“Σαν το iPhone δεν είναι…”

Το Σάββατο το μεσημέρι συναντήθηκα με ένα καλό φίλο για καφέ στην Μαρίνα Φλοίσβου (αν δεν έχετε πάει σας το συνιστώ). Ο φίλος μου… αμετανότητος iPhone user. Να σκεφτείτε ότι ήταν ο πρώτος που έφερε από Αμερική το iPhone 5s, αργότερα το πούλησε γιατι ήθελε να καλύψει κάποια οικονομικά ανοίγματα και να σου τον πάλι το Σάββατο στον καφέ με ένα νέο 5s 16GB (δεύτερο χέρι 500 ευρώ).

Μαζί μου κρατούσα να του δείξω τα τούμπανα Sony Xperia Z2 (hands-on) και HTC One M8 (hands-on). Αφού τα περιεργαζεται λίγη ώρα μου λέει… “σαν το iPhone δεν είναι”. Να συμπληρώσω ότι από τα δύο Android περισσότερο του άρεσε το HTC.

, “Σαν το iPhone δεν είναι…”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

112 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Του είπες; ότι θα βγάλει πιο μεγάλο και θα είναι σαν HTC!

than

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ IPHONE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ!

Λευτέρης

Πες του να παρακολουθεί techblog και θα καταλάβει ποιο είναι καλύτερο!

Dalinos

Για να παιρνεις τηλεφωνα καλο ειναι και το iphone

akis

Είναι αμετανόητοι μερικοί-μερικοί!!! Μήλο να ναι, κι ότι να ναι, κι όσο και να κάνει, κι όσα προβλήματα κι αν έχει.

kostas80

ωραίο άρθρο κύριε Βλαχάκη…Την επόμενη φορά μπορείτε να το ξεκινήσετε με ”Αγαπημένο μου ημερολόγιο”…..

Αντώνης Μαρίνος

Και ο φίλος σου έχει τι ακριβώς credentials για να βαρύνει η δική του γνώμη περισσότερο από τη δική σου ή τη δική μου σχετικά με το τι είναι ή δεν είναι το κάθε iPhone, Galaxy, One, G2 κλπ ? Υποθέτω ότι “κάτι” θες να πεις, αλλά το κάνεις με έμμεσο τρόπο…;-)

Έχοντας περάσει για ν-οστη φορά την τραυματική εμπειρία του να διορθώσω κάποια πραγματάκια σε 4s και iPad Mini μόλις προχθές, μπορώ και εγώ να σου πω ότι σαν το G2 με 4.4 δεν είναι κανένα….

Νίκος

Μου θυμίζει το : Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Ατράνταχτο επιχείρημα..

dark_master

Πες του να δοκιμάσει το Μ8 (αλλά να έχει όρεξη να ασχοληθεί μαζί του κ όχι μόνο να το κοιτάει) κ μετά δεν νομίζω να ξαναγυρίσει σε iPhone. Το τηλέφωνο τα σπάει και σε θέμα κατασκευής αλλά και ταχύτητας, μπαταριας,UI. Αρκεί όπως είπα κ πριν να έχει όρεξη να το μάθει κ να ασχοληθεί μαζί του.

Χρήστος

+1 Αντώνης Μαρίνος… Μόνο του το G2 και όλα τα υπόλοιπα μαζί..Τα βάζει κάτω σχεδόν όλα..

pavletos

Είμαι αντι-iphonakias αλλά εντάξει ρε παιδιά, καθένας έχει το γούστο του..σε άλλον αρέσουν οι ξανθιες,σε άλλον οι μελαχρινες,άλλος την βρίσκει με παχουλες και άλλος παει στα νεκροτομια και την βρίσκει με πεθαμενες.

tve

@akis Μπορει να μην εχει τα τρελα τεχνικα χαρακτηριστικα που εχουν ολα τα υπολοιπα αλλα προβληματα δεν εχει.Ειναι το ποιο σταθερο κινητο που εχω δει. Μπορει να σου το επιβαβαιωσει οποιος ειχε τουλαχιστον ενα iPhone

tiamat

καλα αν το απλ μποι εβλεπε καλυτερα τι ειχε μπροστα του θα το βαφε μπλε και θα το ριχνε στη θαλασσα…

αντικειμενικα τα iphone επρεπε να πωλουνταν ταβανι 200 ευρω. εγω μεχρι τοσα διαθετω για ενα καινουριο 5s. με παραπανω βρισκεις πολυ καλυτερα πραγματα

τασος

i-phone=σαπιο μηλο..απλα..Ευχαριστω!!

Aggelos

Κι εγω θα πω οπως μερικοι παραπανω. Σαν το G2 με 4.4 δεν εχει. Επιτελους ενα κινητο με μπαταρια και ΓΡΗΓΟΡΟ. Οχι μονο στα παιχνιδια αλλα και στις ΚΛΗΣΕΙΣ, καταλογους επαφες και και και και και.

Πέτρος

Ο όρος διαφορετικός δεν πρέπει να συγχέεται με το ανώτερος ή κατώτερος. Παντού, όχι μόνο στην τεχνολογία. Φανταστείτε έναν κόσμο που όλα θα ήταν ίδια… Η ουσία είναι ότι κάθε χρήστης πρέπει να δοκιμάζει, ώστε να βγάζει συμπέρασμα τι του ταιριάζει και τι δε του ταιριάζει. Εκεί έξω, υπάρχουν τόσα λειτουργικά. Δεν χρειάζεται να πάρουμε όλοι πχ. android, επειδή κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερο, χωρίς καν να έχουμε μπει στον κόπο να αναλύσουμε τι χρειαζόμαστε από ένα τηλέφωνο

Το περιεχόμενο που άρθρου γεννάει το διπολισμό. Μάρτυρας τα σχόλια πριν το δικό μου ή και αυτά που θα ακολουθήσουν

Κάτοχος Samsung ativ s με wp8.1 dev. preview

doc77

Η αληθεια ειναι πως σαν το iphone δεν ειναι κανενα σε εμφανιση ,ios,και μικρη οθονη!!!Στα υπολοιπα οι αλλοι μακραν μπροστά….πρώην κάτοχος iphone 5 τωρινος s4 ….

machineman

Σαν το Nexus 5 δεν είναι με cyanogen !

Gk

Παρακολουθώ τακτικά το techblog αλλα αποφεύγω να σχολιάσω. Σήμερα όμως θέλω να πω οτι το συγκεκριμένο site βγάζει μια παροιμιώδη εμπάθεια για τα προϊόντα της apple. Τόσο μεγάλη που με βάζει σε μεγάλες υποψίες για ποιον λόγο μπορεί να γίνεται αυτο. Η ιστοριούλα αυτή τι θέλει να μας πει; Αφήνει σαφές υπονοούμενο για τον χρήστη του 5S (Αν ειναι αληθινή ιστορία).

Χρήστος Γ.

Καλή φάση να έχεις ένα iphone στη τσέπη σου, αλλά πολύ καλύτερη να έχεις 5 κατοστάρικα + ένα κινητό (το πολύ) των 250 στην άλλη τσέπη. Κανένα κινητό δεν αξίζει 7 κι 8 κατοστάρικα. Είναι κοροϊδία.

Makis

Ναι..και ᾽γω θα πω σαν το nexus κανένα…καθαρό…μια χαρά…και ας το φορτίζεις κάθε βράδυ…σιγά…. 🙂

sokinfragoul

οποιος κοιματε δεν τον ξυπναμε!!!!ετσι λεγε του σαν τα Iphone τιποτα!να εχουμε δουλεια εμεις τα service και τα μαγαζια….

Alexis

@sokinfragoul ωραίος ειδικά για το service!

chris

Εγώ πάντως δυσκολεύομαιι να επικοινωνήσω με όσους έχουν iphone είναι σαν τους Παοκτζήδες ενα πράγμα.

