LG Display: Επίσημα η νέα εξελιγμένη 5.5″ QHD οθόνη του LG G4

To LG G4 θα ανακοινωθεί επίσημα 28 Απριλίου σε Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και άλλες χώρες, αλλά η LG θέλοντας να δημιουργήσει μεγαλύτερο hype γύρω από τα προϊόντα της, μας δίνει μια πρώτη γεύση. Η LG Display ανακοίνωσε επίσημα το νέο 5.5 ιντσών Quad HD IPS LCD Panel.

Το νέο panel έρχεται με κάποιες καινοτομίες, όπως μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και in-cell τεχνολογία αφής. Αλλά εκτός από τα προτερήματα της οθόνης, η ανακοίνωση περιλαμβάνει κάποια στοιχεία για την επερχόμενη ναυαρχίδα LG G4.

LG Display πρακτικά επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ότι το LG G4 θα κάνει ντεμπούτο στο event της 28ης Απριλίου. Το press release το κάνει αρκετά ξεκάθαρο, αφού λέει ότι η οθόνη αυτή θα χρησιμοποιείται στην επερχόμενη ναυαρχίδα της LG, η οποία θα αποκαλυφθεί στο τέλος του μήνα. Οπότε όταν μιλάμε για τα χαρακτηριστικά της οθόνης αυτής, αναπόφευκτα αναφερόμαστε και στο LG G4.

Η νέα οθόνη

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά της οθόνης, η LG Display επικεντρώνεται σε τρία σημεία. Πρώτα από όλα αναφέρει την βελτιωμένη γκάμα χρωμάτων, η οποία είναι 20% πιο πλούσια από τα τωρινά LCD panels. Αυτό το καταφέρνει συνδυάζοντας το μπλε LED chip με κόκκινα και πράσινα φωσφορίζοντα στοιχεία αντί για κίτρινα.

Το επόμενο σημείο αφορά στο υψηλότερο contrast ratio, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα πιο βαθύ μαύρο και ευκρινέστερες εικόνες και το κατάφεραν με την χρήση της τεχνολογίας photo-alignment. Σε συνδυασμό με την αυξημένη κατά 30% φωτεινότητα, η οποία δεν αυξάνει περαιτέρω την κατανάλωση, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα κάτω υπό πολύ φωτεινές συνθήκες όπως ηλιοφάνεια.

Στο τρίτο σημείο η LG “υπερηφανεύεται” για την τεχνολογία Advanced In-Cell Touch technology. Στις κανονικές οθόνες το panel αφής βρίσκεται πάνω από το display panel. Με την τεχνολογία αυτή η LG ενσωματώνει την τεχνολογία αφής μέσα στην ίδια την LCD. Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα, το panel είναι πιο λεπτό καθώς χρειάζεται μια στρώση λιγότερο, και δεύτερο η οθόνη γίνεται πιο ευαίσθητη στην αφή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμη και αν έχεις βρεγμένα χέρια. Αυτό ίσως είναι ένα στοιχείο που θα οδηγήσει σε μια πιο λεπτή και αδιάβροχη συσκευή.

Τέλος, όσον αφορά στο μέγεθος και την ανάλυση, δεν φαίνεται να αλλάζει πολύ σε σχέση με το LG G3. Θα είναι 5.5 ιντσών με ανάλυση 2560×1440 QHD. Μέχρι στιγμής από ότι φαίνεται γνωρίζουμε αρκετά για ένα κομμάτι του LG G4, αλλά θα περιμένουμε μέχρι τις 28 Απριλίου για να ολοκληρωθεί το παζλ.

lg g4 οθόνη, LG Display: Επίσημα η νέα εξελιγμένη 5.5″ QHD οθόνη του LG G4

lg g4 οθόνη, LG Display: Επίσημα η νέα εξελιγμένη 5.5″ QHD οθόνη του LG G4

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Miko

Μακάρι να κρατήσουν την τιμή χαμηλά, όπως και στο G3.

vasilist

Και να έχει αφαιρούμενη μπαταρία και κάρτα sd, ο λόγος που δεν πούλησα το s5 για να πάω στο s6 είναι αυτός.

