LG G4: Ξεκινάει το update σε Marshmallow στην Ευρώπη

Κάτοχοι του LG G4 στην Ευρώπη δηλώνουν ότι βλέπουν το smartphone τους να παίρνει την αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow. Οι σχετικές αναφορές μιλούν για ένα πακέτο αναβάθμισης συνολικού όγκου 1.55 GB, το οποίο μπορεί κανείς να πάρει μέσω του LG Bridge, το λογισμικό συγχρονισμού του LG G4 με τον υπολογιστή. 

Οι πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για όλα τα LG G4 που κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά κυρίως για εκείνα που κυκλοφορούν στην Γερμανία. Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία και Ελβετία είναι μερικές από τις χώρες που αναφέρονται, χωρίς κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Πουθενά δεν γίνεται κάποια αναφορά για την Ελλάδα, επομένως εάν έχετε στην κατοχή σας ένα LG G4 και σας έχει έρθει ειδοποίηση για αναβάθμιση ενημερώστε μας.

Μερικές από τις αλλαγές που φέρνει το Android 6.0 Marshmallow στο LG G4 είναι η λειτουργία Dozing, ένα νέο μοντέλο αδειών για τις εφαρμογές, ενώ αναβαθμισμένο εμφανίζεται να είναι το Knock Code, αναφορικά με τις ρυθμίσεις του. Μερικές εφαρμογές αποκτούν άλλο όνομα, όπως το QMemo+ και το Capture+.

LG G4, LG G4: Ξεκινάει το update σε Marshmallow στην Ευρώπη

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

52 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Μεσω lg bridge ειναι διαθέσιμο. Θα ενημερωσω οταν θα ειναι ετοιμο σχετικα με την αποδοση του κινητου!

nikolakis

Ναιιι!!!!
Απο το techblog που μολις ειδα εκανα τη δοκιμη μεσω υπολογιστη και οντως υπαρχει , κανω την εγκατασταση τωρα και ενημερωνω και εγω για επιδοσεις κλπ κλπ κλπ!!!
Ευχομαστε να υπαρχει αναβαθμιση σε μπαταρια γιατι δε τραβαει με δυο φορτισεις τη μερα!!

John

@Γιωργος Παππας & @nikolakis, από που είναι τα κινητά σας; Είναι Ελληνικά;

costas

κατεβαζω μολις την ενημερωση.εχω vodafone branded γερμανικο.

nikolakis

Φιλε John, βασει το μπακοντ μου , ειναι απο Αγγλια.
Ενταξει εγινε η εγκατασταση, εμφανησιακα δεν εχει διαφορα, αλλα λειτουργικα δε μπορω να πω κατι ακομα. Παντως ταχυτητα το ιδιο ειναι,δε βλεπω κατι.

Nikolakis

Παιδιά καμμια διαφορά. Ίσως το ιντερνετ κάπως πιο γρήγορο..

Nikolakis

Στο AnTuTu, από 46-48 και κάτι μου βγάζει 51

mitsaras

Μόλις έκανα και εγώ την εγκατάσταση από το lg bridge, δεν βλέπω καμία σημαντική διαφορά,

geozn8

Παιδιά Καλημέρα. Ποιά αναβάθμιση ποιά ρομ δίνει το LG bridge? Την 20A η την 20Β ??

Nikolakis

Geozn8, δίνει την v20a

Makis

Ωραίο το τηλέφωνό σας μάγκες, το δοκίμασα στο αεροδρόμιο Schiphol πριν 2 – 3 μέρες, σαφώς πιο γρήγορο από το edge που ήταν δίπλα. Άνοιξα 3 – 4 εφαρμογές προεγκατεστημένες συν μία ελληνική σελίδα στον browser, η σφαίρα της σφαίρας…όμως την κακία μου θα την πω, μετά από λίγα λεπτά σκάλωνε, καθυστερούσε σε ίδια πράγματα που πριν έτρεχε απροβλημάτιστα και στο σκρολάρισμα της σελίδας καθυστερούσε και πήδαγε πιο κάτω όταν “ξεκολλούσε”…οκ δεν μπορεί να κριθεί από αυτό και μόνο, αλλά μετά απὀ αυτά…προσπέρασα…

Gus

Καλημέρα, μόλις κατέβασα το LG Bridge αλλά δεν μου βγάζει τίποτα. Εσείς που το πήρατε τι εκδόσεις έχετε; Εμένα είναι γαλλικό.

