LG G Flex 2 ή Nexus 6; [community]

Δυο από τα πιο πολυσυζητημένα Android smartphones κονταροχτυπιούνται στην αρένα της μεγάλης τεχνολογικής κοινότητας του Techblog και ζητάνε από εσάς, ψήφο εμπιστοσύνης! Nexus 6, το πρώτο με Android 5.0 Lollipop και LG G Flex 2 με κυρτή οθόνη και Snapdragon 810. Και τα με τιμή εκεί στα 600 ευρώ.

Ποιό επιλέγετε και γιατί; LG G Flex 2 ή Nexus 6;

LG G Flex 2 ή Nexus 6, LG G Flex 2 ή Nexus 6; [community]

LG G Flex 2
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 810 2.0GHz οκταπύρηνος
GPU: Adreno 430
Μνήμη RAM: 2GB/ 3GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5.5 ίντσες, P-OLED, 1920×1080 pixels, 403 ppi
Κάμερα: 13 Megapixel, OIS+, Laser autofocus, Dual flash, 4K video
Δεύτερη κάμερα: 2.1 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 64GB)
Wi-Fi ac, GPS, Bluetooth 4.1, micro USB, NFC
Μπαταρία: 3000 mAh
Διαστάσεις: 149.1×75.3×9.4 χλστ.
Βάρος: 152 γρ.

Nexus 6
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 805 (APQ 8084-AB) 2.7GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 420
Μνήμη RAM: 3GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5.96 ίντσες, AMOLED, 1440×2560 pixels, 493 ppi, Gorilla Glass 3
Κάμερα: 13 Megapixel, OIS, διπλό LED flash (Ring flash), 4K video
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi ac, GPS, Bluetooth 4.0 LE, micro USB, NFC, Ασύρματη φόρτιση, Water Resistant
Μπαταρία: 3220 mAh
Διαστάσεις: 159.3×83.0×3.8-10.1 χλστ.
Βάρος: 184 γρ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

62 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Flex λόγω μεγέθους!

Miko

Άνετα το LG… το Nexus 6 για μένα δεν καταφέρε να πείσει όσο ο προκάτοχος του.

Διονύσης

Εννοείτε LG !!!!!!!!!
Είμαι τόσο ευχαριστημένος από το. Lg g2
Που σίγουρα ψηφίζω LG! !!!!
Λογικά το επόμενο μου κντ! !!!!!!!

Tek

τεχνολογικά είναι καλύτερο το φλέξ

Λευτέρης

G flex 2 λόγω μεγέθους και snapdragon 810

@ρης

Lg για ολα τα χαρακτηριστικά του και θα πάει και καλά θα δείτε…….

Nikos

Flex λογω snap810

vtag

LG G FLEX 2 εννοείτε!!!!!!!! Πολυ πιο τούμπανο,πολύ πιο πιο ωραια σχεδιαση!!!!!

Τομ

To flex αναμένεται να κανει επιτυχία. Πιστεύω μετα απο ενα σημείο θα βλέπεις αρκετούς με κύτταρα lg στο δρόμο. Επιλέγω lg απο αντίδραση στην Google που έκανε μια τοσο αψυχολόγητη κίνηση να ακριβύνει και να μεγαλώσει το κινητο τς παρά πολυ και στις δυο περιπτώσεις.

Impressive-Instant

Το Motorola Nexus 6, ασχέτως αν υστερεί σε specs, η άμεση και πλήρης υποστήριξη της Google το καταστούν στην κορυφή για αυτήν την κατηγορία ιντσών.

kostasb16b

LG με κλειστά μάτια παντού καλύτερο

ΠΑΝΟΣ

ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ LG FLEX 2!Παρολο που ειμαι κάτοχος nexus 5 φετος η google μας τα χάλασε πολύ!Το προτιμώ το flex λόγω τεχνολογίας οθονης,ανάλυσης,ανθεκτικότητας(φοβερή) και σιγουρα για την αυτονομία που θα έχει!Ανυπομονω για το κοκκινο με τα 32 gb και την 3αρα ram!