GREG

Ο φιλος μπερδεψε τα σωβρακα (iphone) με τις γραβατες (htc)

tasos

Καλά τους αρρώστους κολλημένους με συγκεκριμένη μάρκα είναι αυτονόητο ότι δεν αξίζει να τους ρωτάμε γιατί η απάντηση θα είναι πάντα η ίδια.αυτο είναι νόμος.

dark_master

Καλά ρε παιδιά μην παθιαζεστε έτσι. Τι σημαινει για το 5S μέχρι 200€ δίνω? Οκ μαζί σας συμφωνώ ότι τα Android έχουν πολλά καλά αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας. Πίσω από όλα τα κόστη κρύβεται R&D,Κατασκευή, ποιότητα, Marketing κτλ.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα… Άλλωστε κανένα λειτουργικό δεν είναι τέλειο. Και για να πουλάει τόσο μάλλον οι marketeers της κάνουν κάτι Καλά. Αν λοιπόν έχει πιστούς πελάτες δεν φταίει η Apple και η κάθε Apple που κάνει τη δουλειά της Καλά….

dark_master

Και πριν παρεξηγηθώ M8 έχω κ Είμαι υπερευχαριστημενος! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φοράω παρωπίδες…

Γιάννης

Το iphone δίπλα σε οποιοδήποτε κορυφαίο android (Μ8 , S5 , G2 , Oppo 7 , Note 3 , 1+1 κτλ) μοιάζει σαν προϊστορικό απολίθωμα. Από εκεί και πέρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Νικόλας

Ποιος δίνει 500€ για μεταχειρισμένο iPhone ???
Πέρνα και από εμένα φίλε έχω κάτι nokia 3310 στα 100€ μόνο για εσένα!!!

φανης

οντως. με 4 ωρες μπαταρια δεν ειναι κανενα αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αααααααααααααααααααααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχ ααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

tiamat

@master ουτε εγω φοραω παρωπιδες αλλα για μεσαιας κατηγοριας κινητο με τετοια ελλεινα μπεζελ, οθονη, μπαταρια μεχρι 200 ειναι καλο value for money. οπως ειπε ο παραπανω με 300 και κατι παω oppo find 7, galaxy s4, sony experia Z, note 2-3, g2, one plus one, one m7, nexus 5 που ειναι εφταμισι εκατομμυρια φορες καλυτερα.

θες να το κανω 250 για να σου κανω το χατηρι? οκ !το κανω!… αγοραζω s5 του κουτιου με 250 και το χω για δευτερο!

Άφραγκος

Αν έχεις χρήματα όλα καλά είναι αν δεν έχεις ασχολείσαι στην Ελλάδα του 2014 με το πως θα βγάλεις ένα κομμάτι ψωμί.
Φιλική άποψη.

giannaras

Ο γιος μου 17 ετών μου λέει πατέρα σαν το τηλέφωνο σου κανένα μιλάω όσο θέλω και δεν το πληρώνω

george

ρε πότε θα πάρετε χαμπάρι?????? ότι τα νούμερα ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!τι θα πάει να πει 3 γιγα ραμ,20 μεγκαπικελ,τετραπύρινο στα 2.5,2Κ ανάλυση κ.τ.λ??????????για πειτε μου! Όταν έρχεται η αππλ με δυπυρινο στα 1.3,με 8αρα κάμερα,ούτε καν hd στην οθόνη και κ.λ.π σε όλα τα παραπάνω υπερισχίει ειδικα στον επεξεργαστή το μόνο που ίσως χάνει είναι στην κάμερα.Ολα αυτά τα έχω χιλιάδες φορές στο γιουτιουμπ.Και που να έρθει το νεο με τετραπύρινο 2αρα ραμ, full hd κ.τ.λΚάτοχος νοκια λουμια 520!!!!!!!!

tiamat

@αφραγκε φιλε μου οτι στην ελλαδα οι μονοι που δε προκειται να πεινασουν ποτε ειναι οσοι ασχολουνται με κινητα! ,δε το ξερεις???

ο ελληνας μπορει να μην εχει να φαει η’ βρακι να βαλει στη κυριολεξια και να μετραει ακομα και το ευρω του ,αλλα το τροπο να εχει ενα καλο κινητο θα τον βρει!…

εχω αμετρητα παραδειγματα :))

υγ. πριν απο ταχυτητα εγραψα οτι δινω για S5 250 ΕΥΡΩ. λαθος. για S5 μια νορμαλ τιμουλα ειναι τα 500 . το 5S επιμενω οτι δεν αξιζει πανω απο 200-250 ομως αν το’περνα ποτε θα ημουν αναγκασμενος να μαρω το 32αρι λογω οτι δε παιρνει καρτα μνημης. αρα τελικες τιμες για το IPHONE 5S, εχουμε 250 για το 16γιγα και 300 για το 32 γιγα

Γιώργος

Κύριε Βλαχάκη, θα δημιουργούσατε ποτέ παρόμοιο αρθρο για αλλο κινητό εκτός του iPhone;;; (είτε καλύτερο είτε χειρότερο)
Ο νεοπλουτισμός και το “φαινεσθαι” πάνω απο όλα εν έτη 2014

Sot11

Η αλήθεια ειναι αυτη! Για εμένα παντως πρώτα ειναι τα Nokia μετά τα iPhone και μετά το χάος!

Thodoris

Αυτό τώρα θεωρείται είδηση που χρήζει να ανέβει στο σάιτ ;

spirosR

Απλος μια γνωμη 1 ατομου κολλημενος οσο δεν παει με iphone.

akis

έχω το G2 και μπορώ να πω πως είναι χαλια όπως περίμενα… μετά λένε τα android δεν κολλάνε κλπ κλπ..! κάποια περίπτωση κανένα android δεν είναι τόσο σταθερό όσο το iOS.. εμενα προσωπικά μου φαίνεται πολύ αργό…

κάτι εκτος θέματος τώρα…!

όσο για την οθόνη από που να αρχίσω?? το ότι γρατζουνιέται με το πιο απλό τρόπο? το ότι σπάει στην γωνια το γυαλί πολύ εύκολα?? ειλικρινά απαγοήτευση…!!! 5 εβδομάδες περίπου το έχω το κινητό… και χωρίς να πέσει ούτε μια φορα κάτω..! έσπασε στην γωνια στο κάτω μέρος δεξιά το γυαλί..! δεν φαίνεται πολύ, μονο σε έντονο φως..! επίσης η θήκη τις LG η Quiqwindow αφήνει σημάδι στην οθόνη από μικρές ελαφριές γρατζουνιές…!

Nio

Ρε Κωστα συγνωμη κιολας, αφου γραφεις οτι ειναι αμετανοητος iphone user τι νοημα εχει αυτο που ειπε?? “σαν το αιφον δεν ειναι”.??? Να ελεγε το αντιθετο οκ να ειχε νοημα το αρθρο. Η ενας android fan να του αρεσε το iOS.
Οπως λενε κατι παλικαρια πιο πανω G2 και ξερο ψωμι…. Τα κανει ολα και συμφερει.
Και ασε τους αλλους να πληρωνουν 500 ευρω για να πουλανε μουρη…
Γιατι κατι παραπανω δεν μπορουν να κανουν σιγουρα…………………….

Ιωάννης

tiamat έχεις κάνει την επανακοστολόγηση του αιώνα χαραμίζεσαι!!!
Για να μην παρεξηγηθώ φυσικά και το λέω ειρωνικά.
Τα έχω πει και ξαναπεί ότι ποιότητα κατασκευής, ποιότητα-ταχύτητα λειτουργικού και ορισμένα χαρακτηριστικά του είναι κορυφαία.
Πάντως είναι γεγονός ότι απο την στιγμή που την κατακλέψαν πάμπολες εταιρίες (πρώτο και καλύτερο παράδειγμα η samsung και μετα πήραν γραμμή οι υπόλοιποι) έχει αρχίσει να υιοθετεί την τάση που δημιούργησαν οι κλέφτες και αν το κάνει χωρίς ενδοιασμούς και περιορισμούς, θα συνεχίσει να βρίσκεται πρώτη. Αλλιώς δε ξέρω αν θα αντέξει στον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι πολύ πιο μεγαλος σε σχέση με το 2010