Cabalerro

Αγορασμενο απο skroutz,unbranded,ευρωπαικο,αλλα ακομα αναμονη…ουτε απο lg brigde ουτε μεσω κινητου…αναμονη για την κινηταρα μας 🙂

shadgr

Ακριβώς ότι υπόσχεται και για πρώτη μέρα φαίνεται ταχύτατο.. Πολύ καλή αναβάθμιση του άλμπουμ φωτογραφιών.. Επιτέλους έλεγχος στις υπηρεσίες τοποθεσίας.. Η εφαρμογή του carrefour μου το είχε τινάξει, διαβάζοντας συνεχώς τοποθεσία..
Για την ώρα λοιπόν, οι “κασσάνδρες” / οπαδοί της samsung που θα το πάρουν 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του S7, να βράσουν στο ζουμί τους.. Βρίστε τώρα!

Tomas

Την εκανα χθες το βραδυ μολις το ακουσα,το κινιτο ετσι και αλλιως πηγαινε νερακι,τωρα με την πρωτη εντυπωση δειχνει ακομα πιο γρηγορο,για να δουμε στην πραξη την λειτουργει για την μπαταρια που ετσι και αλλιως ειχε καλλιτερη αυτονομια σε σχεση με το g3.

Δημήτρης

Και εγώ με γαλλικό είμαι.τίποτα ακόμα

geozn8

Ειναι ευκολο οποια παιδια εβαλαν σημερα την 6.0 με το lg brige που περναει νομιζω την 20Α να
μας επιβεβαιωσουν αν λειτουργει το knock code η οχι ?? Γιατι εγω που εχω την πολωνικη
6.0 20Α εδω και 2 εβδομαδες δεν δουλευε καθολου και το εβαλαν στην 20Β που βγηκε στο xda πριν 3 ημερες. Αν παιζει κανονικα τοτε λογικα ειναι μια καλυτερη αναβαθμισμενη 20Α σε σχεση απο την πρωτη πρωτη πολωνικη που ειχε βγει εδω και καιρο..

shadgr

@geozn8
Λειτουργεί μια χαρά το knock code, απλά απαιτούνται 6 χτυπήματα πλέον, το κατώτερο…

geozn8

Φιλε shadgr εγω που εχω την πολωνικη 6.0 20Α εδω και 2 εβδομαδες δεν δουλευεi καθολου !!! Διαβαζω στους xda οτι το εβαλαν στην 20Β που βγηκε στο xda πριν 3 ημερες. Αν παιζει κανονικα τοτε λογικα ειναι μια καλυτερη αναβαθμισμενη 20Α σε σχεση απο την πρωτη πρωτη πολωνικη που ειχε βγει εδω και καιρο.. Αρα δεν ξερω απο ποιες 2 να βαλω …!!!! Την νεα 20Α του lg brige η την 20Β που δινει το xda ?? Ποια ειναι καλυτερη οεο ?? Ξερει καποιος φιλος να βοηθησει ??

tomas

Geozn8 εχω τη fashion edition απο γερμανια εβαλα χθες την 20a απο lg bridge,δοκιμασα τωρα που ρωτας το knock code δουλευει μια χαρα,και γενικα ολα δουλευουν αψογα.

Nikolakis

Παιδιά όλα όλα όλα δουλεύουν μια χαρά!!!! Δεν υπάρχει θέμα με το knock. Έχω έκδοση Αγγλίας.

Darth

το έκανα μέσο ota… είχα ένα θεμα με knock έφαγε fresh install μέσω bridge(20a) όλα στρώσανε… bugs δεν έχει … αλλά ούτε φτιαχντικε το ποιο σοβαρό πρόβλημα που είχε… η μπαταρια … σε raw χρήση φεύγει σαν νεράκι (με λίγα λόγια πάλι εξάρτιση από το power bank για να βγει η μέρα)

παντος ειχα μια ελπίδα οτι θα καλυτερεύσει ολο το θεμα…

shadgr

Δυστυχώς το θέμα τις μπαταρίας το είχα και σε προηγούμενα κινητά μου.. Σε σχέση με το νοτε 4 που είχα πάντως, το g4 έχει καλύτερη αναμονή.. Δεν είναι δηλαδή σίγουρα να παίζεις παιχνίδια, πιστέυω θα την ρουφήξει τη μπαταρία. Πολύ καλό, πλήρες το g4 αλλά όπως σχεδόν όλα τα smartphones, αν δεν το αφήνεις από τα χέρια σου οικειοθελώς, θα σε αναγκάσει εντός της μέρας το ίδιο..\
Εμπειρικά πάντως, όταν περνάς μια τόσο major αναβάθμιση, πριν βγάλεις άποψη για το κινητό πρέπει να το δουλέψεις οπωσδήποτε μια βδομάδα.. Λόγω cache που αναδιοργανώνει κλπ κλπ..