Νικήτας

Nexus 6

το θεωρώ καλύτερο. Δίχως περιττές εφαρμογές απο την εταιρεία και αναβαθμίσεις συχνές 🙂

Alex_tz

Αν και είναι λίγο κατώτερο σε specs θα διάλεγα το Nexus 6 λόγω των εγγυημένων αναβαθμίσεων και της μεγαλύτερης οθόνης, αλλά και για το design.

Χρήστος Παπαβασιλείου

Είμαι μεγάλος φαν της σειράς nexus και κάτοχος του nexus 5. Απο θέμα εμφάνισης και hardware διαλέγω flex 2. Απο software και υποστήριξη σε αναβαθμίσεις διαλέγω nexus 6. Το ιδανικό θα ήταν g flex 2 gpe

Σιδερης

LG Σε ολα τα προιοντα της ειναι παντα στα τοπ 5…παιδια τον γραψατε τετραπυρηνο τον 810 🙂

Darth

αν ήταν να πάρω για μένα τότε κανένα αλλιώς το flex λόγο μεγέθους και 1080 οθόνης
με root και debloat πάντα

Ιωάννης jb

Δεν έχω δει (από κοντά) ούτε επεξεργάστηκα κανένα από τα δύο!!! Νομίζω είναι λάθος να υποστηρίζει κανείς ότι το lg έχει καλύτερα χαρακτηριστικά! Οι μοναδικές διαφορές είναι ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών, από την μία έχουμε 8πύρηνο 64 bit cpu και από την άλλη 4πύρηνο στα 32bit, στο flex gpu adreno 430 και στο nexus 420! Ο μέσος χρήστης δε θα δει διαφορά!!!! Τα δυο κινητά κυκλοφόρησαν με διαφορά 2 μήνες το ένα από το άλλο και είμαι σίγουρος πως αν κυκλοφορούσαν μαζί δε θα είχαν καμία απολύτως διαφορά σε cpu-gpu. Ψηφίζω nexus (αν και μάλλον δε θα έπαιρνα κανένα από τα δύο) Δε μου αρέσει το g flex άβολα κουμπιά από πίσω! Κύρτωση οθόνης που για κανένα λόγο δε μου αρέσει.. είναι δύο μεγάλα κατά για μένα!! Το nexus δε τα έχει, συν του ότι είναι 6 ίντσες και θα χάνεσαι στην οθονάρα του!!!! φίλος μου είχε πάρει πριν 2 χρόνια το πρώτο note καλά μιλάμε δε πιανόταν το κινητό (5.3 ίντσες οθόνη) και τώρα μετά από 3 χρόνια έρχεται το nexus 6 με 6άρα οθόνη!!! και ίδιο πάχος με το πρώτο note, εδώ νομίζω πως θα έκανα μια παραχώρηση και θα το έπαιρνα παρά τα 83 του… Συνέχεια »

Chris

Υπάρχει ένα λάθος στο άρθρο… Ο SD είναι οκταπυρινοσ όχι τετραπυρινοσ

Λευτέρης

Flex λόγω μεγέθους, ανάλυσης οθόνης (τι να την κάνω τόσο μεγάλη στο άλλο; ) και σίγουρα καλύτερης μπαταρίας.

venom21

Μπορεί να μου πεί κάποιος τις εντυπώσεις του απο το Nexus 6, γιατί εμένα προσωπικά η οθόνη του μου φάνηκε λίγο “θολή” δεν είχε οση φωτεινότητα θα περίμενα. Κάτοχος G2. Για το g flex 2 δεν μπορώ να μιλήσω αν δε το πιάσω στα χέρια μου για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Χάρης Τσαγγαλίδης

LG G LEX 2 για πάντα!

inblx

Εδώ έχουμε δυο τέλειος διαφορετικές συσκευές, που απευθύνονται σε τέλειος διαφορετικό κοινό. Συνήθως η σύγκριση δυο συσκευών γίνεται όταν έχουμε δύο πολύ ίδιες συσκευές και δεν ξέρουμε ποιά να επιλέξουμε. Όπως HTC one M8 vs Motorola Moto X (2014).

