iPhone SE: Η ζήτηση ξεπέρασε τις προσδοκίες της Apple

Όταν αποφάσισε η Apple να ανακοινώσει το iPhone SE με οθόνη 4 ιντσών, πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν αρνητικά την απόφασή της να πάρει το design 3 χρόνων και να βάλει μέσα χαρακτηριστικά που έχουν τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Παρόλα αυτά η Apple φαίνεται να είναι αρκετά ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, το iPhone SE ξεπέρασε τις προσδοκίες της (όποιες και να ήταν αυτές, αφού πολύ λίγες πληροφορίες γίνονται γνωστές για το που θέτει τον πήχη).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tim Cook, ο ίδιος είναι αρκετά ευχαριστημένος και αναφέρει, “είμαστε συγκλονισμένοι με την ανταπόκριση που είδαμε. Είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτηση, ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που αναμέναμε. Για αυτό υπάρχουν οι περιορισμοί που υπάρχουν προς το παρόν”

Αυτή την στιγμή ο χρόνος αποστολής ενός iPhone SE παίρνει 2-3 εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple εκτίμησε προς τα κάτω την ζήτηση, ώστε να μην καταλήξει ξανά σε καταστάσεις iPhone 5c όπου έμειναν μεγάλες ποσότητες απούλητες.

Πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι το iPhone SE πάει αρκετά καλά. Για παράδειγμα στην Κίνα, η νέα πιο οικονομική συσκευή της Apple, έχει καταφέρει να πάει καλά.

iphone se demand, iPhone SE: Η ζήτηση ξεπέρασε τις προσδοκίες της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sotos

Δηλαδή μπορεί να χρειαστεί να κάνει παραγωγή; Να τελειώσουν τα εξωτερικά κομμάτια του 5/5s και τα εσωτερικά του 6s! Τρομερό πλήγμα για την Apple!

thanoik

μέχρι και εγώ που είμαι φαν των windows phone θα το έπερνα,τα τηλέφωνα πρέπει να είναι μέχρι το πολύ 4.5″ ίντσες για να λέγεται τηλέφωνο και όχι φαμπλετ,το έχουν ξεφτιλίσει με την καινούργια μόδα των 5,5″ ιντσών

KillerChris

Εμενα το design μου αρεσει αλλα δε περιμενα καθολου να υπαρχει τετοια ζητηση για ένα iPhone 4 ιντσων
Σιγουρα το κινητο απευθεινετε σε αυτους που θελουν καινουριο iPhone αλλα δε θελουν τα 6s/6s plus

JohnWave

@thanoik,

Iphone SE με 4 ίντσες οθόνη : Ύψος 12,4 εκατοστά.
Xperia Z5 compact με 4,6 ίντσες οθόνη : Ύψος 12,7 εκατοστά.
Galaxy Alpha με 4.7 ίντσες οθόνη : Ύψος 13,2 εκατοστά.

Δες και τεχνικά χαρακτηριστικά και reviews κριτικών και χρηστών για τις δύο συσκευές που αναφέρω. Μην ενισχύουμε μια εταιρία που κοροϊδεύει τον καταναλωτή κατάμουτρα.

thanoik

JohnWave ότι και να έχουν τα παραπάνω κινητά που ανέφερες,δεν πιάνουνε μια στην απόδοση λειτουργικότητάς του λογισμικού ας έχουν και δέκα πυρήνες και 5 γιγα ραμ που δεν έχουν λέμε τώρα…

tech21man

Αμα οι προσδοκιες ηταν χαμηλες…

Η πτωση της μετοχης της ηταν για μειωμενη ζητηση γενικως (πρωτη φορα) μαζι με τα iphone 4, ε συγγνωμη stupid edition. 4 ιντσες 5 design τελως παντων.

