iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

Μετά από μήνες φημών και διαρροών η Apple ανακοίνωσε επίσημα το μικρό 4ιντσο iPhone, το οποίο τελικά και ονόμασε iPhone SE. Εξωτερικά θυμίζει το iPhone 5s, όμως εσωτερικά έχουμε αλλαγές και η Apple το χαρακτηρίζει ως το πιο δυνατό smartphone με οθόνη 4 ιντσών.

Το iPhone SE όπως είπαμε ενσωματώνει Retina οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 1136×640 pixels και δίνει 326 ppi ενώ έχει και Retina Flash, το οποίο κάνει την οθόνη τρεις φορές πιο φωτεινή όταν θέλεις να τραβήξεις μια selfie φωτογραφία, ωστόσο απουσιάζει το 3D feature. Επιπλέον, φορά Apple A9 chip με dual-core 1.85 GHz Twister επεξεργαστή και PowerVR GT7600 six-core γραφικά.

Update: iPhone SE στην Ελλάδα με τιμή 499 ευρώ τα 16GB και 599 ευρώ τα 64GB

Έχει την ίδια iSight κάμερα 12 Megapixel όπως και τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, 4K video recording και Live Photos.

Το design του νέου iPhone είναι ίδιο με του iPhone 5s, με το home button να ενσωματώνει Touch ID και υποστήριξη Apple Pay. Οι διαστάσεις είναι ίδιες με του iPhone 5s και ζυγίζει 113 γρ.

Η τιμή του iPhone SE ξεκινά από 399 δολάρια για την έκδοση με 16GB ενσωματωμένη μνήμη και είναι το πιο οικονομικό iPhone που έχει λανσάρει η Apple. Η έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 64GB κοστίζει 499 δολάρια.

Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν από 24 Μαρτίου και οι πωλήσεις 31 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: iPad Pro: Επίσημα η μικρότερη έκδοση με οθόνη 9.7″ και 4GB RAM

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

iphone se official, iPhone SE: Επίσημα με οθόνη 4″, τη δύναμη του 6s και τιμή 399 δολάρια

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

62 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στεφανος

Του χρόνου λέτε στην Ελλάδα να βρίσκεις το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση στα 200-250€?

dimitris

μπαα…τουλαχιστον μακαρι να δουμε το 5ς στις τιμες που ειπες!!!

Στεφανος

Το 5s στο βρίσκω και με 180€. Αλλά λέω μήπως πέσει ή τιμή του. Μήπως το 6 θα πάει στα 200€ αφού τότε θα βγει το 7.

Γιάννης

Πόση ram έχει;;;

dimitris

εγω ενοουσα κανονικα οχι μεταχειρισμενο..:)!!τωρα μεταχειρισμενο το 6 θα πεσει αρκετα πιστευω αλλα ειναι ακριβα ουτως η αλλως τα αιφον οποτε ποτε δεν ξερεις!!!

babal24

ποσα mah μπαταρια εχει κωστα?

Στεφανος

Λες να βρίσκω του χρόνου με τέλη 2017 το 6 στα 200€?

giannis

θα πεταει. για δευτερο θα το παιρνα. για εκεινες τις φορες που το note ειναι πολυ μεγαλο η πολυ πολύτιμο (παραλια πχ)

fotis

Τελειο κατοχος iphone 6s

James

Άμα το βάλεις σε τραπεζάκι καφετέριας, ξεχωρίζει με κάποιο τρόπο ότι είναι το SE, ή θα νομίζει ο κόσμος ότι είναι το παλιό;

Γιώργος

Παρόλο που προσωπικά η 4 οθόνη μου είναι μικρή, στην κατηγορία αυτής της οθόνης πραγματικά θα παίζει μόνο του! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ανταγωνισμός._
Κι αν ισχύει το ότι η Apple καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα trends στην τεχνολογία, προβλέπω να δίνουν οι υπόλοιποι έμφαση ξανά στην παραγωγή “mini” με χαρακτηριστικά από ναυαρχίδες (βλ Sony compact)

