LG: Ετοιμάζει οκταπύρηνο 64-bit chipset να ανταγωνιστεί Snapdragon 810;

Μετά τη Samsung και η LG φαίνεται πως θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τρίτους κατασκευαστές επεξεργαστών. Η Samsung φαίνεται ότι θα κάνει την αρχή με το Samsung Galaxy S6 το οποίο μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσει Snapdragon 810 αλλά τον δικό της Exynos επεξεργαστή. Από την άλλη, η LG πέρσι κυκλοφόρησε μόνο για την Κορέα το LG G3 Screen με το δικό της NUCLUN chipset.

Ωστόσο, τα προβλήματα υπερθέρμανσης δεν επέτρεψαν στην LG να κάνει πολλές πωλήσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει. Αντιθέτως, οι νέες πληροφορίες τη θέλουν να δουλεύει πάνω σε νέο οκταπύρηνο 64-bit επεξεργαστή ο οποίος μάλιστα θα επιχειρήσει να συναγωνιστεί τον Snapdragon 810 της Qualcomm.

Το νέο ARMv8-based chipset φημολογείται ότι θα έχει 4 Cortex-A7w και 4 Cortex-A53 πυρήνες διαμορφωμένους σύμφωνα με την αρχιτεκτονική της big.LITTLE. Η TSMC λέγεται ότι θα είναι αυτή που θα κατασκευάσει τα chipsets της LG με τη διαδικασία των 20nm.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη GPU που θα χρησιμοποιήσει, δεν είναι ξεκάθαρες αλλά μάλλον περιμένουμε Mali GPU. Αν οι πληροφορίες είναι σωστές τότε τα chipsets θα είναι έτοιμα προς τα τέλη του 2015 που σημαίνει ότι θα μπουν σε συσκευές από το 2016 και o ανταγωνισμός για την Qualcomm θα γίνει μεγαλύτερος.

lg ετοιμάζει δικό επεξεργαστή, LG: Ετοιμάζει οκταπύρηνο 64-bit chipset να ανταγωνιστεί Snapdragon 810;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos7

Παιδια να ρωτησω κατι, το LG flex 2 γιατι αργει τοσο να βγει? αρχες γεναρη εγινε η παρουσιαση, ειπαν για τελη γεναρη να κυκλοφορησει, βγηκε μια βρομα οτι θα ειναι στα 600 ευρω απο το αμαζον γερμανιας kai sto gsmarena λεει οτι αναμενεται στον φλεβαρη ενω κοντευει να αλλαξει και αυτος ο μηνας…Μηπως οφειλεται στον 810? ξερει κανεις τιποτα? γιατι σκεφτομουνα να το αγορασω αλλα σε 15 μερες παρουσιαζεται και το Htc m9 και ως κατοχος Htc 4 χρονια θα ηταν μια καλη εναλλακτικη εχοντας καλυτερη camera μπρος πισω και ιδια αναλυση οθονης αλλα μικροτερο μεγεθος.

George_77

Κάπου διάβασα ότι προς τα τέλη Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο.

Iraklis

Όταν λέτε να “συναγωνιστεί” τον sd 810 τι ακριβώς εννοείται;

gkoutsos

Δυνατα χαρακτηριστικα φαινονται με τους νεους Cortex-A72 πυρηνες (αν και θα μπορουσε να κατασκευστει σε λιγοτερα nm). με βασικη προυποθεση, να βγει σχετικα γρηγορα, πριν απο τους επομενης γενιας επεξεργαστες (π.χ. τον φημολογουμενο 820 της qualcomm), για να εχει ενα πλεονεκτημα. βεβαια, χλωμο το κοβω να βγει τοσο γρηγορα, με τους Cortex-A72 πυρηνες, που μολις ανακοινωθηκαν, αλλα ποιος ξερει… (οι a53 και a57 πυρηνες ανακοινωθηκαν τελος 2012 και ηρθαν στην αγορα μετα απο σχεδον 2 χρονια!) @nikos7 εκτος απο την κορεα, που βγηκε σχετικα γρηγορα, τωρα αρχιζει σιγα σιγα να βγαινει και στις υπολοιπες χωρες. ετσι γινεται σε πολλα κινητα της lg (π.χ. το g3 ηρθε στην ελλαδα 1+ μηνα μετα την ανακοινωση του). τωρα βεβαια, μπορει να εχει να κανει και με τον 810. ειδικα αν λαβουμε υποψη και τις φημες που βγηκαν πριν λιγες μερες, οτι οι νεες φουρνιες του, στις οποιες εχουν διορθωθει ολα τα θεματα, θα ειναι διαθεσιμες τον μαρτιο, πανω στην ωρα για τις κυκλοφοριες των ναυαρχιδων… ( δες εδω: https://www.phonearena.com/news/Snapdragon-810s-heat-issues-reportedly-dealt-with-mass-production-goes-to-mid-March_id65648 ) παντως, και το htc one m9 που λες, με βαση τις διαρροες, φαινεται πολυ ολοκληρωμενο και δυνατο και το σκεφτομαι σοβαρα για επομενο κινητο μου (δεν ειχα ποτε htc). εσυ τι εμπειρια εχεις… Συνέχεια »