Nio

akis οτι να ναι ρε. Το εχω 6 μηνες, δεν κολλαει, μου εχει πεσει κατω 3 φορες, δεν εσπασε, την quickwindow την φοραω απο τοτε που το αγορασα. Αφηνει σκονη στο κεντρο.. (λογικο ξερεις.) αλλα καθαριζεται πανευκολα. Αγρατζουνιστο.! σαν καινουριο. Μηπως εχεις αιφον ρε???
Και αν εβγαζε καποιο προβλημα θα ημουν ο πρωτος που θα το εκραζα… τωρα αν εισαι ατυχος συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια. βλεπε apple iphone4 που δεν μπορουσαν να σηκωσουν το τηλεφωνο κ ο καταλογος ανοιγε μετα απο μια εβδομαδα….. Ποσοι θα τα πεταξαν σε τοιχο…….

hkour

Γιατί να πουλήσεις μούρη!!!Ο σωστός iphonakias ξέρει γιατί έχει αυτό το κινητό…και όχι τα υπόλοιπα!Ουτε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα!Απλα,πιστεύει ότι αυτό ειναι το καλύτερο…

Ιωάννης

Και να πω κάτι ακόμα…
Πιστέυω πως αν ζούσε ο στηβ τζομπς το iphone 6 θα ήταν ένα κινητό που θα έκανε τρομερά πράγματα και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτούσε τάσεις που δημιουργούνται στον ανταγωνισμό! θα έφτιαχνε νέες τάσεις τις οποίες πάλι θα ακολουθούσαν όλοι.
Αλλώστε όλα σε αυτόν τα χρωστάμε όλα

chris

Πράγματικά μου κάνει εντύπωση πως στα windows phone παραδέχεστε πως λόγω λογισμικού δεν χρειάζονται εργοστάσια δύναμης ενώ στην apple ενοχλεί. Η πραγματικότητα όμως είναι πως όλα είναι εκατό φορές πιο smooth σε iphone και ιδίως το gaming.Τα frame rates που έχει ας πούμε το ashalt 8 στο 5 αρι και 5S άν τα συγκρίνει κάποοιος με αυτά του G2 το παιχνίδι ρολλάρει καλύτερα στα iphone του 1.3GHZ από τα τέρατα των 2.23 με τέτραπύρηνους.Εντάξει συμφωνούμε πως η εταιρία γδέρνει και είναι πολύ κακό αυτό αλλα μήν τα βγάζουμε και άχρηστα.¨Αλλο ένα κακό που έχει είναι πως έχει μετατραπεί σε κλαρινοτηλέφωνο και αντικείμενο επίδειξης που είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτο αλλά για κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως φταίει η εταιρία αλλά η νεοτροπία. Προσωπικά καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιου για μεγαλύτερη οθόνη αλλά μέχρι εκεί, αλλα το οτι είναι τα nοte, galaxy, xperia z, kai oppo, είναι καλύτερα απο iphone, αν εξαιρέσουμε την οθόνη κανένας δεν συμφωνεί ούτε την ποιότητα της έχουν ούτε κυρίως την υποστήριξη της. Αυτή την στιγμή το galaxy s4 ας πούμε και για 4s να το δώσεις δεν παίζει να βρείς άνθρωπο να το πάρει. Αντιλαμβάνομαι μόνο την ανάγκη κάποιων για μεγαλύτερη οθόνη αλλά σε θέμα specs… Συνέχεια »

Johny keha

O Ολυμπιακός και τα iphone στην Ελλάδα είναι το ίδιο πράγμα ότι δεν το φτάνουμε το κράζουμε για αυτό είμαι περήφανος και για τα 2 άντε γεια και παρατηρήστε στην ζωή σας πάντα ζηλεύετε και μισείτε το πρώτο το καλύτερο

Alexren

Καθε χρονο τα ιδια λεω και εγω …….σαν το iphone δεν εχει…….Εννοειται οτι πρωτα περνανε ολες οι συσκευες της χρονιας απο τα χερια μου(Βλεπε προφιλ insomnia)και μετα ξαναγυριζω πισω σε iphone.Μα την παναγια…… 5 χρονια η ιδια δουλεια 😀

chris

Παρεπιπτόντως μην αρχίσετε τα του τύπου έιχα 5S και το έδωσα για Z2 one kai s5 γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι ψέμα και αυτό το λέει android user.

Γιαννης

Ο υποφαινομενος , ευτυχης κατοχος του G2 πλεον και μεχρι λιγο κατοχος iphone 4s , υστερα και απο μερικες ωρες περιηγησεων στο μετρό (μεγαλο βαρομετρο το μετρό , οτι και να λεμε ) μπορω να δηλωσω τα εξης :
Το κινητο ειναι κατα πολυ καλυτερο των iphone ανεξαρτητως της γενιας .
Ο κοσμος αντιδρα με αδιαφορια στην εμφανιση του , ισως μετα απο ανοιγμα οθονης – εμφανιση βιντεο hd κτλ καποιοι να ριξουν δευτερη ματιά .
Ειναι προφανες οτι στην λογικη της μαζας των ανθρωπων λειτουργει η εξισωση apple : επιτυχια – ολα τα αλλα : αποτυχια .
Εν κατακλειδι , αν θελετε το κινητο για να εξυπηρετει τις οποιες αναγκες σας μπορειτε να επιλεξετε οποιοδηποτε κινητο σας βολευει
αν ομως ο παραγοντας κοινωνικη αποδοχη ειναι μεγαλης σημασιας τοτε η επιλογη apple ειναι μονοδρομος .

Giannis

Συμφωνώ με τον φίλο, σαν το iphone δεν ειναι…Κάτοχος για πολλα χρονια android θέλησα να δοκιμάσω την Apple με ένα 4s. Η σταθερότητα του μήλου δεν υπάρχει πουθενα, μετα απο 1 χρόνο δεν εχει κολλήσει ούτε 1 φορά! Συνέχεια στο internet και πολυ παιχνίδι και κρατάει για πλακα 1,5 μέρα. Το πιο σημαντικό ειναι η αίσθηση οτι μπορείς να κανεις τα πάντα, οτι μέχρι τωρα είχες παιχνιδια και τωρα εχεις έναν κινητό υπολογιστή-τηλεφωνο. Το μυστικό ειναι στο λογισμικό, ειναι τοσο καλό γραμμένο που μπορεί να κάνει τα πράγματα τοσο απλά όσο ένα android με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικά. Μην κάνετε συγκριτικά χαρακτηριστικών, στην πράξη η apple ειναι πολυ μπροστά στον ανταγωνισμό.

chris

@Γιάννης ακρίβως το μόνο με το οποίο διαφωνώ είναι αυτο που αναφέρω και πάνω ως κλαρινογαμπρός και εσύ το λες κοινωνικά αποδοχή αυτο όντως είναι τράγικο και λυπηρό. Τωρα για το ότι το G2 είναι καλύτερο σε καμία περίππτωση δεν το πιστεύω εγώ αδιάφορο με τρομερά σπέκς και μια μέτρια αποδοση σε κάμερα κλπ και με ενα ui καρτουνίστικο που εφάμιλλο του μόνο σε κινέζικα μπορείς να βρείς.

ntelos

Γεια σας παιδια,πρωτο μου ποστ εδω.
Εχοντας περασει απο αρκετα κινητα οπως htc hd2,nokia lumia,s4 mini,εχω και ενα ipad 3,και κατοχος ενος Lg G2 εδω και καποιους μηνες,εχω να πω πως παρολο,που δεν μου πολυαρεσει το android το lg g2 ειναι,η καλυτερη συσκευη που ειχα ποτε με μεγαλη διαφορα απο οτιδηποτε αλλο εχω πιασει στα χερια μου.Δεν ξερω αν το iphone ειναι πιο δταθερο απο το ipad παντως το g2 ειναι.πολυ πιο καλο και σε θεμα σταθεροτητας και σε οτιδηποτε αλλο.Χωρις υπερβολες δεν μου εχει κολλησει ουτε μια φορα στους 3-4 μηνες που το εχω με μονιμα καμια 10ρια tab ανοιχτα στον chrome και χωρις να κλεινω σχεδον ποτε εφαρμογες απο το task manager!

