LG G4: Συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 6 στην επίσημη σελίδα

Με εξαίρεση την Sony, όλες οι ναυαρχίδες μεγάλων ονομάτων είναι στην αρένα για να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο της αγοράς. Συνήθως όταν αναφέρονται σε κάποιον αντίπαλο οι κατασκευαστές, το κάνουν για να δείξουν ότι το δικό τους smartphone είναι καλύτερο.

Εν προκειμένω η LG επιλέγει μέσα από το επίσημο website της να ασχοληθεί με το iPhone 6 Plus και συγκρίνει την οθόνη του με εκείνη του LG G4 που έχει υψηλότερη ανάλυση. Στην περιγραφή η LG αναφέρει ότι έχει καλύτερη ανάλυση από το iPhone 6 Plus. Με περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια pixels στην διάθεσή μας μπορούμε να δούμε τα πάντα με απίστευτη λεπτομέρεια.

“Pixel for pixel, the display on the new G4 has a higher resolution than the iPhone 6 Plus. With more than 3.5 million pixels at your disposal, you can see everything in amazing detail”.

Βεβαίως η ναυαρχίδα της LG έχει καλύτερη ανάλυση οθόνης 1440×2560 pixels Quad HD από την 1080×1920 pixels οθόνη του iPhone 6 Plus, γι αυτό επιλέγει να μην αναφερθεί σε άλλη Android ναυαρχίδα όπως το Samsung Galaxy S6 για παράδειγμα. Επιπλέον, η οθόνη του LG G4 έχει καλύτερη ανάλυση και από το iPhone 6 που είναι στις 4.7 ίντσες με ανάλυση 750 x 1334 pixels

Τέλος, από την εικόνα τονίζει ότι λόγω της έλλειψης φυσικών κουμπιών, το LG G4 είναι πολύ μικρότερο από το iPhone 6 Plus.

lg g4 vs iphone 6 plus, LG G4: Συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 6 στην επίσημη σελίδα

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

Το iPhone 6 plus εχει παρα πολυ καλη οθονη αλλα του G4 μαζι με του s6 πιστεύω ειναι απο τις καλύτερες της αγοράς..Του g4 μιας κ μιλάμε γι’αυτην την οθονη όλοι λενε τα καλυτερα όχι μονο για την ανάλυση(κ το G3 ειχε την ιδια ανάλυση)αλλα κ για το μαύρο τα χρωματα κ την αντίθεση που εχει γενικα..Ειναι απο τις πιο εντυπωσιακές (κοντα στα επιπεδα του s6) κ εχει κ την καλυτερη αναλογία οθόνης κ συσκευής..Στις 5’5 ινζες μονο το G3 εχει την καλυτερη αναλογία οθόνης..Σεπτεμριο το εχω τσιμπήσει κ το μονο κινητο που θα με κανει να μη το παρω θα ειναι το Note 5..

prankster100

Ολα ειναι καλυτερα στο θεμα οθονη σε σχεση με το iphone. Γιατι δεν το συγκρινει με το s6? :p

inblx

Δεν πιστεύω να υπάρχει καλύτερη οθόνη απο αυτή του G4. Δεν λέω καλη του iPhone, πολύ καλη, όμως δεν πιστεύω να είναι καλύτερη απο αυτή του LG. Απο video και μόνο μπορείς να καταλάβεις την διάφορα, ποσο μάλλον απο κοντά.
Δεν πιάνω τις AMOLED γιατί είναι απλα ψεύτικες, με ψεύτικα χρωματα και πολύ saturation. Και δεν το λεω έτσι, προηγούμενος είχα ενα Galaxy S5 για λίγο καιρό και η οθόνη του ηταν για κλάματα. Το μόνο καλό που έχει ειναι το απόλυτο, καθαρό μαυρο. Πολύ καλό το μαύρο. Και μου άρεσε πως στο σκοτάδι, δεν καταλαβαίνεις απο που πιάνει η οθόνη και που τελειώνει. Αλλά έχει θέματα.
Μπορεί η OLED τεχνολογία να ειναι μπροστά, όμως η Quantum Dot θα τους αφήσει πίσω.