Φυσικα για μια εταιρεια που υπερχρεωνει και λειτουργει με υπερκερδος δεν σπασανε και τα αβγα.

azriel84

Ακόμα κάποιοι δεν έχετε καταλάβει πως αρκετός κόσμος που έχει ξεμείνει με iPhone 5 και πίσω και δεν θέλει να ανέβει στις μεγαλύτερες ίντσες των 6S/6S Plus βρίσκει αυτό ακριβώς που θέλει στο 5SE. Όπως ανέφεραν και στην παρουσίαση, υπάρχει ένα 30% iPhone χρηστών με συσκευή 4″ και κάτω δηλάδη 5/5S και πίσω. Και μην διαβάζω χαζομάρες για Galaxy Alpha και Z5 compact, αν ο άλλος/η άλλη έχει μείνει με iPhone 4S ή 5 τα τελευταία χρόνια προφανώς δεν είναι κανένας τρελός power user, την έχει καταβρεί με το iOS και κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα συνεχίσει να δίνει τα λεφτά του. Τώρα αν στην πορεία προέκυψαν και αγοραστές που δεν είχε προβλέψει η Apple (εδώ είναι το lol factor) εξ’ου και οι καθυστερήσεις.

JohnWave

@thanoik, δες στην πραγματική καθημερινή χρήση τις διαφορές στην ταχύτητα και όχι στα benchmarks. Tα τελευταία χρόνια το android έχει βελτιωθεί δραματικά όσο αφορά τις ταχύτητες και τα λαγκαρίσματα. Επίσης το πρώτο σχόλιό σου αφορούσε αποκλειστικά το μέγεθος γι’ αυτό και σου παρέθεσα δύο πολύ καλά android κινητά με μεγαλύτερες οθόνες και σχεδόν ίδιο μέγεθος.

@azriel84, προσπερνώ τις “χαζομάρες” ( εγώ δεν σε προσβάλω) και σου λέω ότι υπάρχεις πολύς κόσμος που έχει κάνει μετάβαση από iphone σε android συσκευή. Σίγουρα υπάρχει και μια βάση φανατικών οπαδών που δύσκολα αλλάζουν αλλά δεν νομίζω ότι είναι “χαζομάρα” να πω στον φίλο πιο πάνω ότι υπάρχουν πολύ καλές συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες στο ίδιο συνολικό μέγεθος. Γνωρίζω αρκετούς στον κοινωνικό μου περίγυρο που από το iphone 4 και 5S πέρασαν στο Alpha και έμειναν πολύ ικανοποιημένοι. Όλα γίνονται φτάνει ο κόσμος να ενημερώνεται σωστά, να διαβάζει και να συγκρίνει.

george

Στο ios πολυ περισσοτερο απο το android επενδυεις δινει για μικρα μικρα πραγματακια τα λεφτα σου κ πιστευω εναν χρηστης ios το λαμβανει υποψην του σε μια μεταβαση σε αλλο λειτουργικο συστημα που θα πρεπει να το συνηθησει κιολας.by the way ειμαι οπαδος των compact δυνατων κινητων.ειναι αυτα που θελω.σειρα zc της sony ας πουμε κ ας εχω gs3 λογο αφραγκιας κ θα ηθελα να γινει λιγο μοδα η προσοχη κ στις μικρες ιντζες οπως στα μεγαλα.

george kalogeris

στα 113gr είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση τρέξιμο κτλ

Marios1508

Παιδιά το κινητό είναι εξαιρετικό. Σίγουρα υπάρχουν ανταγωνιστικά (android ή windows) σε αυτή την τιμή. Προσωπικά, έχοντας μείνει με iphone 4 όλα αυτά τα χρόνια το να πάω με εξαιρετικά λίγα χρήματα (μέσω επιδότησης) στο iphone SE ήταν θεωρώ πολύ καλή επιλογή. Με βολεύει το οικοσύστημα της Apple.Πείτε με fan boy, πείτε με κολλημένο, αλλά όποτε έφτανα ένα κλικ μακρυά από το να αγοράσω αξιόλογα android της τάξης των 250-300€, δεν το προχωρούσα. Δεν μου έβγαινε.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την αγορά μου. Πάντως χρειάζεται και λίγη ευγένεια στα σχόλια. Δεν είναι χαζός κάποιος που αγοράζει ένα τηλέφωνο το οποίο κάποιος άλλος δεν θα το αγόραζε ποτέ. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ο καθένας αγοράζει αυτό που θεωρεί καλύτερο.

