iPhone, Ξεπερνά τη Samsung και γίνεται το πιο επιθυμητό smartphone στις αναπτυσσόμενες αγορές

Μπορεί πολλοί από τους καταναλωτές στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες αγορές να μη μπορούν να αποκτήσουν ένα iPhone, αλλά είναι η συσκευή η οποία έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους με τις Android συσκευές, συμπεριλαμβανομένων αυτές της Samsung, να παίζουν δευτερεύοντα ρόλο, σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε χώρες όπως η Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Νιγηρία και Βιετνάμ από τις εταιρείες Upstream και Ovum.

Η εν λόγω έρευνα αφορά το ποιό smartphone θα διάλεγαν οι καταναλωτές, με το iPhone της Apple να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32%, τη Samsung στη δεύτερη με ποσοστό 29% και τη Nokia στην τρίτη με 13%.

Τα αποτελέσματα αυτά, όπως επισήμανε και το Bloomberg, δείχνουν πως η Samsung εκθρονίστηκε από την κορυφή για το 2013 και παρά το γεγονός πως πολλοί από τους καταναλωτές των χωρών αυτών δε μπορούν να αποκτήσουν ένα iPhone, θα επένδυαν σε αυτό εαν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Επιπλέον, τα στατιστικά απεικονίζουν τη μεγάλη αλλαγή που έγινε σε σχέση με το 2012 όπου το 32% των καταναλωτών επιθυμούσε να αποκτήσει Samsung smartphone, ενώ μόλις το 21% επιθυμούσε να αποκτήσει ένα iPhone. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι συσκευές Android χαμηλού κόστους παραμένουν η προεπιλογή για τους περισσότερους καταναλωτές, με τη δημοτικότητα και τη χρήση τους να βρίσκεται σε τριπλάσια ποσοστά σε σχέση με τους κατόχους iPhone από τη στιγμή που λίγοι είναι αυτοί που το έχουν στην κατοχή τους.

Πρέπει να επισημάνουμε πως η Apple έχει δείξει ενδιαφέρον προς τις αναπτυσσόμενες αγορές, ειδικότερα της Κίνας, Βραζιλίας και Ινδίας, λόγω της πεποίθησης πως η μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς των smartphone θα έρθει από τις συγκεκριμένες αγορές. Για το λόγο αυτό είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Apple θα κυκλοφορούσε ένα iPhone χαμηλού κόστους, απευθυνόμενη στις χώρες αυτές, αλλά η εταιρεία από το Cupertino προτίμησε να διαθέσει στους καταναλωτές το iPhone 5c το οποίο αποδείχθηκε, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πως παραμένει ακόμα μακρυά από την αγοραστική δύναμη πολλών καταναλωτών.

iphone, most, desired, smartphone, emerging, markets, iPhone, Ξεπερνά τη Samsung και γίνεται το πιο επιθυμητό smartphone στις αναπτυσσόμενες αγορές

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Οντως; Μια χαρα η apple δεν την χαλασε. Για apple και samsung το ξερουμε ποσο κολοσσοι ειναι, αυτο που μου προκαλει φοβερη εντυπωση ειναι οτι η nokia ανεβηκε βαθρο. Μπραβο ρε nokia. Πολυ την παω σαν εταιρια την nokia φοβερα προιοντα..

nikos

Λογικό μου ακούγεται για την nokia…προσφέρει σε κινητά του 100ου τέλεια εμπειρία χρήσης και το σημαντικότερο χωρίς lag-bags κτλ.Οχι μόνο σε μία αναπτυσόμενη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο ο οποιοσδήποτε δεν εχει να δώσει 700Ε θα προτιμήσει ενα lumia 520…

jonjon

Εντάξει λογικό η ποζερια παντού ίδια είναι.

Panides

Απο οτι φαινεται φιλε jonjon με την 2η θεση της ζαμζουνγ οτι και η καγκουρια παντου ιδια ειναι.
(κατοχος android)

