iPhone, Σκέφτηκε η Apple να κυκλοφορήσει μοντέλο με φυσικό πληκτρολόγιο; [φήμες]

Ένας μηχανικός, πρώην υπάλληλος στην Apple, o Tony Fadell, δηλώνει ότι η εταιρεία είχε σκεφτεί να παρουσιάσει ένα iPhone με πλήρες φυσικό πληκτρολόγιο, όπως τα BlackBerry. Ένα από τα τρία αρχικά σχέδια προτού να κάνει την επίσημη εμφάνισή του το iPhone, σύμφωνα με τον Fadell, ήταν με πλήρες φυσικό πληκτρολόγιο, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα που έχουμε για το smartphone της Apple.

Μήπως αυτό θα έκανε όλα τα business phones με QWERTY πληκτρολόγια ξαφνικά να είναι cool; Ή μήπως δεν θα είχε γίνει η επανάσταση της touchscreen τεχνολογίας που ακολούθησε την παρουσίαση του iPhone; Εσείς πώς θα φανταζόσασταν ένα iPhone με πλήρες φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο;

, iPhone, Σκέφτηκε η Apple να κυκλοφορήσει μοντέλο με φυσικό πληκτρολόγιο; [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Εμενα προσωπικα μου αρεσει η ιδεα..εχω ενα i phone στην κατοχη μου…αλλα επειδη ηθελα και ενα κινητομε φυσικο qwerty πληκτρολογια πηρα το xperia pro ειναι σαν το neo απλα εχει διαφορετικο σασι και εχει και το πληκτρολογιο…ενα θετικο με το πληκτρολογιο ειναι πως αν σεργαρεις στο ιντερνετ ας πουμε μπορεις να βλεπεις ολοκληρη την σελιδα και να γραφεις ταυτοχρονα σ αυτη η σ ενα ποστ ας πουμε χωρις να καλυπτεται η μιση οθονη με το εικονικο πληκτρολογιο…

μαρκος xperia

χαλια!!

victor

παιδια θα καταστραφει η εταιρια-γιγαντας που με κοπο δημιουρησε ο θρυλος

Δημητρης K.

Σιγα μην κανει κινητο και με πορτακι!!Εδω βγαζει ενα κινητο ανα 2 χρονια και σπαει καθε ρεκορ, δεν νομιζω να μπει στη διαδικασια να κανει πειραματα.Οτι και να βγαλει, i-os θα εχει,οποτε δεν αλλαζει και τιποτα.

giorgio

Ούτε-για-αστείο.

aggelos

ενα iphοne με πληρες πληκτρολογιο απλα δεν ειναι iphone ….. εχει το καλυτερο touch ασχετος αν ειναι το καλυτερο smartphone η οχι και σε αυτο παιζεται ολο το παιχνιδι της apple….

Χρηστος

Δεν πιστευω η apple να βγαλει τετια βλακεια γιατι οπως λεει κ ο Δημητρης βγαζει ενα κινητο ανα 2 χρονια…ετσι κ αλλιως υπαρχουν τα αξεσουαρ που κανουν πολυ καλη δουλια κ ειναι πολυ πρακτικα οπως αυτο το σιγκεκριμενο: https://www.youtube.com/watch?v=ckkR0glt6Ow

Evagoras

https://developer.apple.com/wwdc/ ιουνιος iPhone ?

Κώστας Βλαχάκης
techbilaras

Δεν υπαρχη περιπτωση να γινει αυτο διοτι ιδη δεν πουλανε τα QWERTY πληκτρολόγια στα smart phone και επισης υπαρχη ιδικη θηκη με QWERTY πληκτρολόγιο για το iphone αρα ειναι περιτο να το ενσοματουσουν για πολλους λογους!

Sakis

Δέχομαι ότι μπορεί να βολεύει πολλούς το φυσικό πληκτρολόγιο. Νομίζω όμως ότι είναι θέμα εξοικείωσης. Πλέον τα φυσικά πληκτρολόγια προσθέτουν μόνο όγκο και βάρος στην συσκευή. Κάποιος που δεν είναι συνηθισμένος στο εικονικό πληκτρολόγιο θα το συνηθίσει μετά από λίγη χρήση.
Δε3ν νομίζω η apple να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

lemonde

Πολύ πολύ ενδιαφέρον!!! Λατρεύω τα φυσικά πληκτρολόγια γιατί γράφω πολύ στο κινητό και όχι μόνο ένα https://www.techblog.gr. Το παρελθόν μου έχει Blackberry συσκευές, ΝΟΚΙΑ Ν900, Ε7, Ε6. Δε το συζητώ, αν βγει με qwerty με βλέπω να αλλάζω στρατόπαιδο.
Θέλουμε ένα iPhone Communicator, like Nokia communicator. H NOKIA έκανε την αρχή, ας αρχίσουν οι αντιγραφές. Δε μας πειράζει.

lemonde

PS : εσείς που λέτε για QWERTY έχετε μεταβεί στα αφής από το 1-9 πληκτρολόγιο ή από QWERTY; Ό,τι και να κάνουν τα αφής τα φυσικά πληκτρολόγια δε τα φτάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.