LG G3 screenshots “αποκαλύπτουν” ανάλυση οθόνης QHD

Το LG G3 έχει ακουστεί ότι μπορεί να ανακοινωθεί στις 17 Μαίου και ότι θα έχει οθόνη με ανάλυσης QHD (1440×2560 pixels). Μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο στοιχείο που να το υποστηρίζει αυτό, εμφανίστηκαν όμως δύο screnshots με το UI της LG που όντως προέρχονται από οθόνη QHD.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για το LG G3 ή για κάποιο άλλο smartphone που ετοιμάζει η LG, σίγουρα πάντως τροφοδοτεί νέες συζητήσεις για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον νοτιοκορεάτη κατασκευαστή.

Το μέγεθος της οθόνης του LG G3 λέγεται ότι θα είναι 5.5 ίντσες (534 ppi)με την LG αν κρατήσει μαζεμένο το συνολικό μέγεθος της συσκευής να έχει δημιουργήσει ένα αξιοπρόσκετο smartphones μιας και τα υπόλοιπα νέα πλην του Sony Xperia Z2 από τα σχόλιά σας καταλαβαίνουμε ότι δεν σας έχουν ενθουσιάσει.

LG G3 QHD screenshots, LG G3 screenshots “αποκαλύπτουν” ανάλυση οθόνης QHD

LG G3 QHD screenshots, LG G3 screenshots “αποκαλύπτουν” ανάλυση οθόνης QHD

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

καλό το phablet….. εγώ περιμένω πάντως να βγάλει καμία εταιρεία κάνα smartphone φέτος αλλά δεν το κόβω μάλλον μόνο με phablets θα την βγαλουν

Μανος

@Darth, με τα bezel που εχει η LG στα κινητα της, παρα τις 5.5 ιντσες δεν νομιζω οτι μιλαμε για phablet.

Theo

@Μανος Για phablet θα μιλαμε φιλε μου. Και μονο οθονη να το κανει παλι τεραστιο θα ειναι. Για ποιο λογο καθε χρονο δλδ να ανεβαζουν τις ιντσες ? Εχει καταντησει κακογουστο αστειο αυτο. Δεν προτιμαει ολος ο κοσμος κινητα των > 5 ιντσων. Ελεος.

Μάκης

Κώστα ναι υπάρχουν και πιο μικρά μεγέθη αλλά ο φίλος πιστεύω εννοεί ότι οι ναυαρχίδες των εταιριών όσο πάνε και μεγαλώνουν. Γιατί δηλαδή κάποιος που θέλει να πάρει οτι καλύτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά κινητό θα πρέπει να “υποστεί ” μία τεράστια οθόνη άνω των 5.5” ; Δεν αρεσουν σε όλους αυτα τα μεγέθη πότε θα το καταλάβουν οι εταιρίες; Η sony έκανε την αρχή με το Ζ1 compact και ελπίζω να πάρουν το μήνυμα και οι άλλες εταιρίες.

Γίαννης

Για αυτο περιμενουμε τι θα ανακοινωσει η ΝΟΚΙΑ με το διαδοχο του 920/925

SteliosBo

Συμφωνώ @Κώστα Βλαχάκη οτι πλέον οι εταιρείες καλύπτουν όλα τα γούστα σε μεγέθη και specs,αλλά τοποθετούν τα καλύτερα χαρακτηριστικα στις ναυαρχίδες τούς.Πλεον οι εταιρείες κατασκευάζουν κινητά που είναι απίστευτα να τα βλέπεις,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βολεύουν στην καθημερινότητα μας!Θα ήθελα δυνατό επεξεργαστή και μνήμη ram σε ενα κινητο μεχρι 4,3 ιντσες και μια φυσιολογική τιμή,σε αντίθεση με τα iphone.Μονο htc kai sony εχουν να παρουσιασουν κατι δυνατο σε <5 ιντων κινητα. χρηστης lg

tasos

@Κώστα το LG GPad 8.3 WiFi only θα αναβαθμιστεί σε kit Kat ή μόνο το 3G version θα το πάρει ?

Petros

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν τα μεγάλα κινητά αλλα τα χέρια μου ειναι σχετικά μικρά σε σχέση με των υπολοιπων(μεγαλύτερα απο γυναίκας!!)το compact ειναι το μονο που με βολεύει σαν ίντσες με το ενα χέρι!το θεμα ειναι οτι δεν είμαι μονο εγω αλλα και εκατομμύρια αλλοι οποτε δεν ειναι μονο θεμα γουστου!!