γιωργος

@chris + 1 υπερ εκτιμημενο το γ2.μετριοτατο απο εμφανιση ποιοτητα λειτουργια.το δωσα αρον αρον κ πηρα μ7 πολυ καλυτερο.

temasek

@chris αυτο που ειπες πανω για τα frames ειναι γελοιο, λογικο ειναι το 5S να βγαζει καλα fps αφου δεν εχει ουτε καν HD οθονη.Το G2 σου βγαζει ιδια fps με 3Χ αναλυση.

temasek

και αμα δεν σου αρεσει το UI μπορεις να βαλεις αλλο launcher κατι που δεν γινεται σε ios ή να πας σε αλλο android κινητο οπως Μ8 ή Nexus 5 τα οποια εχουν μακραν καλυτερα ui απο ios

Petros

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα λέει … ” ναυΑρχιδες” (Κάτοχος iphone , δεν έχω δει κανένα από τα υπόλοιπα οποτε δεν έχω άποψη απλά ρίχνω λάδι στη φωτιά :)))) )

Δεν το λέω !

Μπορώ να πώ οτι το htc κάνει την καλύτερη δουλειά. Έχω ένα htc desire hd απο το 2010 και με έχει βγάλει ασπροπρώσοπο όλα αυτα τα χρόνια κατοχής του με κανενα ιδιαίερο σούπεερ ντούπερ ουάου χαρακτιριστικο (ενας μονοπυρηνος χιλιαρης και 768 ραμ) γεματο εφαρμογες αρα πεζει ρόλο και το UI και γενικκοτερα η αρχιτεκτονικη του κινητου

kostas

ποσο μου την σπανε αυτα τα ατομα…για εμενα το iphone απλα δεν συγκρινεται με το xperia z1 οχι το 2 τι να πω καταρχας καταλαβενεται και εσεις πιστευω ποσο,,,ειναι απο την στιγμη που εδωσε 500 για μεταχειρισμενο

Takis

Λογικό να του άρεσε το htc ,διότι είναι iphone look-a-like.
Μοιάζει αρκετά στο iphone 3gs. Τα μπροστινά ηχεία να μήν είχε.
Τώρα από τα κινητά που έχεις στην φωτό θα έπαιρνα Ζ2 μόνο το πρόβλημα στην κάμερα να μην είχε θα ήταν πολύ πιο ανώτερο ,αλλά δεν με ενδιαφέρει το 4Κ ,θα περιμένω την bug – fixing update και να πέσει λίγο η τιμή του και μετά θα το αγοράσω.
Τώρα για το iphone δύο είναι οι κατηγορίες ανθρώπων που θα τους χρειαζόταν.
1)apple developers
2)ποζέρια
Επίσης το iphone είναι κολλημένο στην τεχνολογία του 2011 ,αν η apple ακολουθήσει αυτή τη γραμμή και στο iphone 6 θα φύγουν όλοι διότι κανένας άνθρωπος δεν θέλει να τον πιάνουν κορόιδο
Την πορεία του iphone ακολουθεί πιστά η samesung (samsung).
Το g2 είναι πρωτοπόρο και value for money αλλά δεν το εμπιστεύομαι διότι έχουν ακουστεί πολλά.

Ιωάννης

temasek σοβαρέψου!!!!!
Γελάει κόσμος με αυτά που λες
326 ppi το iphone, 424 το g2 το ανθρώπινο μάτι δε βλέπει τη διαφορά, εκτός αν έχεις δανειστεί μάτι απο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο για να βλέπεις τις διαφορές.
Λες για τα 3Χ, γιατί δε λες και για τον 3-4 φορές μεγαλύτερο επεξεργαστή???? ή την 2 φορές μεγαλύτερη ram??????
Δε τα λες όμως γιατί είσαι φαν του android!! Αν ήσουν αντικειμενικός όπως εγώ, θα τα έλεγες και τα υπόλοιπα.
Αποψή σου το ui. Η δική μου αντίθετη και τη ξέρεις, αλλά ας την πώ, καλύτερο το ios!!!

Τάσος ο Ν.

Είναι καθαρά θέμα άποψης. Οποίος προτιμά android συσκευές και οποίος θέλει κάτι πιο σταθερο, οποτε παει σε iOS. Εγώ ενα Nexus 4 έχω, αλλά έχω δει 8 reviews που συγκρίνουν το i5S με M8 και S5. Ο διπύρηνος στο 1,3 του iPhone, καλώς η κακώς, είναι το ίδιο δυνατός και ταχύς. Μιλάμε πάντα για ταχύτητα στο άνοιγμα εφαρμογών, browsing κλπ. Οσον αφορα τα γραφικά, προσωπική μου άποψη, την εξαπύρηνη του 5S δεν την φτάνουν…

chris

Παρεπιπτόντως αυτό με το οτι το g2 βγάζει τα ίδια fps με το iphone είναι μεγάλο ψέμα επιεικώς είναι τουλάχιστον 15% κάτω τώρα στα περι οθόνης το μάτι διαφορά δεν πιάνει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι οπότε το 3Χ καλύτερη εγώ δεν το βλεπω.Το οτι έχετε μπεί στο τριπάκι να κοντράρεστε με σπέκς και όχι με ουσία που είναι η εμπειρία χρήσης είναι άλλο θεμα. Σαν τα αναμενόμενα 2κ που ανάθεμα αν θα δει κάποιος διαφορά που πραγματικά αποκλείεται και θα ναι μόνο εκεί για να αδειάζει μπαταρία και να δεσμεύει πόρους του επεξεργαστή για να τα κάνει πιο αργά που ήδη λόγω του bloatware που τα γεμίζουν κατι του τύπου lg k samsung. Εν το μεταξύ αυτό το πάρτο και άλλαξε το πραγματικά είναι κακό. Και μπαίνουνε οι εταιρίες στην λογική του δεν με νοιάζει ότι σαπίλα και να γράψω αν δεν του αρέσει ας βάλει άλλη.

Ioannis

iPhone για πάντα βρε παιδιά τι να λέμε τα αλλά ειναι μανταλακια για άπλωμα

nikos

φιλε ιωαννη,καλα τα λες με την ραμ και τους 3-4 φορες μεγαλυτερο επεξεργαστη…αν ομως το ματι σου δεν πιανει τα ppi σιγουρα πιανει την μιση τιμη που εχει το g2…..αν ειναι να τα πουμε ολα,να τα λεμε ολα!!!
τελος,αν μιλησουμε για pure android,χωρις bloatware εφαρμογες,βλεπε nexus,τοτε μιλαμε για γαργαρο νερο και σε ΑΚΟΜΑ πιο χαμηλη τιμη….
ολα αυτα δεν σημαινουν οτι το iphone δεν ειναι μια καλη και αξιοπιστη συσκευη,σιγουρα ομως ΥπερΤιμημενη.

Πέτρος

iPhone και ξερό ψωμί………! Και τα μυαλά στα κάγκελα…….!!!!!

Petros

Μπήκα στον πειρασμό να ξαναποσταρω … Έχω το ip4 και είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος . 4 χρόνια το έλιωσα το κινητό. Αναβαθμίσεις μέχρι και τώρα και γενικά πολύ εύχρηστο και απλό OS . Το ui όσο και να το κραζετε μετά την αναβάθμιση όλοι οι υπόλοιποι πανε σε αντιγραφή του επιπέδου σχεδιασμού .. Οι ανταγωνιστές ακόμα να φέρουν 64 bit επεξεργαστή και όταν το φέρουν πρέπει να το φέρει και το αντροϊντ … Και κάτι ακόμα … Συγκρίνετε τα μοντέλα του 2014 με το ip5s .. Δεν ειναι σωστό .. Όταν βγει το 6 εκεί σας θέλω … Ακούστηκε η φήμη για το iwatch και τρεξανε όλοι να το προλάβουνε με κάτι προχειρότητες . Πιστεύω όταν βγει θα κλείσει πολλά στόματα γιατί το γκατζετακι απευθύνεται για την υγεία και όχι να κανείς κλείσεις του κwlου και βλακείες χωρίς χρησιμότητα .. Εκεί να δεις αντιγραφή από τη Sammy που θα πέσει .. Ότι δώσει η απλ μπορεί να φαίνεται λίγο αλλά ειναι σωστό .. Σας κάνω και δώρο 1000 φτυάρια για το θαψιμο που θα φάω 🙂

Nio

chris ετσι λεγατε και πριν οτι το δαχτυλο φτανει μεχρι ενα σημειο. (οχι αυτο που σκεφτεσαι :P)….
Και τωρα αν βγουν αληθινες οι φημες και το αιφον κανει παταγο θα ειστε οι πιο κωλοτουμπες της ιστοριας.
Λες τωρα οτι πανω απο 323 ppi ειναι αχρηστα… Αν βγαλει τωρα η apple κινητο με 4.7 ιντσες με FHD αναλυση και 470 ppi θα τρεξεις να το αγορασεις και θα λες “ποπο οθοναρα..!!!” ?????
Αντε πες μου τωρα ομως, για να δω μετα απο τις κωλοτουμπες αν πρεπει να δουλεψεις σε τσιρκο….

