Η εξέλιξη του iPhone μέσα από ένα infographic

Από το 2007 και κάθε χρόνο το iPhone “τα αλλάζει όλα”; Για τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω, η απάντηση χωράει μεγάλη συζήτηση που κατά καιρούς αναπτύσσεται εδώ μέσα από το Techblog φιλοξενώντας ενδιαφέρουσες απόψεις. Το 2007 όμως σίγουρα άλλαξε τη ρότα της αγοράς κινητής τηλεφωνίας τότε που οι υπόλοιποι κρατούσαμε στα χέρια μας τα Nokia N95, LG Shine και Samsung D840.

Δείτε το παρακάτω infographic με τα στάδια εξέλιξης του iPhone από το 2007 έως και σήμερα.

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το infographic.
, Η εξέλιξη του iPhone μέσα από ένα infographic

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Απλό, λιτό και περιεκτικό infographic. Σου δείχνει τις αλλαγές που έγιναν κυρίως στο hardware.
Μέσα από αυτό βλέπεις ξεκάθαρα, πως ο σκοπός της Apple δεν είναι να “μεταμορφώνει” κάθε χρόνο το iPhone, αλλά να εξελίσσει τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά. Έτσι προσπαθεί να τελειοποιήσει το προϊόν της. Πράττει σωστά ή λάθος; Ίσως δείξει ο καιρός. Δεν μπορεί κανείς να το κρίνει τώρα. Πόσο μάλλον όταν βλέπεις να πουλάει τόσο πολύ το κάθε νέο iPhone. Μακάρι να βγάζανε και ένα ίδιο info για την εξέλιξη του λειτουργικού για να βλέπαμε και τις αλλαγές που έγιναν αυτά τα χρόνια σε όλο το “πακέτο” (αν μπορώ να το πω έτσι) όχι μόνο στο hardware. Γιατί το smartphone δεν είναι μόνο hardware.

dimitris

Μάλλον το LG Prada θα θέλατε να πείτε ότι άλλαξε τη ρότα της αγοράς με την πρώτη capacitive touchscreen…για να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι….

Giorgos

Καλα και κλικ να μην κανετε παλι βλεπετε την εξελιξη…. (εξυπνάδες…) Πολυ ωραιο παντως το infographic…. Οπως πρεπει να ειναι ενα infographic για να διαβαζεται ευκολα….

George

MΠορειτε να μου πείτε τι πρωτοποριακό και καινοτόμο είχαν τα iPhone σε σχέση με τα κινητά άλλων εταιρειών ώστε αλλαξαν τα δεδομένα στο θέμα κινητο; Το ότι έχει κάμερα το ότι έχει GPS το ότι είναι κινητό με επεξεργάστηκε και λειτουργικό; Τι τελικά είχαν τα iPhone που δεν είχαν οι άλλοι κατασκευαστές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.