LG: εύκαμπτα smartphones το 2015, αναδιπλούμενες οθόνες το 2017

Η LG πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο της smartwatch με στρογγυλή οθόνη, το LG G Watch R το οποίο έχει Plastic OLED οθόνη με διάμετρο 1.3 ιντσών. Ωστόσο πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί η LG χρησιμοποίησε P-OLED οθόνη και όχι γυαλί. Η LG εξηγεί ότι έχει πιο απλή κατασκευή, είναι λιγότερο εύθραυστη, πιο λεπτή και ελαφριά από μια οθόνη LCD.

Σύμφωνα με το roadmap που έδωσε βλέπουμε το μέλλον των Plastic OLED οθονών και τους τύπους των συσκευών που θέλει να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο κορεάτικος γίγαντας θέλει να χρησιμοποιήσει την P-OLED οθόνη για να δημιουργήσει ευλύγιστα (bendable) smartphones τα οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Μαζί με τα smartphones θέλει να κάνει και tablets που λυγίζουν και να κυκλοφορήσουν το 2015-2016.

Από το 2017 η LG σκοπεύει να επεκτείνει την χρήση των P-OLED panels για να δημιουργήσει αναδιπλούμενα notebooks/convertilbles, tablets και τηλεοράσεις που διπλώνουν κυλινδρικά αλλά και καμπυλωτά συστήματα πλοήγησης για την αγορά των αυτοκινήτων.

Η LG δείχνει πρόθυμη να θέλει να ξοδέψει ενέργεια και χρήματα όσον αφορά στην έρευνα και την εφαρμογή των Plastic-OLED οθονών σε διάφορες νέες συσκευές. Αν και με την τεχνολογία του LG G Flex αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, στο μέλλον θέλει να εντυπωσιάσει και εμείς περιμένουμε να δούμε ποια από τα παρακάτω σχέδια θα υλοποιήσει τελικά και πως.

lg bendable smartphone, LG: εύκαμπτα smartphones το 2015, αναδιπλούμενες οθόνες το 2017


Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

2016 η LG με τα bendable phones; 2015 η Apple με το 6+ 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.