Apple, Τελικά έχασε το δικαίωμα στο όνομα iPhone στη Βραζιλία

Είναι επίσημο. Το Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Βραζιλίας απεφάνθει ότι η εμπορική ονομασία “iPhone” ανήκει στην τοπική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Gradiente Eletronica και τις επιτρέπει να συνεχίσει να πουλάει με αυτό το όνομα Android smartphones όπως το Neo One!

Η Gradiente είχε κατοχυρώσει το όνομα “iPhone” το έτος 2000, 7 χρόνια πριν η Apple ανακοινώσει το πρώτο μοντέλο iPhone.

iPhone Brazil, Apple, Τελικά έχασε το δικαίωμα στο όνομα iPhone στη Βραζιλία

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης Κουτς

Ζατς…

Thodoris1988

Όλα τα πατεντάρατε, ξεχάσατε να πατεντάρετε το όνομα…

Νικος Μερκ

ΠΑΚΕΕΕΤΟ APPLE

GeorgeZFR

Οοο.. αποκαλύψεις το αυθεντικο iphone ! χεχε

nick

Περαστικα στην apple.. Τωρα να δω τι ονομα θα δωσει στα στο μηλοφωνο xD

Μιχάλης Φωτιάδης

Πόσο κοστίζει η εταιρεία; Ας την εξαγοράσει η Apple με τόσο απόθεμα που έχει δεν θα υπάρξει πρόβλημα!

Βασίλης Ταγαράκης

Καλά να πάθει !!!!!!

Panos7GR

Ω! Ομολογώ πως δεν το περίμενα… Περισσότερο για συμβιβασμό το έκοβα. Βέβαια δεν αποκαλείται ακόμα το ενδεχόμενο να της πουλήσει το όνομα η Βραζιλιάνικη εταιρία. Αλλά μέχρι να το κάνει, με τι όνομα θα πουλάει το smartphone της η Apple;

Δημήτρης Κ.

Για να πώ την αλήθεια ούτε εγώ το περίμενα να το χάσει το όνομα…Περαστικά στην άππλε μπούχαχαχαχαχαχαχαααα

Technewz

Αυτό που λες Κώστα ισχύει προς το παρών η Βραζιλιάνικη εταιρεία έχει το δικαίωμα άμα θέλει να ζητήσει την αποκλειστική χρήση του brandname iPhone.

Ir4klis

U MAD, Apple???

χαχαχα!

Θανάσης

Έχασε το όνομα. Τη χάρη την έχασε; Δηλαδή ρωτάω, αν πιστεύεται ότι ο κοσμος θα αγοράζει ακόμα iphone; Προσωπικά, πίστευα πως ο κόσμος θα απογοητεύονταν από την τιμή του νέου iphone και δεν θα αγόραζε. Διαψεύτηκα από τις πωλήσεις. Πίστεψα πως το nexus 4 θα “χτυπούσε” το iphone 5 στις πωλήσεις, αλλά η LG, προσωπική μου εντύπωση, τα “θαλάσσωσε” με την έλλειψη του nexus 4 από την αγορά, παρά τη μεγάλη ζήτηση γι’ αυτό το προϊόν. Πίστευα πως η επιτυχία του iphone οφείλονταν στις καινότομίες του (αργησε να εδραιωθεί η γυάλινη οθόνη και στις υπόλοιπες εταιρείες) και τώρα, που έχουν βγει καλύτερα κινητά, θα έχανε την αίγλη του. Κι όμως, ο κόσμος αγοράζει ακόμα iphone, γιατί;…

Panos7GR

Ευχαριστώ για την απάντηση στην απορία μου, Κώστα!

@Θανάσης: Δεν έχει “γιατί”. Απλά τους αρέσει… Μπορεί να τους αρέσει το design, το iOS, η συνεχής αναβάθμιση και υποστήριξη, μπορεί επίσης να τους αρέσει το ποιοτικό Store, η ασφάλεια από διάφορα malware και διάφορα αλλά σύμφωνα με τα γούστα του καθενός. Δεν είναι κατακριτέο αυτό. Ο καθένας έχει τα γούστα του… Εμένα για παράδειγμα δεν μου αρέσει το UI του όσο εύχρηστο κι αν θεωρείται πως είναι, ούτε το design του 5, ούτε ότι είναι κλειστό και δεν μπορώ να το πειραξω όσο γουσταρω και με περιορίζει μέχρι εκεί που θέλει η Apple. Έτσι είμαι στο Android και παλαιότερα στο Symbian.
Ωστόσο για την τιμή σε σχέση με το Nexus 4 και τις καινοτομίες που προσφέρει το Android με το στάσιμο και βαρετό iOS, συμφωνώ απόλυτα!!! Αν και στην Ελλάδα έχουμε νιώσει την κρίση περισσότερο, άντε και στις άλλες Νότιες ευρωπαϊκές χώρες. Στις υπόλοιπες και καλύτερες τιμές έχουν και καλύτερα προγράμματα κινητής που σου δίνουν “δώρο” το iPhone. Παίζει κι αυτό ρόλο…

