Πριν την ανακοίνωση του iPhone, το Android δεν σκεφτόταν οθόνη αφής

Πριν την παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007, η Google δεν είχε καν στα σχέδια να παρουσιάσει κάποιο προϊόν (smartphone) με οθόνη αφής όπως προέκυψε στα δικαστήρια από έγγραφα που χρονολογούνται πίσω το 2006 και χρησιμοποιούνται στην συνεχιζόμενη διαμάχη Apple – Google για τις πατέντες.

Η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος Android με τον Andy Rubin οραματιζόταν smartphones με φυσικό πληκτρολόγιο με την οθόνη αφής να μην υπήρχε τότε στα άμεσα σχέδια της.

, Πριν την ανακοίνωση του iPhone, το Android δεν σκεφτόταν οθόνη αφής

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Αληθεια ειναι αυτο το εχω ξαναδιαβασει

theo

και για να προσθέσουμε στο άθρο είχαν σκοπό να βγάλουν ένα κινητό στα πρότυπα του blackberry που τότε κυριαρχούσε μαζί με symbian στην αγορά

Darth

το android υπαρχει απο το 2003 με προταρχικο σκοπο της φοτογραφικες μηχανες (τοτε και τα touchscreen ηταν ενα και ενα……) το περιεργο που ειναι….

kwstascifi

Κάθε λογισμικό κινείται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής.
Από το 2003, όπου δεν υπήρχαν αξιόλογες οθόνες αφής υπάρχει το Android υπό ανάπτυξη.

Όταν βγήκε το LG Prada (και στην συνέχεια το iPhone) είχε έρθει επιτέλους η ώρα για αξιόλογες οθόνες αφής, και το λογισμικό κάθε εταιρείας (είτε symbian, είτε Android, είτε BBOS) τροποποιήθηκαν αντιστοίχως για να τις υποστηρίξουν.

jimo

πολλα πραγματα το android δεντα ειχε στην αντζεντα του μεχρι να βγει το Iphone !!!

Νάσος

Σωστό το άρθρο όμως αν δεν υπήρχε η ΝΟΚΙΑ όλα αυτά θα ήταν επιστημονική φαντασία…
Κινητά σαν το 7710 της ΝΟΚΙΑ (το οποίο είχα και ακόμα θαυμάζω) και σαν τα windows phone 6.5 εν έτη 2002-2004 απλά δεν υπάρχουν, ήταν και είναι η επανάσταση!

Τομ

Ναι αυτο που λεει ο darth ξερω και γω. Το android χρειαστηκε πολυ δρομο και πολυ hardware για να ειναι οσο καλο ειναι σημερα το ios και το windows phone ειναι πιο ορθολογικα λογισμικα στον πυρηνα τους. Για αυτο τρεχουν μπαλα και με λιγη ram και λιγους πυρηνες. Επαιζα με το iphone 4s της κοπελας μου με ios 7.1 και μου εκανε τρομερη εντυπωση το ποσο καλα πηγαινε για τοσο παλιο κινητο.

Νάσος

Πολύ σωστά, σκέψου ότι τα WP και το iOS είναι ένα έτοιμο γεύμα στο οποίο απλά του προσθετεις αλάτι, πιπέρι άντε και καμιά σάλτα.
Στο αντροιντ ενώ ήξεραν ότι θέλουν να φτιάξουν κάτι για να φάνε, δεν ήξεραν όμως τί γιατί υπήρχαν πολλοί μάγειρες και λίγα υλικά με πολλές συνταγές.
Τώρα βρήκαν την κατάλληλη συνταγή όμως τα υλικά είναι πολλά (MB)χαχαχαχα
Κάπως έτσι το βλέπω εγώ.

Nio

Και που ειναι το περιεργο? Ακολουθησε τον τοτε αρχηγο κ βγηκε μπροστα.
Καποιος εφτιαξε το πρωτο παγωτο, το πρωτο αυτοκινητο, το πρωτο μηχανακι, το πρωτο δορυφορο, το πρωτο καρβελι ψωμι, το πρωτο σωβρακο, τον πρωτο υπολογιστη, καποιος αλλος εστριψε πρωτος το χορτο….. το νοημα ποιο ειναι?
Ποιος το κανει πρωτος ή ποιος το κανει καλυτερα?
Ποιος κανει οτι κανω κι αν το κανει ποιος με φτανει? (οπως λεει το Θαυμα Παιδι)

Nikolas Diamadis

Η Apple έκανε την αρχή με τα smartphones (με touchscreen), η Google επειδή είχε μείνει ήδη πίσω έκανε βιαστικές κινήσεις όπου κάνει και σημερα. Αυτός ειναι ο λόγος που το Android ειναι τόσο ελεύθερο, ειναι μια προχειροδουλειά της google την ίδια ωρα που Apple και NOKIA κάνουν τα λογισμικά τους βήμα-βήμα για να να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Η Google ότι εχει κάνει (οχι μόνο στα snartphones και τα tablets) ειναι προχειροδουλειές, το μόνο που έχει κερδίσει ειναι η συμπάθεια του κόσμου επειδή δίνει σχεδόν τα πάντα δωρεάν.
Υ.Γ. Sorry για το μεγάλο μέγεθος του κειμένου αλλά πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στη σειρά.

