LG: Κόβει τις τιμές σε high-end κινητά – Σχεδόν μηδενικά κέρδη [Κορέα]

Η LG είναι ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones που ο ισχυρός ανταγωνισμός την έχει φέρει σε δύσκολη θέση όσον αφορά στα κέρδη που έχει στην πατρίδα της, την Κορέα. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο της χώρας, η LG αναγκάστηκε να υποτιμήσει τις τιμές των μοντέλων της προκειμένου να πουλήσει, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει ελάχιστα κέρδη από κάθε συσκευή.

Τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε ο πάροχος SK Telecom δείχνουν τον μέσο όρο τιμής των συσκευών ανά κατασκευαστή, οι τιμές αφορούν σε επιδοτούμενες συσκευές στο πιο διαδεδομένο πρόγραμμα συμβολαίου με 51 δολάρια τον μήνα. Βλέπουμε ότι η μέση τιμή των συσκευών της LG είναι μόλις 150 δολάρια, η Samsung είναι στα 354 δολάρια ενώ η Apple ξεφεύγει στα 733 δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι μειώνουν τις τιμές σχεδόν σε μη λογικά επίπεδα, για να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον η LG θα ξεπουλήσει το stock της. Αυτό γίνεται με μοντέλα ναυαρχίδες όπως το LG G4, και μεσαίας κατηγορίας κινητά. Κατά συνέπεια, το τμήμα mobile της LG παρουσίασε 99.7% πτώση στα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με το ίδιο περσινό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι η LG πουλά τα κινητά της σχεδόν στην εργοστασιακή τους αξία.

Η υποτίμηση των τιμών στην Κορέα, γίνεται αισθητή και στην διεθνή αγορά και όπως είναι λογικό, αυτό ανησυχεί την LG, ωστόσο η εταιρεία καταφέρνει τουλάχιστον να πουλά το stock. Όσον αφορά στις αποστολές, τα ποσοστά έπεσαν μόνο 3% σε σύγκριση με πέρσι και βρίσκονται στα 14.1 εκατομμύρια.

Εκεί που τα πήγε πολύ καλά η LG είναι οι αποστολές LTE smartphones που έσπασαν το ρεκόρ των 8 εκατομμυρίων και αποτελούν το 57% του συνόλου των πωλήσεων.

LG: Κόβει τις τιμές σε high-end κινητά - Σχεδόν μηδενικά κέρδη [Κορέα], LG: Κόβει τις τιμές σε high-end κινητά – Σχεδόν μηδενικά κέρδη [Κορέα]

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GoGos

Πάει για κλείσιμο και αυτή μου φαίνεται, θα κάνει παρέα στην SONY, Γ’ εθνικη.

πανος

Καλο λουκετο..

παπαροκας tiamat

Για φουντο μαζί με sony,htc δηλαδη λεει το αρθρο!?

Ιωάννης jb

Ρε πάτε καλά ?? απο που και ως που η sony να κλείσει??
Τι είναι αυτά που γράφετε δλδ?

Το άρθρο μιλάει γα προβλήματα που αντιμετωπίζει η lg!! η sony δε κολλάει πουθενα!!

GoGos

Όταν μιλάμε για μικροεταιρίες που βρίσκονται στο περιθώριο, πάντα κολλάει η SONY. Απλά τώρα θα έχει και κάποιον για παρέα εκεί κάτω γιατί τόσο καιρό μόνη στεναχωριόταν.

kotsos

Μικροεταιρίες η SONY για αυτο τα containers πάνε και έρχονται

Stavros

Τι να πω κριμα.
Γιατι για μένα η LG έχει ανέβει πολύ στα μάτια μου μετά το G2.
Αλλά όταν δεν ξες μέχρι που σε παίρνει έτσι συμβαίνει δυστυχώς.

Stg

Απο που κ ωσπου να κλεισει; Μονο κινητα βγάζει; κ Επισης το οτι δε την ενδιαφέρει το κέρδος απο μονο τις συσκευες της και μονο τις high-mid end συσκευες της, δε σημαίνει οτι κλεινει.

θΑΝΑΣΗΣ

πατε καλα λετε μικροετερια την lg ειναι ο μεγαλητερος κατασκευαστης οθονων. Φέτος εκανε το κινητο με την καλητερη καμερα το lg g4 βραβευτικε κιολας εβγαλε το καλυτερο smartwatch και αλλα πχ πλυντηρια, ψυγεια κτλ. Και τωρα αυτην την εταιρια την λετε μικροεταιρια πατε καλα εχετε προβλημα τη να πω…. Στο μονο [που ηστερει ειναι το MARKETING για αυτο δεν πουλησε….

