iPhone 4S, Τα GHz φαίνεται ότι δεν κάνουν τη διαφορά

Εχθές αναφερθήκαμε στην ταχύτητα του διπύρηνου επεξεργαστή A5 του iPhone 4S και στο πόσο γρήγορος είναι σε σχέση με το τωρινό μοντέλο iPhone 4. Εκεί από όπου πήραμε τα στοιχεία υπάρχουν μετρήσεις του iPhone 4S και σε σχέση με άλλα Android smartphones και tablets. Πάμε να δούμε μαζί αυτά τα αποτελέσματα.

Ο διπύρηνος επεξεργαστής A5 του νέου iPhone 4S είναι χρονισμένος στα 800MHz και όμως στις συγκεκριμένες μετρήσεις τα MHz φαίνεται ότι δεν κάνουν τη διαφορά και το 4S ξεπερνάει σε ταχύτητα browsing και GPU (Graphics Processing Unit) ακόμα και το Samsung Galaxy S II.

Σύμφωνα με το σχόλιο του AnandTech αυτή η διαφορά θα αλλάξει με την έλευση της αναβάθμισης Android 4.0 Ice Cream Sandwich στα smartphones.

, iPhone 4S, Τα GHz φαίνεται ότι δεν κάνουν τη διαφορά

, iPhone 4S, Τα GHz φαίνεται ότι δεν κάνουν τη διαφορά

, iPhone 4S, Τα GHz φαίνεται ότι δεν κάνουν τη διαφορά

, iPhone 4S, Τα GHz φαίνεται ότι δεν κάνουν τη διαφορά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Φυσικά και τα GHz δεν κάνουν την διαφορά….

Αυτό το κατάλαβε η INTEL χρόνια πριν, όταν έφτασε στο τέλος του με τον τότε επεξεργαστή στα 3,8GHz… Μετά πέσαμε σε GHz αλλά ανεβήκαμε σε επίδοση/απόδοση κλπ…

Στα κινητά το κινηγητό συνεχίζεται … Μάλλον αφού φτάσουμε στα 2.5 GHz θα αρχίζουν να βελτιώνουν την αρχιτεκτονική αντί να ανεβάζουν την συχνότητα λειτουργίας….

jek

Αφου στο browsing το 4S δεν φορτώνει τα flash,γιαύτο φαίνεται πιο γρήγορο…

Xaris

τα android όμως θα βελτιωθούν πολύ με την έλευση του ΙCS.

panos

Προφανώς παίζει κύριο λόγο το λογισμικό που τρέχει αλλά βλέπω ότι το ipad 2 που έχει τον ίδιο επεξεργαστή με 200 MHz παραπάνω έχει προβάδισμα σε σχέση με το iphone 4s άρα κάτι κάνει και ο χρονισμός. Όχι ότι βέβαια έχει μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους συσκευές.

Iakovos

Πω πω φαπουλες το android. Αναμενομενα τα αποτελεσματα…ποιο galaxy και ποια αστρα… Καλη χωνεψη ρομποτακι 🙂

Iakovos

@jek

Ναι γιατι ολοι μπαινουν σε web sites με flash…ελεος με αυτη την καραμελα

Osiris

Κωστα, τα αποτελεσματα αυτα δεν ισχυουν. Μετα απο κραξιμο πολλων χρηστων με αλλες συσκευες οι οποιοι εβλπαν πολυ μεγαλυτερα νουμερα στα κινητα τους κανοντας τα ιδια benchmark, αποκαλυφθηκε απο το ιδιο site οτι εκανε χρηση διαφορετικης εκδοσης του SunSpider για το benchmark των συσκευων της Apple (0.9.1) ενω για τις αλλες εκανε χρηση της εκδοσης 0.9. Οποτε διαφορετικες εκδοσεις benchmark=αναξιοπιστα αποτελεσματα.
Επισης οπως λεει και ο panos, σε συσκευες ποη μετρηθηκαν με το ιδιο λογισμικο ακομα και αυτα τα 200 MHz κανουν διαφορα.

Techfan

@Osiris

Αν όντως τα bencmarks ήταν από διαφορετικές εκδόσεις, τότε ok εν μέρει ήταν αναξιόπιστα…
Ωστόσο, και πάλι μπορούμε να συγκρίνουμε τις επιδόσεις στα διάφορα κινητά (υποθέτωντας ότι οι διαφορες με iphone θα είναι ελαφρώς μικρότερες).

Επίσης, εδώ δεν μετράμε την επίδοση των επεξεργαστών σε αποκλειστικότητα.. Οπότε η διαφορά στους χρονισμούς δεν μας απασχολεί. Αυτό γιατί με το εκάστοτε κινητό παίρνεις “πακέτο” και τους επεξεργαστές τους, χωρίς να μπορείς (νόμιμα) να τους πειράξεις.

