Lenovo K900, Κονταροχτυπιέται στην κορυφή με το Galaxy S 4 Octa [benchmarks]

Το Lenovo K900 (TechblogTV) είναι το πρώτο Android smartphone με επεξεργαστή Intel CloverTrail+ χρονισμένο στα 2GHz και μνήμη RAM 2GB. Τα παιδιά από την ιστοσελίδα hi-tech.mail.ru έχουν στα χέρια τους το K900 και μεταξύ άλλων έτρεξαν το λογισμικό AnTuTu για να το τσεκάρουν σε επιδόσεις.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα ο επεξεργαστής Intel Z2580 που φοράει το Κ900 είναι (ήταν;) διπύρηνος όμως το AnTuTu μαρτυράει ότι είναι τετραπύρηνος (quad-core) κάτι όμως που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε.

Στο AnTuTu λοιπόν εμφανίζεται να καταγράφει σκορ 25.827 και να ξεπερνάει το Samsung Galaxy S 4 με τον τετραπύρηνο Snapdragon 600 που έχουν τα παιδιά από το hi-tech.mail.ru. Πρόσφατα όμως σε άλλα benchmarks, το Galaxy S 4 με τον οκταπύρηνο Exynos Octa έγραψε σκορ 27.417

Το Lenovo K900 έχει οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης Full HD και GPU PowerVR 544MP2.

Lenovo K900 benchmarks, Lenovo K900, Κονταροχτυπιέται στην κορυφή με το Galaxy S 4 Octa [benchmarks]

Lenovo K900 benchmarks, Lenovo K900, Κονταροχτυπιέται στην κορυφή με το Galaxy S 4 Octa [benchmarks]

Lenovo K900 benchmarks, Lenovo K900, Κονταροχτυπιέται στην κορυφή με το Galaxy S 4 Octa [benchmarks]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άρης

βρε αν δεν μπει πυρήνας σαν αυτούς που έχουν τα ρωσικά κ αμερικανικά υποβρύχια
μην περιμένετε αξιοπρεπή benchmarks.
ΤΕΛΟΣ.

Sotiris

Intel διαφορα ποιοτιτας!!!!

Darth

@Sotiris όχι intel ακριβός γενικός x86 αρχιτεκτονική είναι πολύ μπροστά……. και τώρα ακόμη και σε mobile cpu φάνηκε

Βασίλειος

Tι ουσία έχουν αυτά αν δεν υπάρχουν…

1. Service
2. Ανταλλακτικά
3. Πολλά accessories
4. Υποστήριξη…(δεν θέλω να φανταστώ πότε και πως θα δίνει αναβάθμιση)..

Λακης Ραπτακης

@Βασίλειος δυστυχώς δεν έρχονται επίσημα στην χώρα μας φιλε,άρα όποιος το πάρει πρέπει να είναι επιφυλακτικός γενικά!
Προσωπικά ειμαι ευχαριστημένος με την ανταπόκριση που είχα σε laptop της Lenovo και γενικά την έχω ψιλά…μακάρι να ισχύει το ιδιο και στα smartphones

Θανάσης

Έχω την εντύπωση ότι είναι διπύρινος και με το hyper thread μας κάνουν 4 πυρήνες

Darth

@Βασίλειος τι εννοείς δεν υπάρχει service και ανταλλακτικά ? σε όσους ξέρω και χάλασε λαπτοπ η κινητό η οτιδήποτε lenovo έφυγε κίνα και γύρισε καινούργιο μέσα σε 11 μέρες!!! για υποστήριξη τι να πω όσα έβγαλε τώρα τα κάνει και αναβάθμιση σε όλα……….

το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει εδώ στην Ελλάδα κάτι επίσημο αν και προς καλύτερο πιστεύω εκεί που παίρνει στην Ελλάδα 1 μήνα στο service + σου κάνουν συχνά λαμογια…….εκεί πάνε έλα κάνει σε λιγότερες από 10 μέρες (με δικά τους έξοδα αποστολής μάλιστα)

γενικός για service και υποστήριξη της lenovo στην κίνα δεν έχω κανένα παράπονο ούτε έχω ακούσει ότι και να πάθει το στέλνεις και της περισσότερες φορές δεν το επισκευάζουν καν στέλνουν άλλο……….

για accesories πάω πάσο εκτός αν εννοείς ακουστικά μπαταρίες screen protector τότε και αυτά πουλιουντε με το κιλό.
μην συγκρίνεις την Ελλάδα που είναι χώρα τρίτου κόσμου και δεν την προτιμούν κατασκευαστές με άλλες χώρες

@Θανάσης τσου……. διαμοιρασμός εργασιών λίγο διαφορετικός είναι δεν υπάρχουν φυσικοί πυρήνες
διάβασε αν δεν βαριεσε είναι πάντως παλιά τεχνολογία (αν και αξιόπιστη)
https://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

Seba

Παιδες εγω που ειμαι κατοχος του samsung galaxy s3 και ειμαι 15 χρονων μια χαρα το κοβω.Μην τρεχετε να παρετε κανενα smartphone μεχρι το ιουνιο γιατι βλεπω μεγαλες μαχες μεταξυ των εταιριων.Σε λιγο θα βγαλουν κανενα κινητο με 4gb ram που τωρα εχουμε 2gb ram και οπως διαβασα στο techblog μπορει να βγαλει η lg to megaleodon που θα εχει 3 gb ram.Eπεξεργαστες ?Αν θελουν θα βγαλουν qauad core με 2,3Ghz.Nα βαλουν κανενα feature οπως η σαμυ με το σ4 και ειμαστε κομπλε

Στελιος Βαρδακης

να την πινουν αφτη που λεγανε οτι samsung galaxy s4 με octa ειναι οτι καλυτερο

βασιλης

@Στελιος Βαρδακης
μα το octa ειναι καλυτερο…δεν διαβασες τι λεει το αρθρο?
το Galaxy S 4 με τον οκταπύρηνο Exynos Octa έγραψε σκορ 27.417 ενω το lenovo 25.827

καλα το ”αφτη” με σκότωσε 😛

Φωταρας

Ωρε φιλε παλι πρωτο το Samsung μα καλα δεν βαρεθηκε την πρωτια!!!

demon

Στελιος Βαρδακης απο κανα σπηλαιο βγηκες εσυ?που κρυβοσουν τοσο καιρο?

