Οικονομικό iPhone, Φωτογραφία θέλει να έχει αυτή την εμφάνιση

Οι φήμες που θέλουν την ανακοίνωση ενός πιο οικονομικού μοντέλου iPhone έχουν κάνει την εμφάνισή τους παλαιότερα αν και βέβαια κατά κάποιο τρόπο είχαν διαψευστεί. Σήμερα οι φήμες αναζωπυρώνονται με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι εμφανίζει το πλαστικό σώμα (από polycarbonate) αυτού του αναμενόμενου μοντέλου.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα ανακοινωθεί τελικά φέτος κάποιο προσιτό μοντέλο iPhone ούτε αν αυτή θα είναι η εμφάνισή του. Τι θα θέλατε όμως εσείς;

iPhone cheap, Οικονομικό iPhone, Φωτογραφία θέλει να έχει αυτή την εμφάνιση

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos_M

Αν το φτηνο εχει την ποιοτητα του 3gs καλώς να ερθει!!!

Γιώργος Κου.

Όμορφο φαίνεται, ξέρουμε την ποιότητα της Apple και νομίζω μπορούμε να συγκρίνουμε. Το θέμα είναι πως πρέπει να αλλάξει και λίγο το iOS..

Νιο

Αν το ακριβο εχει χιλια, το φτηνο θα εχει 500?

SiriusKim

Δεν πιστεύω ότι είναι εφικτή η υλοποίηση μιας τέτοιας συσκευής από την apple στο άμεσο μέλλον. Μπορεί να ασχολούμαι με τα smartphones μόνο από τα 18 μου (τώρα είμαι 22) ,αλλά από τις πληροφορίες και τις παρουσιάσεις όλων των iphone κτλ συσκευών έχω καταλήξει ότι η apple στοχεύει στο να δημιουργεί πρωτοποριακές συσκευές ,εύχρηστες σε όλους χωρίς να έχουν καν υποψία γκατζετάκια και να κάνουν απροβλημάτιστα τη δουλειά τους.Τώρα εφ όσον μείνει στο μέλλον αρκετά πίσω απο την android και κοιτάξει πιο σοβαρά και την μέση τσέπη του καταναλωτή ωστε να πουλήσει , καλώς να ορίσει αν και οπως είπα δεν ανταποκρίνεται στο status που έχει χτίσει η εταιρεία..ως αναφορά τώρα το ότι το καλό δεν είναι πάντα το πιο ακριβό είναι μεγάλη συζήτηση παιδιά…;

spyros

ρε παιδια παλυ με το φτηνο iphone ασχολειστε? αφου ο ιδιος ο cook πριν 2,3 μηνεσ τοποθετηθηκε και ειπε οτι δεν ειναι στα σχεδια μας τετοιου ειδους συσκευη παρα μονο η apple ασχολειτε με premium συσκευες,αυτο ειπε τωρα τι ψαχνουμε..

JOHN

Aυτοί δεν ήταν που δεν θα ΘΥΣΙΑΖΑΝ την ποιότητα για οικονομική έκδοση??? Θα ρίξουμε πολύ γέλιο με αυτούς…..

azriel84

Ειλικρινά, όποιος πιστεύει δηλώσεις στελεχών της Apple, ακόμα δεν έχει μάθει το παιχνίδι. Μπορεί παλιότερα επί Jobs τα πράγματα να ήταν πιο ρομαντικά σε επίπεδο θρησκευτικής ευλάβειας (καταλαβαίνετε τι εννοώ νομίζω) αλλά πλέον στο τιμόνι της Apple είναι ένας καπιταλιστής τεχνοκράτης. Και κανένας καπιταλιστής τεχνοκράτης δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε μια αγορά που ξεπερνά το 50% των smartphones παγκοσμίως, την αγορά των ~300$/€. Καλά τα premium αλλά δεν μπορούν/θέλουν να τα αγοράσουν όλοι. Οπότε γιατί να χάνει πελάτες; Το ίδιο δεν έκαναν και με το iPad mini;

Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι πως θα είναι ποιοτικότερο από άλλα αντίστοιχα smartphones 300$/€ όπως έκαναν και με το mini σε σχέση με nexus 7 και kindle (μιλάω για hardware/κατασκευή, όχι software). Για το iveOS 7 βλέπουμε το καλοκαίρι…

jim

παιδια θα κυκλοφορησει το οικονομικο iphone.αυτο ειναι το μονο σιγουρο.η τιμη του θα ειναι γυρω στα 300 δολλαρια.μαλλον θα κυκλοφορησει το δευτερο εξαμηνο του 2013.η apple κακα τα ψεματα δεν ειχε τις πωλησεις που ηθελε,και τωρα θα ριξει στην αγορα ενα φθηνο κινητο να σωσει οτι μπορει.

SiriusKim

Είναι αλήθεια ότι ο Cook δεν έχει καμία σχέση με τον μακαρίτη ton Steve Jobbs,παίρνει καθαρά κ μόνο επαγγελματικά τη θέση του και πιστεύω πως είναι ένας κύριος λόγος που έχει μείνει κάπως πίσω to iphone σε καινοτομίες (σε επίπεδο και λειτουργικού ίσως κ λίγο hardware).Η αλήθεια έιναι πως στις παρουσιάσεις του ο Jobbs ούτε αναδείκνυε τόσο την ποιότητα κατασκευής του κινητού,απλά το ανέφερε ούτε και ανάγκαζε κανένα να το πάρει με το ζόρι,αυτη ήταν η τιμολόγηση και τέλος.Τώρα όπως είπε και ο @azriel84 πιο πάνω είναι πιθανόν το άρθρο π ανέβασε ο Κώστας να αποδειχθεί στο μέλλον πιο πιθανό…

skyblue

οικονομικό μοντέλο και apple δεν πάνε μαζί! Έτσι έλεγαν για το i-pad mini και βγήκε στα 350 απλά tragic!

Στελιος Βαρδακης

Παιδια για να βγει φτηνο μοντελο iphone για εμενα θα πρεπει να κανει 250 με 200 γιατι θα εχει ενα δυπιρινο (μπορει και μονοπυρινο μια το iphone 5 φωραει δυπιρηνο) 1 γβ η 786 μβ ραμ

Greg

Η Apple εχει χτισει το brand της ως μια εταιρεια πολυτελειας για να μην μπορεις να την συγκρινεις με τις συμβατικες εταιρειες. Ο κοσμος που αγοραζει Apple τα αγοραζει γιατι νιωθεις ξεχωριστος να λες οτι εχεις κατι που δεν μπορουν να εχουν ολοι. Δεν ειμαι αποφοιτος marketing η κατι σχετικο αλλα με απλη λογικη το πιο πιθανο ειναι ενα οικονομικο iPhone και γενικα οτιδηποτε που θα επιτρεψει την συγκριση με τις συμβατικες εταιρειες, το πιο πιθανο ειναι να καταστρεψει ενα brand που ο Steve Jobs εχτισε σχεδον απο το μηδεν για 20 χρονια απο τοτε που ξανα ανελαβε την Apple. Θυμηθειτε τι ειπε τοτε για τη Microsoft “Δεν χρειαζεται να ανταγωνιζομαστε τη Microsoft γιατι πολυ απλα δεν τη θεωρουμε αντιπαλο μας”.

Cons

Define “οικονομικό”.
Για εμένα, οικονομικό, τηρώντας όσο γίνεται τα σημερινά δεδομένα των οικονομικών smartphone, είναι να ορίζεται στο εύρος 200-250 max.

Αν για αυτούς, οικονομικό είναι να είναι κάτω 200 ευρώ από το πιο φθηνό iPhone 5 που κάνει 600 ευρώ, τότε να με συμπαθάνε άλλα 400 ευρώ οικονομικό smartphone δεν το λες.