Chris

Ένα s7 edge και ένα iPhone se… Δεν θελω κάτι άλλο…

Nikopoup

Έκανε την έκπληξη η Apple με την τιμή. Αν έχει και 2gb ram είναι μακράν η καλύτερη επιλογή σε αυτές τις ίντσες.

petros

xaxaxa μιλάμε βλεπεις s7 edge … και απο την άλλη βγαλαν παλι το iphone 5 με αλλο όνομα και το χειρότερο ειναι οτι κάποιοι θα δώσουν πανω απο 400 για να το πάρουν

panos

Μονο εμενα δεν ενθουσιασέ;;οκ μια αναβαθμισμενη εκδοση του 5s σχεδον ιδιο εξωτερικα μπρος και πισω μονο εσωτερικα το εξελιξανε με τον Α9.προσωπικα θα εβαζα λιγα παραπανω και θα πηγαινα σε 6 η 6s εστω και με 16gb

forneverarrow

Με αφήνει αδιάφορο… Πριν δυο χρονια θα το αγοραζα με κλειστά μάτια, σήμερα όμως που βρίσκω στα ίδια λεφτά G4 ή S6 νομίζω είναι κοροϊδία. Θα σταθώ σε μια άλλη απογοήτευση όμως. Βγάζοντας αντικαταστάτη του 5s στο ίδιο μέγεθος μας αποκλείει το ενδεχόμενο να βλέπαμε ένα iPhone 6 ή 6s του χρόνου στα 400€ ή πιο κάτω, όπως είναι σήμερα το 5s. Δηλαδή ή θα πάρεις μικρή οθόνη ή θα πληρώσεις 700€… Κρίμα. Αλλά επειδή με το Android γενικά και με τη Samsung ειδικά σιχάθηκα την τεχνολογία, δεν γλιτώνω το 6s!

Lorenzo06

Aς μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί το design από κινητό του 2012 (iPhone 5)

παναγιωτης

και η τιμη του στα υψη
489€ στο γερμανικο apple store η βασικη εκδοση
εδω ανετα θα γινει 539€.
ουτε καν την υποτιθεμενη ισοτιμια 399$- 399€ δεν ακολουθει

tester

Χωρίς να λέω οτι θα το έπαιρνα, ξέρω πολυ κόσμο που θεωρούσε το 5s ίσως το καλύτερο phone. Οπότε τώρα τους το δίνει αναβαθμισμένο τεχνολογικά και σε πολυ καλή τιμή (για iphone). Δεν είναι κακή κίνηση, ούτε κακό κινητό. Αλλο τώρα που σε εμάς πλέον οι 4 ίντσες μοιάζουν σαν μινιατούρα, δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα.

thanoik

Μέχρι και εγω πού ειμαι windows fan,το γλυκοκοιταζω ειναι πολύ ωραίο για κάποιον που θελει μικρό κινητό,αν και κατά τη γνώμη μου έτσι θα έπρεπε να ήταν όλα τα κινητά που έχουν καταντήσει ταμπλετ

VasilisA3

Ωραίο για 299€ όμως. Εγώ περιμένω ένα S7 Mini με 3g μνήμη και exynos 8870 συν όλα τα καλούδια των μεγάλων αδελφών και τότε θα βρει δυνατό αντίπαλο το SE. Πάντως με 113gr θα είναι πολύ βολικό .

TechGeek

@παναγιωτης Ποτε κανένα iPhone δεν ακολουθούσε την ισοτιμία. Πάντοτε ήταν 200+ euro πιο ακριβό από την Αμερική. Αν ένα iPhone είναι αμερική 500$ τότε Ευρώπη είναι τουλάχιστον 700euro.

Agnostos13

Λογικα η επισημη τιμη εδω θα ειναι 519-529€…

@Στεφανος: Δινει φιλος iPhone 7S Pro με τα 256gb σε Space black ενα 50αρι! Απλα εχει χασει τα lightning ακουστικα και θα πρεπει να παρεις αλλα! Και δωρο το smart keyboard!

@panos: Βασικα ειναι ενα iPhone 6S που μοιαζει με 5S… Φυσικα οσοι το περνουν για τη μοστρα θα εχουν ενα προβλημα (εκτος αν πανε στο rose gold)!