NtinosMD

Μαλλον μερικοι που κραζουν τις μεγαλες οθονες να μην εχουν καταλαβει την αξια τους. Πλεον δεν παιρνουμε μονο τηλεφωνο ή απλα γρσφουμε ενα μνμτακι με τα smartphones μας αλλα κανουμε πολλα περισσοτερα. Και για να μαι ειλικρινης γιατι αλλωστε οχι???? Τις δυνατοτητες απο αποψη hardware τις εχουμε ηδη κ με το παραπανω! Μια αυξηση του μεγεθους της οθονης δεν σημαινει αυτοματως και αυξηση σε μεγεθος και βαρος. Σκεφτειτε λιγο πιο ανοιχτα. Η ζητηση για μεγαλη οθονη μπορει να φερει εν τελει κσι την αναπτυξη στην τεχνολογια οθονων και τα foldable displays να αποτελεσουν πλεον πραγματικοτητα στην καθημερινοτητα μας, με ολα τα πλεονεκτηματα τους – και ποιος ξερει? Μπορει κ να ειναι και στο μεγεθος του πολυαγαπημενου απο πολλους iphone ( κ καλα η πιο τελεια αναλογια για smartphone για “μερικους” ) !!! Παντως για να πω κ κατι σχετικο με το αρθρο… ισως τελικα να απογοητευτουμε ειδικα με την αναλυση της οθονης. Δεδομρνω πως ο ανταγωνισμος δεν αναβαθμισε, πιστευω δεν θσ αναβαθμισει κ η lg. Γνωμη μου? 2Κ οθονες σε smartphones απο Q4 2014 κ μετα…κ τολμω να πονταρω στο Note 4 σαν πρωτη συσκευη που θα φοραει μια τετοια οθονη!

greg

Οπως λεει σε καποια hand-on ο κωστας ειναι θεμα συνηθειας η μεγαλες οθονες και ισχυει επισης βρε παιδια μην γραφετε ολοκληρα αρθρα κατα την γνωμη μου λιγοι τα διαβαζουν

Takis

Τελικά τα screenshots είναι μούφα, από ότι διάβασα σε ένα site
Δεν βάζω url διότι θα μου σβηστεί το σχόλιο

stamatis21

To περιμενω πως κ πως το g3.ειναι day 1 αν εχει ολα αυτα τα σπεκς που περιμενω να εχει.γιατι αυτα θελω με καλυτερη καμερα κιολας.γιατι το g2 με απογοητευεσαι.δεν ηταν ετσι οπως τοθελα.κ 5.5 ναχει αν εχει τοσο μικρα μπεζελ πιο το προβλημα;κανενα.απλα σουπερ.εγω δοξα το θεο που περιμενα κ δεν πεταω λεφτα σε κινητα αν δεν ικανοποιει κατι καθε χρονο απο 300 ευρω το λιγοτερο.εχω ενα εδω κ τρια χρονια κ περιμενω g3.να δω ολους εδω που κραζουν οθονη κ διαστασεις κ αναλυση οταν βγει κ δεν θα υπαρχει τι θα λενε κ με τι ψυχολογια θ δωσουν τοσα λεφτα να το παρουν γιατι δεν θαντεχουν οταν κ φετος θαχουν παρει η g2 απο 500 εως 350 η καποιο αλλο κινητο.κ το ξαναλεω θελω να βλεπω ετσι να πεφτουν λεφτα στην αγορα κινητων καθε χρονο απο κοροιδα σαν τους ελληνες.γιατι λεφτα υπαρχουν.ετσι να βλεπω ν σκανε τοσα λεφτα κ μετα να φωναζουν οτι ειναι ακριβα.

Theo

@Μακης Ακριβως αυτο εννοω, με καλυψες απολυτα !! Ναι υπαρχουν κινητα για ολα τα γουστα δεν αντιλεγω, αλλα οι ναυαρχιδες των εταιριων καθε χρονο μεγαλωνουν. Αυτο δεν μου αρεσει καθολου. Επρεπε δλδ το s5 να παει στις 5,1 ; Τοσο μεγαλη διαφορα εχει απο την 5αρα του s4 ; Το τονιζω γτ το s6 θα εχει >5,1 και ουτως καθεξης. Μπορουν επισης να βγαλουν τις μινι εκδοσεις ακριβως με τα ιδια χαρακτηριστικα με τα μεγαλα οπως εκανε φετος η apple με το ipad mini και εδωσε ως απαντηση οτι μινι ειναι στις ιντσες κι οχι στα μικροτερα χαρακτηριστικα. Π.χ. αν οντως βγει s5 mini ας βγει με τα ιδια χαρακτηριστικα με το μεγαλο αλλα με μικροτερες ιντσες κι ας εχει 100 ευρω διαφορα με το μεγαλο. Συγγνωμη για το ακυρο σχολιο. :-p

nikos

Το κινητο θα ειναι ιδιο μεγεθος με τις υπολοιπες ναυαρχιδες του 2014 οπιτε αραξτε….