Χρήστος

thumbs up στον απο πάνω μου 🙂

Όταν κρατήσετε android συσκευή 4 χρόνια, να δέχεται συνεχόμενα updates μέχρι και την ημέρα 1500 από τη κυκλοφορία του, τότε πείτε ότι θέλετε.

giannaras

Πω πω Κώστα φωτιές που άναψες

Petros

Για αυτό το λόγο το 4.4 κιτκατ το φοράει το συγκλονιστικό ποσοστό του 6-7% των συσκευών στο σύνολο … Ειναι που παίρνουν την αναβάθμιση …

john

Αν βαλουμε android σε iphone τι θα κανει…?
Μηπως θα παει ποιο αργα και απο την καθηστεριση…?
παρτε galaxy s5 και μετα τα αλλα δεν θα τα βλεπετε καν…

Nio

4 χρονια που σας καταστρεψε το κινητο η που σας αλλαξε το χρωμα στο φοντο και το αποκαλειτε αναβαθμιση???
Δηλαδη ποσο isheeps πια??? Ελεος

Petros

Με το iOS 7.1.1 το κινητό μια χαρά ειναι .. Και δεν αλλάξανε μόνο τα χρώματα αλλά όλο το περιβάλλον .. Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω .. Αν και συγκρίνουν το 5s με τις ναυΑρχιδες του 14 πάλι σε θέματα ταχύτητας του επεξεργαστή μόλις που το πλησίασαν και ας φοράει 2core στα 1.3 …

Nio

Βαλε jailbreak και θα σερνεται σαν χελωνα…
chris ετσι λεγατε και για το δαχτυλο μεχρι που φτανει κ τελικα θα δουμε αν ισχυουν οι φημες.
Τωρα λες για τα 323ppi… Μολις φτιαξει η apple 4.7 ιντσες κινητο με FHD αναλυση και 468 ppi εδω θα μαστε να δουμε ποσες κωλοτουμπες θα κανεις. Για τσιρκο σε βλεπω… Μην πανε και χαμενες.

Mimis

@Chris +100 φίλε.
Τα πες όλα!!
Παρεπιπτοντως, Nexus έχω.

ReNeSiS

Iphone για πάντα ρε παιδια, συνεπαγεται (Αρνητικο υπολοιπο μια ζωη στην cosmokarta-whats up) με το ζορι λεφτα για 2ο Καφε, αλλα η μοστρα μοστρα,) ενας φιλος ανεφερε κοινωνικη αποδοχη, το οποιο ειναι εντελως off-side,Να πω οτι εχεις ferrari να συμφωνησω,γιατι ολο και θα εχεις φιλους φιλες… που θα ερχονται για το αμαξι σου, αλλα iphone εχει πλεον και η κουτση Μαρια, και σας το λεω εγω που δουλευω σε εταιρια κινητης τηλεφωνιας και καθε μερα οι περισσοτεροι ζητανε το συγκεκριμενο τηλεφωνο,απλα επειδη το αγορασε ο φιλος-φιλη τους, και ”νιωθουν” μειονεκτικα.ασχετα που δεν ξερουν Ουτε μηνυμα να στειλουν,αλλα λεμε ο καθενας τα λεφτα του τα διαθετει οπως θελει ..

Γιώργος Ακράτα

Καλό το iphone καλά και τα υπόλοιπα κινητά! Εγώ είχα Iphone 2 χρόνια, μια χαλούσε το κουμπί του power μια χαλούσε το κουμπί της έντασης, για κάθε επισκευή ταρίφα 50-60 ευρώ. ΟΟΟΟΧΙ ΡΕ ΦΊΛΕ υπάρχουν και άλλα τηλέφωνα Ζ2 Π.Χ! G2 Π.Χ! Είχα το Galaxy S και αν δεν μου έπεφτε απο 30 μέτρα θα δούλευε ακόμα! Σαν το Iphone τπτ, απλά ΔΕΝ ειναι τα καλύτερα τηλέφωνα στο κόσμο και το λέω τεκμοιριωμένα από πολλές απόψεις, ναι είναι καλά αλλά ΟΟΟΧΧΙΙΙ τα καλύτερα! Απλά τυχαίνει τα καλύτερα Smartphones να έχουν Android και το IOs ειναι πολύ σοβαρό λειτουργικό!! Δεν μπορεις να τα έχεις όλα σε μια συσκευή, τότε οοολος ο κόσμος θα είχε 1 τηλέφωνο!

temasek

Ιωάννη τι πιάνει το Ματι δεν με ενδιαφέρει, το δικο μου μάτι βλεπει οτι οι android ναυαρχίδες έχουν καλυτερα specs σε χαμηλότερη τιμή το iOS είναι τοσα χρόνια ίδιο και είναι κατώτερο από το android εδώ και 2 χρόνια τώρα σε Θεμα multitaskig,σε Θεμα customization και σε θέμα ομορφιάς. Τώρα εσύ αν βλέπεις το 5S ανώτερο από G2,M8,Z2 τοτε κρίμα

temasek

Chris αν θες ουσία, δες κάνα video στο yt ο ανταγωνισμος δίνει καλυτερα specs, SD,μεγαλύτερη μπαταρία,καλύτερη ανάλυση,καλύτερες κάμερες και σε κατώτερες τιμες τώρα γιατί κάποιος να επιλέξει iPhone δεν μπορω να το καταλάβω

dark_master

Χωρίς να θέλω να προκαλέσω περαιτέρω αψιμαχίες να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
1 παρθενογέννεση δεν υπάρχει στην τεχνολογία.
2 το iOS στην εκδοση 7 αντέγραψε το notification Center του Android, και το UI της MIUI.
3 Στο Android δεν χρειάζεται να αναβαθμίσεις ολόκληρο το λειτουργικό για να μπορέσεις να αναβαθμίσεις στις Gogle εφαρμογές. Αντιθέτως στην Apple αν δεν αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού δεν μπορείς να πάρεις την τελευταία έκδοση πχ του Safari κτλ.
4 Για να έχω αναφορά μηνυμάτων δεν χρειάζεται να κάνω jailbrake στο Android. Πόσο δε μάλλον να επισκεφτώ ένα φίλο μου και να θελήσω να μου περάσει αρχεία,φωτογραφίες στο κινητό μου χωρίς να χρειαστεί να περάσω το iTunes ή εφαρμογή στο κινητό μου.
5 Ναι το iphone είναι άνοιξε τον κόσμο των smartphones στο ευρύ κοινό αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στάσιμο. Και εντάξει δεν είμαι υποκειμενικός αλλά το λένε και διάφοροι αναλυτές που είναι και η δουλειά τους.
6 Ναι η Apple έφερε την Χ64 αρχιτεκτονική πρώτη και πραγματικά μπράβο της. Μακάρι να ακολοθήσουν σύντομα και οι άλλοι. Από την άλλη το blue screen of death στις Χ64 εφαρμογές της το έλυσε η ακόμα?Πόσες εφαρμογές τις εχουν μεταφερθεί στη νέα αρχιτεκτονική?

kwstascifi

Κλασσικό “επιχείρημα” κατόχου iPhone.

Όσοι χρειαζόμαστε smartphones για σοβαρές δουλειές, παίρνουμε Android. Όσοι θέλουν να βγάζουν τα μάτια τους σε 4in οθόνες, να μην έχουν ακόμα σωστό συγχρονισμό και multitasking, και να μην έχουν κανέναν έλεγχο στην ίδια τους την συσκευή, παίρνουν iPhone.
(Και μην τα ξαναλέμε, το Android 4.0 είχε τα πάντα που σας έφεραν στο iOS7.1 και χαρήκατε, και πολλά ακόμα που δεν θα αποκτήσετε ποτέ. USB OTG ας πούμε.)