ChrisG

overkill επεξεργαστής και μένει να δώ καμιά μνήμη 1 ram.βέβαια να έβαζε επεξεργαστή παλιό δεν θα είχε νόημα(κατά το marketing) και ο Α9 σε αυτή την οθόνη αχρείαστος θα είναι επειδή το μέγεθος της οθόνης θα είναι πονοκέφαλος για browsing και games.θα κάνουν καλά τηλεφωνήματα πάντως και θα στέλνουν γρήγορα sms οι ios users.αυτό θα είναι θετικό:)η τιμή εννοείται οτι δεν θα είναι αυτή.4k και 16gb ανούσιο.well done apple…βγάζεις που βγάζεις 4ίντσο βάλε Normal specs και κατέβασε την τιμή πιο κάτω με μεγαλύτερη βασική χωρητικότητα.τόσο δύσκολο φαίνεται εν έτει 2016.

Κώστας Ζ.

RAM ποσα ρε παιδια;

George

Για οσους εχουν την ελπιδα οτι θα ακολουθησουν κ οι κατασκευαστες android σε πιο μινι τηλ μαλλον κανουν λαθος.η apple μεχρι το 5s ηταν στις 4 ιντζες ενω το android εχει εγκαταληψει μαζικα τετοια μεγεθη απο εποχες galaxy s3.οποτε δε νομιζω να κανουν ποτε κινηση σε τοσο μικρα τηλ.

@Κώστας Ζ.

@ foreneverarrow εντελως ”ακυρη” η σύγκριση σου καθως
1) μιλάμε για 4ιντσο κινητό vs 5+ inches
2)διαφορετικό λογισμικό.
Εγώ θα πήγαινα στα compact της Sony σε αυτά τα λεφτά( και πιο συγκεκριμένα σε Z3 compact) που και πάλι η σύγκριση απο καπου μπαζει γιατι ειναι μεγαλύτερη η οθόνη του…(παραμενει ομως κατω απο 5′)

Αργύρης

Παιδιά ενώ αρχικά ήμουν αρκετά αισιόδοξος για το εν λόγω τηλέφωνο τώρα το απορρίπτω κατηγορηματικά.Μολις μπήκα στο GSM arena και η κάμερα η μπροστινή ειναι ίδια με του 5s στα 1.2mpx ενώ προφανέστατα και η ραμ θα ειναι στα 1 gb.Δλδ τη μόνη αναβάθμιση που έχουμε εδώ ειναι το chipset και η πίσω κάμερα.Αυτη τη στιγμή το 6s 16gb ειναι στα 580€ ενώ το 5se θα χει λογικά γύρω στα 550€.Οποτε δεν αξίζει καθόλου εκτός και αν πέσει τουλάχιστον στα 250-300€.Αν είστε απαιτητικός χρήστης πάτε κατευθείαν στο 6s συμφέρει προφανώς αλλιώς πάρτε το 5s.

pilot

100% θα είναι αποτυχία… Η apple κατάλαβε ότι το έχει χάσει το μέγεθος και το διόρθωσε… Τώρα τι πάει να κάνει ;;;

Ιωάννης jb

Αναλογια οθόνης – συσκευης στο 61%..
Έχει 4 ίντσες οθόνη την ωρα που το z5 compact έχει ελάχιστα μεγαλυτερο μέγεθος αλλά 4,6 ίντσες οθόνη….
Εγω αν μου το έδιναν 300 ευρώ τα 64 gb μπορεί και να το έπαιρνα, μου δίνει εντύπωση η apple οτι κανένας άνθρωπος που σέβεται το πορτοφολι του δε θα το πάρει.. και όσοι το πάρουν θα το κάνουν επειδή είναι fun.. θα το πάρουν μονο για μόστρα κάποιοι άλλοι..

Gpapa

Και 200 ευρώ να το πουλούσαν και πάλι πολλά θα ήταν , οθόνη μικροσκοπική με αστεία ανάλυση , μπαταρία ανεπαρκής (μόλις 1640 mah) , κάμερα ξεπερασμένη χωρίς OIS κτλ.
Απευθύνεται όμως σε άτομα που είναι άσχετα με την τεχνολογία όπως όλα τα Apple οπότε θεωρώ ότι θα πουλήσει.