JohnWave

Στους κατόχους iphone που με ρωτούν στον κοινωνικό μου περίγυρο μέχρι πόσες ίντσες μπορώ να χειριστώ άνετα, τους απαντώ μέχρι 5. Κάθε 6μηνο το όριο ανέβαινε αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει μόνιμα το ιδανικό για μένα. Θα ήθελα όσοι βρίσκετε θετικό το ότι το G3 θα πάει στις 5.5 ίντσες να μου πείτε ποιο είναι το δικό σας όριο. Κάπου λογικά θα σταματάτε κι εσείς.Αν έβγαινε στις 6 ίντσες θα το βρίσκατε θετικό; Στις 6.5? Στις 7?

Διαφωνώ με τον Κ.Βλαχάκη ότι υπάρχουν ίντσες για όλα τα γούστα. Σημασία όπως είπαν και άλλοι φίλοι πιο πάνω είναι στις πόσες ίντσες βγαίνουν οι ναυαρχίδες. Κάπου λογικά θα μπει ένα όριο στην αύξηση του μεγέθους των ναυαρχίδων. Τώρα αν η LG καταφέρει να βάλει 5.5 στο G3 διατηρώντας το ύψος/πλάτος του G2, τότε θα μιλάμε για θαύμα!

Darth

@nikos ακριβός…. αυτό προσπαθούμε να πούμε πλέον εταιρείες για ναυαρχίδα βγάζουν μόνο phablets

δλδ θέλεις καλής ποιότητας οθονη? τελευταίο cpu αρκετή ram καλή μπαταρία και καλή camera? φορτονεσαι κινητό – tablet

φωτεινη εξαίρεση αποτελεί το xperia z1 compact

Nikoss

SteliosBo: έχεις το g2 ? εχω το iPhone 4 και είμαι μεταξύ iPhone 5s, Sony z compact και g2 που εχει αρκετα καλη τιμή σε σχεση με τα υπόλοιπα αυτο που με προβληματίζει μεταξύ άλλον ειναι η μεγάλη οθόνη , πως ειναι στην καθημερινότητα και κυρίως οταν είσαι εκτός σπιτιου ; Ειναι πρακτικό ; Χωράει στην πίσω τσέπη του παντελονιού ;

chris

Παιδιά λίγο υπομονή στην αγορά του z1 compact όποιος ενδιαφέρεται, έχει παρουσιάσει κάποια θέματα με την κάμερα του και αρκετά παράπονα στα επίσημα φόρουμ. Αναλυτικά για όποιον θελει μπορεί να ρίξει μια ματιά στα τελευταία σχόλια στο αντίστοιχο τόπικ του κινητού, εδώ στο techblog.
https://techblog.gr/mobile/sony-xperia-z1-compact-hands-on-techblogtv-3991/

True

Oπως και να χει εγω θελω να δω τις ναυαρχηδες πως θα ειναι μετα απο 5-6 χρονια με τον ρυθμο που πανε..Το χω πολλη απορια,δεν ξερω πως θα τα βολεψουνε οι εταιριες οταν χρονο με το χρονο μεγαλωνουν τα κινητα τους κατα 0,25″ ‘η και 0,5″..χεχ Κατα τα αλλα το G3 καλη προταση μου ακουγεται!

akis

Χρήστης πλέον του Z1 compact, μπορώ να πω ότι είμαι μεν ευχαριστημένος αλλά θα το άλλαζα εύκολα με το Ζ2 άλλο πλευράς χρηστικότητας. Αν η LG συνεχίζει να αυξάνει το μέγεθος της οθόνης, δεν αποκλείεται του χρόνου να δούμε κάτι σε 5.7…
Για μένα , το άριστο μέγεθος δεν ξεπερνά το 5,2-5,3 (Ζ2 ή Note 3). Δεν μιλάμε για εκατοστά, αλλά για ίντσες.

