Kyocera: Θα παρουσιάσει κινητό που φορτίζει από τον ήλιο [MWC 2015]

H Kyocera έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η επερχόμενη έκθεση MWC 2015 δεν πραγματοποιείται μόνο για να ανακοινωθούν ναυαρχίδες όπως Samsung Galaxy S6 και HTC One M9 που τελευταία μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Η ιαπωνική εταιρεία θα παρευρεθεί στην Βαρκελώνη όπου και θα μας δείξει ένα νέο καινοτόμο prototype το οποίο έχει τη δυνατότητα να φορτίζει με ηλιακή ενέργεια.

Η Kyocera πήρε ένα από τα παλιά της μοντέλα και το μετέτρεψε έτσι ώστε να μπορεί να φορτίσει από το φως τού ήλιου, ή ακόμη και τεχνητό φως. Αυτό γίνεται χάρη στην τεχνολογία Wysips Crystal που αναπτύχθηκε από την Sunpartner Technologies, και εφαρμόζεται επάνω στην οθόνη του κινητού.

Το Wysips Crystal συνδυάζει οπτικές και φωτοβολταϊκές τεχνολογίες ενώ είναι εξαιρετικά λεπτό και διάφανο. Όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται σε συσκευές που δεν απαιτούν πολλή ενέργεια, όπως e-readers και οικονομικά κινητά, μπορεί να κάνει τις συσκευές αυτές ενεργειακά αυτάρκεις. Ακόμη όμως και να εφαρμοστεί στις σημερινές ναυαρχίδες και να μην τις κάνει αυτάρκεις, σίγουρα θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορεί να φορτίζει το κινητό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν το έχεις ανάγκη.

Δείτε το video για την πραγματικά ενδιαφέρουσα νέα τεχνολογία:

kyocera solar smartphone, Kyocera: Θα παρουσιάσει κινητό που φορτίζει από τον ήλιο [MWC 2015]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo

Πολύ χρήσιμο, μακάρι να δουλέψει και να προωθηθεί ευρεία χρήση της τεχνολογίας. Εγώ σκεφτόμουν στο πίσω μέρος του κινητού να προσθέσω solar panel, έστω και μόνος μου, δεν παλεύεται πλέον η κατάσταση. Παίρνουμε κινητάρες-υπολογιστές που κάνουν χίλια 2 πράγματα, και απενεργοποιούμε τα…1000 γιατί καίνε πολύ μπαταρία.

Sosimple

Και εγω το σκεφτομουν αυτο, αλλα πρακτικα ειναι πολυ δύσκολο να το κανεις αν δεν εισαι εταιρεία. 2ον, αμα ειναι απο πισω δε θα το βλεπει συχνα το φως, και θα πρέπει να αφήνες μπρουμιτα το κινητο. 3ον οπως λεει και το αρθρο θα κερδίσεις πολύ λιγο.. Ποσο μαλλον απο πισω. Δεν εχει νοημα, αν ειναι να ξερδισεις 15 λεπτα περισσότερο χρησης. Μονο το καλοκαιρι θα κερδιζες σημαντικα παραπάνω..
Καλύτερα custom rom light. Πρακτικα κερδίζεις περισσότερα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Kyocera Kyocera android smartphones

Το Kyocera DuraForce Pro 2, με οθόνη από ζαφείρι, δοκιμάζεται σε τεστ αντοχής και εντυπωσιάζει

Το DuraForce Pro 2 της Kyocera μπορεί να μην εντυπωσιάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά διαθέτει οθόνη από ζαφείρι, με το τεστ αντοχής του Jerryrigeverything να εντυπωσιάζει και να δείχνει πως θα πρέπει να κατασκευάζονται οι οθόνες smartphone για να είναι ανθεκτικές.

Smartphones Kyocera

Kyocera rafre: Το smartphone που πλένεται με νερό και σαπούνι

Για όσους θέλουν κάτι παραπάνω από ένα αδιάβροχο κινητό, η Kyocera μόλις ανακοίνωσε ένα κινητό το οποίο μπορείς να κάνεις μπάνιο με νερό και σαπούνι. Το washable smartphone ονομάζεται Kyocera rafre.

Smartphones Kyocera Kyocera smartphones Star

Kyocera Duraforce Pro: Επίσημα με οθόνη 5″ και action camera

H Kyocera ανακοίνωσε επίσημα το νέο της Android smartphone Kyocera Duraforce Pro και όπως τα προηγούμενα μοντέλα, πρόκειται για σκληροτράχηλο smartphone που εκτός από την αντοχή του ξεχωρίζει και από την ενσωματωμένη action camera.

Smartphones Kyocera Kyocera android smartphones Kyocera smartphones

Kyocera Hydro Shore: Αδιάβροχο smartphone με τιμή 80 δολάρια

H Kyocera ανακοίνωσε ένα νέο οικονομικό smartphone, το Kyocera Hydro Shore, το οποίο έρχεται με πιστοποίηση IP57, που σημαίνει ότι μπορεί να βυθιστεί μέχρι και για 30 λεπτά σε ένα μέτρο νερό. Ενώ είναι βρεγμένο, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις, μηνύματα, άνοιγμα apps.