Δημητρης

Gpapa δεν ειμαι fun boy της μήλου αλλα όταν λες ότι δεν έχει καλή κάμερα προφανώς εσύ δεν ξέρεις από τεχνολογία..οταν η κάμερες της εταιρίας είναι από τις καλύτερες..επισης η μπαταρία είναι για 4ιντσο οποτε δεν ξέρεις πως θα είναι αν δεν το χρησιμοποιήσεις.

Nick

Κινητό το 2016 με 4 inches οθόνη γελάνε και οι πέτρες…προσωπικά 5.2 5.5 και μόνο μην ψαρωνετε από apple και αηδίες το θέμα είναι να πας κάπου ένα ταξίδι και να έχεις το κινητό σου ως tablet και laptop…εκτός και αν απευθύνεται σε (teens) στα πρότυπα της Αμερικανόκουλτουρας.

anergos13

Η αποθεωση ενος παρωχημένου midrange μπεζελοτηλεφώνου…

Αγγελος

Βλεπω αυτη τη στιγμη με το s7 edge μου το κινητο αυτο και με εχει πιασει σπαστικο γελιο σοβαρα τωρα…η apple τρολαρει ασχημα ειναι λες και βλεπω αταρι ενω εχω playstation 4 με αυτα τα μπεζελ παντου, το ιδιο παλιο σχεδιο και τις μηδενικες δυνατοτητες για αυτα τα λεφτα.μπραβο τους ειναι μαγκες οι τυποι βγαζουν πολλα λεφτακια ετσι τσαμπουκα κανουν οτι θελουν επειδη εχουν βαρυ λογοτυπο.

Xperiakias

Για τα bezel δεν θα πει ΚΑΝΕΝΑΣ τίποτα?

George

Ρε παιδιά αφού το είπε και στην παρουσίαση και μάλλον δεν το καταλάβατε. Ο στόχος τους είναι να χτυπήσουν την αγορά της Κίνας.

sannad

Για άλλη μια φορά η apple καινοτομεί, σχεδόν δεν το αναγνώρισα το καινούριο κινητό που έβγαλε! Συγχαρητήρια!

KostasB

Ακόμα δεν χορτάσαμε από τις διαφημίσεις του Galaxy S7, θα αρχίσουμε με τις διαφημίσεις του SE τώρα…

Γιώργος

@Δημητρης
Ειδικά η κάμερα για selfie με τα 1.2 mp είναι κορυφή!!! Lol , ευτυχώς που υπάρχει και η Apple να μας διασκεδάζει με τις ρετρό συσκευές που βγάζει.

Dionisaras

Ναι ναι apple is doomed, διασκεδαζω που τα αρθρα για κατι samsung εχουν 5 σχολια 6, αντε 10 και τωρα 40 και counting (για κινητο με σχεδιασμο του 12, 4″). Α ρε apple παρε κανα παιδι απο εδω μεσα για CEO να στην απογειωσει, δε βλεπεις οτι πας για κλεισιμο?

Makis

Πες τα Διονύση….

aggelos

Αμα πας στα αρθρα για το s7 θα δεις κατι 70 σχολια κατι 90 ξανα 70 κτλ διονυσαρα…προφανως και θα σχολιαζει ο κοσμος στους 2 κορυφαιους κατασκευαστες και θα λεει για τα θετικα και αρνητικα.δε με χαλουσε καθολου να βγαλει ενα τελειο μικρο κινητο η apple να μπορω να παρω ενα δωρο την αδερφη μου που εχει μικρα χερακια.αλλα να της παρω ενα παλιο φορεμενο σχεδιο με specs προπερσινα για 400 ευρω λιγο δυσκολα.