sosimple

Καταρχην συμφωνω οτι για το μεσο χρηστη, οι 5, βαρια 5.2 με μικρα bezel ειναι μια χαρα. Απο εκει και περα παμε σε προιοντα τυπου note3 , τα οποια πολυ καλα κανουν και βγαινουν, δεν απευθυνονται στο μεσο χρηστη ομως.
Αυτοι που ζητανε μικρες ναυαρχιδες, με σουπερ spec, δεν ενοουν με τιποτα να καταλαβουν οτι αυτο δεν γινεται. Τα κινητα μεγαλωνουν επειδη μεγαλωνει το μεγεθος της μπαταριας. Οι καλυτεροι cpu θελουν ενεργεια. Το ιδιο και οι καλες φωτεινες οθονες με πολλα pixel. Ακομα και οι μεγαλες καμερες εχουν καταναλωση. Η ευκολη λυση μεχρι στιγμης, μεγαλωνουμε το μεγεθος, και το καλυπτουμε με μια μεγαλη οθονη, που κανει και τη διαφορα.
Λυσεις τυπου ζ1.compact ειναι καταδικασμενες. Με τη χρηση που κανω εγω, θα το φορτιζα 3-4 φορες τη μερα. Αρα δεν ειναι ναυαρχιδα.

nikos

Μην μπερδευουμε μονο τις ιντσες τις οθονης με τις διαστασεις του κινητου,
Οι 5 ιντσες του z1 που απ οτι διαβαζω οι περισσοτεροι τις θεωρειτε μια χαρα θα ειναι στο ιδιο σασι με τις 5,5 του g3

Νίκος

Είναι fake η photo όπως αναφέρει και ένας φίλος από πάνω….επεξεργασμένη ώστε να φαίνεται έτσι….

TOM

Μην τρεφετε αυταπατες οτι το κινητο θα εχει λογικο μεγεθος στις 5.5 ιντσες. Στα του θεματος 5.5 ιντσες πολυ μεγαλες. QHD αχρειαστα μεγαλη αναλυση. Οσο εντυπωσιακη και να ειναι η μεγαλη οθονη μερικες φορες κουραζει. Οι 4.8 του κινητου και η 5 του galaxy s4 μου φαινονται οριακες. Τις 5.2 τις δεχομαι αν τα κουμπια ειναι software buttons. Οι 5.5 ομως ειναι προσθετο μεγεθος σε ενα που δεχομαι τελειως συμβατικα και χαριστικα, επομενως ειναι πολυ μεγαλο για μενα. Αν σε καποιους αρεσει πασο, απλα γιατι τους αρεσει τωρα ξαφνικα με το LG G3 ενος υπαρχουν τοσο καιρου τα note δεν καταλαβα. Ειναι καπως σαν να λατρεψουν οι apple fans ξαφνικα τις μεγαλες οθονες σε περιπτωση που το iphone 6 ειναι 4.7 ιντσες απο κει που θελαν μικρες και τις θεωρουσαν καλυτερες. Ενα κινητο με μεγαλη οθονη ειναι πολυ καλο αν εισαι ολη την μερα στο κινητο επειδη σημαινει οτι θα εχει και μεγαλη μπαταρια και χωρο να δουλεψεις το ιντερνετ σου. Αν εισαι πιο μεσος χρηστης εκει κατω απο τις 5 ειναι μια χαρα. Μεχρι και οι 4 του iphone ειναι οκ για μεση χρηση. Εγω βολευομαι με κατι μικροτερο αλλα κατι μεγαλυτερο απο αυτο που εχω τωρα μου φαινεται… Συνέχεια »

nikoss

Εσείς που θέλετε smartphones με <5" οθόνη και τα κλτρ χαρακτηριστικά που υπαρχουν ειμαι σίγουρος ότι είστε οι ίδιοι οι οποίοι θελετε ένα μεταφορικό μέσο που περπατάει, κολυμπαει και πετάει ταυτόχρονα. Δε γίνεται ρε παιδιά να μπουν όλα μέσα σε μια εύχρηστη συσκευή. Δηλαδη τα iphone 4s, 5, 5s, το s4 mini, το z1 compact κ.α, δεν σας φτάνουν?

Darth

@nikoss γιατί? πολλά ζητάμε
οθονη 5 ίντσες (εκεί γύρο δλδ 4.3 μεχρι 5
να είναι hd (μεχρι 4,7 η full hd μεχρι 5

οκ μεχρι τώρα ζήτησα κάτι παράλογο? (όχι προφανώς)

μετά θέλουμε ένα τελευταίο cpu sn801 πχ
μια σοστη CAMERA (αυτά όπως είπαμε μόνο σε ναυαρχίδες μπαίνουν όμως….)
μια σωστή μπαταρία ~~3000 mha
σωστά ηχεία
και ~3gb ram…….