Και μετά παρεξηγιούνται όταν τους λες άσχετους. Δεν πειράζει, θα μεγαλώσουν και θα μάθουν από τεχνολογία.

kseko

ανθρωπος που πουλαει το iphone για να καλυψει οικονομικα ανοιγματα και ξαναγοραζει iphone ενω ουσιαστικα δεν του περισσευουν δεν ειναι αξιοπιστος.

Tom

Η αποψη μου πανω στο θεμα ειναι σχετικα απλοικη. Νομιζω οτι το android ειναι ξεκαθαρο ενα πολυ καλυτερο λειτουργικο αλλα εχει και αυτο θεματα. Ωστοσο οι παραπανω δυνατοτητες δεν ενδιαφερουν πολυ περισσοτερο κοσμο απ’ οσο νομιζετε παιδια. Το iphone τα κανει ολα. Καπως διαφορετικα αλλα ολα. Το μονο αντικειμενικο ελαττωμα εινα οτι ειναι πολυ κλειστο εχει ασυμβατοτητες με τυπους αρχειων κλπ. Διαφορετικο ειναν ενα ευκολο πολυ γρηγορο και αξιοπιστο λειτουργικο που τα κανει ολα, απλα εναν πιο προχωρημενο χρηστη ισως τον χαλασουν καποια πραγματα. Εκει που ειναι περιεργο φαση ειναι στα tablet. Το app store για tablet στο ios ειναι σαφως ανωτερο αλλα το UI παραειναι απλο και θα πρεπε ολη αυτη η οθονη να χρησιμευει και για κατι παραπανω απο ενα πλεγμα εικονιδιων. Anyway ο φιλος σου απο την οπτικη του δικιο εχει. Προφανως τον βολευουν τα μηλα. Απο την αλλη ο οποιοσδηποτε πρεπει να αναγνωρισει οτι το android καποτε ηταν τιγκα στα προβληματα αλλα πια δεν ειναι και οτι προτερηματα ειχε απο παντα, τωρα φαινονται. Το αντικειμενικα κακο με το android ειναι η εξαρτιση του απο τα speccs και ο κατακερματισμος με 1000+2 διαφορετικα UI που εξαρταται τελειως στην τυχη το ποση υποστηριξη και το τι ποιοτητας υποστηριξη… Συνέχεια »

forneverarrow

Δίκιο εχει ο φίλος σου Κώστα. Δεν περίμενα οτι θα το έλεγα ποτέ, αλλα πραγματικά σαν το iPhone ΚΑΝΕΝΑ!!

Κώστας

Πλάκα πλάκα όσοι έχουν iPhone δεν σου λένε γιατί δεν τους αρέσει το άλλο κινητό . Απλά λένε σαν το iPhone δεν είναι .Ναι εντάξει τουλάχιστον πες μου και ένα λόγο . Στους περισσότερους μάλλον αρέσει το iPhone μόνο και μόνο επειδή είναι iPhone .ΛΟΓΙΚΗ…

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος για το iphone-ios, μιλάμε για ένα λειτουργικό που δεν κάνει δύο πράγματα ταυτοχρόνως ενώ στο android κάνεις 10 και παραπάνω αν σηκώνει το hardware.
Επειδή είναι απλοϊκό το λειτουργικό γι’ αυτό δεν χρειάζεται απαιτήσεις σε Hardware ( αν και αυτό δεν είναι τελείως αλήθεια γιατί ο επεξεργαστής είναι πολύ αξιόλογος όπως επίσης έχει και ένα giga ram άρα οι απαιτήσεις για αυτά που σου προσφέρει το λογισμικό είναι αρκετά μεγάλες ), ας πρόσφερε ότι και το android και τότε θα το συζητούσαμε.
Πλέον έχω πάψει να ασχόλουμε και πιστεύω και κάποιος που έχει απαιτήσεις από το κινητό-Tablet του.
Όποιος θέλει κάτι απλό ΑΛΛΑ να κάνει και καλά την δουλειά του παίρνει iphone ή wp, το android είναι άλλη φάση πιο κοντά στο desktop os. Το 3gs ακόμη το έχω και το δουλεύει η αδερφή μου και λειτουργεί μια χαρά αλλά μέχρι εκεί. Σαν σύγκριση πάντως έχω και το xperia x10 mini pro το οποίο δεν χρειάστηκε καμία επέμβαση στο hardware ( ενώ στο 3gs έχω αλλάξει οθόνη μικρόφωνο κ.α) και δουλεύει επίσης αξιοπρεπέστατα.

apostoliskout

Μου φαίνεται ή τώρα τελευταία πέφτει πολύ διαφήμιση στην Apple από το Techblog??? Όποιον αμετανόητο χρήστη οπουδήποτε λειτουργικού και εταιρίας να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει. Κρίμα πάντως που το Techblog έχει αρχίσει να γίνεται σαν το The Verge που είναι όσο Apple δεν πάει σε τέτοια θέματα.

Και κάτι τελευταίο και μόνο από το γεγονός ότι έφερε iPhone από Αμερική πιο γρήγορα από όλους και το πούλησε γιατί μάλλον δεν είχε να φάει και μετά το ξανά αγόρασε τα λέει όλα… Και έχω ακούσει και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Αυτοί είναι οι χρήστες της Apple να τους χαίρεται και αυτή και εμείς μαζί!!!

azriel84

Ήθελα να ήξερα πέρα από το trollάρισμα και το σίγουρο flaming, το νόημα αυτού του post μέσα στην κανονική ροή ειδήσεων του site 😛

Btw, φυσικά και του άρεσε το HTC, ίσως το μόνο εξίσου όμορφο, καλαίσθητο και ποιοτικά κατασκευασμένο premium smartphone…

chris

Ο μόνος τρόπος πιστεύω για να αξιοποιηθεί σωστά αυτό το λογισμικό πολλών δυνατοτήτων και να πάρει αξία, να σταματήσει να θεωρείται Lag King που αντικειμενικά είναι, είναι το android silver. H google πήρε το μύνημα και πολύ καλά έκανε.Aφήνοντας στην samsung sony lg να ασελγεί πάνω στο λειτουργικό της με οτι χαζομάρα και bloatware μπόρουσαν να φανταστούν χάλαγαν πραγματικά την εικόνα του λειτουργικού και της υποστήριξης του όσον αφορά τις ενημερώσεις.

Tsilli

Απο δικια μου εμπειρια παιδια μετα απο samsung κ lg που ειχα τωρα ειμαι ερωτευμενος με το xiaomi mi3 που εχω εδω κ 10 μερες! Πανεμορφο με μπαταρια σαν το G2 ποιοτητα κατασκευης, εβδομαδιαιες αναβαθμησεις και antutu 36920!!!

Tom

@Chris αυτο που λες δεν το ξερα. Μακαρι να γινει κατι τετοιο. Το περιμενω χρονια. Θα δειξει ομως. Ειναι πολυ λογικο να γινει και πολυ παραλογο αυτο που συμβαινει τωρα. Το android λειτουργικο πρεπει να ειναι ενα οπως τα windows οπως το ios οπως ολα. Ενα λειτουργικο. Οχι 15 reskins και υποστηριξη σε επιπεδα τζογου. Ο κατασκευαστης πρεπει να μου δινει επιλογες hardware και οχι να βαζει τα δικα του στοιχεια σε επιπεδο που μαλιστα να το αλλαζει τελειως.

Ας γινουν τα android οπως η αγορα των υπολογιστων. Εναν λειτουργικο. Πολλες συσκευες. Να μου πει υπαρχουν τα nexus. Ε εμενα δεν μου αρεσουν και δεν θεωρω λογικο αν θες android οπως πρεπει να μπορεις να το κανεις μονο με το nexus, μια μετρια συσκευη δηλαδη με πολυ καλα ωστοσο speccs.