Αμα θελει η LG να ειναι 1 και να ακολουθησουνε 2 Samsung 3 Apple να κανει τρελες πωλησεις ειμαι φαν της LG να εχει αφαιρουμενη μπαταρια και να δεχετε καρτες μνημης οος το LG G3 και να ειναι με χαμηλη ακτινοβολια SAR στο κεφαλι και σωμα ποιο πολυ χαμηλη ακτινοβολια στο κεφαλι καλη τιμη χαμηλη για ναυαρχιδα οπος το LG G3 και χαρακτηριστικα TURBO RAM DDR4 4GB

JohnWave

Την in-cell τεχνολογία την είχε βάλει η Huawei στο P6 πριν από 2 χρόνια. Δεν χρειάζεται να υπερηφανεύεται τώρα η LG. Γενικά οι κινέζικες εταιρίες τα 2 τελευταία χρόνια είναι πρώτες σε καινοτομία αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές εκτός Κίνας δεν το γνωρίζουν. ‘Εχουν μείνει στο “έλα μωρέ με την κινεζιά”. Αυτό τους έμαθε το marketing των μεγάλων εκτός Κίνας εταιριών.

Γιάννης

Ακόμη και στέλεχος της LG είχε παραδεχτεί ότι οι LED δεν συγκρίνονται με τις AMOLED…LG talks down rival TVs as ‘just LED’:https://www.trustedreviews.com/news/lg-talks-down-rival-tvs-as-just-led
Καλύτερα λοιπόν να βάζουν AMOLED από εδώ και πέρα και όχι να μας παρουσιάζουν ως εξελιγμένες οθόνες IPS που όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν καλό μαύρο και αντίθεση.

φωτης lgg3

Ρλπιζω να ειναι καλυτερη.Εγω παντως περα απο τη μπαταρια,εχω ενα θεματακι με τα χρωματα που θα τα ηθελα οχι τοσο ατονα στο g3 μου.Συγκρινοντας το με καποια note4 ,μου φανηκε φτωχος συγγενής μπροστα τους.Κι απο οτι διαβασα,αυτον τον τομεα βελτιωσαν στο g4..

alexis touba

Για μενα το πραμα εχει ως εξης:Με τα λεφτα που δηνουμε για τετοια κηνητα θαπρεπε ολα να ειναι αψογα.Οθονες μπαταρια cpu camera και τι αλο.Υπαρχει η τεχνολογια να τα κανουν ολα σχεδον τελεια!!Ειναι πολλα τα λεφτα λεμε.Πληρωνονται και με το παραπανω αυτα που ζηταμε να εχουνε και παλι καπου υπολυπονται.Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb και τωρα εχω mate8.Απηστευτα ευχαρηστημενος ταχυτητα gaming οθονη χρωματα καλυτερα απο g3.Δαχτυλικο απεχτο και το γουσταρω πολυ.Με το σταγονομετρο μας τα δεινουν.οταν ειχα το g3 ζεστενοταν ψηλοαρκετα οχι αφησηκα αλα δε μαρεσε.Επεφτε η φωτηνοτητα μολης ανεβαζε θερμοκρασια.Τα χρωματα ξεθοριασμενα σε συγκρηση με αλες ips.Δε μπορουσα ναπολαυσω τη QHD λογο μπαταριας η ιερμοκρασιας.Ανεπητρεπτο!!Το mate7 καλυτερα χρωματα απο g3.Και η lg αν θελει εχει τη τεχνολογια πανω σε οθονες σιγουρα.Αναμενω huawei mate8 η galaxys6.Για μενα δεν επρεπε να το βγαλουν ετσι το s6.Μπαταρια και γυαλι.Αδιαβροχο ας ηταν με καλη σχεδιαστικα πλαστικη μορφη πιο μικρα μπεζελς ας καναν να μεγαλωνε λιγο η οθονη θα ηταν το ηδανικοτερο ολων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.