Αυτό ,λοιπόν, που θέλει να μας υποδείξει το post είναι ο αριθμός των κινητών που εντάσσονται στο value for money (το οποίο διαφέρει από χρήστη σε χρήστη).

Geo

Στο score των benchmark υπολογίζεται το score βάσει και του GPU acceleration όπου το 4S έχει διπλοπύρηνη GPU γι αυτό υπερέχει… τα γραφικά σε 2 πυρήνες εννοείται πως θα είναι καλύτερα από ότι μονή GPU όπως στα περισσότερα smartphones επομένως η σύγκριση δεν στέκει!!! Όταν βάλουν και τα υπόλοιπα smartphones διπλοπύρηνη GPU το συζητάμε πάλι…

fred

Για να δουμε οταν βγει το ics..

σου

συζητατο οσο 8ελεις, το θεμα ειναι οτι το 4ς πηρε κακες κριτικες χωρις να δουν οτιδηποτε συγκριτικο (πολυ αδικο για οποιοδηποτε κατασκεβαστη, και ιδιαιτερα για καποιον με τη φημη της apple). Σιγουρα κα8ισταται καλο τηλεφωνο για το καιρο που βγηκε και αξιος αντικαταστατης αφου εφτιαξε το προβλημα κεραιας που υπηρχε, και ανεβασε τη λειτουργικοτητα του ΟΣ.
give back to Caesar what is Caesar’s… λεω γω

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ολα θεμα λειτουργικου ειναι…Συγκρινουν το 4S με το ολοκαινουργιο IOS5 κια το S2 με το αρεκτα παλαιοτερο 2.3.3 (ουτε καν 2.3.5).. Για να βαλουν το ICS στο S2 να δουμε.. Και επειδη γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος το πολυ γελιο θα πεσει οταν μπει στα bench το nexus prime (που ειναι ιδιας χρονολογιας με το 4s)..

Γιώργος Mclaren

Δεν τα πιστεύω αυτά…

lampros

θα βγει και το nexus και θα δουμε και τα μηλαρακια τι θα κανουν…………..
Για λιγο ειναι η χαρα σας μη σκατε…………

harispao

Απλά τα πράγματα το ios δεν εξαρτάται τόσο απο δύναμη επεξεργαστές όπως αν πάρεις ενα παλιό υπολογιστή και του βάλεις linux θα πετάει
Για αυτό μη σκοτώνεστε αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ios…

Xaris

dimitrismpower πολύ σωστός!

Osiris

Μμμ τα αποτελεσματα λενε το ακριβως αντιθετο… Δυο συσκευες με ιδιο hardware και sofware (4s, iPad 2) και το δευτερο βγαζει καλυτερα νουμερα λογω των 200 MHz παρολο που εχει να “παλεψει” μεγλυτερη οθονη και αριθμο pixels. Αρα ακομα και στο ios τα MHZ μετρανε. Αυτο ειναι το μονο ασφαλες συμπερασμα απο αυτα τα benchmarks.

Sotiris

Android users —-> εμεις ειμαστε οι καλυτεροι θα σας νικησουμε !!

Apple users —-> ναι αλλα σας νικαμε τωρα αρα εμεις ειμαστε οι καλυτεροι !!

Εγω —-> Χ3στηκ@με ….

Λες και θα κερδισετε κατι για το ποιος εχει το καλυτερο λειτουργικο – κινητο – σταθερο
αυτοκινητο – σπιτι – γκομενα κ.ο.κ. λεφτα στις τσεπες σας δεν θα μπουνε παντως, απλα
ειναι η βλακεια του ελληνα (σε ολα γενικως τα θεματα) να κοκορευετε οτι εχει το καλυτερο
ταδε προιον απο τον αλλο λες και θα κερδισει κατι !!! Ωραια μαγκες αφου δεν αναλυουμε
τεχνολογικα προιοντα αλλα λεμε σαν τα 5χρονα —> ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!
τοτε εχετε ολοι Γαματα κινητα και καλα κανετε που τα σκατε αρα μην σκατε ολοι εισαστε
κερδισμενοι γιατι πολυ απλα επιλεξατε μονοι σας το κινητο που σας ταιριαζει …

Υ.Γ. —> Οχι πως θα καταλαβουν πολλοι τι εννοω, ελπιζω ομως εστω καποιοι …
Αυτα απο εμενα ..μεχρι το επομενο σχολιο μου … bye bye 🙂
Υ.Γ.2 —> Φιλικα παντα ετσι ?? 😛

Alex

Κάπως έτσι Σώτο,δυστυχώς. Και να καταλάβαιναν κατά την χρήστη των συσκεύων αυτών τις διαφορές που δείχνουν τα (στημένα) τεστς,πάει και έρχεται..αλλά δεν.