Panagiotis GP

Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω…. όσον αφορά το “ανταγωνιστεί τον sd810”

nikos7

@gkoutsos Ειμαι υπερευχαριστημενος με το κινητο μου! το ειχα παρει πριν 4 χρονια (ναι εχω το ιδιο κινητο απο τοτε) και ειναι το htc dessire hd το οποιο το ειχα καλοπληρωσει τοτε (600 ευρο γερμανο) και ηταν στην εποχη του το καλυτερο τηλεφωνο που κυκλοφορουσε ακομα και απο το 3GS iphone με πολλες πρωτοτυπιες 4.3″ οθονη οταν ολα ειχαν 3.2″ γκοριλα γκλασ 1 κλπ. τωρα για updates δεν μπορω να βοηθησω πολυ διοτι ειχα το κινητο 1 χρονο οταν βγηκε το καινουριο ανδροιδ 3 και δυστηχως αποφασισαν να μην το περασουν σε αυτο παρολο που τα specs του το υπερκαλυπταν τοτε και ετσι εμεινε στο 2.3.5 ανδροιδ. αλλα το htc sense εκεινο τον καιρο ηταν ολα τα λεφτα..νομιζες εβλεπες αλλο ανδροιδ.. sync me fb viber κλπ στις επαφες που αλλα κινητα ουτε στα ονειρα τους.. ηταν να επερνα το G3 με 220 ευρο κουτα απο γερμανο, αλλα μου καναν πουστια και το μ8 τοτε ηταν πανακριβο (450 σκρουτζοτιμη) ειπα ασε θα περιμενω το φλεξ 2 σκρουτζ και τωρα το καθυστερουνε και με βλεπω για μ9 σκρουτζοτιμη οσο και να το βαλουν..

gkoutsos

@nikos7 κι εγω, μην νομιζεις, 3,5 χρονια εχω το κινητο μου… sony ericsson arc s. καλο κι αυτο για την εποχη του. ειχα δωσει 450 ευρω νομιζω.
σκεφτομουν κι εγω το g3 με την τιμη που εχει φτασει σε σκρουτζομαγαζα, αλλα τελικα ειπα να περιμενω. τωρα με εχει εντυπωσιασει απιστευτα το m9 (με βαση τις διαρροες παντα). περιμενω να το δω κι απο κοντα βεβαια, αλλα ειναι πολυ πιθανο να ειναι το επομενο κινητο μου. το μονο κακο ειναι οτι αν κρινω απο το m8, θα αργησει να πεσει η τιμη του σε πιο λογικα επιπεδα…

γενικα, δεν ειχα σε μεγαλη εκτιμηση την htc (κυριως λογω αγνοιας). ομως απο το m8 και μετα την εψαξα αρκετα σαν εταιρεια, ειδα reviews, δοκιμασα συσκευες της σε καταστηματα κτλ. και καταλαβα οτι βγαζει πολυ καλες συσκευες. επισης, εχει γινει πολυ καλη στα updates και το λογισμικο sence της, τωρα πια το θεωρω απο τις καλυτερες εκδοχες android και σε εμφανιση, και σε επιδοσεις, και σε δυνατοτητες.

nikos7

@gkoutsos Το θεμα τιμης στα σκρουτζομαγαζα ειναι και αρνητικο και θετικο βεβαια.. αρνητικο γιατι δεν πεφτει ευκολα η τιμη του για να το αγορασεις αλλα και θετικο επειδη αν το εχεις αγορασει και θες πχ μετα απο 1 χρονο να το αλλαξεις θα κραταει τιμη λογω και του οτι κραταει τιμη και ως καινουριο. αυτο το παρατηρησα στο μ8 οταν κοιταζα για το g3.. εχει καλη αξια μεταπωλησης οπως τα μηλαρακια και τα VW 😛 κατι που μετραει σε σχεση με lg και sammy που βλεπεισ g3 γερμανο στα 550 (32γβ) και σκρουτζ 370.. και σε σ5 που κοστιζε 600 και στο σκρουτζ 450..ας ελπισουμε να κατεβασουν την τιμη στο μ9 και ας μην χρειαστει να το πουλισουμε ποτε 😛

gkoutsos

@nikos7 οντως, εχεις δικιο… αυτο παρατηρησα κι εγω στο m8. ενω το g3 ειδικα, μεσα σε 4+ μηνες ειχε φτασει τα 350 ευρω (βεβαια ξεκινησε απο τα 600 και οχι απο τα 750, αν θυμαμαι καλα, του m8). μακαρι το m9 να ξεκινησει τουλαχιστον λιγο πιο κατω, απο τα 700 βρε αδερφε… αλλα μαλλον χλωμο 😛
παντως, απ’οτι καταλαβα δεν ειμαστε απο τους τυπους που παιρνουν καθε χρονο κινητο για να εχουν το τελευταιο κτλ… παιρνουμε ενα καλο, να μας κρατησει μερικα χρονακια.

επισης, για τα vw που ειπες, εχεις δικιο αλλα εξαρταται… το λεω γιατι εχω φιλο που πηρε polo πριν 6-7 μηνες και εχει κανει 20000 χιλιομετρα ηδη! 😛 σε 5 χρονια π.χ. αν θελει να το πουλησει θα εχει τουλαχιστον 150000 χιλιομετρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.