζιες που τοσο υποτημουν μερικοι ισως γιατι δεν εχουν πιασει στα χερια τους η γιατι δεν τους αφηνει ο εγωησμος να παραδεχτουνε οτι ειναι το ιδιο αξιολογες.Προσωπικα ειμαι φαν του συμφεροντος μου και οχι απλα απο αποψη ετσι για να διαφωνω χωρης να καταλαβαινω γιατι.Κανονικα ολοι θα επρεπε να ευχαρηστουμε τους κινεζους κατασκευαστες γιατι αμα δεν υπηρχαν αυτοι να βαζουν _… Συνέχεια »

Ante_Geia

@forneverarrow Στην Ελλάδα φίλε μου δυστυχώς έχουμε και φόρους για αυτό έχει ανέβει τόσο η τιμή από το 6 και μετά. Το ακριβότερο iPhone στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ρώτα σε ένα κατάστημα πόσο το αγοράζουν από Αγγλία, εκεί είναι το πιο φτηνό νομίζω 100€ κάτω.

X.88

Με οθόνη 720p δεν πας πουθενά εν έτει 2016 και προσεχως 17 και αδιαφορώ αν είναι 25% πιο φωτεινή και πιο color accurate.
Και όχι Ελληνάρα δεν θέλω 2k οθόνη για να πουλάω μόστρα!Η ανάλυση και το περιεχόμενο στο youtube πλέον υποστηρίζουν αυτές τις αναλύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.