LG, Με αναγνώστη ψηφιακών αποτυπωμάτων τα νέα smartphone της;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η LG αναμένεται να διαθέσει περισσότερα του ενός smartphones μέσα στο 2014 με ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ένα από τα πρώτα μοντέλα λέγεται ότι θα είναι το αναμενόμενο LG G Pro 2 που περιμένουμε να ανακοινωθεί στην έκθεση MWC 2014 και θα έχει οθόνη 5.9 ίντσες QHD.

Φαίνεται τελικά ότι LG και Samsung θα απασχολήσει έντονα η ενσωμάτωση αυτής της λειτουργίας που έκανε ξανά μόδα(;) το iPhone 5s με το TouchID. Μάλιστα πρόσφατες φήμες άφησαν να εννοηθεί ότι το Galaxy S5 δεν θα έχει τελικά ψηφιακό αναγνώστη ίριδας ματιού, αλλά δαχτυλικού αποτυπώματος.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα smartphone επειδή έχει αυτή τη λειτουργία, αλλά ακόμα και αν την είχε δεν θα την χρησιμοποιούσα.

LG fingerprint reader, LG, Με αναγνώστη ψηφιακών αποτυπωμάτων τα νέα smartphone της;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κυριάκος

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο Κώστα…
Δεν βρίσκω πρακτική αυτή την τεχνολογία και ταυτόχρονα δεν την εμπιστεύομαι (NSA κλπ κλπ).

Επίσης όμως δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες εξακολουθούν να “αντιγράψουν” ότι χαζομαρα υπάρχει σε ένα iPhone. Κατά τη γνώμη μου πολλές συσκευές Android έχουν ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό την Apple και απογοητεύομαι όταν βλέπω η καινοτομία να αντικαθύστατε με μία κόντρα πατεντών, ειδικά όταν αυτές οι πατέντες δεν προσθέτουν στην εμπειρία χρήσης των συσκευών γενικά!

Μανος

Βάλτε και υποδοχή για τρίχες, ώστε να βάζουμε τις τρίχες μας και να ξεκλειδώνουν…. Έλεος! Αντί να κάτσουν να βελτιώσουν την διάρκεια της μπαταρίας που με τα 2Κ και 4Κ θα φεύγει σε μισή μέρα(ακόμα και τώρα με τις fHD φεύγει γρήγορα), μου βάζουν και επιπλέον λειτουργίες για να μην κρατάει ούτε μισή μέρα! Τι ζόρι τραβάει το μυαλό σας εκεί στην LG και την SAMSUNG;!

manolo

Και εγω με την σειρα μου εαν μπορω να το εχω απενεργοποιημενο θα το επαιρνα το κινητο διαφορετικα δεν θα το αγοραζα.

Χρηστος

Συμφωνω και εγω η μπαταρια ειναι πιο σημαντικη απο το να ξεκλειδωνω το κινητο με το δαχτυλο…

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Κολπάκια των εταιριών για να τα τσεπώνουν από τους βλάκες!

Panos

Κ εγώ έτσι έλεγα μέχρι που το χρησιμοποίησα κ άλλαξα εντελώς γνώμη! Εμπρός στο δρόμο που άνοιξε η Apple! Πάλι…

Nio

Μπραβο Κωστα που δηλωνεις την προτιμηση σου γιατι πολλοι θα ελεγαν οτι αντιγραφει αλλα τωρα γειωθηκαν γιατι με λιγα λογια αντιγραφει ναι μεν, αλλα βλακειες………

Νιο

Τι καλυτερο απο το διπλο tap που εχει βγαλει??? Αντι να το εξελιξει ασχολειται με χαζομαρες. Κριμα……

Jimo

Επειδή η apple κατάφερε να κάνει χρήσιμη και πρακτική στην καθημερινότητα μια τεχνολογία που ειπηρχε νομίζουν όλοι οτι μπορούν να κλέψουν λίγο απο την αίγλη της ! Τα κινητά της apple ειναι χρόνια μπροστά απο κάθε android παντόφλα που η Μονή εξέλιξη τους ειναι στις ίντσες δεν χρειάζεστε πυρήνες και ραμ αξιόπιστα λειτουργικά χρειάζεστε ! Αν κάποιος θεωρεί την τεχνογνωσία της apple βλακεία τότε σίγουρα δεν γνωρίζει και ΠΟΛΑ

Nio

Jimo Υπονοεις οτι ο Κωστας που εγραψε το αρθρο κ ασχολειται με την τεχνολογια, λιγο παραπανω απο ολους μας, οτι δεν γνωριζει κ πολλα??? Απλα θελουν τα δαχτυλικα σου αποτυπωματα ρε φιλε. Τι χρησιμοτητα εχει αυτο? Σιγα την τεχνολογια. Υποτιθεται η τεχνολογια σου κανει την ζωη απλουστερη οχι δυσκολοτερη….
Οπως κραξαμε την απλ για αυτην την ΧΑΖΟΜΑΡΑ θα κραξουμε κ την LG αν το βγαλει………
Κριμα….