Vagelis

@inblx Η οθόνη του S5 δεν είναι τόσο καλή. Δοκίμασε του Note 4 και S6.

inblx

@prankster100

Την είδα και αυτή, όταν έπιασα τα S6 – S6 edge, και δεν μου άρεσε. Πολλά pixel ρε παιδι μου, αλλά δεν με βοήθησε καθόλου αυτό. Ηταν πραγματικα oversaturated, και όταν πήγα να αλλάξω το saturation, να το φέρω σε ενα κανονικό επίπεδο, απλα απογοητευτικά.

inblx

@Vagelis

Το κατάλαβα αυτό, αλλά και παλι….

LG G4 2015 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΩΣΤΑ HANS ON REVIEW Η APPLE IPHONE ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ SAMSUNG EXEI CPU ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ LG ΟΘΟΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ Η APPLE ΔΑΝΕΙΖΕΤΕ ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ LG CPU SAMSUNG Απορω πως αγοραζουνε IPHONE SAMSUNG S6 S6 ENGE

Γιώργος

Η LG φτιάχνει την οθόνη του iphone οπότε έχει δώσει στην Κινεζο-Αμερικάνικη εταιρεία (Apple) ότι υπήρχε σε β’ διαλογής και βάζει την καλή οθόνη στο δικό της κινητό.

peristeri

Παιζει να ειναι η καλυτερη οθονη της αγορας αυτην την στιγμη αλλα δεν εχω δει ακομα του s6. Το προβλημα ειναι οτι στο s4 και στο s5 τα χρωματα φαινονταν καπως ψευτικα γι’αυτο δεν βαζω πρωτη του s6. Απ’την αλλη το G2 ειχε φοβερη οθονη οταν ειχε βγει και του G3 ηταν επισης πολυ καλη αλλα οχι τελειοποιημένη οπως φαινεται ναι ειναι στο G4.

giorgos

@ inblx

Φίλε, δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά από διάφορα τεστς η οθόνες των νέων galaxy s6 αποδείχτηκαν οι καλύτερες. Τόσο σε θέματα ακρίβειας χρωμάτων, όσο και σε θέματα φωτεινότητας.
Ακόμη η οθόνες αυτές καταναλώνουν πιο λίγη ενέργεια από πολλές 1080π οθόνες( Σ5,Μ9).
Googlare to να δεις οτι δεν σου λεω βλακείες!

giorgos

Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρα :
“Η μέτρηση για το σφάλμα ακρίβεια χρωμάτων για το Galaxy S6 είναι μόλις 1,6 JNCD, δηλ. το ίδιο με αυτή του Galaxy note 4. Eίναι η πιο ακριβή απεικόνιση χρωμάτων που έχουμε μετρήσει ποτέ για ένα smartphone ή tablet, το οποίο είναι οπτικά δεν διαφέρουν από το τέλειο. Είναι πολύ πιθανόν να είναι πολύ καλύτερη από ό, τι τηλεόραση σαλονιού ή οποιαδήποτε οθόνη έχετε στην κατοχή σας.”

Χρήστος

Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρo :
“Η μέτρηση για το σφάλμα ακρίβεια χρωμάτων για το Galaxy S6 είναι μόλις 1,6 JNCD, δηλ. το ίδιο με αυτή του Galaxy note 4. Eίναι η πιο ακριβή απεικόνιση χρωμάτων που έχουμε μετρήσει ποτέ για ένα smartphone ή tablet, το οποίο είναι οπτικά δεν διαφέρουν από το τέλειο. Είναι πολύ πιθανόν να είναι πολύ καλύτερη από ό, τι τηλεόραση σαλονιού ή οποιαδήποτε οθόνη έχετε στην κατοχή σας.”

Xρήστος

Σάς*
Ειδική αφιέρωση στον φίλο inblx.

joni

Χρηστο εχεις δικιο αλλα παλι εμενα γιατι μου φαινεται οτι φοραει ενα ψευτικο πεπλο κορεσμενων χρωματων..

