LG G2, Πώς ακριβώς η Graphic RAM βοηθά την αυτονομία;

Ένα από τα στοιχεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην παρουσίαση του LG G2 ήταν η ανακοίνωση για τη χρήση της τεχνολογίας με το όνομα Graphic RAM, για την οποία σημειώθηκε ότι βοηθά την επέκταση της αυτονομίας. Μπορεί η LG να μιλά για GRAM, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με αυτό που οι άλλοι ονομάζουν Panel Self Refresh και αναλαμβάνει δράση όταν τίποτα καινούριο δεν συμβαίνει στην οθόνη.

Αν υποθέσουμε ότι διαβάζεις το Techblog με τις ώρες και κάθεσαι και… φιλοσοφείς πάνω στα specs της αγαπημένης σου συσκευής, τότε θεωρείται στατική η εικόνα της οθόνης. Σε μία τυπική οθόνη το πάνελ της οθόνης λαμβάνει από την GPU την ίδια εικόνα 60 φορές το δευτερόλεπτο, στοιχείο που γονατίζει την μπαταρία. Σε κάθε αλλαγή, στέλνεται μία νέα εικόνα. Η GRAM χρησιμοποιεί μία memory cache προκειμένου να μη γίνεται αυτή η ενεργοβόρος αποστολή της εικόνας, όταν σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή γίνεται αντιληπτό ότι τίποτα δεν άλλαξε. Ουσιαστικά, προβάλλεται ένα στιγμιότυπο της οθόνης, μέχρι να εντοπιστεί η οποιαδήποτε αλλαγή, βάζοντας για ύπνο το SoC και εξοικονομώντας ενέργεια.

Εννοείται ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται εξαιρετικά γρήγορα. Πάντως, η LG υπόσχεται 10% αύξηση της αυτονομίας με τη χρήση της τεχνολογίας αυτής. Ενδιαφέρον, περιμένουμε τον Κώστα να το συνειδητοποιήσει και στην πράξη!

LG G2, LG G2, Πώς ακριβώς η Graphic RAM βοηθά την αυτονομία;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mixalis V.

Auto einai kainotomia!!
Den lunei to provlima tis batarias alla sugoura prosarmozei ti suskeuh se auto.
Eimai sigouros oti kata tin efargomh th fanoun kai alles xrisimotites tis GRAM.

Periklis

Μα γιατί πάντα κλέβουν τις ιδέες μου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.