Νιο

Επισης για ποια τεχνογνωσια της apple μιλας???
Αυτην που αγοραζει???

Jimo

Για τα προσωπικά σου στοιχεία έχει φροντίσει η google να σε φακελώνει ! Σιγα μην έχει ανάγκη η απλ τα δακτυλικά σου αποτυπώματα του κάθε μπατιρι έλληνα ! Και αν ο Κώστας το θεωρεί αχρηστο εγω το θεωρώ την καλύτερη τεχνολογία κληδωνεις την συσκευή σου ! Το σάιτ ήτανε πάντα αντροιντ προσανατολισμένη δεν περίμενα να αλλάξει κάτι ! Αν δεν σου κάνει την ζωη απλούστατη το να Κλήδωνεις και να ξεκληδωνεις το κινητο σου με ένα άγγιγμα τότε τι ειναι ρε φίλε; ο Κώστας κάνει την δουλεια του και πουλάει καλα την σελίδα του όσο ενημερωμένος και αν ειναι η άποψη του ειναι εντελώς υποκειμενική ! δεν είπα πως η τεχνολογία ειναι καινουρια είπα πως πλέον μπορούμε να την απολαύσουμε σωστά και εύκολα με τον καλύτερο τροπο !

Δημήτρης Μ

@jimo σεβαστή η οποιαδήποτε σου άποψη για την τεχνολογία του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά οι Κατηγορίες σου Περί μεροληψίας ξεφύγουν απ τα όρια.δεν είναι λογικό το site να ασχολείται λιγότερο με το iphone όταν η Apple έχει ένα μοντέλο και μοναδικό κάθε χρόνο(αντε πες 2 με το 5c) ,ένα πανομοιότυπο λειτουργικό για όλες της τις συσκευές και στην απέναντι μπάντα έχουμε χιλιάδες συσκευές με διαφορετικές rom?. Ίσα Ίσα που και ότι φήμη και ότι Consept βγει παρουσιάζεται αμέσως στο site.τωρα για το άν είναι androidoκρατουμενες οι απόψεις των αναγνστων δε νομίζω πως φταίνε τα Παιδιά του techblog…μάλλον η εταιρία που υποστηρίζεις κάτι δεν κάνει καλά….

sosimple

Lg g2 εχω, αλλα δε συμφωνω οτι ο αναγνώστης δακτύλου ειναι άχρηστος. Δε χρησιμοποιώ κανενα προγραμμα password κλπ για να ανοιξω το κινητο, ακριβώς επειδη το ανοιγοκλεινω μπορει και 100 φορες τη μερα. Ποιος καθεται να πληκτρολογει κωδικους τοσες φορες? Απο την αλλη έχω πραγματα που δε θελω να δουν αλλοι, αλλα ολο και καποιος παίρνει το κινητο. Απο οποια πλευρα να το δεις, η μονη λυση ειναι αυτο που εκανε η apple. Απλα πατας οπως κανεις και τωρα, και ξεκλειδώνει. Ουτε καθυστερείς, ουτε κανεις κατι παραπανω. Εχεις ομως τα προσωπικα σου δεδομένα κλειδωμένα. Πχ στην kitkat θα ρυθμίζεις αν ανοιξει άλλος το κινητο, να ανοιγει σε quest mode οποτε δε θα βλεπει οτι δε θες. Αναγνωστης ιριδας ειναι fail απο τη στιγμη που δε δουλευει σε χαμηλο φωτισμο/σκοταδι. Επισης και αν παρει τα αποτυπώματα σου η nsa τι ακριβως προβλημα εχεις? Απο τη στιγμη που δεν εισαι τρομοκρατης ουτε που θα κανουν τον κοπο να ασχοληθουν μαζι σου. Στην Ελλάδα μονο απο εφοριες/κρατος κινδυνεύεις. Και αυτοι ΔΕΝ θα εχουν προσβαση γιατι ειναι 100 χρονια πισω απο τα γαιδουρια, και το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να υπερφορολογουν οποιον δεν μπορεί να κριψει τα πενιχρα του εισοδήματα. Ετσι για… Συνέχεια »

Nck-Ch

Καλή φάση είναι παντός από ένα site να μπορείς να μιλάς με μετόχους των εταιρειών μου αρέσει μπράβο…

tiamat

#Nck-Ch, ναι καλη φαση ειναι που οι μετοχοι εταιρειων γραφουν στα blogs, μονο που θα’τανε καλυτερα να μας λεγαν και καμια πληροφορια “απο μεσα” και οχι μονο να ακουμε τη γκρινια τους καθε φορα που γραφεται κατι που δε τους εξυπηρετει!!!