Τέλος πάντων. Εγώ προσωπικά θα επέλεγα το LG G Flex 2. Με νεας γενιάς επεξεργαστη και GPU, 1080p, P-OLED οθόνη κιόλας, η μπαταρία αναμένεται να είναι τρέλα καλη. Η κάμερα πρεπει να είναι καλύτερη απο αυτή του Nexus. Γενικά η καλυτερη συσκευή εδώ είναι το Flex. Το μονο μειονέκτημα είναι το οτι δεν έχει direct support από την Google. Και φυσικά η ποιότητα κατασκευής. Μπορεί να έχει όλο Flex theme, όμως δεν είναι αλουμίνιο.

Anestis

Nexus!!

Αλέξης

g flex 2 για την κυρτη του οθονη που ειναι τελεια και για το μεγεθος…

Lambros

LG G Flex 2 σε κόκκινο χρώμα!!!

koreen

Εννοειται nexus 6 !!

(Off-topic)Κωστα ποτε θα κοψετε την βασιλοπιτα;

Kostas-DOHA

Κώστα, μετεφρασε αν θες τις απαντησεις και στειλτες στην google…..τσαμπα πληρωνουν μου φαινεται Product Mgrs – Marketing κλπ…..οταν το nexus 6 τρωει (και δικαιως κατα τη γνωμη μου) τετοιο κραξιμο….τοτε κατι λαθος εχει κανει…..προσπωπικα δεν μου αρεσει κανενα….ειχα ομως απαιτησεις απο την google ….. ΟΠΟΙΟς δει την οθονη του 6 θα απογοητευτει

mpampis13

παρότι σκοπεύω να πάρω lg g3 σε λίγο καιρό και με έχει κερδίσει η lg, ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα επέλεγα nexus 6 κυρίως για τον λόγο οτι δεν μ’αρέσει η κυρτή οθόνη του flex 2 .

Takis

κανενα ειναι και τα δύο τεράστια

stelios90

Κατά τη γνώμη μου το G Flex 2 είναι από κάθε άποψη καλύτερο (εκτός του λογισμικού)
Καλύτερη κάμερα, ταχύτητα, οθόνη (φαντάζομαι, άσχετα αν είναι QHD του Nexus6) και μπαταρία 🙂

Παύλος

Πολύ καλό το Nexus 6 από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών αν και η οθόνη δεν είναι τόσο καλή όσο του note 4. To Lg G Flex 2 από την άλλη φαίνεται πολυ δυνατό και όμορφο, ενώ το κυρτό σχήμα του το κάνει πιο compact από άλλα γνωστά κινητά με 5.5′ οθόνες. Σαν πανευτυχής κάτοχος του LG G2 θα επέλεγα το G Flex 2 χωρίς δεύτερη σκέψη μιας και η εταιρία κάνει άλματα μπροστά με κάθε νέα της ναυαρχίδα.

Chrys

n6 (i have it as well, the phone is great)

simos

Το flex 2 το καλυτερο με διαφορά

Δημήτρης

NEXUS 6 αν και ευχαριστημένος κάτοχος LG G PRO. Καλή η LG αλλά αναβαθμίσεις δεν κάνει. Η Google δείχνει να θέλει να μπεί γερά στο παιχνίδι. Πάντως εάν δεν τα δούμε απο κοντά, ότι και να λέμε έιναι περιττό.

Θεμης

Lg g flex 2

diecast

nexus 6 ξεκαθαρα! βεβαια δεν θα περνα κανενα απο τα δυο επειδη ειναι σαν τηλεοραση αλλα απο το κακασχημο g flex θα προτιμουσα φυσικα nexus 6

Χρηστος

Lg σιγουρα.Ηθελα το προηγουμενο αλλα εκανα υπομονη για αυτο και νομιζω ανταμειφθηκα

Andrew

Κανένα απο τα 2 λόγω μεγέθους. Αυτά πλέον είναι tablet, όχι κινητα….