Ioannis ch.

Δυστυχως η apple εχει καταφερει να επιβαλει τα προιοντα της-ιδιως στα παιδια
-παθων μπαμπας!

dimitris

ρε παιδια να ρωτησω κατι?ενταξει ωραιο το z5compact αλλα το iphone se λογω λογισμικου εχει πιο μεγαλα εικονιδια και παρολο που εχει μικρη οθονη παλι βολευει..στο Ζ5 compact λογω ανδροιδ δεν μαρεσει πολυ μικρα εικονιδια..γινεται να ρυθμιστει αυτο?

george

Dimitris μιλας για τον βασιλια της παραμετροποιησης τωρα εδω το android.κατεβασε οποιον launcher αγαπας μεγαλωσε τα μικρινε τα αλλαξε τα βαλε launcher look a like ios παιζεις απεριοριστη μπαλιτσα με το android κυριολεκτηκα δεν υπαρχει ταβανι σε αυτον τον τομεα.

Agnostos13

-iPhone SE: vintage design, A9 επεξεργαστης, updates μεχρι το 2019 τουλαχιστον, antutu: 130000
– Galaxy Alpha: πολυ μεγαλυτερες διαστασεις, mid-range επεξεργαστικη ισχυς, δεν παιρνει πλεον updates, antutu: 48000
– Sony Z5 compact: πολυ πιο βαρυ (κατα τα αλλα καλη εναλλακτικη σε android), antutu: 60000

Nicktech

@JohnWave,
Iphone SE με 4 ιντσες οθόνη : πλατος 5,8 εκατοστα
Xperia Z5 compact με 4,6 ιντσες οθονη : πλατος 6,5 εκατοστα
Galaxy Alpha με 4,7 ιντσες οθονη :πλατος 6,5 εκατοστα

Δεν ειναι μονο το υψος 😉 Ας βγει και android στις 4 ιντσες με 8 πυρηνες 30 Ram…. εκει το ξανασυζηταω για να παρω android !!!

nick2010

Το πήρα κι εγώ για τη σύζυγο και συχνά πυκνά με πιάνω να της το βουτάω (είμαι με ένα oneplus x) και να το επεξεργάζομαι, να δοκιμάζω δυνατότητες, μετρήσεις κλπ. και να χαζεύω πόσο έξυπνο ήταν εκ μέρους της apple να βάλει στο επιτυχημένο κέλυφος του πενταριού τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 6s.

Από μένα για τη συγκεκριμένη συσκευή απλά…. respect.

F.Drake

Δεν ξέρω τι λέτε όλοι οι κολλημένοι haters, αλλά εγώ που έχω ένα iPhone 5s για δεύτερη συσκευή, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, και αν σε κάποια φάση δεν πηγαίνει άλλο, το SE θα ήταν η πρώτη (και πιθανόν μοναδική) επιλογή για να το αντικαταστήσω! Μπορεί να είμαι φαν του Android σε γενικές γραμμές, αλλά και το iOS έχει τη χάρη του! Και ειδικά μέσα στο κέλυφος του 5s, όπως είναι το SE, είναι μονόδρομος σε αυτό το μέγεθος!
Οι υπόλοιποι μπορούν απλά να κοροϊδεύουν και να προσβάλουν όσους έχουν διαφορετική άποψη και γούστα! Είναι στην ανθρώπινη φύση, και ειδικά στους νοητικά κατώτερους, να πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι και πιο έξυπνοι ενώ στην ουσία είναι μπούφοι! Εδώ να ζητήσω συγγνώμη από τους μπούφους, γιατί είναι πανέξυπνα πουλιά και σίγουρα έχουν περισσότερο μυαλό από τους κολλημένους!
Καλό Πάσχα…

