Japan Display, Κατασκεύασε οθόνη 5 ιντσών Full HD WhiteMagic

Η Japan Display ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε οθόνη 5 ιντσών Full HD τεχνολογίας LCD WhiteMagic που υπόσχεται υψηλή φωτεινότητα 840 nits για ιδιαίτερα καλή απεικόνιση σε συνθήκες ακόμα και κάτω από τον ήλιο. Αν θα θέλαμε να μαντέψουμε το ποιος θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη οθόνη, θα λέγαμε ότι είναι η Sony Mobile που πρώτη είχε βάλει WhiteMagic στο Xperia P.

Japan Display 5inch WhiteMagic LCD, Japan Display, Κατασκεύασε οθόνη 5 ιντσών Full HD WhiteMagic

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης Α.

Z2…………

Κώστας D.

Εντάξει καλή οθόνη δε λέω αλλά μέχρι εκεί. Περιμένω η σονυ να βάλει την wrgb oled της japan display σε smartphone της. Το μέλλον είναι οι oled οθόνες και εκεί θα πρέπει να εστίασει ειδικά στις ναυαρχίδες.

pantzos

Κώστα το xperia p μου έχει WhiteMagic οθόνη αν βγάλουν κινητό με αυτή την τεχνολογία και απόδοση οθόνης όπως το xperia p σίγουρα θα είναι το επόμενο μου κινητό.

βασιλης

@κωστας d
Κωστή το μέλλον είναι οι amoled οθόνες??δε νομίζω,με υπέρ κορεσμένα αφύσικα χρωματα και χαμηλό φωτισμό…η ips κατά την αποψη μου είναι οι καλυτερες

tech21man

Μπροστα μου εχω και απο τις δυο αυτη τη στιγμη, τα κορεσμενα χρωματα δεν με πειραζουν, ειναι φαινομενο που μπορεις να δεις και στις lcd και για να πω την αληθεια ειναι ευχαριστα στο ματι καμια φορα.

Απο εκει και επειτα δεν μπορεις να πεις ποια μπορει να ειναι η καλυτερη. Χαμηλο φωτισμο δεν εχουν οι amoled κανεις μεγαλο λαθος. Εχουν χαμηλοτερο απο τις lcd οταν βαρανε φουλ ασπρο. Τετοιες περιπτωσεις μπορει να ειναι στο browser αλλα και παλι ειναι επαρκεις.

Το μαυρο τους δεν παιζεται το ασπρο τους ειναι ψοφιο ως προς τις καλες lcd οπου ομως συμβαινει το ανιτθετο (το μαυρο υστερει ο,τι και να κανεις το ασπρο ειναι σαν ηλιος μπροστα στις amoled).

Τελικα ειναι ασπρο μαυρο λιγακι αυτο το πραγμα οπως και στη ζωη μερικες φορες χα χα.

Καλυτερος ισως συμβιβασμος οι (καλες) lcd αλλα, οκ αν δουλευεις με μαυρο φοντο και περιεχομενο οι amoled ειναι θεικες τελος. Τα wp ειναι φοβερα ετσι. Απορω γιατι η apple δουλευε τοσα χρονια με τις lcd οταν κρατουσε μαυρο background πισω…

enigma

Εγώ βλέπω πολύ να καίγονται για τις οθόνες της sharp…για τις igzo…

theo

@tech21man ο βασίλης μίλησε για IPS οθόνες. όχι lcd. μεγάλη διαφορα…

Κώστας D.

Στην wrgb oled της japan display έχει προστεθεί ένα ακόμα sub pixel το λευκό white+rgb για όσους δεν ξέρετε από τεχνικούς όρους. Το θέμα με το λευκό χρώμα λύθηκε (εδώ σχεδόν τα έχει καταφέρει η samsung με την απλή rgb super amoled). Η φωτεινότητα αγγίζει τα 500 nits και η πιστότητα χρώματα το 90% της adobe. Αυτήν την οθονάρα θέλω να δω από την σονυ αλλά προτιμάει ακόμη την εύκολη και φθηνή λύση των lcd.

Βασιλης

Αποψεις είναι αυτές,και όσο για το μαύρο των amoled μπορώ να πω ότι ακόμη και οι super LCD 2 clear black display της Nokia δεν είναι και ασχημη..θελω να πω το κατάμαυρο μαύρο θα ισχύσει και σε LCD οθόνες,αλλα αυτη η υπερβολή της amoled εμένα μου χτυπάει πολύ,πρώτη φορά που είδα amoled με κέρδισε και μένα αλλα μετά με κούρασε και πολύ κρίμα γιατι η Nokia βγαλει όλα τα νέα μοντέλα της με amoled.λογικα τις γουσταρει πιο πολύ ο κόσμος αλλα καλή θα ήταν η επιλογη

tech21man

Theo και οι IPS lcd δεν ειναι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch Japan Display

Η Japan Display θα προμηθεύσει τις οθόνες OLED του Apple Watch

Όπως όλα δείχνουν η Japan Display (JDI), θα είναι ο νέος προμηθευτής της Apple. Η εταιρεία, θα παρέχει οθόνες OLED για τα νέα Apple Watch.

Business Apple iPhone Japan Display

Japan Display: Αναζητεί 517 εκ. δολάρια για τις LCD οθόνες της Apple

Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei, η Japan Display σχεδιάζει κατανομές μεριδίων και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αποκομίσει 517 εκ. δολάρια για να μπορέσει να υποστηρίξει την κατασκευή των IPS LCD οθονών για τα νέα iPhone του 2018.

Business Japan Display

Japan Display: Ετοιμάζει διαφανές fingerprint scanner;

Οι ψηφιακοί αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλάζουν και εξελίσσονται ενώ πρόσφατα είδαμε να τοποθετείται ακόμα και πίσω από την οθόνη και να δουλεύει ικανοποιητικά. Η Japan Display υποστηρίζει ότι έχει μια καλύτερη λύση με το να μην τοποθετεί τον αισθητήρα πίσω από την οθόνη αλλά να τον ενσωματώνει μέσα στο γυαλί της οθόνης κάνοντάς τον “αόρατο”.

Gear Japan Display

Η Japan Display ανακοίνωσε οθόνη 6 ιντσών με 18:9 aspect ratio

H Japan Display (JDI), η οποία εν μέρει αν ανήκει και στη Sony, ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής οθόνης 6 ιντσών με 18:9 aspect ratio και ανάλυσης 1440×2560 pixels. Tην ονόμασε “Full Active” και χρησιμοποιεί μια νέα καλωδίωση υψηλής πυκνότητας που επιτρέπει στο κάτω πλαίσιο να είναι τόσο λεπτό όσο και οι άλλες πλευρές.