iPhone 8: Μόνο ένα μοντέλο με OLED λόγω της Samsung [Bloomberg]

Σχεδόν όλες οι φήμες συμφωνούν στο ότι η Apple του χρόνου θα φέρει OLED οθόνη στο iPhone 8. Το ερώτημα είναι σε ποιες εκδόσεις θα κάνει τη μετάβαση σε OLED. Σε χθεσινό άρθρο είδαμε ότι ο έγκυρος αναλυτής Ming-chi Kuo, έκανε λόγο μόνο για ένα premium iPhone με OLED.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξουν συνολικά τρία μοντέλα του iPhone 2017. Στα άλλα δυο θα μπει θα μπει LCD οθόνη και θα έχουν το ίδιο μέγεθος με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Το iPhone με την OLED οθόνη φημολογείται στις 5.5 ίντσες.

Γιατί όμως η Apple δεν αποφασίζει να βάλει σε όλα τα μοντέλα του iPhone 8, OLED οθόνη; Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά OLED panels και τα αποθέματα δεν αναμένεται να βελτιωθούν μέχρι το 2018.

Αυτή τη στιγμή η Samsung έχει σχεδόν μονοπώλιο στην παραγωγή high-res OLED οθόνες. LG, Sharp, Japan Display και άλλοι μικρότεροι κατασκευαστές, προσπαθούν να ακολουθήσουν. Η Apple έχει αποκλειστική συνεργασία με τη Samsung για τον επόμενο χρόνο και αφορά οθόνες μεγαλύτερες από 5 ίντσες. Ωστόσο, η Samsung χρειάζεται τα panels για τα δικά της smartphones και προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα, αλλά η διαδικασία θα πάρει χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Apple ακολουθεί τον ασφαλή δρόμο και αποφάσισε να κυκλοφορήσει μόνο ένα μοντέλο με OLED.

Να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για Super AMOLED που μπαίνουν σε smartphones όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S7. Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple θέλει να χρησιμοποιήσει flexible OLED οθόνες όπως το Samsung Galaxy S7 edge. Επομένως το iPhone 8 “θα έχει νέα εμφάνιση που επεκτείνει το γυαλί από την οθόνη στην πλάτη και τα άκρα τις συσκευής”. Αυτού του τύπου OLED οθόνες χρησιμοποιούν πλαστικό αντί για γυαλί έτσι ώστε να κάμπτονται.

Τέλος, αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι το deal μεταξύ Samsung-Apple περιλαμβάνει 100 εκατ. 5.5″+ panels μέσα σε 3 χρόνια.

iphone 8 oled, iPhone 8: Μόνο ένα μοντέλο με OLED λόγω της Samsung [Bloomberg]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Γνώμη μου …
Δε νομίζω ότι ισχύει ! Εκτός κι ως θαύματος εμφανιστεί άλλος (όχι Samsung) κατασκευαστής OLED ..

Expert. V

Παλι καινοτομια η Apple μεσω της Samsung…hahaha αλλα ο Phil Schiller θα πει “Our most advanced display .. yet”

Giannis

Δεν νομίζω να ισχύει. η Foxconn αγόρασε την sharp ακριβώς για αυτον τον λόγο. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, η apple χρησιμοποιεί sharp και japan display μόνο. Δεν προετοιμάστηκαν για την μετάβαση?

Agnostos13

Μονο Samsung και LG εχουν αναπτυξει την τεχνολογια OLED επαρκως…
Η Samsung εχει επικεντρωθει στα μικρα πανελ για smartphones/tablets ενω η LG στα μεγαλα για τηλεορασεις και monitors.
Οι αλλοι ακομα ψαχνουνται…

ΥΓ. Η Apple δεν παραγει panels…τα παραγγελνει ομως!

petros

Αντιγραφη edge ετοιμάζει η Apple? κριμα πρεπει να κρατήσει το ιδιο design για καμια 10αρια χρόνια ακόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.