Fotis Balopitas

Παιδια ο καθενας παιρνει οτι θελει παντος και εγω που εχω τοiphone 5s 16gb σε μαυρο δεν το αλλαζω με τιποτα

Dimitrinho

Καλα τα λεει ο ανθρωπος οποιος εχει δουλεψει iphone καταλαβαινει την διαφορα που κανει σε σχεση με τους υπολοιπους ειναι σαν να συγκρινουμε φεραρι με πριους.μας λειπει καθε μερα ο steve

Iakovos80

Παιδιά εγώ εκτιμώ και σέβομαι το Android, είχα S4(x2), Note 3, Z, M7 (x2) και ναι σουπερ ουαου και πολύ καλές συσκευές, οθονάρες, κάμερες πολύ καλές κλπ, αλλά δε με εξυπηρετεί το οικοσύστημα του Android μιας και εγώ εργάζομαι μόνο πάνω σε Mac και όλα συνδέονται μεταξύ τους με τόσο άρτιο τρόπο που ναι και εγω το πιστεύω πως σαν το iPhone δεν έχει. Τώρα εγώ δε μπορώ να πω σε κάποιους τι βλακεία είναι το Android γιατί το έχω χειριστεί πάρα πολύ, και είναι πάρα πολύ καλό. Αλλά με εξυπηρετεί το 5s που έχω και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και δεν αξίζει για εμένα να ασχοληθώ ξανά με Android γιατί δε με βολεύει. Καλό θα ήταν όποιος λέει κατά του iphone και της Apple, να έχει πιάσει στα χέρια του για μερικές μέρες τις συσκευές. Γιατί επειδή ορισμένοι δεν τη χωνεύουν την Apple για τους δικούς τους λόγους που είναι σεβαστή, ρίχνουν συνεχώς λάσπη και μιλάνε χωρίς να ξέρουν. Μπορεί και επειδή ορισμένοι δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν iPhone, να το κατακρίνουν, πολλά μπορεί να παίζονται. Δικαίωμα του καθένα είναι να λέει οτι του αρέσει το ενα ή το άλλο. Εγώ έχω δοκιμάσει τον τελευταίο χρόνο 6 συσκευές Android… Συνέχεια »

Ιωάννης

Ρε συ temasek δε λέω καλά κάνεις και σχολιάζεις, αλλά η υποκειμενικότητα σου κάνει μπαμ από μακρυά! Κρίμα είναι ότι εσύ δε μπορείς να καταλάβεις την ανωτερότητα του iPhone, σε σχέση με τα κινητά που αναφέρεις.
Σε ρώτησα κάτι πιο πριν το οποίο αποφεύγεις να απαντήσεις για προφανείς λόγους, σου μιλάω θέτοντας παραδείγματα μπας και καταλάβεις αλλά εσύ τίποτα! Άκου, ποτέ δε λέμε ότι κάτι είναι καλύτερο επειδή έχει καλύτερα κάποια χαρακτηριστικά, άμα το ψάξεις και σε άλλα προϊόντα τεχνολογίας θα δεις ότι ισχύει.Αυτό που κάνει ενα προϊόν καλύτερο από ενα άλλο είναι η συνολική εικόνα που παρουσιάζει. Αποψη μου, η λίγο καλύτερη ανάλυση ενός προϊόντος από ενα άλλο, δε το καθιστά ανώτερο, στη προκειμένη περίπτωση η διάφορα δε φαίνεται. Το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης επίσης, έχει θετικά αλλά και αρνητικά. Για σοβαρό multitasking προτιμώ όπως και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος το pc μου. Σε όλα τα υπόλοιπα θέματα το iPhone είναι αντικειμενικά καλύτερο!!!!! Γι αυτό σου τα λέω αυτά, μπας και το καταλάβεις! αλλά εσύ που! Κρίμα..

kostas80

Όλα είναι θέμα λογισμικού… Για εμένα (ξέρω ότι θα ακούσω κράξιμο για αυτό που θα σας πω) ακόμα και το xperia u που είχα ήταν καλύτερο και απο το πιο πρόσφατο iPhone 5s αν μου έλεγες ποιο να διαλέξω θα διαλεγα το xperia u γιατί αν πολυ και κατώτερο σε ταχύτητα hardware κλπ είχε πολύ περισσότερο δυνατότητες… οπότε είναι παράλογο να κρίνουμε εμείς οι χρήστες Android τους χρήστες ios δύο ανόμοια πράγματα… Ότι βολεύει τον καθένα και ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός… (κάτοχος G2)

agnostos13

Πέρα από το status symbol που αποτελεί για πολλούς το iPhone(όπως μια bmw στα αυτοκίνητα) υπερτερεί σε ένα πολύ βασικό σημείο έναντι των ανταγωνιστών. Και το όνομα αυτού iOS! Η σταθερότητα(όπως και στα Windows Phone) σε συνδιασμό με την πληθώρα εφαρμογών(όπως και στο Android) δεν υπάρχει αυτή τι στιγμή σε καμία ανταγωνιστική πρόταση. Διορθώστε με αν κάνω λάθος… Για τους λάτρεις τώρα των αριθμών μπορεί να υστερεί σε χρονισμούς(αλήθεια ποιός ανταγωνιστής προσφέρει 64bitους επεξέργαστες όπως του 5s για να συγκρίνουμε;), αριθμό πυρήνων και χωριτικότητα ram αλλά επι του πρακτέου τα “μειονεκτήματα” αυτά είναι αμελητέα με το iOS(όσοι το έχουν λειτουργήσει το γνωρίζουν). Όσο για τις full HD οθόνες που είναι της μόδας τελευταία φαντάζομαι πως όλοι οι ψαγμένοι θα γνωρίζουν οτι το πρότυπο THX για την ιδανική θέαση ορίζει οτι η ανάλυση full HD(1920×1080) για να διακριθεί από το μάτι θα πρέπει να είναι σε απόσταση ~4cm για κάθε ίντσα -> στα 30cm που κρατάμε συνήθως μια συσκευή κινητού για να ξεχωρίσουμε την full HD ανάλυση θα πρέπει η οθόνη να είναι ~7,5″(μάλλον γι αυτό κάποιοι κατασκευαστές τείνουν να κάνουν τα κινητά τους σε μέγεθος tablet)! Και επίσης μην ξεχνάμε ποιός εισήγαγε το πρότυπο ανάλυσης retina στην αγορά των ηλεκτρονικών… Συνέχεια »

george

Δεν καταλαβαίνω αυτους που μιλάνε για τα iphone και λένε οτι δεν τους αρέσουν. Το 99% απο σας δεν ειχε ποτε iphone. Αφηστε αυτους που εχουν δοκιμάσει να εχουν γνώμη… ελεος ρε παιδια.

Makis

Βλακειες. Το m8 ειναι σαφως καλυτερο αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο ειναι ” του 14 ” οποτε λογικο..οχι βεβαια πως αυτο σημαινει κατι μιας και το s5 ειναι του 14 αλλα ειναι σαπιο. Το 5s ηταν μια απατη μιας και 64 bit cpu που εχει δεν μπορει να την εκμετελευτει με ενα gb ram. Οι μαγκες θα πανε για το 6 😀 ( πιο ελαφρυ πιο λεπτο πιο γρηγορο γυαλι οθονης απο ζαφειρι με οθονη full hd στις 4.7 inches δηλαδη το ιδανικο μικροτερα bezels καλυτερη battery ios 8 καλητερη cam και πολλα ακομα καλουδια που θα προσθεσει η apple ) <~~ αυτο θα πει μοντελο του 14 🙂

Greg

Να σχολιάσω και εγώ με τη σειρά μου με σεβασμό πάντα και θα πω κάτι που εχω ξανά πει.γιατι προσπαθούμε να αποδείξουμε πιο κινητό-λειτουργικό είναι καλύτερο;;;πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω.ειμαι κάτοχος iPhone 4s και ενός phablet το οποίο εχω φέρει από Κίνα το star s7589.το κάθε ένα το εχω για μια δουλεια που το άλλο δε κάνει.το iPhone για κινητό και καθημερινή χρήση σαν τηλέφωνο το οποίο δε μου κολλάει και τρέχω οποια εφαρμογή (παιχνίδια κ.α.) θέλω ανετωτατα (μου αρέσει τρελα το ui των iPhone ειδικά με το ios7) και το phablet για την οθοναρα και την ελευθερία “κινήσεων” σε οτιδήποτε θέλω που μου προσφέρει το Android.(φυσικά το εχω rootαρει).εμενα αυτό που με νοιάζει είναι οι εταιρίες να βγάζουν κάθε φορά κάτι καλύτερο ώστε όταν θα αγοράσω κάτι να είναι καλύτερο από αυτό που ήδη εχω.δε με νοιάζει να δείξω οτι εχω το καλύτερο από ολα γιατι κανένα δεν είναι καλύτερο από ολα.το κάθε ένα εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο καθένας.το να σχολιάζουμε και μάλιστα με τέτοιους τρόπους σε ένα site (το οποίο πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατι ανάρτησε το συγκεκριμένο post) δε το βρίσκω λογικό.και πολυ περισσότερο όταν βλέπουμε πως κάθε εταιρία λίγο πολυ μας… Συνέχεια »

johny

i phone 5s και ναι δεν θα το αλλαζα για κανενα αλλο κινητο.εχω αλλαξει περισσοτερες απο 7 συσκευες android και δεν εμεινα καθολου ικανοποιημενος.