Αποστόλης Ρόδος

Δηλαδή οταν η Apple αποφάσισε να βγάλει κινητό και να το ονομασει… ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ πως ετσι λενε ηδη κινητό στη Βραζιλία.
Μη τρελαθούμε τώρα… απλα βασίστηκε στη δύναμη της… σου λεει τι θα μας κάνει η εταιριουλα… 😉
Σκαστε τωρα φράγκα αμερικανάκια… αν και σας εχω λύση “ePhone”… γιατι ειναι πιασμενο και το gooPhone … 😛

jimo

βγαλτε χολυ τωρα ολοι οι απανταχου HATERS !! ξεσπαστε οσο μπορειτε τωρα που γυριζει!!!

sosimple

Και τώρα η Apple προβληματιζεται , με τι όνομα να πουλαει το iphone στην βραζιλιάνικη αγορα.. Σύμφωνα με αποκλειστικες δικές μου πληροφορίες 2 ονόματα είναι επικρατεστερα:
iAndroid phone και iSamsung… 🙂

MarioVito

Και “σ@@@τά” να το βγάλουν πάλι θα πουλάει σαν φρέσκο ψάρι.

Αποστόλης Ρόδος

@Jimo μη τρελαίνεσαι ρε φίλε… πλακίτσα κάνουμε για τα fan boys… 🙂
(Aκόμα και το logo είναι κλεμένο από το δαγκωμένο μήλο της Εύας… 😛 )

Για να καταλάβεις πως εγώ προσωπικά δεν είμαι HATER … να σε ενημερώσω πως έχω iPad που είναι η πιο αγαπημένη συσκευή μου και δεν αλλάζω με τίποτα (εκτός ίσως με ένα galaxy note 10.1 … προσφάτως και με το Xperia Z Tablet)

Yannis

Η samsung πρέπει να την αγοράσει και να βγάλει το iphone S IV!!!

tRolling Stone

Αυτό που φαντάζεστε και τσακώνεστε για εταιρείες(!) και για τα προϊόντα τους, δεν το καταλαβαίνω…. Να είχατε κάποιο κέρδος, πάει στο δ… Αλλά να τσακώνεστε τη στιγμή που οι άλλοι κολυμπάνε στο χρήμα, είναι γελοίο….

tRolling Stone

φανατιζεστε*

MEDS

@ 21. Yannis
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Αποστόλης Ρόδος

@ 21. Yannis … θα βγάζαμε τρελα γούστα… 😛

nick

αχχ ρε apple….να δώ τώρα τι όνομα να πάει να βάλει στα μηλόφωνα της…πιστέυω να βάλει κανένα όνομα apple phone ή iiphone ή iiiphone ή iapplephone 😛

jeykar

Αν όντως στην apple ήξεραν και προχώρησαν με αυτό το name το 2007 τότε πρόκειται για τη γκαφα της δεκαετίας.

tolkιen

Ενταξει Ελεος με το iphone (και το λεω και σαν τωρινος χρηστης αν και δεν το πολυ χρησιμοποιω ποια το iphone 4s που εχω). Δεν εξελισσεται καθολου. Σιγα τις μεγαλες διαφορες που εχουν οι αναβαθμισεις του λειτουργικου. Εγω πιστευω οτι παει καλα και θα πηγαινει καλα λογο του παρα πολυ καλου app store. Κατα τα αλλα σαν λειτουργικο (κατα την αποψη μου) ειναι τρομερα βαρετο.
Αν και δεν προτιμαω android αγορασα το nexus 4 και μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλο. Βεβαια στην ληψη εικονας τρωει σκονη απο το nokia lumia 920 black (μεχρι στιγμης ειναι το αγαπημενο μου κινητο). 🙂 . Πιστευω αν δεν αλλαξει ριζικα το λειτουργικο iOS θα παρει την κατω βολτα η apple.
Και ας πατενταρει η apple αλλο ονομα αφου εχει προβλημα στην συγκεκριμενη χωρα. Της εχω και ενα υποψηφιο. Apple phone-μπαρας. 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.