Smarty

Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται η Apple να κατασκευάσει εξ αρχής ένα mid-range τηλέφωνο. Από την στιγμή που τα προηγούμενα iPhones υποστηρίζονται πλήρως σε επίπεδο λειτουργικού θα μπορούσε να χτυπήσει την low budget αγορά με τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα. Βελτιώνοντας λίγο την τιμολογιακή της πολιτική βέβαια.

dimitris

Πολυ σωστος ο Greg..Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι αλλο..Νομιζω οτι αν το κανει αυτο, θα ειναι η αρχη του τελους της.Ηδη τα νουμερα πεφτουν…ειναι μεγαλο το ρισκο να μπει σε φθηνες κατηγοριες..

Tony

τα νουμερα σε απολυτους αριθμους ανεβαινουν δεν πεφτουν

dimitris

Οι απολυτοι αριθμοι δεν φανερωνουν τιποτα.Το μεριδιο αγορας του ios επεσε απο το 24% στο 21% μεσα σε ενα χρονο την ιδια ωρα που το android ανεβηκε απο το 50% στο 70%.Νομιζω οτι μονο απο αυτο φαινονται αρκετα πραγματα για τους ρυθμους αυξησης η μειωσης.

Oldboy

Γιατί τέτοια φαγωμάρα με το “φτηνό” iPhone?
Φτηνά είναι -και καλα- τα 2 προηγούμενα μοντελα τους 4/4s που εξακολουθούν να πουλάνε κανονικοτατα.200 $ το καινούργιο τωρινό μοντελο με 2 χρόνια συμβόλαιο ,100 το s,0$ το4αρι….

Billys

Το να βγαλει η apple ενα κινητο με χαρακτηριστικα ιδια με του 4 ,γιατι για να εχει μια τιμη γυρω στο 300αρι Αμερικη , αρα 450αρι με 500αρι για Ελλαδα , μαλλον σε αυτα τα χαρακτηριστικα θα πρεπει να κυμανθει , τουλαχιστον στο hardware , εμενα μου ακουγεται παραλογο . Αφου σαν πιο φθηνες λυσεις ενδεικνυνται τα προηγουμενα μοντελα του iphone ,4 κ 4 s , τα οποια ειναι ακομη αρκετα ανταγωνιστικα . Εκτος κι αν δουμε ενα 5αρι με πλαστκο περιβλημα και λιγο μικροτερη καμερα , ισως και 3,5αρα οθονη ‘η να δουμε ενα iPod 5ης γενιας που κανει και τηλεφωνα . Αν και το δευτερο σεναριο παλι ειναι κουλο , καθως θα εχει ουσιαστικα τα χαρακτηριστικα του 4s . Εδω ειμαστε και βλεπουμε .

Alexis

Πραγματικά όλοι σχεδόν οι Android Fans-Users είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και γνωρίζουν μόνο 2 καραμέλες που τις μασάν και τις χρησιμοποιούν συνεχώς !!! Είναι εμφανές ότι δεν έχουν επαρκή επιχείρηματα ούτε θεμελιωμένες θέσεις… Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι η ΤΙΜΗ….. 1ον>>>>>>> ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 1000 ΕΥΡΩ ENA iPhone ! O πιο ανόητος άνθρωπος με ένα απλό search sto google βλέπει την τρέχουσα τιμή iPhone 5 : 739 euro iPhone 4S : 628 euro iPhone 4 : 450 euro Αυτές βέβαια είναι οι επίσημες τιμές γιατί ψάχνοντας μπορείς να το εντοπίσεις πολύ φθηνότερα 2ον>>>>> Μην μένετε κολλημένοι και ανοίξτε λίγο το μυαλό σας…Βρίσκεστε σε μία χώρα με υψηλή φορολογία,αυξημένο εκτελονισμό και δασμούς,ακριβές υπηρεσίες…. Και έχετε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να δίνετε λίγα και να πέρνετε πολλά ? Το iPhone είναι πραγματικά φθηνό αν βγεις εξωτερικό και ανοίξεις το μυαλό σου… Εκεί οι τιμές είναι μία σκάλα κάτω ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και 3-4 ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΜΕΡΙΚΗ… 3ον>>>>> Κανείς δεν σας αναγκάζει να αγοράσετε Apple.. 4ον >>>> Γιατί σας ενοχλεί η ιδέα ενός οικονομικού iPhone ?? Οι ανασφάλειες σας αρχίζουν να βγαίνουν στο φως…. 5ο>>>>> Παραπονιέστε για τις τιμές της Apple τη στιγμή που πάτε και στάζετε 1000αρικα σε άλλες εταιρίες λέγοντας ότι… Συνέχεια »

