Amazon, Συγκρίνει το Kindle Fire HD 8.9 με το iPad 4 [video]

“iPad 4 με Retina display και Amazon Kindle Fire HD 8.9 και τα δύο έχουν μεγάλη και εντυπωσιακή οθόνη HD. Στην πραγματικότητα μπορεί να μην καταλάβετε τη διαφορά… το πορτοφόλι όμως σας σίγουρα θα την καταλάβει”. Αυτό αναφέρει νέο διαφημιστικό της Amazon για το Kindle Fire HD με οθόνη 8.9 ιντσών τονίζοντας τις “ομοιότητες” και τις “διαφορές” του με το iPad.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Συμφωνείτε με το διαφημιστικό της Amazon;

Kindle Fire HD 8.9 tv ad, Amazon, Συγκρίνει το Kindle Fire HD 8.9 με το iPad 4 [video]

Kindle Fire HD 8.9 tv ad, Amazon, Συγκρίνει το Kindle Fire HD 8.9 με το iPad 4 [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spiros

Άλλο το iOS άλλο το Kindle. Έχει διαφορά στην εμπειρία χρήσης το λειτουργικό που χρησιμοποιείς και όχι απλά να αλλάζεις εικόνες για να δει ο άλλος ότι και τα δύο λειτουργικά αλλάζουν το ίδιο τις φωτογραφίες. Δείξει κανένα παιχνίδι, κανένα βίντεο, περιηγήσου λίγο στο μενού και μετά βάλε την τιμή στο τέλος.

stavros

χαχα καλα τι καπνιζουν στην amazon, δεν πανε καλα μου φαινετε??? Ε οχι και ιδια οθονη το ipad με το kindle!!!

Mike

Πεταμένα 299 ευρώ!

Manolis

Όπως λέει το βίντεο you might not be able to tell the difference.Σίγουρα υπάρχει διαφορά στην ποιότητα των δύο οθόνών αλλά είναι μίκρη και αν δεν το ψάξεις με μικροσκόπιο δεν φαίνεται.Ώστοσο η διαφορά τιμής δεν χρειάζεται μικροσκόπιο για να την διαπιστώσει κάποιος.
H οθόνη retina είναι ένα απο τα προσόντα που προβάλλει η Apple,τελίκα η διαφορά πλέον στις οθόνες είναι πολύ μικρή.Όσο για την γενική εμπειρία χρήσης μπορεί να είναι καλύτερο το ipad για μερικούς.

cghera

Πάντως σίγουρα το Amazon προσπαθεί να βρει τη διαφορά στις πωλήσεις μεταξύ Kindle & iPad παρόλο που έχουν 200 δολλάρια διαφορά τιμής. Σίγουρα κάποιοι δεν μπορούν να δουν την διαφορά στην οθόνη αλλά η διαφορά υπάρχει και είναι μεγάλη.
Πιστεύω οτι έιναι δύο καλές συσκευές η κάθε μία με τα δικά τις προτερήματα και αδυναμίες.

Conx

Θα πάρω το μέρος της Amazon. Τα 2048×1536 pixels του ipad σίγουρα βγάζουν περισσότερα ppi, αλλά τώρα πραγματικά σε τέτοιες αναλύσεις τι καθόμαστε και συζητάμε δεν μπορώ να καταλάβω, όταν πολλοί έχουν λαπτοπ με 1366×768 οθόνες 11.6,13.3 inches. Είναι μηδαμινές οι διαφορές πραγματικά. Τώρα απο κει και πέρα ξέρω για το πολύ καλο ηχείο του kindle. Αλλά στο τέλος είναι στον αγοραστή ποιος OS βολεύει και φυσικά στην τσέπη του καθενός

jimo

για αλλη μια φορα ρε παιδια οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!

οταν ενα προιον ειναι καλυτερο απο ενα αλλο δικαιλογει και την τιμη του!
απο εκει και περα ειναι θεμα του καθενος αν θα πληρωσει να το παρει η αν δεν τον ενδιαφερει !

και μενα μου αρεσει η οθονη ρετινα που τα σπαει και το φοβερα ευκολοχρηστο αθραυστο και απιστευτα σβελτο λειτουργικο του ipad αλλα δεν μου χρειαζεται και εχω αγορασει ενα κινεζικο android ταμπλετακι να παιζω για την πλακα μου!

οπως και να εχει παλι στοχος ειναι τα προιοντα της apple
τυχαιο??