Ιωάννης jb

@Dionisaras… σωστός!!!! Πολύ σωστός….
Ειδικά εκείνον τον Gpapa αν πάρει οχι απλα σώθηκε αναστήθηκε κιόλας!!!! χαχαχαχα…
Εντάξει πατάει πάνω στο πολύ πετυχημένο design του i5… Που είναι ισως και το πιο όμορφο…
Με πλάτος λίγο πιο κάτω απο 6 πόντους το κινητό είναι απλά ευκολο στη χρήση και τη μεταφορά του… Θα μπορούσε βέβαια και καλύτερα αλλά είπαμε πατάει πάνω στο πετυχημένο design…
Στα χαρακτηριστικά είναι τέρας και οταν βλέπω κάτι σχόλια που λένε προπερσινα specs θέλω να αρχισω να χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο.. δλδ τέτοιο κόλλημα με τα specs ρε παιδι μου εδώ στην Ελλάδα!! γιατί έτσι? Τόση αμάθεια??? Λες και είναι μόνο τα specs.. λες και αν είχε fhd θα εκανε την διαφορά.. λες και αν είχε 10πυρηνο cpu θα έκανε τη διαφορά όπως έχουν κάτι άλλα και στο μόνο που τους ωφελεί είναι στο τίποτα.. α είναι και η υπερθερμανση τις συσκευής για το χειμώνα δε λέω καλό.. κρυώνουν τα χέρια σου πιάνεις το κινητό και σε ζεσταίνει!!! χιχιχι

Βαγγέλης

Είναι είδηση γιατί είναι το φθηνότερο iphone με σύγχρονο hardware που θα μακροχρόνια software υποστηριξη στα 400 δολάρια,προφανώς για να καλύψει το τμήμα της αγοράς που θέλει φθηνότερο και μικρότερο κινητό

Makis

Προπέρσινα χαρακτηριστικά; κάτσε που με τέτοια οθόνη όταν βγουν τα speed test και θα ρίχνει ξύλο στο S8 του χρόνου, γιατί το φετινό θα το έχει για πλάκα, έλα να τα πούμε…

Dionisaras

@aggelos δεν ειπα s7 οπως δεν σου ειπα 6s. Παρε καλυτερα ενα samsung των 700 ευρω και σε 1 χρονο να εχει απαρχεωμενο os και το iphone των 500 ευρω να εχει συγχρονο και 4 χρόνια μετα, και για 2-3 χρονια τουλαχιστον να πηγαινει μπαλα με 5 ετιας specs (προπερσινα specs + 2-3 χρονια).

dimitris

πες τα ρε ιωαννη jb γιατι μερικοι δεν αξιζει καν να απαντησεις..μου ειπε καποιος οτι εχει 1,2 μπροστινη..Ε ΚΑΙ??ξερεις οτι αυτη η 1,2 παταει τις πενταρες?ελεος οσοι κοιτανε τα σπεψσ μονο να μην ασχολουνται καν..το μονο spec αρνητικο ειναι η ραμ που ΝΟΜΙΖΩ ειναι 1 γιγα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.παιδια η μηλοεταιρια εχει πολυ καλα τηλ το 5 δε το πιο ομορφο κατεμε.ΝΑΙ ΕΧΕΤΕ δικιο ειναι πανακριβα αλλα μην ακυρωνεται το λογισμικο και το αλαγκαριστο οθι μονο απο κακια αυτα!

Χρήστος

Η apple είδε πως πολλοί χρήστες είχαν την προτίμηση για μικρότερες συσκευές. 30% χρηστών iphone είχαν μείνει στο 5 και 5s γιατί δεν θέλουν να πάνε σε μεγαλύτερες. Και βγάζουν τώρα το ίδιο τηλέφωνο εμφανισιακά με καλύτερα χαρακτηριστικά. Για ποιο λόγο να αλλάξει κάποιος απο 5 ή 5s και να ξαναπάρει την ίδια συσκευή και να νιώθει οτι έχει το ίδιο τηλέφωνο για τόσο καιρό?
Έχω το 5s και ήθελα να αγοράσω το νέο 4inch τηλέφωνο αλλά τώρα που είναι ίδιο, αναγκαστικά θα πάω στο 7 το Σεπτέμβριο. Μέγα λάθος της Apple. Άπατο θα πάει. Μόλις απέκλεισε τους μόνους σίγουρους αγοραστές του νέου 4ιντσου.

dimitris

*ουι

Dimitris KG

Σημείωση: το AnTuTu αναφέρει 2 GB Ram στο iphone SE.