tech21man

Πολυ ζοριζεσαι.Κανεις δεν οριζει το 50% σαν οικονομικο.

Η apple ειναι ολιγον “αρχαικη” στο ios πλεον απο οποια πλευρα και να το δεις. Εκει που μονο την παραδεχομαι ειναι στην προσοχη στο θεμα ποιοτητας σε multimedia. Αρκετα καλες αν και οχι κορυφαιες οθονες και κυριως πολυ καλος ηχος πραγματικα. Το iphone αν βγαλεις το τηλεφωνο απο τις λειτουργιες του (ipod δλδ) ειναι υπεροχη συσκευη για να ακους μουσικη χωρις πολλα πολλα, Πολλη καλη καμερα πλεον επισης κτλ.

Αν νιωθει απειλημενος επειδη θα βγουν απο firefox OS ημι κοπιες με 99$, το νεο google nexus 7 που πιθανο να βγει στα 149$ (!) χωρις…κερδος κτλ και βγαζει το cheaphone-ipad mini για αυτο το λογο, ε τι να πω…καλη τυχη. Αρκει να μην υποβαθμισει καποια απο τα ποιοτικα χαρακτηριστικα που οριζουν το brand image της εταιρειας. (η ποιοτητα απο το κινεζικο εργοστασιο δεν ειναι ενα απο αυτα κατα τη γνωμη μου).

Αναρωτιεμαι αν ισχυει οτι χωριζει τα τσανακια της με τη samsung. Αυτη ειναι η εταιρεια που προμηθευε πολλα μερη απο το hardware (τον ηχο, CPU κτλ).

Παρολαυτα iphone δεν ξαναπαιρνω ουτε με σφαιρες, με ενοχλουσε σε ο,τι πραγμα κανω καθημερινα με ενα τετοιο gadget και το SAR τους ειναι τραγικο πραγματικα.

giorgos

Ψάχνοντας για αυτή την φήμη είδα πράγματα που μου φάνηκαν αρκετά περίεργα σχετικά με τα specs του. -Έχει επεξεργαστή Α5 (iphone 4s) -οθόνη 3,5” (4/4s) -camera 5mp (iphone4) -μνήμη 512mb (4/4s) Άρα καταλλήγουμε στο ότι το μοντέλο αυτό θα είναι ένα iphone 4s με camera απο το 4, σε ένα πλαστικό κουτί. Σίγουρα αυτή η τακτική δεν είναι Apple και δείχνει έναν πανικό στο να κερδίσει μία αγορά που έχει χάσει μέσα απο το Android. H Jobs Apple θα επέλεγε να μειώσει δραματικά την τιμή του 4s. Το βασικό χαρακτηριστικό του iphone είναι η μεγάλη υποστήριξη συσκευών σε βαθμό που καμία άλλη εταιρία δεν έχει καταφέρει. Είμαι κάτοχος του 4 εδώ και 3 χρόνια και σκοπεύω να το κρατήσω όσο θα παίρνει updates αφού στην πραγματικότητα το μόνο που στερούμαι σε σχέση με το iphone 5 είναι μισή ιντσα οθόνη και την δύναμη να παίξω ελάχιστα παιχνιδια του appstore που απαιτούν κάτι περισσότερο (μονοψήφιος αριθμός). Αυτό μου αρέσει σε αυτό το τηλέφωνο: Το ότι στέκεται επάξια ακόμα και μετά απο τόσα χρόνια. Κάνοντας αυτήν την κίνηση η Apple θα μου περάσει ανάμεικτα συναισθήματα για τις προθέσεις τις. Θα είναι μία βεβιασμένη απόφαση ώστε να υπάρξει μία βαβούρα στα media και… Συνέχεια »