Darth

@shadgr σε αναμονή είναι αψογο… το βράδυ το αφήνω 90% το πρη τυχαίνει να το βρω 89% 90%

έχει όμως ΣΟΒΑΡΟ θέμα σε χρήση… πχ browsing σε 4g με υψηλό φωτισμό σε 2 ώρες screen time από 100%

όποιος το αγοράζει είναι μονόδρομος να εχει powerbank 10,000 πάντα μαζί του…

εγώ ουσιαστικά περίμενα αυτό το update για να δω αν θα μινει η φύγει… πραγματικά μου έχουν λείψει 7 8 ώρες screen time του mate 7 Και 5 6 του lg g2, ειναι σαν να εχω ferrari και φοβάμαι να την βάλω μπρος

John

Να σας ρωτήσω, απο που βλέπεται απο ποια χώρα ειναι;

Kostas85

Καλησπέρα,
Εγώ εχώ Samsung Galaxy S5 Plus SM-G901F branded Vodafone Spain ακόμα φορά 4.4.4 … τι να πεις…….

Κωνσταντινος

Εγω που εχω την εκδοση android 5.1 v10b,ειναι σωστο να παω κατευθειαν στην 6 η πρεπει να εγκαταστησω και την v10c πρωτα;;;

Δημητρης84

Καλημερα εκανα αναβαθμηση χθες μεσω bridge,εχω θεμα με την σταθμη φωτηνωτητας,το εχω πχ 85% κλικαρω την αυτοματη φωτινοτητα πεφτει η σταθμη και οταν το ξεκλικαρω. Δεν επανερχεται στο επιπεδο που το ειχα πριν,αντημετοπιζει κανεις το ιδιο προβλημα?

Πάνος

Δημήτρης84 δεν είναι πρόβλημα αυτό, απλά το κινητό μόλις πατάς το αυτόματο σου δείχνει ότι η φωτεινότητα πέφτει στο συγκεκριμένο ποσοστό, απλά όταν βγάλεις το αυτόματο δεν επανέρχεται στο προηγούμενο ποσοστό φωτεινότητας. Κατά τ’άλλα πολύ καλή η αναβάθμιση με λίγες διαφορές και χωρίς κολλήματα.

Δημήτρης

Τα μοντέλα σας που παίρνουν update άπο ποια χώρα είναι; Πως μπορούμε να δούμε τι μοντέλο έχουμε;

Ακόμη στο δικό μου τίποτις!

John

Έκανα την αναβάθμιση παιδιά, αλλα δεν μου ανοίγει το κινητό, κανει συνέχεια επανεκκίνηση. Ξέρει κανένας, τι μπορεί να φταίει;

Κωνσταντίνος

@john πιστευω οτι κατι πηγε λαθος και η συσκευη σου εχει παθει brick..Τωρα εσυ δεν ξερω αν εχεις τις γνωσεις να το κανεις unbrick ,αν δεν εχεις ,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το στειλεις στην Lg .Λογικα θα σου παρουν καπου στα 40 ευρω..Αυτοι εκει περα μπορουν να κανουν τα κινητα τους οτι θελουν δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα.

John

@Κωνσταντίνος, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις πως μπορώ να κάνω unbrick;

Κωνσταντίνος

@john Αδερφε μακαρι να ειχα τις γνωσεις να σε βοηθησω αλλα δυστυχως δεν μπορω.Καλυτερα να μην ψαχτεις γενικα μην το κανεις χειροτερο, μη τυχον αμα το στειλεις πισω να δουν οτι πειραξες τη ρομ και μεινεις ξεκρεμαστος…

John

@Κωνσταντίνος, σωστά λες. Αλλά γιατί αν πληρώσω 40€, εφόσον είναι στην εγγύηση;

Κωνσταντίνος

@john Γιατι μπορει να θεωρησουν οτι ειναι δικο σου σφαλμα και οχι της Lg. Δεν ξερω ακριβως τη πολιτικη τους σε τετοιες περιπτωσεις.Απλα καλεσε τη procodia,(lg service),και μαθε.Το κινητο να φανταστω δεν ειναι αγορασμενο απο μεγαλη αλυσιδα ε;;

John

@κωνσταντίνος, ειναι από e-shop.gr

Κωνσταντίνος

@john Βασικα φιλε δοκιμασε να κανεις και ενα hard reset οπως εδω https://youtu.be/2ZfrvZq-3S0 ,αν και παλι λιγο δυσκολο να γινει αλλα δεν εχεις να χασεις κατι(περα απ τα αρχεια που εχεις μεσα αλλα και παλι το πιο πιθανο ειναι τα χασεις σε καθε περιπτωση).