Antony

παιδια μην κολλάτε σε αυτα τα benchmark.Με τν επισημη cyanogenmod του sgs2 χωρις κανενα tweak στο browsermark bgazw 100.000+

Antonis

( iOS 5 )*= Καινουργιο, πιο καλοφτιαγμενο και φυσικα το αστερακι.
Android ice cream sandwich= ?

tasos

μμμμμμ βρειτε τωρα δικαιολογιες για να αιτιολογισετε τις ταχυτητες των ανδροιδ σας, σγσ2 =1,2γχ< ιφον 4ς=0,8γχ

sokel

η ταχυτητα στους επεξεργαστες ειναι ενα καθαρα εγκυκλοπεδικο θεμα αλλα πραγματα ειναι που μετρανε στις κινητες συσκευες ενα απο αυτα ειναι το μεγεθος και η ποιοτητα της οθονης αλλο ειναι η διαθεσιμη ραμ καθως και αν παιρνει sd card και εσωτερικοι χωροι αποθηκευσης οπως επισης να βλεπεις ολοκληρη την σελιδα στο φυλομετρητη και με τα flash και οχι κομενες
επισης αλλος ενας παραγωντας ειναι η διαρκεια της μπαταριας.Για μενα αυτες οι συγκρισης ειναι του τυπου την “Εχω πιο μεγαλη”
οπως κανεις δεν σκεφτεται οτι εχουμε 2 διαφορετικα λειτουργικα που σημαινει οτι η εφαρμογη που δοκιμαζουμε θα ειναι βελτιστη προς ενα απο τα 2 λειτουργικα που μπορει να εχουν κοινες ριζες αλλα ειναι τεραστιες οι διαφορες τους

Viktor

Και το Ics να βγει δε θα κανει τιποτα.Παντα απο πισω θα ειναι.και νομιζατε οτι ο επεξεργαστης σας ηταν καλυτερος και πιο γρηγορος.Αλλα φαινονται εδω ομως.

Thomas

αν το δειτε ρε σεις οι επιδοσεις του 4 kαι του 3 iPhone ειναι πολυ χαμηλα. συγκεκριμενα χαμηλοτερα απο τα νεα κινητα Android. Ετσι ειναι και αυτα… τα οποια ειναι χαμηλοτερα σε σχεση με το νεο και φυσικα καλυτερο (προς το παρον τουλαχιστον) iPhone

Mpampis

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e1zLg4itgZA κοιταξτε ενα speed test αναμεσα στα δυο 4αρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple iOS 9 iPhone 4S

Apple: Μήνυση 5 εκατ. με την κατηγορία ότι ρίχνει την επίδοση σε παλαιότερα iPhone

Η Apple δέχτηκε νέα μήνυση, στην οποία ο ενάγων ζητά αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων διότι θεωρεί ότι η Apple εσκεμμένα ρίχνει την επίδοση στα παλαιότερης γενιάς iPhone. Στην αγωγή υπάρχουν πάνω από 100 iPhone 4S τα οποία αναφέρεται ότι με την αναβάθμιση σε iOS 9, η Apple τα αχρήστευσε επίτηδες.

News iPhone 4S Plaisio

iPhone 4S 8GB: Στο Πλαίσιο με τιμή 199 ευρώ

Η ευκαιρία μας να αποκτήσουμε – ανακατασκευασμένο (refurbished) – iPhone λέει ότι είναι τα καταστήματα Πλαίσιο και πουλάνε για 48 ώρες το iPhone 4s 8GB με τιμή 199 ευρώ. Πρόκειται για μοντέλο “Οκτώβριος 2011” με οθόνη αφής 3.5 ιντσών ανάλυσης 640×960 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή A5 και μνήμη RAM 512MB.

News Apple iOS 9 iOS 9.1

iOS 9.1 Beta vs iOS 9: Σε iPhone 4s και iPhone 5

Η νέα έκδοση του iOS 9 είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες μέρες και οι αρχικοί αριθμοί υιοθέτησης είναι πολύ ενθαρρυντικοί για την Apple. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες, ειδικά όσοι έχουν παλαιότερα μοντέλα όπως iPhone 4s και iPhone 5, ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην απόδοση των iPhones που αναβαθμίστηκαν, αν και η Apple είχε υποσχεθεί καλύτερη […]

News Apple iOS 9 iPhone 4S

iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video

Το iOS 9 είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες και μέσα στο πρώτο 24ωρο εγκαταστάθηκε ήδη περίπου στο 20% των iσυσκευών. Σε θέμα χαρακτηριστικών σίγουρα το iOS 9 είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του iOS 8.4.1, αλλά τι γίνεται σε θέμα ταχύτητας και απόδοσης, ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερες συσκευές όπως iPhone 4S ή iPhone […]