KitKat, έφτασε σχεδόν στο ένα τέταρτο των Android συσκευών

H Google ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία σχετικά με το Android για τον μήνα Αύγουστο και βλέπουμε ότι το 24.5% των Android συσκευών χρησιμοποιεί Android 4.4.x, δηλαδή KitKat. Αυτό σημαίνει αύξηση σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο που το ποσοστό ήταν στο 20.9%. Η έκδοση του Android που βρίσκεται στις περισσότερες συσκευές είναι το Android 4.1.x, το ποσοστό είναι στο 25.1%.

Συνολικά, το 53.9% χρησιμοποιεί Jelly Bean που καλύπτει Android 4.1.x μέχρι Android 4.3.x, δηλαδή παρουσίασε πτώση από το 54.2% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Μετά τα Jelly Bean και KitKat ακολουθεί το Gingerbread (Android 2.3.3 μέχρι Android 2.3.7) που βρίσκεται στο 11.4% των Android συσκευών (πτώση από το 13.6%). Το Ice Cream Sandwich (Android 4.0.3 και 4.0.4) είναι στο 9.6% των Android phones και tablets ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 10.6%.

kitkat in august, KitKat, έφτασε σχεδόν στο ένα τέταρτο των Android συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nicholas

Σε 3-4 μήνες θα εξαφανιστεί και το Froyo…

greg

Και αν κάποιες εταιρίες (ονόματα δε λεμε) έδιναν πιο άμεσα τα updates σε όλο το κόσμο και όχι ανά χωρα (π.χ. note 3 neo έρχεται από Ινδία εδώ και 1 μηνα) τα ποσοστά θα άλλαζαν ακόμα περισσότερο..αλλά έτσι είναι το Android. Ναι μεν έχεις ελευθερία και πολλές δυνατότητες,αλλά από αναβαθμίσεις, βραστα.!

Makis

H L ποτε βγαίνει ξέρουμε;;

Kilplix

Η L πιστευω βγαινει τον οκτωμβρη μαζι με καποια καινουργια nexus συσκευη

nikos

το μεγαλυτερο λαθος για μενα ως τωρα [πυ εχει κανει η google ειναι οτι ενω εχει και μπορουν να το υποστηρηξουν αυτες η συσκευες τις αγορας kk δεν το κανει με αποτελεσμα να χανει πολυ, πολλες συσκευες που ειναι στιν αγορα εχουν κολλησει στιν jb εκδοση ενω θα μπορουσαν με 2 η 4 πυρηνες που εχουν και 1 gb ram να τρεχουν κκ αλλα…..εν οληγοις θελω να πω οτι εμενα θα μου αρεσε να το τραβουσε στα ακρα στο θεμα update και ολες οι συσκευες που ειναι εκει εξω και θα μπορουσαν να ειχαν κκ θα ηταν διαφορετικα και ναι δεν ειναι και στο χερι της ειναι και θεμα εταιριας οκ το δεχομαι αυτο εν μερη ομως γιατι θα μπορουσε να ελεγε στιν καθε εταιρια οτι θελω full support απο θεμα ota συσκευων δεν νομιζω οτι θα ελεγε οχι η lg samsung sony alcatel κ.α εταιριες.

nikos

θα συμφωνήσω με τον συνονόματο!Σταματήστε τη δικαιολογία ότι δεν φταίει η google αλλά η εταιρείες που δεν δίνουν updates!Αν την ένοιαζε πραγματικά θα έβαζε περιορισμούς όπως η ms στους windows phone κατασκευαστές που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν updates για 3 χρόνια!

Dalinos

Και θα συνεχισει για πολυ ακομα το 4.1.χ και 4.2.χ να ειναι πρωτα γιατι ολες οι κινεζικες συσκευες κυκλοφορουν μαυτα και κολανε σαυτα

Nio

Υπάρχει το xda. Δεν είναι αιφον. Απορώ γιατί κλαψουριζετε.

Τομ

Ενθαρρυντικο αυτο ειδικα την στιγμη που πριν καποιον καιρο η gingerbread ηταν η πρωτη. Εγω εχω ζελεδακι ακομα μεχρι να παρω κατι καινουριο η αν παρω android tablet.

Kostas K.

Παλι η Google φταιει? Ισα ισα που η Google προσπαθει να καταπολεμησει το fragmentation μεσα απο το Google Services..Μιλαμε για open source λειτουργικο ετσι? Η Google δινει το source code απο καθε εκδοση που βγαζει και απο εκει και περα ειναι θεμα της καθε εταιριας να το ενσωματωσει στην forked εκδοση που εχει (touchwiz,sense κλπ κλπ)
Οποιος θελει αναβαθμισεις επισημες αμεσα μονο Nexus ή Google Play editon ή εστω Motorolla που διατηρει την Vanilla αισθητικη με τις πινελιες της..Ολα τ αλλα εχουν καταντησει κουραστικα να τα συζηταμε μετα απο τοσα χρονια

nikos

@Kostas K νομίζω η απάντηση βρίσκεται στο σχόλιο μου(6).Όσο γα τα nexus και γενικά τις συσκευές με pure android,ναι παίρνουν γρήγορα αναβαθμίσεις αλλά μόνο για 18 μήνες άντε 2 χρόνια(τα οποία μοοοντέλα συνήθως είναι ακριβά σε σχέση με τα wp όπως το 520 που δεν κάνει ούτε 100 ευρώ τρέχει windows phone 8.1).Αυτά πάντα επίσημα.Ναι υπάρχουν οι costume rom και μπορεί εγώ και εσύ να ξέρουμε πως να την περάσουμε όμως δεν ξέρουν όλοι!Ειδικά οι low-end,mid-range χρήστες!Οι pοwer users θα ξέρουν αλλά δεν αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό και επειδή παίρνουν high-end (τα οποία αναβαθμίζονται 18 μήνες) αλλάζουν κινητό πριν σταματήσει καν η υποστήριξη τους!

Kostas K.

@ Nikos Δεν διαφωνώ ότι θα έπρεπε η Google να δίνει υποστήριξη για παραπάνω από 18-μήνες. Αλλά μην είσαι και απόλυτος ότι δεν θα δώσει παραπάνω επειδή δεν έδωσε στο galaxy nexus. Ήδη το nexus 7 που έχω του 2012 τρέχει 4.4.4 και είναι 2 χρονών και απ οτι φαίνεται θα πάρει και το Android l Αφού έχει ήδη βγει το source Code του δηλαδή μιλάμε για 27 μήνες από την ημέρα που κυκλοφορησε. Και για το 520 κάτσε να δούμε.είναι νωρίς ακόμη και επίσης τα Windows phone έχουν τελείως διαφορετική λογική από το Android

jimo

εν οψη nadroid L ακομα δν εχουν παρει kit-kat Οι μισοι !! και υστερα μιλατε για το hardware Που ειναι τουμπανο ! ε βεβαια ετσι κακογραμενο που ειναι το android σαν λειτουργικο σε λιγο θα θελει και πυρηνικο αντιδραστηρα για να μην κολαει !!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Kostas K.

@ jimo πήγαινε να μεγαλώσεις τον αντίχειρα σου και μην ασχολείσαι. Προσπαθούμε να κάνουμε μια συζήτηση και έρχεσαι να πεις τι; προφανώς και δεν έχουν πάρει kit kat οι μισοί Αφού το 70% των συσκευών είναι low end κινητά . Βρες μου μια ναυαρχίδα να μην έχει πάρει ακόμη kit kat και τα ξαναλέμε. Και που είσαι; Καλώς ήρθες στο 2012…:Ρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.