Δημήτρης

Αν και κάτοχος Android Τηλεφώνου για 4η συνεχή χρονιά , βλέπω όλους εσάς τους υποστηρικτές του Android που γράφεται ως κάτι το σημαντικό την αύξηση του ποσοστού Android και γελάω …

Το Android έχει τόσο μεγάλο ποσοστό για ΕΝΑ και μόνο λόγο …. έχει φτηνές συσκευές. Το 70%-80% των γνωστών μου με Android έχουν τηλέφωνα των 150-200 ευρώ. Τηλέφωνα που απλά τα πήραν με την επιδότηση που είχαν δίνοντας ένα μικρό αντίτιμο και που η χρήση τους ως Smartphone περιορίζεται σε κανα Instagram, σε facebook και άντε και σε Whatsapp.

Οι ίδιοι του χρόνου μπορεί να έχουν τηλέωνο με Tizen ή με mozzila OS αν έχουν φτηνές συσκευές.

SiriusKim

Εγώ πάντως πιστεύω ότι αν όντως πέσουν αρκετά οι τιμές των παλαιότερων μοντέλων π.χ 4 το πολύ στα 300 και 4ς αντε 400-450 μαξ ,θα πάνε αρκετοί προς ios μεριά ,είτε όσοι πραγματικά δεν μπορούσαν να διαθέσουν τόσα χρήματα είτε και αυτοί που δεν έβρισκαν την τιμή λογική σε σχέση με specs ισάξιων και φτηνότερων androids

Vasilis

@ Δημήτρης τα ειπες με το όνομα τους !!!! Πράγματι παγκοσμίως το android στηρίζεται 50% σε συσκευές των 200 ευρω max! Αλλωστε το 2.3 gingerbread ειναι ακομα πρώτο σαν διείσδυση! Εμένα μεχρι και η μάνα μου 65 χρόνων εχει android ενα lg κατα λάθος , οχι απο επιλογή! Και μπορω να αναφέρω δεκάδες τέτοια περιστατικά μονο απο τον κύκλο μου!!

Aris

χμμμ δηλαδη τι θελουν να μας πουν?απο την στιγμη που το κοστος παραγωγης δεν ξεπερναει τα 300 δολλαρια(και πολλα λεω)γιατι απλα δεν κατεβαζουν τις τιμες των υπαρχωντων μοντελων?πλακα μας κανουν?τι οικονομικα iphone και βλακειες…δεν παμε καλα..

oldboy

Όσοι λένε γενικά για υπερτιμολογιμενες συσκευές “μα υπολογίζουν ότι κοστίζει 200€ και το πουλάνε 700 ” δεν ξέρουν τι λένε.

Τony

@dimitris

sorry φιλε μου αλλα εισαι ακυρος

δεν συγκρινουμε λογισμικα,συσκευες συγκρινουμε,μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο

iOS βγαζει μονο η Apple και Android και η κουτση Μαρια

Θανάσης

H Apple ποτέ δεν είχε πότε ένα φθηνό προϊόν. Είτε υπολογιστής , είτε music player , είτε smartphone , είτε οτιδήποτε άλλο. Μόνο αν αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική σε όλα τα προϊόντα της (λόγω μείωσης τζίρου από την οικονομική κρίση) , μόνο τότε θα προκύψει και οικονομικό iphone.

dimitris

@Τony φίλε μου μειώνεται ή δε μειώνεται το μερίδιο αγοράς της apple;Οκ android βγάζουν πολλές εταιρίες…αλλά τα νούμερα μιλούν..μειώνεται ή δε μειώνεται;;θέλει όλο και περισσότερος κόσμος android ή όχι;Όταν το ποσοστό της apple πεσει στο 5% πάλι το ίδιο θα μας πεις; Ότι ios βγάζει μόνο η Apple; Κι όταν το ποσοστό της ήταν στο 30% πάλι μόνο η apple έβγαζε ios…

Τony

εξακολουθεις να μη καταλαβαινεις τηv διαφορα αναμεσα σε OS και συσκευες..anyways…

googlare να δεις πωλησεις συσκευων και καθαρα κερδη και μετα τα λεμε….

