iPhone με οθόνη 4.6 ιντσών Retina;

H Retina οθόνη του νέου iPad είναι η αρχή, καθώς άρθρο του Reuters αναφέρει ότι η Apple ήδη έχει ξεκινήσει τις παραγγελίες στους προμηθευτές της για ένα νέο iPhone το οποίο θα έχει οθόνη διαγωνίου 4.6 ιντσών και θα είναι έτοιμο, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Βεβαίως, όλα αυτά παραμένουν ακόμα φήμες, αλλά οφείλουμε να πούμε ότι εντυπωσιαζόμαστε στο ενδεχόμενο η ήδη φοβερή οθόνη 3,5 ιντσών Retina με ανάλυση 960×640 pixels του iPhone 4S να γίνει ακόμα καλύτερη. Οι εκτιμήσεις λένε ότι ένα μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone θα επιτρέπει και τη χρήση του Α5X στη θέση του chip. Καθόλου άσχημα, ε; Βέβαια, για να μην ενθουσιαζόμαστε άδικα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και εκείνες οι πηγές στο Internet που λένε ότι δεν είναι και πολύ πιθανό να δούμε ένα iPhone με τόσο μεγάλη οθόνη στο άμεσο μέλλον.

, iPhone με οθόνη 4.6 ιντσών Retina;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SAYIAN

Να τα μας…. Αν γίνει είναι βέβαιο ότι ο κόσμος μετά θα σταματήσει να βλέπει τις μεγάλες οθόνες ως παντού λες… Ο νοών νοειτω

Λευτερης

Η Αpple θα αλλάξει τα πάντα πάλι! /s

SAYIAN

Καλά για 4.6 δεν το βλέπω ούτε με σφαίρες. Δεν κάνει η apple τέτοια άλματα. Εδώ το νέο iPad που είναι ίδιο με το παλιό σχεδόν και κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Δεν τα χρειάζεται αυτά η apple. Λογικά 4άρα θα δώσει που είναι και το αναμενομενο

alexis

δε παει να βγαλει κ με 3D οθονη.μακρια απο i συσκευη………

NikosChr.

Ναι η Apple θα αλλαξει τα πάντα ! Δεν υπάρχει άλλο κινητό με 4.3+inches !!
Ότι να ναι !

Lambros

Αν γίνει κάτι τέτοιο το καλύτερο είναι η Apple να κρατήσει τις ίδιες περίπου διαστάσεις του iPhone και να εκμεταλλευτεί καλύτερα το μπροστινό μέρος της ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη Retina οθόνη από την τωρινή αλλά και να παραμείνει η συσκευή πάνω κάτω στις υπάρχουσες διαστάσεις με τελείως διαφορετική σχεδίαση και ίσως πιο λεπτό σασί.Κατά τη γνώμη μου αυτό πιστεύω θα είναι προτιμότερο από το να μεγαλώσει λόγω της οθόνης αρκετά από το υπάρχον iPhone σε μέγεθος.

sayian

@Lambros να εισαι σιγουρος οτι οπως το περιγραφεις θα γινει. Η apple ειναι η πιο προβλεψιμη εταιρια πλεον, και δεν κανει εκπληξεις. Ο κοσμος εχει συνηθισει τοσα χρονια στο μεγεθος του iphone (διαστασεις συσκευης οχι οθονης) και δεν προκειται να τους διχασει ”παντοφλοποιωντας” το iphone.

3.8-4.2 ιντσες , με μικροτερο bezel, λεπτοτερο και ιδιες διαστασεις συσκευης και απο εμενα.

Μιχαλης

Η οθονη του νεου iPhone θα ειναι 3.8 ιντσες σιγουρα…Εδω θα ‘μαστε…

PiXel

Θα κάνω λίγο τον αναλυτή, αλλά με την ιστορία να έχει δείξει πως η Apple αλλάζει form factor και κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές κάθε 3 γενιές iPhone, πιστεύω πως η επόμενη 6η γενιά θα είναι ως εξής:

Οθόνη: 4” Retina, με ανάλυση που θα μπορέσει να χτυπήσει τα ήδη υπάρχοντα 720p 4ιντσα κινητά, πάντως όχι 4,6 κλπ.
Επεξεργαστής: A5X -αυτό είναι πάνω 90% σίγουρο και όχι ο Α6 που λένε, καθώς απ’ την κυκλοφορία του πρώτου iPad, το εκάστωτε iPhone εκείνης της χρονιάς έπαιρνε τον ίδιο επεξεργαστή με την ταμπλέτα.
Κάμερα – Βίντεο: ίδια.
Σχεδίαση: Ίδια, απλά θα είναι μεγαλύτερο, λόγω της οθόνης.
RAM: Πιθανώς πάνε στο 1GB, αν και με 512MB νομίζω θα μείνει.
OS: iOS 6.
Όνομα: iPhone 4GS -αυτό είναι καθαρά δική μου πρόβλεψη, αλλά φαίνεται λογικό να ακολουθήσει αυτή την ονοματολογία, αν είναι σωστό αυτό που λέω στην αρχή για τις αλλαγές κάθε 3 γενιές, ειδικότερα αν σκεφτούμε πως θα είναι το πρώτο iPhone που θα έχει υποστήριξη LTE (4G) δικτύων. Ο καιρός θα δείξει…

vitalogy

4.6??? Mε τίποτα δεν πρόκειται να βγάλει κάτι τόσο άβολο…Πάνω από 4″ είναι υπερβολικό και άβολο.

Panagiotis G.

