Apple, Ίσως χάσει το δικαίωμα στο όνομα iPhone στη Βραζιλία

Το όνομα “iPhone” το είχε κλείσει σαν δικό της trademark η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Gradiente Eletronica SA με έδρα τη Βραζιλία. Αυτό έγινε το έτος 2000, 7 χρόνια πριν η Apple παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο iPhone και τώρα το αρμόδιο Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Βραζιλίας θα πρέπει να αποφασίσει στις 13 Φεβρουαρίου για το ποιος θα δικαιωθεί.

Σημειώστε ότι μια θυγατρική εταιρείας της Gradiente Eletronica SA, η IGB Eletronica SA κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βραζιλία μια σειρά smartphones με το όνομα “iPhone”. Το πιθανότερο είναι να δοθεί λύση με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το ποιος θα κερδίσει…

iphone brazil, Apple, Ίσως χάσει το δικαίωμα στο όνομα iPhone στη Βραζιλία

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis88

H εταιρία αυτή έχει ζημιές και προφανώς κινέιται σε χαμηλότερα οικονομικά μεγέθη απο την apple… οπότε μάλλον έκαναν την τύχη τους αν είναι να τους τα σκάσουν για να παραχωρήσουν το όνομα και θα διαφημιστούν παράλληλα.

MANOS

Μεγάλο κασέρι μυρίζω…

Neffely

Δεν βλεπω fanboys να μας λενε οτι η εταιρία αυτή έκλεψε τα σχέδια από το συρτάρι του Steve και τα δικαιώματα είναι δικά τους. Παραξενο μου φαίνεται….

Darth

@Neffely είναι άρρωστοι σήμερα 🙁 περαστικά παιδιά χωρίς εσάς δεν μαρεσει το blog εχω ξεχάσει τι είναι γέλιο…… ευτυχώς τώρα έχει samboys :p

mike

@Darth samsheep εννοεις 😛

Ante_geia

Samsheep είναι αυτός που έχει προϊόντα Samsung; Για να καταλάβω τι παίζει όχι τίποτε άλλο να ξέρουμε και τι μας γίνετε.

Darth

@mike ελπιζω να μην φτάσουν σε επίπεδο sheep για την ορα samsung fanboys είναι…. αν και δεν αποκλείετε να δούμε σκηνές samsung alla apple…….. περισσότεροι άνθρωποι μέσα τους είναι πρόβατα αν υπάρχει ένας έξυπνος και πανούργος τσοπάνης τον ακολουθούν από την στιγμή που αυτός τους λινει κάποια υπαρξιακά τους προβλήματα

MichalakisS

Μαλλον πιο κομπλεξικοι ειναι εκεινοι που ασχολουνται με τα προβατα, γιατι προφανως δε κοιταζουν την παρτη τους, ο καθενας να κοιτάζει να ειναι ικανοποιημένος με τις επιλογές του και ΟΧΙ να διαφημίζεται σε άλλους 😉 αμα γουσταρεις που εχεις αιφον μαγκια σου, αμα γουσταρεις που εχεις σαμσουνγκ μαγκια σου, αμα χρησιμοποιεις λινουξ και γουσταρεις μαγκια σου, το προβλημα ειναι όταν πας να το παιξεις εξυπνος 🙂

Συγνωμη για το οφ τοπικ, αλλα αν θελετε να σχολιαζετε τα αρθρα αυτα καθ αυτά και όχι να βγάζετε να απωθημένα σας 🙂

Αποστόλης Ρόδος

Θα τα κονομήσουν οι Βραζιλιάνοι… 😉
Είναι μεγάλη χώρα και αγορά η Βραζιλία και δεν θα αφήσει την Apple αδιάφορη.
Θα συμβιβαστούν σε κάποιο τρελό ποσό και οι ιδιοκτήτες βραζιλιάνοι θα φύγουν σφεντόνα για διακοπές αορίστου χρόνου… 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i