Τony

για να μην σε κουραζω να ψανχεις

“Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2013 που έληξε στις 29 Δεκεμβρίου 2012 ανακοινώνει αυτήν την στιγμή η Apple. Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, η Apple κατέγραψε 54,5 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα και 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη, την στιγμή που την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά υπήρξε 13,06 δις κέρδος με 46,33 δις έσοδα και το προηγούμενο τρίμηνο 8,2 δις κέρδος και 36 δις έσοδα.

Όσον αφορά τις πωλήσεις iPhone, η εταιρεία διέθεσε 47,8 εκ. κομμάτια, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ σε σύγκριση με τα 37,04 εκ. έναν χρόνο πριν και τα 26,9 εκ. το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο. Όσον αφορά τα iPad, οι πωλήσεις έφτασαν τις 22,9 εκατομμύρια, ανεβασμένες σε σχέση με τις 15,4 εκ. έναν χρόνο πριν και τις 14 εκ. το προηγούμενο τρίμηνο. Οι πωλήσεις Mac υπολογιστών έπεσαν στα 4,1 εκατομμύρια από τα 5,2 εκ. της περσινής χρονιάς ενώ πτώση παρουσίασαν και οι πωλήσεις iPod, φτάνοντας στα 12,7 εκ. συσκευές από 15,4 εκ. έναν χρόνο πριν. Συνολικά, οι πωλήσεις iOS συσκευών έφτασαν για το περασμένο τρίμηνο τα 75 εκατομμύρια κομμάτια.”

dimitris

Μεριδια αγορας δεν ειδα να αναφερεις πουθενα.Ποσοστο επι τις εκατο σε σχεση με περυσι.Γιατι και εκαττομυρια να πουλας και οι αλλοι πουλανε δις τοτε νομιζω μπορουν ολοι να καταλαβουν τη διαφορα.Το ζητημα δεν ειναι ποσο πουλας, αλλα ποσο πουλας σε συγκριση με τους ανταγωνιστες σου.

Tony

Κοιτά δεν μπορω να στο εξηγήσω πιο λιανα γιατι εξακολουθεις να μην αντιλαμβάνεσαι οτι δεν μπορείς να συγκρίνεις το iPhone ως συσκευή με το ποσοστό διείσδυσης του android OS στην αγορά.ειναι φυσικό όταν υπάρχουν android συσκευές με 80 -100 ευρώ.απλα μαθηματικά ειναι πεδία δεν ειναι πυρηνική φυσικη

Tony

Κοιτά δεν μπορω να στο εξηγήσω πιο λιανα γιατι εξακολουθεις να μην αντιλαμβάνεσαι οτι δεν μπορείς να συγκρίνεις το iPhone ως συσκευή με το ποσοστό διείσδυσης του android OS στην αγορά.ειναι φυσικό όταν υπάρχουν android συσκευές με 80 -100 ευρώ.απλα μαθηματικά ειναι πεδία δεν ειναι πυρηνική φυσικη

Αν δεν αντιλαμβάνεσαι και τωρα την διάφορα δηλώνω τα χέρια ψηλά !

dimitris

Δεν πειραζει.Οποιος εχει λιγες γνωσεις απο management καταλαβαινει ακριβως τι θελω να πω.Με τα νουμερα μπορεις πολυ ευκολα να ξεγελασεις καποιον.Αλλα επειδη η apple δεν ειναι μονοπωλιο δεν μπορουμε να καταλαβουμε με απολυτους αριθμους ποια ειναι η πορεια της.Πρεπει να βλεπεις και τι κανουν οι ανταγωνιστες σου(samsung,lg,htc,κτλ) και μπορει εσυ να βλεπεις απλα νουμερα αλλα πιστεψε με οτι ο Cook κοιταζει πολυ περισσοτερο ποια ειναι η πορεια και των υπολοιπων εταιριων αλλα και του android ως συνολο στην αγορα.