χρηστος

Σιγουρα θα εχει και 3gb ram to lg

Γιωργος Παππας

Lg g flex 2. Τα nexus ηταν γνωστα για την Pure android εμπειρια, το smoothness που προσφερουν και την απλοτητα. Απο την στιγμη πλεον που παρεχεται και απο αλλου αυτο δεν βρισκω λογο να υποστηριξω το nexus 6. +Οτι πλεον εγινε και αυτη μια samsung/apple με την κοστολόγηση. (στο σκρουτζ το nexus 6 ειναι ακριβοτερο απο το note 4, με το note 4 να νικαει στον τομεα των 6 ιντσων)

Νικος

Εννοειται το g flex 2

ΜΑΚΗΣ

Θα επερνά το nexus γιατί έχει 3 gb ram και 64 σκληρό και όλα τα καλούδια της Google !!!!!! και μεγαλυτερη μπαταρια και ασύρματη φόρτιση και αδιαβροχο. Το μόνο αρνητικό είναι ο οκταπυρινος του lg….υπ όψιν… Έχω το LG G FLEX 1 και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την όλη του συμπεριφορά και ιδιαίτερα με την αυτονομία του…

pavrami

LG G FLEX 2 aneta…egw exw to G FLEX opote…. <3

BRAVE

Nexus 6 φυσικα!!!

Κώστας

Nexus 6, λόγω Vanilla Android out of the box 😀

yannis

ολοι οσοι μιλατε για το μεγεθος του nexus 6, δεν εχετε ασχοληθει με το κινητο… το χρησιμοποιω εδω και μια βδομαδα και ειναι οτι ποιο απιστευτο υπαρχει για μενα + pure android experience

ΣΤΑΘΗΣ

NEXUS 6 ΦΥΣΙΚΑ

Tasos

Καλύτερο είναι προφανώς λόγω χαρακτηριστικών το LG το οποίο κ θα προτιμήσουν όλοι.Τα χρήματα μας λείπουν……Άρα θα περιμένουμε να φθηνύνουν.

lavramid

Nexus βεβαια,γιατι ειναι nexus!ασυζητητι…

Jim

Φυσικά lg g flex2

cocous

Αυτες οι ερωτησεις ειναι στανταρ. Βαλτε μας κανεννα πιο δυσκολο διλημμα.
Το Flex 2 θα ειναι το κινητο ερωτας του 2015.

ο-ελληνας

nexus 6 ανετα αδιαβροχο ασυρματη φορτηση και πιο βασικο καθαρο android

Thanos

Απ’ όλες τις απόψεις το Nexus 6 υπερέχει και θα επέλεγα αυτό!!!

Πάνος

Nexus 6 !!!! Απλά λατρεύω τα Nexus

Mike

Lg g flex 2 για το μέγεθος και στο κοκκινο χρωμα!

Conx

nexus 6 στο πολύ χαλαρό….

0legri0

Nexus διότι απλά είναι μοτορόλα.
Η πρώτη στη κινητή τηλεφωνία.

Επαμεινώνδας

Το LG γιατί έχει λιγότερο ενεργοβόρα οθόνη (έχω το G3 και θεωρώ πως αν είχε οθόνη FullHD αντί για 4Κ θαταν πολύ καλύτερο), δέχεται κάρτα μνήμης και είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος (το nexus είναι σχεδόν 6 ίντσες άλλη μια και έγινε tablet). Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στον επεξεργαστή…

θανος

lg g flex 2

nikos

LG FLEX2 το έχω αρκετούς μήνες είναι πολύ καλό δεν το έχω μετανιώσει μόνο που ζεσταίνεται λίγο ξέρει κανείς πότε κυκλοφορεί το flex 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.