Grigsgr

@jimo αρχικά να τονίσω ότι δεν έχω σχολιάσει ποτέ άρθρα που ξεκινάνε συζητήσεις μεταξύ Apple και λοιπόν εταιρειών ή iOS και λοιπών λειτουργικών αλλά λογικέψου λίγο. Το να λές ένα προϊόν καλύτερο απο το άλλο και ότι δικαιολογεί τα λεφτά του, μάλλον ζεις αλλού. Στην προκειμένη περίπτωση και γενικότερα όπου εμπλέκεται το μηλαράκι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δικαιολογημένη κοστολόγηση. Είναι απλά υπερκοστολογημένο. (Και μην μου σχολιάσει κανείς χαζομάρες γιατί, έχω και iPhone & Xperia S & Windows Laptop & Mac Mini. Και ναι. Προτιμώ το Xperia).
Συγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι επιτύθεμαι. Καμία τέτοια πρόθεση.

Voyager13

@Grigsgr Δηλαδή το iPad με τις τόσες χιλιάδες εφαρμογές ειδικά για αυτό την μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη και την σαφώς ανώτερη ποιότητα κατασκευής είναι υπερτιμημένο και το Kindle με περιεχόμενο Amazon κυρίως και μικρότερη οθόνη είναι τιμολογημένο σωστά ; Δεν είναι μόνο πόσο κάνει ένα προϊόν αλλά και τι προσφέρει. Δεν είναι μόνο το marketing που κάνει το iPad να πουλάει περισσότερο από όλα τα άλλα tablet μαζί.

GiannisWST

Μ’αρεσει που βλέπω τόση σιγουρια σε μερικούς! Το έχετε πιάσει στα χέρια σας? το έχετε δει απο κοντά? γιατι και εγω κάθομαι και μιλάω απο τις φωτογραφίες λέγοντας οτι νομίζω περί αέρα και υδάτων. Την συσκευη την είδα απο γνωστο μου που την έφερε απο Αμερική και την τιμη της δεν την πίστευα οταν μου την είπε. Προφανώς η οθόνη του ειναι μια χαρα και το λέω έχοντας ipad3. Δεν εχει σχεση με το κλασικό android γιατι το εχει αλλάξει η amazon αρκετα. Επίσης εχει δικο του περιεχόμενο μέσα και δικο του κατάστημα να κατεβάζει τραγούδια και εφαρμογές.

Μειονέκτημα ειναι που δεν εχει play store. Οι γνωστες εφαρμογές υπαρχουν, αλλα μερικές όχι. Σε περιεχόμενο μουσικής δεν εχει πρόβλημα και σε απόκριση μια μέρα ασχολήθηκα μαζι του και δεν είδα θέμα. Δεν ξέρω καν τι έκδοση android φοράει αλλα μονο δυσαρεστημένοι δεν θα ειναι οι αγοραστές στην άλλη άκρη του κόσμου γιατι εδώ δεν θα πωληθεί ποτε επίσημα. Αφήστε τους αμερικανους να το κρίνουν και όσους θα παει επίσημα απο το amazon.

Panos

Δεν ξέρω για το ipad και την σύγκριση. Αυτό που ξέρω, είναι ότι πολύ πιο εύκολα θα το αγοράσεις με 299, παρά να πάρεις το ipad.
Επίσης αυτό που ξέρω και είναι δεδομένο, ότι οι developpers θα βγάλουν ROM που θα “ανοίγει” τις δυνατότητες της συσκευής…Π.χ. CyanogenMod 10 με “καθαρό” Android Jelly Bean και Play Store.
Άρα μιλάμε για μια συσκευή που με χαμηλότερο κόστος κτήσης, θα προσφέρει παρόμοιο επίπεδο εμπειρίας χρήσης. Ίσως και καλύτερο σε μερικές περιπτώσεις!

Έχω για παράδειγμα το Touchpad της HP το οποίο το πήρα 240 €, του έχω περάσει Android ICS με κανονικότατο Play Store και δεν υπάρχει εφαρμογή ή παιχνίδι που να μην τρέχει… Απίστευτο value for money με πολύ καλή 10άρα οθόνη και πραγματικά καλή ποιότητα κατασκευής (κρίμα που λόγω webOS σαν συσκευή απέτυχε παταγωδώς εμπορικά)…Το Android όμως με την custom ROM την ανέστησε στην κυριολεξία!

Grigsgr

Για όλους εσάς που κάθεστε και αναφέρεστε συνεχώς σε περιεχομενο εφαρμογών μαι πλήθος, χαλαρώσετε λίγο. που αντιδράτε μερικοί λες και έχετε αξιολογήσει ΚΑΙ τις 600.000 (ή όσες είναι) εφαρμογές και σας θιξαμε. όλοι μας ξέρουμε ότι ελάχιστες εξ’αυτών χρησιμοποιούμε. Ασε το άλλο. εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές (συνολικά) σε όλες τις γλώσσες. ε, και; δεν μιλάω όλες τις γλώσσες για να μπορώ να τις χρησιμοποιήσω και όλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.