Ιωάννης jb

@Nicktech…+1 Εχεις δίκιο για το πλάτος διότι και αυτό μετράει πολύ και όταν είναι κάτω απο 6 εκατοστά το πιάνεις πολύ άνετα στο χέρι… Απο την άλλη όμως το υψος είναι απογοητευτικό, όπως απογοητευτική για τα σημερινά δεδομένα είναι και η αναλογία οθόνης συσκευής που βρίσκεται στο 61%.. και κάτι ακόμα… είναι λίγες οι 4 ιντσες και πολλά τα λεφτά.. πρέπει να έχεις πολλά να σου περισσεύουν για να πας και να πάρεις το se και στην ελλάδα του σήμερα αυτό είναι μέχρι και προκλητικό.. Το συγκρίνεται με το z5 compact που κάνει 350 και δε λέτε την βασική τους διαφορά… Το ένα έχει micro sd και με άλλα 20 ευρώ του βάζεις 60gb… σύνολο πάμε στα 100 γιγα!!!!! Το άλλο για να έχεις διαθέσιμα στην συσκευή σου τόσα gb, πρέπει να δωσεις 600 ευρώ!! δεν είναι λίγα.. άλλοι παίρνουν τέτοιους μισθούς και άλλοι ούτε καν έχουν μισθό ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ.. την αλήθεια λέω Εδω δεν έχω να φάω και θα πάω να δώσω στην apple και στην κάθε εταιρία που θέλει να μου τα παίρνει χοντρά τόσα λεφτά?? Α δε πάμε καλά.. moto x στα 200 ευρω με καλούπι δλδ μέγεθος όσο το 6s και αντε γεια!!!!!!!! Θες και εναλλακτική… Συνέχεια »

Eleni

Εμένα τώρα γιατί η Apple μου θυμίζει κάτι από Nike? Που μετά από χρόνια έβγαλε ξανά την ίδια σειρά αθλητικά,γιατί το σχεδιαστικό τμήμα δεν είχε ιδέες. …και σου λεει ας πάμε στην πετυχημένη συνταγή. Δεν λέω πιάσαρικη ιδέα αλλά σαν πελάτης όχι ρε φίλε δεν θέλω σκαραβαίο με μηχανή Ferrari θέλω μηχανή Ferrari με εμφάνιση Ferrari.

giorgosgek

@JohnWave Πες τα, επίσης να αναφέρω ξανά ότι είναι 2016 και δεν είναι απλά κινητά για να έχουν γελοίες οθονιτσες ; Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που βρίσκουν τα αρχαία iPhone για μόστρα επειδή είναι πιο φθηνά πλέον “σε σχέση με τα καινούργια” και μην πείτε για ομαλή λειτουργία, γιατί σε αυτά δεν υπάρχει. Κάποιοι κάνουν κάποιες ελαφρώς διαφορετικές εργασίες και χρειάζεσαι βαριά όπλα και οθοναρες για να μη σου πετάγονται τα μάτια , όλοι ξέρουμε ότι το android είναι μια χαρά και εχει πετυχει και όλα τα φρου φρου και τα αρώματα με πυρινες και ραμ , πιάνουν τόπο , μπορείς να βολευτεις μια χαρά, για κάποιες εργασίες το αντροιντ υπερτερεί όπως και να το κάνουμε , αυτό είναι το όπλο του απέναντι στο ios , για να το γενικέψουμε κανεις ότι θες όπως το θες , κανεις κάτι μεμονομενα , κανεις πολλά μαζί, γρηγορα . Κάποιοι λένε σχόλια τύπου μην ακούσω πάλι για το compact , με συγχωρειτε αλλά είναι ανοησία να γράφετε τέτοια, δηλαδή άμα αγορασεις πχ ένα κινητό με 4.6 ίντσες και είναι μικρότερο από ένα με 4 ίντσες είσαι ηλίθιος τοτε ; Σε χαλάει δηλαδή η μεγαλύτερη οθόνη και οι μικρότερες διαστάσεις. Καταλαβαίνω τη μερίδα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.