Γιαννης

Έχω το note 3 , πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα ότι δεν μπορώ να αγοράσω iphone γιατί φίλος μου πήρε το 5S σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ότι το αγόρασα εγώ. Το 5S είναι γρήγορο , έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής ΑΛΛΑ οποιοδήποτε βάλει να δει έστω ένα video από το youtube θα δει ότι η διαφορά στην απόδοση της οθόνης είναι χαοτική , και λόγω χαμηλού μεγέθους/ανάλυσης του 5S και λόγω AMOLED του Samsung.
Τα υπόλοιπα που λένε κάποιοι ελάχιστοι ότι δοκίμασαν android και δεν τους άρεσε απλά είναι θέμα συνήθειας (οι πιο πολλοί απλά λένε ψέματα και δεν είχαν ποτέ κορυφαίο Android) , και εγώ αγόρασα iphone (το 4s) και σε μια εβδομάδα το πούλησα , αυτό είναι υποκειμενικό. Το θέμα όμως της μικρής/ανεπαρκούς οθόνης είναι αντικειμενικό.

Τομ

Αντικειμενικα το καθε λειτουργικο εχει δυναμεις που το αλλο δεν εχει. Το ios σταθεροτητα και αλληλεπιδραση με το οικισυστημα του το android καλυτερο interface κι περισσοτερες επιλογες.

Γιώργος Τ

Αγαπητή φίλοι σας παρακολουθώ διαβάζωντας όλα όσα έχεται γράψη, και δεν έχεται καταλάβη οτι όλα αυτα είναι παιχνίδια των εταιριών για να έχουν τους καταναλωτές σε ένα διαρκές τρέξιμο αγορών για να καιρδίζουν αυτές. Πιο είναι καλήτερο και πιο χειρότερο αυτό είναι μια πολύ μεγάλη σηζήτηση. Χρησιμοποιώ κιν. τηλέφωνο απο της αρχές της δεκατίας 1990. Μέχρι σήμερα έχω αλλάξει πολλές συσκευές, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πρέπει να πέρνει κανεις αυτό που του χρειάζεται, κοιτώντας βέβαια και την οικονομική σου κατάσταση. Όλα τα τηλεφωνα πλέων είναι απο συνεργαζώμενες εταιρίες που παράγουν για κάθε μια κάτι διαφορετικό. Πλέον δεν υπάρχει αμιγός 100% κινητο τηλ το όποιο είναι κατασκευασμένο απο μια εταιρία. Καινοτομίες σαφός και υπάρχουν άλλα όλα πλέων είναι ενα μεγάλο γιαιτανάκη τεχνολογίας. Και άν πάρων παράδειγμα και απο την δουλεία που κάνω (Φωτογράφος) θα σας πώ οτι η Sony παράγη το 80% της παγκόσμιας αγοράς αισθητήρων και δίνει σε Νικον Κανον Σαμσουγκ…. οπότε οπος καταλαβένεται αγοράζεις μια μηχανή Νικον και έχει αισθητήρα Sony. Απο την τεχνολόγια που υπαρχει θα πρέπει να πέρνεις αυτό που χρειάζεσαι και όχι αυτο που σου διαφημήζουν. Το να πάρω ένα τηλ με 4 πυρήνες να πληρώσω 800 ευρώ και να παίζω παιχνίδια είναι κάπος… Συνέχεια »

GioKak

Αφού τοποθετήθηκαν αρκετοί, ας τοποθετηθώ κι εγώ… Τα τελευταία χρόνια μπήκα στον κόσμο των smartphones με πρώτη συσκευή το Nokia N9 (MeeGo), πέρασα σε Galaxy S3 (Android), ακολούθησε το Ativ S (Windows Phone) και τώρα, εδώ και περίπου 1 μήνα, είμαι κάτοχοσ ενός iPhone 5S 32GB…(κάποιες τις χρησιμοποιούσα ταυτόχρονα, είναι ακόμη όλα στην κατοχή μου!) Ενδιάμεσα, χρησιμοποίησα κι άλλες συσκευές γνωστών και φίλων μέσω ανταλλαγής για 1,2 εβδομάδες κτλ…Κυρίως ναυαρχίδες αλλά και μικρότερα μοντέλα, όπως τα One, One mini, S3 mini, Note II, S4 mini, Galaxy S2 κτλ… Κατά την προσωπική μου άποψη, την ποιότητα κατασκευής των N9 και κυρίως του iPhone δεν την έχει ΚΑΝΕΝΑ! Μιλάμε για πολύ solid κατασκευές, κι εννοώ για την αίσθηση που σου αφήνουν στο χέρι κατά τη χρήση! Το μόνο που πλησίασε πάρα πολύ ήταν το One, δυστυχώς, δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου Oppo! Μέγεθος…αν ήθελα τόσο μεγάλη οθόνη θα αγόραζα ένα tablet ή ένα netbook και θα έκανα τη δουλειά μου ταχύτερα και ξεκούραστα. Επειδή όμως θέλω ένα κινητό τηλέφωνο που να κάνει κι άλλες δουλειές, πέρα από το να τηλεφωνεί, θα ήθελα οι διαστάσεις του να παραμένουν “τηλεφωνικές”! Μεγέθη όπως αυτά του Ν9 και 5S είναι τα ιδανικά, κατά τη… Συνέχεια »

dimitrisdim14

Ένα κινητό που να πατάς επαφές και να ανοίγουν αμέσως χωρίς καθυστέρηση υπάρχει ? Γιατί με νοτε 3 και s4 που έχω δει έχουν μια καθυστέρηση κάποιον δευτερολέπτων …

machineman

Ενα είναι το the best απ όλα NEXUS 5!

Tsoki Mat

Πιο iPhone ρε φίλε, επειδή έχει το σάπιο το μήλο, δηλαδή είναι καλύτερο. Σύγκρινε τα πρώτα και μετά το συζητάμε!

Tom

Ειδα το HTC One στα Public και επαθα πλακα. Δεν μου αρεσε το μενου. Η οθονη απλα καλη χωρις να ειναι καλυτερη απο του σαμσουνγκ η του Ζ2 (το οποιο εχει την καλυτερη απο ολα) αλλα γενικα πολυ καλη. Η καμερα χαλια. Πραγματικα χαλια παιδια.

Λεω ολα τα ελαττωματα του και παρ ολα αυτα επαθα πλακα. Η εμφανιση και η στιβαροτητα του δεν παιζουν σε αλλη Mobile συσκευη. Απλα.. Επισης ηταν φοβερα γρηγορο. Στην αποκριση σαν το ios αλλα χωρις τοσο καλη αποκριση στην οθονη.

Πανεμορφο.

akis

όταν φτιάξουνε την διαχείριση μνήμης και την την σταθερότητα στα android τότε το συζητάμε…. το ιός αυτή την στιγμή είναι από το πιο σταθερό λειτουργικό που υπάρχει..! το android πάλι ok έχει τα καλά του..! αλλα μέχρι εκεί.. αν θέλεις ένα βασικό και γρήγορο κινητό θα προτιμήσεις iphone..! και άσε τους άλλους να ψάχνονται με τα android 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.