Γιάννης

Εμένα προσωπικά μου αρέσει το 5se.Κ το μόνο πρόβλημα που είχα που ήταν η ram λύθηκε κ αυτό αν ισχύσουν τα 2gb ram.Η διαφορά με το 6s είναι στο μέγεθος,στη μπροστινή κάμερα(το 5se έχει τη μπροστινή κάμερα του iphone 5),στο touch id(το 5se έχει το toych id του iphone6) κ φυσικά στη τιμή.Η διάρκεια μπαταρίας μεταξύ 5se κ 6s είναι ίδια(240 ώρες σε 3g κ στα 2 κινητά σύμφωνα με το gsm arena).Τώρα είναι αναλόγως τα γούστα του καθενός.Πάντως το 5se θα βρει κ έχει το κοινό του κ θα πουλήσει αρκετά κομμάτια.Να δούμε κ αν θα πέσει η τιμή των υπόλοιπων iphone μετά την ανακοίνωση του 5se.

nikolasV

Micrososft Lumia 640 XL —> 13MP με φακόυς Zeiss κάμερα, 5MP μπροστινή κάμερα με ευρυγώνιο φακό για να μην χρειάζεται Selfie stick, IPS (Gorilla glass 3) Clear Black οθόνη με HD ανάλυση, μπαταρία 3.000 mAh, NFC και με Windows 10 mobile.

200€
τώρα εσείς μπλέξτε τα μπούτια σας με τα πανάκριβα χωρίς λόγο iPhone.

nikolasV

*΄ξέχασα να προσθέσω ότι η οθόνη στο Lumia 640 XL είναι 5.7 ίντες :-))

Agnostos13

Οτι και να λεμε η συσκευη δεν βλεπει αντιπαλο στην κατηγορια 3,5-4,3″!
Με a9, 2gb ram και 12αρα καμερα και με 499€ επισημη τιμη ειναι κορυφη…

ΥΓ. Τωρα πως ορισμενοι το βλεπουν απολιθωμα της τεχνολογιας με το επειχειρημα οτι εχει design παλιας συσκευης (ενταξει καταλαβαινω οτι πολλοι κοιτανε τη μοστρα) ή επειδη εχει μικρη οθονη την ωρα που φοραει εναν απο τους καλυτερους mobile επεξεργαστες που με αυτα τα specs θα παταει συντομα ναυαρχιδες…δεν το καταλαβαινω!

Gvirginia

@Agnostos13 Μια χαρά αντίπαλο “βλέπει” και λέγεται Xperia Z5 Compact. Ας μην κοιτάμε μόνο το μέγεθος της οθόνης, παίζουν ρόλο και τα περιθώρια.

dimitris

επισης να πω για οσους ειναι σαμυ γαν και κραζουν την μηλοεταιρια οτι εχει ιδιο design με αλλα χαρακτιριστικα να δουνε την σαμυ που το s7 ειναι ιδιο με το s6 αλλα με αλλα χαρακτιριστικα…

aggelos

Επισης θελω να πω οτι αν δεις εσυ ενα galaxy να ειναι ολοιδιο για 2η χρονια πανε βαλε γυαλια κολλητε

Agnostos13

@Gvirginia:
To Xperia 8Z5 Compact είναι πιο μακρύ, πιο φαρδύ, πιο παχύ και πιο βαρύ. Επίσης έχει οθόνη 4,6″ που αμέσως πάει στην κατηγορία 4,5″-5,2″! Δηλαδή είναι στην κατηγορία του iPhone 6S…

ας δούμε τώρα και τις επιδόσεις:

iPhone SE (αντίστοιχες του iPhone 6s) – Sony Xperia Z5 Compact

ANTUTU

iPhone SE*:132620
Sony Xperia Z5 Compact: 60194

GEEKBENCH

iPhone SE*:2490 (single), 4331 (multi)
Sony Xperia Z5 Compact:1338 (single) , 4027 (multi)

*αντίστοιχα του iPhone 6S με τις σημερινές αναφορές

πάμε τώρα και στην τιμή (επίσημη):

iphone

iPhone SE: 499
Sony Xperia Z5 Compact: 619

αρκούν?

