iPhone, Αλλάζει το παιχνίδι στην ικανοποίηση πελατών

Σύμφωνα με τον αμερικανικό δείκτη ικανοποίησης καταναλωτή, το iPhone κερδίζει τα πρωτεία, σημειώνοντας σκορ που φτάνει στο 83 με άριστα το 100. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Nokia, στην τρίτη η LG και στην τέταρτη η HTC. Είναι η πρώτη φορά που μία εταιρεία σημειώνει σκορ μεγαλύτερο από το 77 στο συγκεκριμένο δείκτη.

Ένα σημαντικό συμπέρασμα του δείκτη αποτελεί το γεγονός ότι είναι πλέον εμφανές ότι έχει αλλάξει αυτό που ζητούν οι καταναλωτές από τη συσκευή τους, με το iPhone να καταφέρνει επίδοση ρεκόρ, ενώ οι συσκευές της RIM (τα επαγγελματικά BlackBerry) να πιάνουν το όχι και τόσο ικανοποιητικό 69.

Θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε και στην Ελλάδα μία αντίστοιχη έρευνα ικανοποίησης καταναλωτή για τα κινητά. Μέχρι να εισακουστούν οι… “προσευχές” μας από τους θεούς των εταιρειών της έρευνας αγοράς, θα ρωτήσουμε εσάς: Τι κινητό χρησιμοποιείτε και πόσο ικανοποιημένοι είστε από αυτό;

, iPhone, Αλλάζει το παιχνίδι στην ικανοποίηση πελατών

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sdaoulas

η samsung πως γινεται να ειναι πρωτη σε πηλησεις κινητων (δλδ ο κοσμος αγοραζει κινητα samsung για καποιο λογο) και απο την αλλη να ειναι πισω στην ικανοποιηση των πελατων.

mike

sdaoulas: δεν παιζουν ρολο τοσο οι πολησεις γιατι η samsung πουλαει και κινητα με 30 euro και ειναι σχετικα καλα και τα περισσοτερα smartphone ειναι κατω απο 200 euro οποτε γιαυτο αγοραζουν πιο πολλοι samsung.

Οσο για το αποτελεσμα λογικο μου ακουγεται γιατι το 4s ειχε περισσοτερες πωλησεις απο το 4.

jim

mike: ειναι πρωτη σε πωλησεις smartphones που δεν κανουν 30 ευρω. Λιγο μουφα μου κανει η ειδηση καθως παγκοσμιως η apple δεν φημιζεται για το καλο της σερβις. Το θεμα ειναι οτι οποιοδηποτε σκασει 700 ευρω για μια συσκευη προφανως και δεν θα πει οτι τον χαλαει κατι, σπανια το παραδεχομαστε αυτο γιατι ειναι σα να λεμε οτι μας πιασαν κωτσους.

Κωστααα χρονια πολλα!!!

EdgierMink61

Έχω εδώ και 7 μήνες το Xperia mini Pro και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Έχει κρασάρει ελάχιστες φορές και είναι αερκετά γρήγορο. Με stock ROM και μία μέτρια χρήση η μπαταρία του μου βγάζει 2 μέρες περίπου οπότε και σε αυτόν τον τομέα είμαι ευχαριστημένος.

GiannisMix

LG Optimus 7 / σε λιγες μερες κλεινει χρονο η συσκευη στα χερια μου. Ικανοποιημενος απο την ποιοτητα της συσκευης οσο και απο την ποιοτητα των Windows. Προσωπικα μετα απο τοσο καιρο δεν θα πηγαινα καπου αλλου οσον αφορα το λειτουργικο.. Με βλεπω μελλοντικο αγοραστη LUMIA 🙂 αν εβαζα βαθμολογια για την συνολικη ικανοποιηση της συσκευης θα ηταν 82 με αριστα το 100

sdaoulas

φιλε Mike αναφερομαι σε κινητα της samsung που εχουν σπασει ρεκορ πωλησεων και ειναι και ακριβα (Galaxy S, SII, Note) ε δε μπορει οι καστοχοι τους να δηλωνουν μετρια ικανοποιημένοι.

satan

Samsung και τα μυαλα στα καγκελα…..

GLeft

Galaxy Nexus, και ολα πανε ρολοϊ. ουτε σκαλωματα ουτε τιποτα. και πριν απο αυτο ειχα galaxy s. iPhone δοκιμασα το 4 για λιγο καιρο πριν παρω το nexus αλλα οπως ηρθε εφυγε. αν μαθεις με το android δεν ειναι ευκολο να αλλαξεις

Γιάννης Τ.

Παιδια νομιζω πως ολα τα τηλεφωνα που κανουν πανω απο 400-500ευρω ειναι σχεδον αδυνατον να μην ικανοποιουν τις απαιτησεις των ιδιοκτητων τους(εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις).Αρκει αυτος που κανει την αγορα να ξερει πραγματικα τι θέλει και τι αγοραζει(ερευνα αγορας).Αν καποιος ειναι fun των android και αγορασει ενα nokia lumia επειδη διαφημιζεται ολη μερα και παντου,τοτε δε θα φταιει η συσκευη που αγορασε αν δε καλυπτει της απαιτησεις του!Παντως κατα τη γνωμη μου αν καποιος θελει να ειναι σχεδον απολυτα ικανοποιημενος θα πρεπει να αγορασει συσκευη με λειτουργικο android !!!

stavros

καθε χρονο βγαινει πρωτο το iPhone και νομιζω σε μεγαλο βαθμο εχει να κανει η απιστευτη εξηπηρετηση πελατων σε χωρες που υπαρχει επισημη apple….

mike

sdaoulas: galaxy s ειχα και δεν ημουν και τοσο ευχαριστημενος, τωρα εχω lumia 800 και με βολεύει πιο πολυ εμενα προσωπικα.

george

galaxy i7500,το πρωτο galaxy,τοτε εκανε 500 ευρω,και η samsung δεν το υποστηριξε καθολου 0 αναβαθμισεις,κατι τετοια εκνευριζουν τους καταναλωτες

jim

stavro ναι εκπληκτικη εξυπηρετιση, οπως τοτε που αρνηθηκαν το σερβις σε Macbook γιατι ο χρηστης καπνιζε και ειχε ιχνη απο νικοτηνη μεσα, ειπαν οτι ειναι βλαβερα για τους εργαζομενους, απο την αλλη τα βαρεα μεταλλα τις μητρικης δεν ειναι ε; χαχαχαα απαραδεκτο σερβις η apple παγκοσμιως…

Giorgos

LG Optimus 3D Δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό που το πήρα πραγματικά εξαιρετικό.

Nikos

Ρε παιδια γτ 4η η HTC αφου htc lg nokia ιδια βαθμολογια εχουν!

Θανάσης

ποτέ μα ποτέ!!!! ξανά Samsung…..

telas

htc sensation 90% ευχαριστημένος.

Haduuken!

Φίλε Θανάση έτσι τη πάτησα και εγώ από σαμσουνγκ και είπα ποτέ ξανά , φίλε telas συμφωνώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.