Nick

Από ότι βλέπω σας κάνει την χάρη η τύχη να κλείσουν όλοι εκτός της Sony έτσι είναι όποιος σκάβει τον τάφο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα μεγάλο μάθημα αυτό Ε Leo g4 συμφωνείς;προσεχώς την ίδια τύχη θα έχει και ο παπαροκας…σας αξίζει…

dimitris

Mακαρι να κλεισουν ολες αυτες οι δευτεραντζες εταιρειες.
Τελικα μονο η apple αξιζει γιαυτο και θα μεινει στον αιωνα τον απαντα….

Max91

@dimitris
Και θα χαρείς εσύ έτσι; Ε ναι λογικό αφού είναι η οικογενειακή επιχείρηση. Αλλά και στην χειρότερη ακόμα και έτσι να γινόταν αυτό θα σήμαινε μονοπώλιο, που πιστεύω πως κάνεις δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο όσο φαν και ας είναι.

dimitris

@Max91
Φυσικα αφου θα υπαρχει το ios που ειναι το καλυτερο και γρηγοροτερο
λογισμικο και καλυτερα μονοπωλιο παρα με τις υπολοιπες σαβουρες του
android.

One

Η Sumsung απολύει κοσμο, η LG πουλαει σε τιμες κόστους, τα κορεατικα νοικοκυρια είναι υπερχρεωμένα σε μια οικονομία φουσκα που θα σκασει από στιγμη σε στιγμη, και αυτοι ασχολούνται με τη Sony…

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην…

John Knight

GoGos Μπορεί να βρισκόταν στον πάτο από θέμα πωλήσεων ,αλλά όπως δήλωσε η ίδια η sony δεν θα πέσει ποτέ από την αγορά των smartphone …Oποιος βρίσκεται στον πάτο δεν σημαίνει ότι πέθανε κιόλας …Παραμένει άξιος αντίπαλος και μπορεί να βλάψει ακόμα και εταιρείες που είναι στην κορυφή ! Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται στην κορυφή η πιο πάνω από μια άλλη εταιρία είναι άξιος να βρίσκεται εκεί …Σίγουρα η sony δεν τα έχει πάει καλά τα τελευταία χρόνια,αλλά με το να την κατακρίνετε δεν κερδίζετε κάτι .Εντάξει αυτή είναι η γνώμη σου . Δεν μπορείς όμως να λες πως h sony είναι μια μικροεταιρεία που βρίσκεται στο περιθώριο επειδή εσένα δεν σε βολεύει ή δεν σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον.
dimitris ,Έλεος …

LeoG4

Ας κλείσει η LG , τόσες εταιρείες της προκοπής υπάρχουν , Samsung , Huawei , Xiaomi , Lenovo κτλ. Άλλωστε η διαφορά του έξυπνου από τον βλάκα είναι ότι ο πρώτος προσαρμόζεται και έχει επιλογές ενώ πχ. ο One αν κλείσει η Sony δεν θα βρίσκει κινητό να αγοράσει και θα βάλει τα κλάματα μπροστά στα άλλα παιδιά του Γυμνασίου.

nikos7

απο οτι καταλαβα, και με βαση το αρθρο αυτοι που εχουν μυαλο ειναι οσοι αγοραζουν sony, lg και htc… γιατι οταν κατι δεν τους αρεσει σνομπαρουν το προιον και δεν αγοραζουν και απευθυνοντε αλλου, σε αντιθεση με τα προβατα της aple και samsung που αγοραζουν την πατατα που τους προσφερουν πρωτα και μετα κραζουν αυτο που αγορασαν.. i can live with that boyz…

78m

Είμαστε θύματα εθελοντές. Αντί να προτιμάμε τις εταιρείες που ρίχνουν τις τιμές, παιρνουμε τα galaxy s6 με 800€ κ τα iPhone 6 με 1000€.Και μάλιστα με λιγότερες δυνατοτητες (sd,removable battery,fm radio,ουτε Bluetooth)Γουστάρουμε να πληρώνουμε περισσότερα κ να περνουμε λιγότερα. Κ μόνο κριτήριο για αγορά συσκευης είναι να είναι unibody κ να έχει αλουμίνιο! !!Ούτε τα specs,η μπαταρίαούτε το πιο σημαντικό για την υγεία, το sar.Μην ψάχνουμε μετά γιατί καταντήσαμε εδώ. ..εθελοντές κορόιδα,εθελοντές θύματα.