δεν το βλέπω η Apple να αλλάξει το μέγεθος της οθόνης του iPhone. αφου πιστεύει ότι οι 3.5 είναι ιδανικές εκεί θα μείνει. Εάν θες πιο μεγάλη πάρε tablet. όταν έχεις ένα κινητό για όλες τις ηλικίες και όλα τα ύψη και φύλα τότε πρέπει να κάνει για όλους. 4 + ίντσες είναι πολλές για μικρές ηλικίες, μικρες τσάντες τσέπες κτλ

Maelko

Εγώ δεν το πιστεύω ότι θα γίνει αυτό, είχα δει κάποτε ένα βίντεο στο you tube που έλεγε ότι το iphone δεν πρόκειται να αποκτήσει μεγαλύτερη οθόνη διότι είναι θέμα λειτουργικότητας. Κρατήστε το iphone με το ένα χέρι και προσπαθήστε να το χειριστείτε το τηλέφωνο με τον αντίχειρα, θα διαπιστώσετε ότι ο αντίχειρας φτάνει εύκολα παντού σε όλες τις άκρες τις οθόνης και θα πατάτε εύκολα ότι θέλετε (δηλαδή αν το κρατάτε στο δεξί χέρι το δάχτυλο φτάνει εύκολα μέχρι την πάνω αριστερή γωνία της οθόνης). Εάν το κινητό ξεπερνάει τις 3,5 ίντσες ο αντίχειρας δυσκολεύετε να φτάσει με στις κάτω και πάνω γωνίες της οθόνης (για πατήσει κάποιο widget, εικονίδιο εφαρμογής ή την status bar) αυτό μας αναγκάζει να αλλάζουμε θέση του κινητού μέσα στη παλάμη για να φτάσουμε όλες τις άκρες της οθόνης, πράγμα το οποίο δεν είναι καθόλου βολικό όταν είσαι εν κινήσει και πρέπει να το χειριστείς με το ένα χέρι. Εγώ ήδη με το HTC TROPHY ζορίζομαι αρκετές φορές και μιλάμε για μια οθόνη στις 3,8 ιντσών.

antonis

με τι καθεστε και ασχολειστε ρε παιδια πατε καλα ?? υπερασπιζεστε εταιρειες και τσακωνεστε για το ποια ειναι καλυτερη και το τι “καινουργιο” (μικρη βελτιωση χαρακτηριστικων καθε φορα για να χει ν βγαζει προιον)θα βγαλει η apple αυτη την φορα για να σας αρπαξει ακομη μια φορα λεφτα για πραγματα που δε χρειαζεστε. Ασχοληθειται λιγο με την ζωη σας με το τι μπορειται να δημιουργησετε εσεις και σταματηστε να κυνηγατε συνεχεια τα προιοντα. Αι πες και το πηρες το καινουργιο τι θα το κανεις πες μου να ξερω πολυασχολε επιχειριματια. Μονο για το εφε ειστε και την ευκολη μοστρα

μαρκος xperia

Εγώ το πιστεύω πως θα βγάλει κάποιο iPhone με μεγαλύτερη οθόνη αλλά δεν νομίζω πως αν το κάνει θα αλλάξει το μέγεθος του κινητού. Ήδη εχει μεγάλα κενά πάνω και κάτω απο την οθονη του.

piou tsiiou

@antonis 16:02….πες τα goldmouth γιατι πραγματικα δεν εχω καταλαβει τι κατηγορια ανθρωπων σχολιαζει εδω μεσα και πώς σκεφτεται (αν)

Tony Cool

Antonis δε λεω οτι εχεις αδικο απλα για να καταλαβω λιγο το σκεπτικο σου μπηκες σε αρθρο τεχνολογικου blog για να κραξεις αυτους που ασχολουνται (και διαφωνουν ενδεχομενως) πανω σε τεχνολογικα θεματα;Εαν εισαι τοσο αντι-υλιστης μπραβο σου αλλα θαρρω πως βρισκεσαι σε λαθος site.

Λευτερης

@ NikosChr Το σχόλιο μου ήταν σαρκαστικο, εξου και το /s 🙂 ! Το ότι η Apple θα ισχυριστεί ότι θα αλλάξει τα πάντα είναι δεδομένο!

Apostolos

Το όνομα πάντως θα μπορουσε να είναι και το “the new iPhone”….:PPPP

alexis

απορω γιατι μπαινετε σε ενα αρθρο και κραζετε,αν δεν σας ενδιαφερει μην σχολιαζετε!σκεψου το παντως με οθοναρα,αναλυσαρα,αν αδυνατισει και λιγο θα ειναι τουμπανο!αν πεταγανε και το itunes στα σκουπιδια θα ηταν το απολυτο!!!!!!!!!!

leathernecks

Μακάρι να είναι αληθινή η φήμη αν και το βλέπω πολύ δύσκολο.
Θα συμφωνήσω με τον alexis . Όποιον δεν τον ενδιαφέρει το άρθρο απλά δεν σχολιάζει.
Δεν υπάρχει λόγος για πικρόχολα σχόλια.

Klaus

Θα προτιμουσα στο ηδη υπαρχων iphone να αυξησουν την οθονη και να καλυφθει ετσι το επιπλεον γυαλι και φυσικα ετσι μενει στις ιδιες διαστασεις οπως πρεπει να ειναι ενα κινητο.!
δεν ξερω αν ο χωρος αυτο ειναι 1-2-3 inches, δλδ να παει στο 3.8 -4 αλλα κατι τετοιο για μενα που θελω κινητο και οχι ”Ναυαρχιδα” με ολη την σημασια της λεξεως ειναι κ ο ορος Κινητο τηλεφωνο..

ps: οσο για τον ορο Ναυαρχιδα, οποιος καταλαβε, καταλαβε..¨-)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.