Tom

Παιδια δεν εχει νοημα να κρινουμε. Οι androidαδες μπορουμε να λεμε τους appleαδες ποζερια, και αυτοι να μας λενε καμμενους με mini-pc για κινητα που παιζουν ολη την ωρα με αυτα και τα χακαρουν. Τι θα θελατε δηλαδη να υπηρχε ενα προιον για ολους; Εγω android-ας ειμαι αλλα αν βγαλει κατι η apple που να μου αρεσει αλλαζω. Γιατι; Γιατι δεν εχω κολληματα.. Ας με πουν ποζερα, αν θελω να παρω iphone θα παρω iphone. Αν θελω να παρω android θα γραψω στα @@ μου ολους αυτους που θα μου πουν “καλα εδωσες τοσα λεφτα και δεν πηρες iphone?”. Μην κανουμε κουμαντι στα θελω των αλλων στο κατω κατω βγειτε λιγο απ εξω και σκεφτειτε. Μπορει εμεις να λεμε οτι κοιτα τον βλακα εδωσε τοσα λεφτα να παρω κινητο 4″. Καποιος αλλος μπορει να λεει κοιταξε τον βλακα εδωσε τοσα λεφτα για να παρει ενα κινητο. Ειναι ολα θεμα οπτικης και ο καθενας κανει κουμαντο στα λεφτα του. Αν θελει να τα καψει κιολας ας τα καψει εμενα δεν με νοιαζει.

obi

Μη σας κάνει εντύπωση για τη Nokia.
Η Nokia βασικά ήταν εταιρεία πρώτης γραμμής που τελευταία τώρα έπεσε.

Δεν έχουν περάσει ούτε 10 χρόνια από τότε που ήταν No1 σε smartphones αλλά και σε feature phones.

Όχι ότι και σήμερα δεν έχει δυνατά προϊόντα.

jonjon

Panides@ δεν το λέω ως Apple hater , αλλά σίγουρα είναι πιο ακριβά από ένα Android, Windows που κάνεις εξίσου την δουλειά σού , εμένα μου κάνει εντύπωση που έχω δει αρκετές γυναίκες με note 2! Κάτοχος και εγώ του note2.

Manosp3

Έχουν άραγε skroutz εκει ;; :Ρ

δημητρης

Στις αναπτησωμενεσ χωρεσ που λενε που δεν εχουν να φανε οι καταναλωτεσ και δεν εχουν και την γνωση και την εμπηρια να δοκημασουν πραγματα και σηνδητοποιημενα να αγορασουν ονοιρευονται οτι γυαλιζει..χωρισ να αδικω καμια πλευρα,πραγμα που δεν σημβαινει στισ μη αναπτησωμενεσ που εχουν κορεστει.αυτα!!

andrewtheo1

Τομ συμφωνω ετσι κι αλλιως καλα κινητα ειναι και τα δυο (κατωχος galaxy s4) samsung και iphone ειναι θεμα γουστου το τι θα παρει ο αλλος παντως μου κανει εντυπωση οτι για sony δεν αναφερει

panosgadgetakias

Γράφω από lumia1520 μοναδική συσκευή πηγαίνοντας απο το 2009 έως σημερα σε iphone3g, iphone4,iphone4s,note2 και τώρα lumia 1520.όλα ήταν φοβερά.το θέμα είναι τι προτιμά ο καθένας.παντως η νοκια με έχει Εκπλήξει

Panagiotis G

πολλοί εδώ πέρα ξεχνάτε ότι για αρκετό κόσμο ένας μεγάλος παράγοντας είναι η υποστήριξη του κινητού του και η εμπειρία χρήσης και όταν κάποιος τα σκάει θέλει το καλύτερο σε αυτόν τον τομέα κάτι που τα android δεν φτάνουν τα iPhone με τίποτα. άντε να πάρει ενάμιση χρόνο αναβαθμίσεις το πολύ μετά το ξεχνάς και μένεις με το lag σε κινητά που έχουν τέτοια δύναμη που κανονικά έπρεπε να κάνουν περισσότερα.

Bill

Ήμουν κάτοχος iphone 2g και 3gs και τώρα ipad mini retina η εμπειρία χρήσης ήταν και είναι αυτό που μου άρεσε όπως και η υποστήριξη τους, αρνητικά η τιμή τους και κάτι κολήματα που έχει η εταιρία όπως το bluetooth πχ, τώρα έχω mi2s 32gb χαμιλή τιμή καθώς και βελτιώσεις κάθε παρασκευή, αυτά που θα κρίνει το μέλλον θα είναι η υποστήριξη του κινητού tablet με σχετικά καλή τιμή και η εμπειρία χρήσης. Τα περιθώρια για μεγαλύτερες οθόνες στενεύουν έκτο Κιαν η τεχνολογία κάνει το tablet σε μικρότερη οθόνη για χρήση ως κινητό και αλλάξουν πάλι τα δεδομένα.