Νιο

Χμμμ αμα ειναι διπυρηνο δεν χρειαζεται να μιλαμε για πρωτιες. Η intel το χει στους επεξεργαστες……. Δεν ειναι τυχαια. Μυριστηκε ψωμι κ θελει ενα κομματι….. Για να μην παρει το καρβελι κ φυγει…

Cj Georgio

Ποιο φιγουράρει στην τρίτη θέση….;)

Min24

Μην κοιτάτε το σύνολο αν δε κάνω λάθος το μπλε το πρώτο από αριστερά είναι αυτό που δείχνει την ισχύς του επεξεργαστή. Οπότε αν δείτε καλά είναι πολύ μπροστά από όλα και με το μόνο που θα συγκρίνεται θα είναι με το tegra 4 και το s 800. Και αν είναι όντος 2πύρινο μιλάμε για ένα θαύμα της Intel.. . . !!
Το κινητό και η μάρκα μπορεί να μην αρέσει σε όλους αν όμως είναι τόσο καλός ο επεξεργαστής σίγουρα θα το δούμε και σε άλλα μοντέλα.

Δημήτρης

Λοιπον για να τελειωνουμε…ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ S4 ΣΤΑ BENCHMARKS Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΛΕ ΜΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΜ! Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο integer ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤO SINGLE THREAD ΜΕΤΑ FLOATING POIMT ΠΟΥ ΤΟ S4 ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ LENOVO ΔΗΛΑΔΗ Ο MULTICORE ΤΕΤΡΑΠΥΡΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ 2Δ ΚΑΙ 3Δ ΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΤΟ S4 ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ Ι/Ο!
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΟΥΤΟΥ ΛΕΕΙ 2GHZ ATOM DUAL ΕΝΩ ΚΑΤΩ QUAD….ΤΟ HYPEE THREATING ΤΟ ΚΑΝΕΙ QUAD ΚΑΙ ΣΤΟ FREQUENCY ΛΕΕΙ 1400 MHZ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ…ΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ UPDATE ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ CUSTOM KERNEL (SIYAH) ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΤΕΞ Α-15 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΤΕ BENCHMARKS! ΑΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΒΑΛΕΤΕ CUSTOM KERNEL ΣΤΟ Σ4 ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ TEGRA 4!

God

Αστεία πράγματα σιγά που μπορεί η Sam να συναγωνιστεί την Intel (εδώ που τα λέμε κανείς δεν μπορεί) απλά η τελευταία δεν το έχει πάρει στα σοβαρά το άθλημα αυτή είναι η πρώτη της προσπάθεια και για πρώτη προσπάθεια και σχεδόν έχει αγγίξει κορυφή αν γίνουν μαζικές παραγγελίες η Sam θα φάει σκόνη.

ΥΓ. Επεξεργαστές βλέπουμε και ξαναβλέπουμε κανέναν σοβαρό τίτλο να τους εκμεταλλεύεται θα δούμε στο Android ???

Γιώργος

Κατά την άποψη μου δείχνει ότι έχει τετραπύρηνο λόγο του ότι η intel χρησιμοποιεί την τεχνολογία Hyper-threading η οποία χωρίζει τον κάθε πυρήνα σε δύο για να υπάρχει καλύτερη απόδοση! Έτσι το σύστημα βλέπει 4 εικονικούς πυρήνες ενώ στην πραγματικότητα είναι 2! Για αυτό μάλλον έχει τόσο μεγάλη συχνότητα ο επεξεργαστής.

Ziarkas

Δημητρη τι θες να πεις?Πως αν το Samsung απο πλευρας development φτιαξει custom kernel θα ειναι μπροστα?Ρωταω γιατι δεν καταλαβα τι γραφεις.Γιατι για να λεμε του στραβου το δικιο ενα δυπηρινο να κοντραρει ενα 8!πυρηνο (οπως το λετε) ειναι λιγο ΞΕΦΤΙΛΑ!!!
Και μην συγκρινεται τον S800 η Tegra4 με τον Octa..Μην κοροιδευεται τον εαυτο σας μερικοι..
Βεβαια ολο αυτο απο την αλλη βασιζεται στο Market..Αφου μπορουν να μας δωσουν πχ τον S800 μας δεινουν τον S600 που ειναι και καλα πιο κατω απο Octa,μετα θα μας δωσουν S800 Tegra4 που θα ειναι πιο πανω και μετα θα ερθει η Samsung να μας δωσει 12πυρηνο (εδω γελαμε)…Και εμεις θα κραζουμε ο ενας τον αλλο,θα αγοραζουμε κινητα που την εχουν πιο μεγαλη..την δυναμη και παει λεγοντας……

Ziarkas

Επισης απο εδω ->https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s-4-benchmarks-octa-exynos-5410-8308/ προκειπτει πως ο 1,8 Octa η εστω 1,6 ειναι πιο δυνατος απο τον 1,9 S600 (για το ιδιο κινητο μιλαμε παντα) μονο στο Database IO..
Ενα μεγαλο μπραβο στην Samsung και στον Exynos Octa που καταφερε να ειναι ιδιος με τον S600..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.