δεν ζητάμε κάτι παράλογο απλός νέα μόδα είναι τεράστιος οθόνης ~6 ίντσες

minas

Εγώ δεν το βλέπω να βγαίνει φέτος το g3 με qhd οθόνη. Εμπορικά αν το δούμε δεν έχει λόγο η LG να το κάνει τη στιγμή που υπερεπαρκούν αυτή τη στιγμή τα specs του g2 και ο ανταγωνισμός κινήθηκε επίσης μετριοπαθώς. Εγώ βλέπω να βγάζει μια αναβάθμιση στα σημεία, cpu 801, 16mp κάμερα, βελτίωση στα πλαστικά. Ειναι και το θέμα της μπαταρίας, η κληρονομιά του g2 είναι βαριά. Εάν κρατηθεί σε καλό επίπεδο το μέγεθος το πήρα…σκοτώνοντας το g2 μου

machineman

darth +1 απλα κ ομορφα!

mitsos

S4 mini η z1 compact.Με λιγότερα λεφτά κ τα δυο από τα iPhone και ειδικά το πρώτο με πολύ χαμηλή sar.

Ν.τ.

1.Μitsof είσαι απόλυτα ο μόνος μέσα στο θέμα. αφού θέλουμε μικρό μέγεθος δλδ τηλέφωνο και όχι ταμπλετ, το πρώτο που κοιτάμε είναι η ακτινοβολία. Αν είναι αλλιώς να αγοράζουμε φούρνο μικροκυμάτων. Εκτός αν δεν το θέλουμε μόνο για τηλέφωνο οπότε το μεγάλο μέγεθος σεβαστό.
2.Nikοςς έχεις δίκιο για το μέγεθος.

Tom

Παιδια να ξερετε οτι η samsung κλεβει στις μετρησεις SAR. Βαζει τις μεσαιες ακτινοβολιες ενω δεν θα πρεπε.

Επισης darth+1. Σορρυ που εκφραζουμε την αποψη μας παιδια, εσεις μπορειτε να δεχτειτε οτι σας δινουν ακριτα με την ησυχια μην σας πειραζουμε εμεις. Καντε δουλεια σας. Απλα οποιος λεει οτι υπαρχουν επιλογες για μικρα high end κινητα θα πω ενα απλο οχι δεν υπαρχουν και το αφηνω εκει. Εγω θελω high end κινητο οχι s4 mini. Ουσιαστικα μονο iphone και xperia εχω και απολυτως τιποτα στις 4.7 ιντσες εκτος απο το htc one. Το οποιο ειναι περσινο

sosimple

Το ζ1 compact καταρχην δεν ειναι μικρο κινητο. Ειναι κινητο μεγεθους οσο αλλα με 4.7 ιντσες, με τη διαφορα οτι νομιζετε οτι ειναι μικρο απλα και μονο επειδη εχει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ, 4.3 ιντσων..
Ειστε οι ιδιοι που λετε παντοφλα πχ το s4, ενω αν σας διναν το ιδιο μεγεθος με οθονη 4 ιντσων θα λεγατε ειναι μια χαρα.
Και δε γινετε να κανουν το ζ1 compact μικροτερο. Ο λογος των μεγαλων bezel ειναι για να χωρεσει η μπαταρια. Γι αυτο το κανανε και βαρελακι, χοντρο. Αποτελεσμα: Ητε το παραδεχεστε ητε οχι, μια μαμακια και μιση.
Συμβιβασμος στα παντα. Κακη φωτεινοτητα (γιατι δε φτανει η μπαταρια), προβλ. στην καμερα, μεγαλο παχος, και bezel ωστε να ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ για να χωρεσει τη ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ. Και μετριωτατη μπαταρια. Γραφτε οτι θελετε, θαψτε με οσοι σας πληρωνει η σονυ, αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

sosimple

… Να αυξηθει το μεγεθος για να χωρεσει την μπαταρια ηθελα να γραψω..

SteliosBo

@nikos ναι το ειχα το lg g2 αλλα δυστυχως το εσπασα και γυρισα στο παλιο L7.. 🙁
Οσον αφορα το μεγεθος ευκολα συνηθιζεται,αλλα ειναι μεγαλο!Τα δικα μου ορια ειναι μεχρι 5-5.2 ιντσες..παντως περνα απο ενα μαγαζι να το πιασεις και να δεις εαν σε βολευει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.