Nio

So simple δεν θες να δει καποιος το περιεχομενο του κινητου σου? Εγω πχ οταν αγορασει ενας φιλος μου ενα καινουριο κινητο του λεω για φερτο να του κανω ενα hands on κ μου το δινουν κατευθειαν…!!! Απλα κ ομορφα. Για φαντασου νε περιμενω να το ξεκλειδωσουν οι ιδιοι η να μου λενε μην πας φωτο εχω την γκομενα μου γυμνη η τιποτα αλλο που θα σε κανουν να σκεφτεις αλλα περιεργα κ ας μην εχει ο αλλος. Αυτα ειναι για 15χρονα. Ζωγραφιες κλειδωματος, κωδικοι, δαχτυλικα αποτυπωματα, σκαναρισμα ματιων… ΕΛΕΟΣ…. Που ειναι το ευκολο κ λειτουργικο??? Εχεις εναν κλειδωμενο φακελο με τα αρχεια σου ουτε guest mode ουτε δαχτυλικα αποτυπωματα ουτε τιποτα. Double tap κ αγιος ο Θεος….. Ααααμα πια με τις χαζομαρες. Δεν θελει πολυ μυαλο. Το λιγο που εχουμε φτανει αρκει να το ζορισουμε να του ανεβασουμε τα hertz…. 😛

zach

Συμφωνώ με τον @sosimple. Εννοειται πως είναι καλοδεχούμενο ένα χαρακτηριστικό που σε διευκολίνει να ανοιγοκλείνεις γρηγορότερα το κιν σου. Εκει που έχουμε φτάσει το σμαρτφόουν έχει άπειρες πληροφορίες για τον καθένα μας που αναγκαστικά σχεδόν όλοι έχουμε κωδικό κάτι που είναι απείρως ενοχλειτικό. Το να ξεκλειδώνεις το κινητό σου με το απο αποτυπωμα τα σπάει αλλα εννοείται ότι αυτό το χαρακτηριστικό απο μόνο του δεν αξίζε για να αλλαξεις συσκευή.

sosimple

Εσυ nio δεν εχεις καταλαβει ακομα, οτι δεν κανεις τιποτε παραπανω απο οτι κανεις τωρα για να ξεκλειδωσεις το κινητο με τον ανιχνευτή δακτ. αποτυπωμάτων. Πατας το κουμπι και ανοιγει σχεδον ακαριαια. Οτι κανεις και τωρα ακριβως. Που την ειδες την επιπλέον δυσκολια απο τη στιγμή που κανεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο για να ανοίξεις? Η μονη διαφορα ειναι οτι ΔΕΝ μπορουν να το ανοιξουν αλλοι. Αμα εσενα δε σου χρειάζεται οκ. Believe me το 90% το θελει. Συνηθως αυτοι που δεν το χρειαζονται ειναι κατι 15χρονα παιδάκια που μονο mp3 και need for speed εχουν στο κινητο, και ουτε καν το τηλ απο μια γκομενα δεν εχουν..

Manos

@Sosimple Γεια σου γοη ατελιωτε με τις αμετρητες γκομενεςς!!!!!!!!!! Χαχαχαχαχα βουλωμενο γραμμα διαβαζεις φιλος!!

Θωμας

Ρε παιδιά μην τσακώνεστε αν η lg έκλεψε την apple για το δακτυλικό αποτύπωμα γιατί και η apple το έχει κλέψει από την philips. Το είχα δεί και σε άλλα κινητά της ιαπωνικής αγοράς (πάντα γιατί εδώ ζούμε ακόμα σε σπηλιές) περίπου τέσσερα χρόνια πρίν. Πάρτε μια γεύση από το philips πρώτα https://www.gsmarena.com/philips_w727-4434.php Και σας παρακαλώ, μην πέσετε να με φάτε, δεν είμαι νόστιμος.

Θωμας

Παρτε το motorola atrix που έχει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος από το 2011 https://www.gsmarena.com/motorola_atrix_4g-3708.php

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.