One

@LeoG4 δεν πρόκειται να κλησει η Sony γιατι εχει αρκετούς πόρους που η εταιρία σου δεν εχει. Και το διέψευσε και ο ιδιος ο CEO της. Αλλά εσυ θα πας στα γεράματα και ακόμα το ιδιο λες…

Darth

έχουμε και λέμε

lg κατρακυλά (κανείς δεν επέλεξε το g4 λόγο κακής μπαταρις και λόγο κακού παρελθόντος με το g3)
η sony κατρακυλά
η htc με ένα πόδι στο τάφο
samsung ολο και μειώνει της πωλήσεις της

apple ανεβαινει…
μεγάλοι κινεζοι (huawei, xiaomi, meizu) ανεβαίνουν…

συμπέρασμα…. ο κόσμος δεν ειναι χαζός(τιμωρεί της χαζομάρες βλεπε ανοδο της huawei xiaomi, meizu ) και όσοι δεν ειναι android έχουν γινει hardcore fan της apple

george

Τι κλεισιματα ρε και αιδειες? Ρε πάτε καλά? Αυτα που λέτε τα επεξεργαζεστε λίγο πριν τα γραψετε? Η sony το ξέρουμε οτι δεν παει καλά, αλλά όχι όμως η lg να κλεισει το τμήμα mobile!!!

ΚΝ

Λίγο ηρεμία.. Την καταστροφή φέρατε την είδηση ότι στη Κορέα δεν έχει πολλά έσοδα η LG στο τμήμα κινητών επειδή τα δίνει φτηνά από επιλογή για να διώξει το στοκ της. Όσο για τη Sony μια χαρά εταιρία είναι με καλύτερα τηλέφωνα σε ποιότητα από πολλές εταιρείες και με σταθερό αριθμό πελατών. Απλά από επιλογή δε υποστηρίζει στην Αμερική τις πωλήσεις και λογικά φαίνεται να έχει μικρό ποσοστό. Όμως κυριαρχεί σε άλλους τομειςκαι δεν την ανησυχεί. Πχ σε κάθε iPhone βγαζει 40 Ευρώ από τμήματα της κάμερας που δίνει. Όσο για την Apple στον τομέα των κινητών είναι πολύ πίσω τεχνολογικά από τις άλλες εταιρίες στα ίδια χρήματα. Λόγω όμως διαφημίσεων πολλοί το παίρνουν για λόγους πρεστίζ. Δυστυχώς αν συνεχίσει σε αυτό τι μοτίβο ο τομέας αυτός θα κατάρρευσει αργά ή γρήγορα. Σε άλλους τομείς είναι ακόμα ανταγωνιστική όπως all one computer. το ios καλό είναι σαν λειτουργικό ειδικά το 9… Αλλά το Android είναι καλύτερο με περισσότερες δυνατότητες. ΥΓ όταν συγκρίνεται τηλέφωνα φροντίστε να είναι στα ίδια περίπου χρήματα… Για να μιλήσετε ποιο είναι το καλύτερο. Όχι συγκρίνουμε τηλ 120 ευρώ με άλλο 700 και λέμε το πρώτο δεν είναι καλό. Προφανώς Δε θα είναι γιατο έχει αυτή την… Συνέχεια »

TomG

Κάπου γράφτηκε για “κακό παρελθόν λόγω του G3” και θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο κινητό το έχω έναν χρόνο και το πόσο ευχαριστημένος είμαι δε λέγεται. Απίστευτη οθόνη, γρήγορος επεξεργαστής και γενικά η εμπειρία χρήσης είναι άριστη. Και δεν είμαι μόνο εγώ που τα λέω φυσικά. Μη ξεχνάμε ότι βραβεύτηκε ως το καλύτερο smartphone για το ’14.

Καλό είναι να μη πετάτε κοτσάνες μερικοί.

Bloodmaster

Τι λετε ρε. Η lg και η sony για κλείσιμο. Ο αλλος λεει καλυτερα μονοπωλειο η apple. Αμα ειχαν 3-4 εταιρείες το ios η apple θα επιανε πατο αμα πουλουσε συσκευες στο χιλιαρικο. Αμα πας σε τηλεορασεις πρωτη πρωτη η lg και η sony απο πισω. Και σε τηλεφωνα στραβα σας εκατσε το z5 premium. Η το g4 . Τα σκεφτεστε αυτα που γραφετε ή ετσι φευγουν στο πληκτρολόγιο. Αυτα.

Γιάννης

@Bloodmaster
Μερίδιο αγοράς παγκοσμίως: Samsung 23% , LG 14% , Sony 7% για το 2014 στις τηλεοράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.