Χρήστος

@joni
Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται υπερβολικά καλή και νιώθω πως κοιτάζω χαρτί ;ο

Βαγγος

Η lg εκανε πολυ μεγαλη δουλεια οσον αφορα την οθονη και γι αυτο δινουν κι εμφαση …σ αυτο και στην καμερα…πραγματικα ειναι απ τις καλυτερες οθονες πιστευω χωρις να εχει αυτο το υπερβολικο ισως των amoled.και χωρις να θελω να θιξω κανεναν….ΣΤΥΛΙΑΝΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ Σ δεν καταλαβαινω. Χριστο!!!εχει καταντησει. Μα@@@@ αυτο το πραμα!:-)

inblx

@giorgos

Δεν ξέρω γιατί, όμως εμένα μου φάνηκε κλασικότατη AMOLED. Μπορεί όπως λένε σε πολλά site, η οθόνες αυτές να εχουν, ίσος, την μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, ομως το μεγάλο Contrast και το saturation είναι εκεί ακόμα. Στα ματια μου δεν μου φάνηκε πολύ καλη οθόνη, τι να πω.
Παράδειγμα, με τον κολλητό μου, ο οποίος έχει ενα HTC One M8 και ενα LG G3 (2GB αν έχει σημασία), κοντράραμε τις οθόνες με τα δικα μου κινητά, το Xperia Z3 και το για λίγο δικο μου S5. Την καλύτερη οθόνη της είχε απλα το G3, με τα πιο φυσικά χρωματα, άσχετα πως τα υπολοιπα είχαν φωτεινότερη οθόνη, και πιο έντονα χρώματα.

Τώρα και στο S6 που είδα, όντως έχει πολύ καλη οθόνη, σαν χαρτί όπως λέι και ο @Χρήστος πιο πανω, όμως στα βίντεο που είδα να κοντράρουν το G4 με το S6, η οθόνη του G4 ηταν καλύτερη, τουλάχιστον στο βίντεο.

Ante_geia

@inblx Φίλε ψάξε το λίγο … μπορεί να έχεις θέμα με τα μάτια σου 😛 (φιλικά πάντα δεν θέλω να ξεκινήσουμε καβγά).

Με διαφορά τεράστια η καλύτερη οθόνη σε κινητή συσκευή αυτήν την στιγμή που μιλάμε. Ψάξε το λίγο περισσότερο και βάλε ένα 4Κ βίντεο καλής ποιότητας σε ένα οποιοδήποτε κινητό δίπλα στο S6 ή Note 4 και θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. Μη βλέπεις τα χρώματα που έχει το touchwiz …. τες πα απλά βάλε ένα βίντεο και θα καταλάβεις.

forneverarrow

Δεν βρίσκω το λόγο για τέτοια σύγκριση. Εφόσον η καρτέλα με τα specs μιλάει από μόνη της, το θεωρώ μικροπρέπεια από την LG. Αν θα θέλαμε μετρο σύγκρισης μεταξύ τέτοιων συσκευών μπορούσαμε να πούμε για τα επιπλέον που προσφέρουν σε επιμέρους θέματα. Π.χ. θεωρώ το interface και το επιπλέον software της LG κορυφαία, καλύτερα και από το stock της google. Το S6 Edge από την άλλη είναι ο,τι καλύτερο έπιασα ποτέ σε smartphone. Εξαιρετικός σχεδιασμός και μια μαγική οθόνη με άψογο μαύρο και καμπύλες στο πλάι με έξτρα δυνατότητες. Το iPhone είναι ισορροπημένη επιλογή που δίνει ποιότητα και δυνατό λειτουργικό.

Τώρα που έπεσα στην ανάγκη (πάλι) ενός android άφησα τα WP και πήρα LG G3. Είμαι ενθουσιασμένος μέχρι στιγμής και δεν το περίμενα. Αν όμως είχα τα λεφτά θα έπαιρνα ευχαρίστως S6 Edge.

Agnostos13

Οπως και να το κανουμε το iPhone ειναι το σημειο αναφορας για ολες τις εταιριες (ανεξαρτητως χαρακτηριστικων) μιας και ειναι νουμερο 1 σε πωλησεις (και πριν πεσετε να με φατε να πω οτι εννοω το μοντελο iPhone 6 μιας που η Samsung που ειναι πρωτη σε πωλησεις smartphone πουλαει και 100 μοντελα παραλληλα).

ΥΓ1. Επισης νομιζω η LG προσπαθει να πλασαρει (εμεσα) τα νεα QHD panel της στην Apple…

ΥΓ2. Οι AMOLED και στα νεα Galaxy (S6/S6 Edge) διατηρουν τον χαρακτηριστικο υπερκορεσμο. Για καποιον που αναζητα εντυπωσιακη απεικονιση ειναι οκ, για καποιον που αναζητα ποιο φυσικα χρωματα η IPS παραμενει μονοδρομος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.