iPhone 7: Η Apple το ετοιμάζει για την Ιαπωνική αγορά με σύστημα tap-to-pay

Σύμφωνα με αναφορές που διέρρευσαν σήμερα η Apple ετοιμάζει μια ειδική έκδοση του iPhone 7 η οποία θα είναι συμβατή με το Ιαπωνικό σύστημα πληρωμών στα μέσα μεταφοράς και δεν θα χρησιμοποιεί το δικό της Apple Pay.

Στόχος είναι οι Ιάπωνες πελάτες της εταιρείας να μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς με το smartphone τους και αντί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία NFC (Near Field Communication) που χρησιμοποιεί το Apple Pay θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία FeliCa. Αυτό είναι ένα standard tap-to-pay για mobile συσκευές στην Ιαπωνία το οποίο έχει εξελιχθεί από τη Sony.

Το ολοκληρωμένο (chip) που χρησιμοποιείται για το πρότυπο FeliCa έχει επιπλέον τη δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρονικών χρημάτων (e-money), μια μορφή νομίσματος η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε αυτόματους πωλητές και καφετέριες σε όλη τη χώρα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του FeliCa απέναντι στο Apple Pay είναι ο σημαντικά μειωμένος χρόνος ολοκλήρωσης μιας συναλλαγής, σε μόλις 0,1 δευτερόλεπτα αναφέρει η Sony. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που επεξεργάζεται τη συναλλαγή μιας και δεν χρειάζεται την έγκριση από τράπεζα.

Η Apple αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο για την παραπάνω είδηση.

iPhone 7, iPhone 7: Η Apple το ετοιμάζει για την Ιαπωνική αγορά με σύστημα tap-to-pay

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Και εδώ πάλι Sony για άλλη μια φορά ενώ το άρθρο αναφέρεται στην Apple αλά θα μου πεις κάνει και τίποτα μόνη της λογικό είναι και από την άλλη δεν κατά δέχεται να δίνει και εξηγήσεις αλά και γιατί να δώσει αφού ότι χοντραδα και να κάνει πουλάει οπότε πιος ο λόγος συνεχίζει να επιλέγει και να κάνει ότι έχει μεγαλύτερο όφελος γιαυτην και η πελάτες της υπάρχουν απλός για να τους τα περνει όσον αφορά την τεχνολογίκη πρόοδο πάει περίπατο γιατί συνταγή που πουλάει δεν την αλλάζεις όχι απαραίτητα γιατί είναι καλή αλά απλά γιατί πουλάει.

One

Φιλε Zois κανουν πως ανταγωνίζονται η Apple με τη Sony αλλα είναι οι πιο αδελφικές εταιρείες στις συναλλαγές τους. Άσχετα αν βαζουν τους οπαδούς τους να τσακώνονται. Επισης ο Steve Jobs ηταν fan της Sony και Ιαπωνοφιλος και αναφέρεται και στη βιογραφία του.

manosz

Μόνο ένας χαζός δεν παραδέχεται την ιαπωνική τεχνολογία.. Και ο jobs δεν ήταν προφανώς..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.

Smartphones Apple Apple iPhone 6s featured

iOS 14.2: Έφτασε το νέο update για τα συμβατά iPhone, μάθε όλες τις αλλαγές

Το iOS 14.2 είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ώρες, με το νέο update για τα συμβατά iPhone να προσφέρει νέες προσθήκες αλλά και βελτιώσεις.