Tony

Ενώ εσυ που αναφέρεται σε μερίδια δεν ειναι νούμερα ε?

Ειναι τόσο αφελείς όλοι και βγήκε ο Cook και τους παραμυθιασε(τα παραπάνω στοιχεία που σου παρεθεσα ειναι απο την παρουσίαση του btw)

SiriusKim

Παιδιά κάτι on-topic 😉 , τα φημολογούμενα 2-3 επιπλέον χρώματα του iphone έχουν να κάνουν με την εν λόγω “φτηνότερη” συσκευή ή με το αναμενόμενο 5s (έαν λέγεται ετσι..)??

dimitris

Μακαρι να ηξερες ποσα παιχνιδια παιζονται…ο Cook γιατι νομιζεις οτι βγαινει και λεει τα οικονομικα αποτελεσματα;;;Για να βαλουν κανα φραγκο πιθανοι επενδυτες και για να μην πεσει η τιμη της μετοχης!!!Λενε τα νουμερα που τους συμφερει να πουν!!Και κρυβουν αυτα που θα προκαλεσουν πανικο στους επενδυτες!!

oldboy

Όλοι οι wannabe CEO μαζευτηκαν ΚΑΙ εδω?

dimitris

Φιλε μου η ειρωνεια σου δεν αποτελει επιχειρημα και ουτε ειναι ωραιο να χαρακτηριζεις ανθρωπους που δεν γνωριζεις.

Greg

@SiriusKim Μακαρι να ειναι για το 5s. Λιγο χρωματακι στο παρα πολυ καλο design της Apple δεν βλαπτει. Αν και η Apple δεν βαζει σε καμια συσκευη της αλλα χρωματα εκτος απο ασπρο, ασημι και μαυρο.

Αποστόλης Ρόδος

Το πρόβλημα της Apple είναι το κόλλημα που έχει σε κάποια θέματα και το κυριοτερο ρόβλημα της, το ξεπερασμένο και outdated iOS, που θέλει πολλή δουλειά για να επανέλθει ανταγωνιστικα σε σχεση με το Android. Σε ότι αφορά το hardware, τις παλιές συσκευές της, τις σώζει το ελαφρύ και Non Multitasking iOS. Αν περνούσαμε στις συσκευές της, Android Jelly Bean… θα κλαιγαμε. Δεν πιστεύω πως θα πέσουν στην λούμπα του να αρχίσουν τις κλωνοποιησεις οπως η Sammy που είναι τραγική σε αυτό. Πιστεύω πως ενδεχομένως θα έριχναν τις τιμές στα παλαιότερα μοντελα. ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ τώρα…. πλαστικό αντί κινέζικου γυαλιού και αλουμινίου ΔΕΝ μπορεί να ρίξει την τιμή δραματικά. Εγω βλεπω να έρχεται τεχνολογικά καλυτερο 5s και ενα μικρό update στο iOS (7?) …και αργότερα το iPhone 6 με σωστές ιντσες και τότε μαζί του το iPhone 6 mini για τους λάτρεις του αντίχειρα. Επίσης συμφωνώ πως το μερίδιο αγοράς του Android ανεβαίνει με τις low end συσκευές…. όπως και το μερίδιο του iOS με την φιακιά του μήλου στην πίσω πλευρά 😉 … Έτσι μη νας λένε τα Apple Fans πως και η γιαγιά τους έχει Android… γιατι γνωρίζω άπειρες χαζογκομενες που κυκλοφορούν με μήλο και κάνουν ακριβώς αυτα που… Συνέχεια »