ΥΓ. Εντάξει στην υποστήριξη τι να συγκρίνω? το ένα θα παίρνει 4 χρόνια updates άνετα, το άλλο δύο χρόνια με το ζόρι…

giannis

agnostos me 12.3cm το se εινα 4ιντσο και με 12.7 το Z5 comoact 4.6. επειδη το concept δεν ειναι απλα μια πιο μικρη οθονη αλλα πιο ευκολο στο χειρισμο κινητό με πιο μικρο μεγεθος θεωρω μεγιστο ετεροχρονισμο απο αποψη λειτουργικοτητας να προτεινει εν ετει 2016 η apple ενα σχεδιο του 2012. με 4 ιντσες θα μπορουσε να ειναι ακομα πιο μικρο σε μεγεθος. Θα ξυπνουσε μνημες κορυφαιων μικρων σε μεγεθος κινητων οπως η σειρα 8 της Nokia. για τα υπολοιπα εχεις δικιο. αλλα το εγραψα κι αλλου. ειναι μια αρπαχτη. ενα iphone 5 με αλλα σωθικα τα οποια είναι ολα απο το στοκ της apple. καμμια εξελιξη. κανένα κοστος σχεδιασης. ισα ισα τα περισσοτερα εχουν ηδη αποσβεσει το κόστος εξελιξης τους. Η apple απανταει στην αναγκη για ενα κορυφαιο μικρο κανοντας ταυτοχρονα εκκαθαριση του στοκ της. Εξξαλου σιγα το δυσκολο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αντιστοιχο 4αρι στην αγορα. Αν ομως (αααν) αυριο ερθει ενα S7 mini με μεγεθος 130mm 4.6 ιντσες και το hardware του S7 ή ενα αντιστοιχο G5 mini (απιθανο )το SE θα δειχνει αμεσως παρωχημενο. Δεν Νομιζω ομως να βγουν ανταγωνιστες γιατι η Apple απαντησε με το SE κυριως στην απαιτηση υπαρχοντων πελατων της για ενα updated 5s. ο… Συνέχεια »

Gvirginia

@Agnostos13 Στα του μεγέθους με κάλυψε ο giannis.

Τώρα.. όταν βάζεις νούμερα από benchmarks, καλό θα ήταν να αναφέρεις και την πηγή ή την έκδοση του benchmark. Στο review του phonearena πχ το Z5c βγάζει 61434 στο Antutu έναντι 59075 του 6s. Απ’ότι καταλαβαίνω εσύ πήρες το σκορ του Antutu v6 για το 6s και το συγκρίνεις με το σκορ του Antutu v5 του Z5c. Αλλά τα benchmarks μικρή σημασία έχουν… Άλλος θα κοιτάξει τα updates, άλλος την κάμερα (μπρος-πίσω), άλλος την μνήμη (εσωτερική- microSD) και άλλος την ανάλυση.

Η τιμή πάλι δεν έχει μονάδες… Φαίνεται ότι έβαλες την τιμή του Z5c από το skroutz σε € ενώ του iPhone σε $. Το Z5c όταν ανακοινώθηκε πριν 6 μήνες είχε επίσημη τιμή τα $500.

Το θέμα είναι ότι αυτό είναι ο “αντίπαλος” του SE. Δεν είπα ποιο είναι καλύτερο κτλ, είπα ότι αν κάποιος κοιτάει για καλή συσκευή στο μέγεθος αυτό, τότε θα πάρει Z5c/SE ενώ εσύ είπες ότι δεν υπάρχει καμία άλλη συσκευή ισάξια του SE.

Agnostos13

@Gvirginia:
Το Z5c πρακτικα ειναι αλλη κατηγορια μεγεθους απο ολες τις αποψεις εστω και αν θεωρητικα και οι δυο συσκευες ειναι compact εκδοσεις της ναυαρχιδας…
Οι τιμες ειναι σε ευρω απο επισημους retailers σημερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.