John

@Κωνσταντίνος, έκανα το βράδυ hard reset και όλα οκ, απλώς έχασα τα αρχεία!
Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια

Κωνσταντίνος

@john Μια χαρα τοτε,ευτυχως.Τωρα που το εχεις ευκαιρο,να σε ρωτησω.Στη καμερα, οταν τραβας βιντεο εχει το manual mode οπως ειναι και στο V10 ;;;;

DoraDiam

Καλησπέρα και καλή χρονια!ας μου πει κάποιος παρακαλώ γιατί δν μπορεί να κατέβει η αναβάθμιση από το LG bridge😞
Εκεί που δείχνει ότι κατεβαίνει κ όλα καλά σταματαει..

Kostas

Καλησπέρα, παιδιά μην αναβαθμίσετε σε Marshmallow.. εγώ το έκανα μεσώ του LG Brige… Ένα μιζών μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε πλέον να μεταφέρεται apps σε SD CARD πάρα μόνο φωτογραφίες και βίντεο…. (επίσης δεν λειτουργεί η επιλογή της μορφοποίησης SD CARD σαν εσωτερική μνήμη ).
Τώρα θελω να το υποβαθμισω σε Lolliopop και ψαχνω τροπο πως .

thelos257

Καλημερα το περιεργο ειναι οτι την Τεταρτη πηγα να αναβαθμιστω σε Marshmallow αλλα δυστοιχως εφυγαν την αναβαθμιση απο τους σερβερσ τους δεν ξερω γιατι και τι εγινε πραγματικα ισως να την επαναφερουν στις 2/2/2016 απο οσο διαβασα σε ενα ξενο σιτε.

eirini kour

καλησπερα!
προσπαθω να κανω αναβαθμιση στο Marshmellow μεσω lg bridge και οταν φτανει σε ενα ποσοστο 80 % περιπου μου βγαζει ενα μηνυμα οτι η ενημερωση ειναι κατεστραμμενη να προσπαθησω ξανα..το εκανα ξανα και παλι εβγαλε το ιδιο μηνυμα!ξερει κανεις παδια γιατι γινεται αυτο? ευχαριστω πολυ!!

Αποστόλης

Ρε παιδιά πος βλέπω απο πια χώρα είναι το G4?

χαρης

@Αποστολης
απο εδω: https://lg-phone-firmware.com/index.php?firmware=1
και μετα πρεπει να βαλεις το imei σου σε ενα πλαισιο που θα σου εμφανιστεί

χρηστος

ΕΧΩ ΤΟ LG G4 και μου ηρθε η αναβαθμιση

χρηστος

ΕΧΩ ΤΟ LG G4 και μου ηρθε η αναβαθμιση ota ΕΙΝΑΙ ΟΛΛΑ ΟΚΕΙ ΟΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΑΓΕΣ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ

Δημήτρης

@Αποστόλης φαντάζομαι είναι στο Software Information που λέει το version. Εμένα περιέχει EUR, οπότε υποθέτω είναι το ευρωπαικό μοντέλο.

Ακόμη δεν έχω πάρει αναβάθμιση…

Αλέξανδρος

Έχω το ευρωπαικό ΤΙΜ Branded Ιταλικό G4, το πήρα απο ελληνικό κατάστημα στο σκρούτζ. Ήρθε Απρίλιος και ακομα εχω το 5.1 . Ούτε Update μέσω Bridge ούτε ΟΤΑ. Συγχαρητήρια για το τίποτα LG, φαντάζομαι πόσο υπερβολικά δύσκολο ήταν να λανσάρετε το 6 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Worldwide. -.- (Βλέπε windows 10..?) -.- Μπράβο… Το επόμενο κινητό μου θα είναι Samsung..

Κωνσταντίνος

@Αλεξανδρε τι να πω..Αμα εισαι πιτσιρικας και δε ξερεις να κανεις αναβαθμιση μη τα ριχνεις στην lg..Εμενα ειναι διαθεσιμη μηνες αλλα δεν την εχω κανει.Γιατι κανεις ετσι;Σιγα μη καταλαβεις τη διαφορα.Αν ο λογος που θα πας Samsung ειναι αυτος,εισαι απιστευτος.

Αλέξανδρος

@Κωνσταντίνος Οταν λέω οτι δεν υπάρχει ενημέρωση ουτε μέσω bridge αλλα ουτε OTA τι απ ολα δεν καταλαβαίνεις? Οτι είμαι πιτσιρικάς και ‘δεν ξέρω να κάνω αναβάθμιση’? Δεν χρειάζεται PhD σε Αστροφυσική για να περάσω marshmallow for f*cks’ sake! Απλά δεν ειμαι fanboy καμιας εταιρείας όπως εσυ, και οταν δινω μισό χιλιάρικο για κινητό ΑΠΑΙΤΩ τα πάντα στην εντέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.