Tony

@Αποστόλης Ρόδος

μαλλον κατι διαβασες λαθος παλικαρι,ο φιλος πιο πανω που μιλαει για την μαμα του 65 χρονων για το android λεει και οχι για iOS

forneverarrow

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς είναι outdated το iOS σε σχέση με το android. Το δεύτερο δίνει την εντύπωση του πρόχειρου και του φτηνού, ακόμα και σε συσκευές όπως note 2. Τι δηλαδή, τα άχρηστα widgets είναι καινοτομία; Τσάμπα μπαταρία καίνε και resources… Άσε που μάλλον θα καταργηθούν. Το μόνο κακό που βλέπω στο iOS είναι αυτό το κόλλημα να μην υπάρχει file system. Πραγματικά δεν έχω καταφέρει να στείλω attachment στο email κάποιο αρχείο εκτός από photos. Εγώ βλέπω θετικά μια προοπτική να βγει φτηνό iPhone, αν και είμαι φίλος της HTC στα smartphones.

Vasilis

@ forneverarrow
Μπορεις φίλε μου να στείλεις το οποιο αρχείο email μεσα απο την εφαρμογη του αρχείου πχ εαν πρόκειται για κάποιο τύπου excel απο το numbers

forneverarrow

@Vasilis: Δεν γίνεται σε όλες τις εφαρμογές όμως… Στο Pages και το Keynote κάτι γίνεται. Αν όμως θέλω να στείλω pdf? Από το iBooks και το Good Reader δεν μπορώ…

Tom

Τα iphone ειναι απροβληματιστα και γρηγορα κινητα με τρομερες οθονες. Ας μην λεμε χαζομαρες οτι ειναι μαπα. Το θεμα ειναι οτι τα εχουν ολοι, εχω σιχαθει να τα βλεπω, και οτι ειναι πανακριβα. Επιπλεον βρισκω το ios αν και τρομερα παναλαφρο και πολυ γρηγορο, παρα πολυ βαρετο. Το μεγαλυτερο προβλημα με το Iphone ειναι η τιμη ειναι παρα πολυ ακριβα, μα παρα πολυ. Οταν αγοραζεις android στα ιδια χαρακτηριστικα με τα μισα λεφτα κατι πρεπει να γινει σωστα; Οποτε αν το οικονομικο μοντελο αξιζει καλως να ερθει.

Τα appla κινητα δεν μου αρεσουν οχι επειδη δεν ειναι καλα κινητα ισα ισα. Δεν τα παω για την τιμη, το γεγονος οτι εχει και η κουτση μαρια (ποσο μπορει να σου αρεσει ενα αντικειμενο σου οταν το εχουν αλλοι 200.000) και για τους appleακηδες που κανουν λες και το iphone εχει καποια κρυφη δυναμη και οτι αν παρεις iphone δεν πας ποτε πισω. Κανεις δεν μας εξηγει γιατι ομως, τεσπα

Oldboy

Καλες οθονες ναι.
Μικρες οθονες ναι.
Παναλαφρο ΔΕΝ ειναι αν σκεφτεις οτι εχουν και δυνατο hardware.
Android με ιδια χαρακτηριστικα με μισα λεφτα, ποιο ειναι αυτο να το αγορασω?
200.000 μονο?

Ξαναλεω
φτηνο iphone = το προηγουμενο μοντελο.-

Tom

Oldboy ακομα και το πιο mainstream android εχει διπυρηνο με μισο γιγα RAM. Επισης εχουν οντως δυνατο hardware αλλα τα δυνατα anroid εχουν πολυ πιο δυνατο για να εχουν πανω κατω τις ιδιες ταχυτητες. Η οθονη ειναι καλη περα απο την απεικονιση και στην αισθηση δηλαδη στο scrolling και στην αφη γενικοτερα. Το ios ειναι πολυ πιο ελαφρυ νομιζω αφου παει σφαιρα απροβληματιστα καθε φορα. Δεν ειμαι σιγουρος βεβαια για το τελεθταιο δεν ειμαι προγρταμματιστης απλα ειναι η αισθηση που αποκομιζω. Και ειναι λογικο απο την στιγμη που σε ενα android κανεις πολυ περισσοτερα εχεις widgets κλπ κλπ.. Φανταζομαι με πειραγμα μπορεις να κανεις και ενα android παναλαφρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.