JR, προβλέψεις για 1.2 δισ. αποστολές smartphones το 2014- 19% αύξηση

Οι κατασκευαστές smartphones τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε μια διαρκή πάλη μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος, βλέπε Samsung vs Apple, ή μικρότερες εταιρείες όπως η Xiaomi για να επωφεληθούν από την τόσο μεγάλη αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Juniper Research η αγορά των smartphones θα αυξηθεί κι άλλο.

Εκτιμά ότι οι αποστολές smartphones μέσα στο 2014 θα φτάσουν στα 1.2 δισ. και αυτό σημαίνει 19% αύξηση σε σύγκριση με το 2013 που ο αριθμός ήταν στα 985 εκατομμύρια. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις αναπτυσσόμενες αγορές όπου οι συσκευές κάτω των 150 δολαρίων έχουν μεγάλες πωλήσεις και αναμένονται να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εταιρίες όπως η Google επενδύουν στις αγορές αυτές (βλέπε Android One). Οι συσκευές κάτω των 75 δολαρίων είναι αυτές που αναμένονται να δώσουν μεγάλη ώθηση στην αγορά.

Πέρα από τα entry-level smartphones, η Samsung και η Apple είναι αυτές που κυριαρχούν στις high-end συσκευές. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Xiaomi γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Juniper Research το iPhone 6 Plus έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη δυναμική στην αγορά των phablets. Τέλος, έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι σύμφωνα με την έρευνα Apple και Samsung έχουν το 45% των παγκόσμιων αποστολών smartphones. Ωστόσο, αυτό ίσως αλλάξει καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι το 2019 ο μέσος όρων τιμής σε smartphones θα πέσει στα 274 δολάρια.

smartphone shipments 2014, JR, προβλέψεις για 1.2 δισ. αποστολές smartphones το 2014- 19% αύξηση


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.