Sot11

Nikolas diamadis +1, ακριβώς τα ίδια ήθελα να γράψω!

kwstascifi

@Nikolas Diamadis Καμία αρχή δεν έκανε η Apple με τις οθόνες αφής. Σταματήστε τις ίδιες ανοησίες από άγνοιά σας. Το LG Prada άρχισε την ιστορία με τις capacitive, και αν πας πιο πίσω P800/P810/P900 ήταν επίσης διαμάντια με οθόνες αφής. (και πιο πίσω αν θες πάμε σε PDA, HTC κτλ)Το Iphone και το iOS ήταν μία (ανάμεσα στις 100άδες συσκευές) με οθόνη αφής που βοήθησε να γίνει μισό βήμα μπροστά. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Όσοι αναγνωρίζετε μόνο το iPhone ότι έκανε την “αρχή στις οθόνες αφής” είστε στον κόσμο σας. Προχειροδουλειά είναι αυτό το κλειδωμένο πράγμα, που δεν μπορείς να λειτουργήσεις πάνω από 5 λεπτά χωρίς να θες να το σπάσεις. Βλέπε iOS 7, 7.0.1, 7.02, 7.0.3, 7.04, 7.05, 7.1, μπας και σώσουν τα άπειρα bugs, κολλήματα και κρασαρίσματα. Για πέταμα μιλάμε. Η Apple προσπαθεί εδώ και 5 χρόνια να αντιγράψει όσο περισσότερο μπορεί το Android (βλέπε notifications, quick toggles, live wallpapers κτλ). Απλά το κάνει με πρόχειρο τρόπο, και στο τέλος τα κάνει.. σκατά! (βλέπε calculator στα quick toggles! Πόσο ηλίθιος παίζει να ναι αυτός που το σκέφτηκε?) Τώρα πιστεύω μπήκαν κάποια πράγματα σε σειρά. Α, τα downloads που σταματάνε όταν σβήνει η οθόνη θα το φτιάξουν ποτέ? Τον… Συνέχεια »

kVel

@kwstascifi

Ας πάρουμε για παράδειγμα το notification center… Το αντέγραψε απο το android? και το android από που?? Α ναι από το jailbreak του iOS… Επίσης αν δεν μπορείς να δουλέψεις το iOS δεν φταίει η apple αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις πως δουλεύει αλλά κάτι άλλο σου λείπει… Κρασαρίσματα και κολλήματα?? δεν θες να το συνεχίσουμε… Και αυτά από έναν android user…
Δεν είναι κακό να μην σου αρέσει η apple αλλά μην λες και ότι θες…

Νάσος

Αν ρε ΝΟΚΙΑ τι μας έκανες όταν έφτιαξες αυτό το λειτουργικό το 1998 ή 1999 που αργότερα σκοτώθηκαν στα πόδια σου παλικάρια για το ποιος θα το κλέψει πρώτος…
Και να ξαφνικά μια ‘κλανιά ‘και μια ‘πορδή’ εμφανιστικαν και έκαναν κρότο μέσα στην νιρβάνα της (ΝΟΚΙΑ)
Και κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβει είχε παραδώσει πνεύμα και πολλές ιδέες στην μικρομαλακή.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, όσο αφορά το αντρόιντ ήταν ένα νόθο παιδί της που δεν ήξερε ότι θα είναι και το τέλος της. Την έβλεπε και έμαθε από τα σωστά και τα λάθη της και κάπως έτσι έγινε τεράστιο και συνέχεια εξελίσσεται και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει γιατί όπως είπα και παραπάνω ‘τα υλικά είναι πολλά τι ίδιο και μάγειρες’
Τέλος και συγνώμη αν σας κούρασα από τους άλλους 2 παίκτες ο ένας (WP) επιτέλους ξύπνησε ενώ ο άλλος (IOS) απλά είναι στον δικό του αγγελικά πλασμένο κόσμο κλέβοντας όνειρα και χρώματα από γύρω του ενώ παραμένει στασημο.

tech21man

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα ζηταει απο το δικαστηριο. Μηπως η nokia επρεπε να πατενταρει το grid με τα εικονιδια? (γιατι ποσες εταιρειες το χρησιμοποιησαν παρομοια σε feature phones μετα με επιτυχια?). Η apple μενει να πατενταρει το μπλε του ουρανου σε wallpapers και το μαυρο φοντο του πρωτου iphone. Σε οσους μη σχετιζομενους με την τεχνολογια μιλησα για το θεμα iphone vs ποιο την ειχε προσβαλει σε design απο τα samsung γελασανε, με τον ιδιο τροπο προς την apple. Σα να θες να πατενταρεις ενα σχημα… Τραγικοι απλα τραγικοι. Γεγονος ενα: Η apple δεν ηταν η πρωτη σε πολλα απο οσα εκαναν το iphone να “διακριθει”. Οι περισσοτεροι ανεφεραν παραδειγματα, πολυ σωστα. Γεγονος δευτερο: Παντα υπαρχει καποιος καλυτερος εκει εξω και μαλλον θα ερθει η σειρα του να κανει αυτο που πρεπει να κανει. Και οταν σε ξεπερασει γκρινιαζεις με τον πιο σπαστικο τροπο. Δεν κοιτας να βελτιωθεις? Μας λεει λοιπον οτι η google η το android (προ google) δεν ειχε στα σχεδια του οθονες αφης ε? Το πιο απλο πραγμα: Με το symbian γιατι δεν ασχοληθηκε για τον ιδιο λογο δικαστικα? Και αυτο δεν ηταν ενα λειτουργικο που υιοθετησε αφη μετα? Αλλα δεν το θεωρησε ποτε κινδυνο,… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.