iPhone 8: Η Apple έχει πάνω από 10 prototypes στα χέρια της [WSJ]

Η Wall Street Journal είναι αυτή που έρχεται να ενισχύσει κι άλλο τις φήμες που θέλουν την Apple να βάζει κυρτή OLED οθόνη στο iPhone του 2017 ή αλλιώς iPhone 8. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές να ενισχύσουν την παραγωγή λεπτών OLED οθονών.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ζητά από τους προμηθευτές να στείλουν prototypes από οθόνες με καλύτερη ανάλυση από αυτές της Samsung. Εδώ βέβαια προκύπτει το ερώτημα για το τι εννοεί όταν λέει καλύτερη ανάλυση. Η Samsung έχει βάλει κυρτή οθόνη στο Samsung Galaxy S7 edge και έχει ανάλυση Quad HD (1440×2560 pixel).

Είναι η Apple έτοιμη να κάνει το βήμα να βάλει στο iPhone ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση; Προς το παρόν δεν έχουμε σαφή απάντηση, αλλά θα ήταν πράγματι εντυπωσιακή κίνηση για τα δεδομένα της. Κάποια από τα curved panels αναμένεται να τα προμηθευτεί από τη Samsung η Apple, άλλωστε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα η μνήμη RAM του iPhone 7, είναι από τη Samsung.

Αυτή τη στιγμή η Apple αναφέρεται ότι έχει στα χέρια της πάνω από 10 prototypes του iPhone 8 και η έκδοση με την κυρτή οθόνη είναι ένα από αυτά. Υπάρχει πιθανότητα η Apple να αποφασίσει να βγάλει στην αγορά το κυρτό iPhone μέσα στο 2017. Τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, αλλά μιας και όλοι περιμένουν να δουν μεγάλες αλλαγές του χρόνου, η κυρτή οθόνη θα μπορούσε να είναι μια από αυτές.

Αν δούμε του χρόνου πράγματι μια κυρτή έκδοση, τότε λογικά θα είναι πιο ακριβή από εκείνη με flat οθόνη. Τα curved OLED panels δεν είναι το ίδιο φθηνά με τις flat IPS LCD.

Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις αν η κυρτή οθόνη θα μπει στην 4.7 ιντσών έκδοση η σε αυτή με οθόνη 5.5 ιντσών. Κρατάμε όμως πολλές επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

Concept

iphone 8 10 prototypes, iPhone 8: Η Apple έχει πάνω από 10 prototypes στα χέρια της [WSJ]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alien

Το iphone 7s δεν ειναι μετα? γιατι πηγανε στο 8

KostasB

Την καλύτερη ανάλυση μάλλον θα εννοεί να μην είναι pentile αλλά rgb.

alien

RIP Steve Jobs

Giotoball

Μας το παίζουν μάγκες με ξένα @@ … Όλα τα parts από άλλες εταιρείες είναι που έχουν Android κινητά..

aptalikos

Τώρα στο μικρό iphone 7 βάζει κάτι μεγαλύτερο από 720p και θέλει να βάλει και κάτι καλύτερο από το Galaxy της Samsung που βγαίνει εδώ και 2 χρόνια στα 2Κ και πάει το S8 για 4K; χλωμό έως κοροϊδία το βλέπω.

Alex

#Giotoball
Φυσικά και προμηθεύεται μέρη από άλλες εταιρίες, αφού πολλά πράγματα δεν τα παράγει η ίδια. Τον A10 που είναι ο καλύτερος επεξεργαστής στα κινητά αυτή τη στιγμή τον παράγει η TSMC και νωρίτερα, στους προηγούμενους A9, A8, A7 η Samsung. Ο σχεδιασμός του chip όμως ήταν από μηχανικούς της Apple, γι’ αυτό συνέβαινε το εξής ειρωνικό: ο επεξεργαστής που παρήγαγε η Samsung για την Apple ήταν πολλές φορές καλύτερος από αυτόν που χρησιμοποιούσε η Samsung για τα δικά της κινητά.

Agnostos13

@Giotoball:
Και τα ανταλλακτικα για τα αυτοκινητα τα παραγουν αλλες εταιριες οπως και τα ανταλλακτικα για η/υ! Φοβερο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.