Χρηστος Π

δεν μπορεις ομως μονο και μονο επειδη λεγεσαι apple να εχεις τιμη στο iphone (740€) και το LG G2 να κοστιζει 499€. δηλαδη τι, εμπειρια στη χρηση και χαζα. τωρα ολα πλεον γινονται ταχυτατα σε καθε κινητο.. μηπως το lg g2 κανει να ανοιξει το browser 10 λετπα…? ολα τους το κανουν εξισου γρηγορα με διαφορες στο χρονο αστειες. οποτε γιατι να μην παρω ενα FullHD 5.2” να μπορω να σερφαρω χωρις ζοομ, και να παρω το iphone π πρεπει ζουμαρω ακομη και στο google search
?

forneverarrow

Είναι κάποιες φορές που θα ήθελα να έχω iPhone μόνο και μόνο για το οικοσύστημα, τα updates και τη σταθερότητα. Επειδή δουλεύω αρκετά στο ipad με το iWork και το Good Reader (citations σε pdf κλπ), τα συγχρονίσω στο laptop με iTunes και τελειώνει η υπόθεση. Στο Galaxy S4 όμως χρειάζομαι άλλη διαδικασία επειδή στέλνω συνημμένα σε email όταν βιάζομαι και πρέπει αναγκαστικά να τα στέλνω πάλι με email από το iPad, άρα τσαμπα κόπος, άσε που δεν έχω και iWork στο Android. Σκέφτομαι σοβαρά σήμερα κιόλας να πάρω iPhone και να πουλήσω το S4 (που γενικά είναι άψογο). Το 5s που έχει η γυναίκα μου είναι πολύ καλό, άρα με βλέπω σε λίγο να πηγαίνω mall να πάρω ένα.

Τα έχουμε πει σε διάφορα θέματα. Η Apple έχει θαυμαστές λόγω σταθερότητας και υποστήριξης. Κάποτε ήταν μόνο μόδα, αλλά με τον καιρό έχει αποδείξει την αξια της. Όσο η Google αφήνει τον κάθε κατασκευαστή να βγάζει updates αν και όποτε θέλει, θα έχει fragmentation. Μακάρι να αλλάξει κάποτε.

forna

Τελικα forneverarrow θα παρεις iphone? Πες μας

Κατερίνα

Το ότι το sony xperia compact σχεδόν στη μισή από το iphone και έχει καλύτερη οθόνη, 21 mp camera, είναι android, έιναι τετραπύρηνο και έχει απείρως καλύτερη μπαταρία και παρολα αυτά αγοράζουν κάποιοι i phone πραγματικά με ξεπερνάει

Γιαννης

@Κατερίνα για κάποιο λόγο υπάρχει η μόνιμη διαμάχη μεταξύ apple και samsung. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, αλλά πολύς κόσμος υποτίμησε τη sony τα τελευταία 2 χρόνια και υποπτεύομαι 2 λόγους. Ο πρώτος είναι λόγω μικρότερης δαπάνης χρημάτων από πλευράς sony για διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων της. Samsung και Apple ξοδεύουν σίγουρα περισσότερα, οπότε ο μέσος χρήστης τις “θυμάται” περισσότερο. Ο δεύτερος λόγος ήταν η καλύτερη εμφάνιση των i-phone και samsung κινητών. Βέβαια η samsung φαίνεται να τα θαλάσσωσε τώρα με το S5, αλλά οι προηγούμενες ναυαρχίδες της ήταν μια χαρά, σε σχέση με sony πάντα.

stelios

Βέβαια η samsung ξεπέρασε την apple στην ποζεριά, στις άθλιες μπαταρίες και στις ακριβές τιμές οπότε λογικό

Tom

Κατερινα καπως μονοπλευρα τα παρουσιαζεις αλλα anyway. Στο μονο που συμφωνω ειναι η μπαταρια ρε apple κανε κατι με την μπαταρια ελεος.

Στα αλλα το z1 δεν εχει ουτε καλυτερη οθονη, ουτε καλυτερη καμερα, ουτε την μιση τιμη, ουτε πιο γρηγορο ειναι. Σορρυ επειδη ασχολουμαι σου λεω οτι οι αριθμοι ειναι η μιση αληθεια σε αυτα τα πραγματα.

Βγαζω το καπελο στην sony ομως γιατι ειναι η μονη που φαινεται να καταλαβαινει τι σημαινει, η τι θα πρεπε να σημαινει μια mini εκδοση μιας ναυαρχιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.