LG G4: Πωλήσεις κάτω των προσδοκιών;

Το LG G4 είναι η φετινή ναυαρχίδα της LG με την οποία θέλησε να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό βάζοντας premium δέρμα στην πίσω πλευρά αντί για μέταλλο που επιτάσσει η μόδα, ενώ η αποσπώμενη μπαταρία και η επέκταση μνήμης είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που προμοτάρει η LG. Πως τα πηγαίνει όμως με τις πωλήσεις;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Νότια Κορέα, το LG G4 μοιάζει να μην έχει την απήχηση που περίμενε η LG στην πατρίδα της, όπου λέγεται ότι οι πωλήσεις είναι κάτω από τις προσδοκίες που είχε η ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, το report κάνει λόγο για 240.000 κομμάτια τα οποία πουλήθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι την ημέρα πουλήθηκαν γύρω στα 3.500 κομμάτια. Οι αριθμοί δεν είναι άσχημοι, αν σκεφτούμε ότι κυκλοφόρησε περίπου τέλη Απριλίου. Όμως σε σύγκριση με τα 1.5 εκατ. Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge που πουλήθηκαν στην Ν.Κορέα την ίδια περίοδο, οι αριθμοί της LG είναι σαφώς μικρότεροι.

Να πούμε ότι για φέτος η LG έχει θέσει τον πήχη των πωλήσεων στις 70 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 12 εκατομμύρια θα είναι από το LG G4. Αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα φτάσει τον στόχο, ή αν θα χαμηλώσει τις προσδοκίες της.

Πως σας φαίνεται η φετινή ναυαρχίδα της LG; Θα φτάσει τον στόχο των 12 εκατομμυρίων;

LG G4: Πωλήσεις κάτω των προσδοκιών;, LG G4: Πωλήσεις κάτω των προσδοκιών;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Ακριβό… Θα ήθελα πολύ να το πάρω αλλά δεν αξίζει τόσα, δεδομένου ότι με το G3 δεν έχω κανένα πρόβλημα προς το παρόν. Θα περιμένω G5 ή πτώση τιμής.

p.t

Παγκόσμιες αφραγκιες αλλά αυτοί το χαβά τους.samsung Apple htc Sony lg θέλουν 800αρες. Να ξέρετε ότι εμείς κανονίζουμε πόσα τους σκάμε. Αν αγοράζουμε τα πανάκριβα, ποτε δε θα ρίξουν την τιμή Θα ήθελα να είναι πιο συνειδητοποιημενοι οι καταναλωτές κ να μην αγοράζουν πάνω από 300 αλλά για λίγα χρόνια χλωμό το βλέπω. Υπάρχουν κ οι πιο ξύπνιοι που χρησιμοποιουν κινέζικα ισοδύναμα κ καλυτερα αλλά είναι ακόμα λίγοι. Αν δε δείξουμε στροφή στο φτηνό, θα είμαστε αιώνια κορόιδα.

Prideous

Έχω 5s και το σκεφτόμουν σοβαρά το G4 σε σχέση με το s6
Τι λέτε ;;

SINT

Πέτα αδερφέ,με πιάνουν κορόιδα κ το καμαρώνουμε.

anwnymous

Άλλη μία απόδειξη ότι δεν πρέπει να βγάλεις καλή συσκευή αλλά με καλό marketing.
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για το πόσο θα πουλήσει, αυτά αφορούν τους μετόχους της lg.
H συσκευή δεν εντυπωσιάζει από στείρα specs, αλλά είναι διαμάντι, υπερπλήρεις, με εκπληκτική οθόνη/κάμερα & εξαιρετική εμπειρία χρήσης, μόνη παραφωνία η μέτρια μπαταρία & η χειρότερη ποιότητα κατασκευής σε σχέσε με τον ανταγωνισμό(αν και το δερμάτινο καπάκι λέει).

nikolasss

Εμενα μ αρεσει σαν συσκευη περισσοτερο απ το s6 αλλα υστερει σε καποια σημεια για δικα μου γουστα (ειμαι κατοχος νοτε 4 για να καταλαβετε)
Περιμενω να δω αυτο το g4 pro που λενε οτι θα βγει!!

Φώτης

Nikolasss@ κ μένα μου αρέσει περισσότερο απο s6..Σκεφτόμουν να το παρω αλλα γουστάρω πολυ κ το note4..Δεν ξερω ακομα πιο θα παρω..Θεωρω οτι τα note ειναι με διαφορα η καλύτερες συσκευές της Samsung κ μονο τα note με εντυπωσιάζουν..Αλλα θα δω κ αλλα δυο που ειμαι περίεργος να δω τη λενε..Mate 8 κ Lg g pro 3…

Darth

την σκεφτόμουν παρά πολύ την συσκευή κυριος λόγο κάμερας, αλλά δεν την επέλεξα αφού την δουλεψα δύο μέρες…. κύριος λόγο μπαταρίας η οποία ειναι χειρότερη και απο αυτή του g3 η οποία είναι απο της πολύ κακές, κατά τά άλλα είναι πλήρες

Ιωάννης jb

Θα τον φτάσει το στόχο!
12 εκατομμύρια g4 σε ενα ολοκληρο χρόνο δεν είναι πολλά!!!
Η Apple πούλησε σε 3 μήνες 75 εκατομμύρια iPhone!!!!
Και η LG θα μείνει με μονοψήφιο!? Όχι είναι πολύ λίγα!!
Βέβαια το g4 αν είχε μπαταρία, design και λίγο καλυτερο marketing θα έκανε πολύ καλυτερες πωλήσεις απο αυτές που έχουν θέσει ως στόχο εκεί στο LG….

Paul

Το πολύ πολύ γενικά για android μέχρι 300 ευρώ.Με καμμία δύναμη να δώσω 700 άρες για λειτουργικό που υπάρχει σε συσκευές των 100 ευρώ

stifler13

Παιδια τι πιστευετε galaxy s6 η note4 ? δεν εχω θεμα με sd card αυτο που με ανησυχει λιγο ειναι η μπαταρια οσο αφορα το s6

Βαγγος

@Paul μεγαλε τι ειπες τωρα και μου βγηκαν και τα 2 ματια….σκεφτειτε λιγο πριν μιλησετε βρε δεν κανει κακο….anyway 700 για οποιοδοιποτε κινητο ειναι ακριβο κατ εμε….

Darth

@Βαγγος δλδ δεν θα επερνες το pc των 5,000 ευρω επειδι και το pc των 120 ευρω φοραει windows/linux?

πχ ενα μικρο παράδειγμα

CPU: Intel Core i7-5775C
Motherboard: Gigabyte Z97X
RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB DDR3 1866MHz
GPU: MSI GeForce GTX980 Ti 6GB X2 SLI
SSD:Samsung 850 Evo 1TB X2 σε RAID
Κουτι: NZXT Phantom 820
PSU: Corsair AXi Series AX1200i 80Plus Platinum
FULL watercooling system

δλδ ενα μηχάνημα των 5 χιλιάδων

και ενα μηχάνημα

CPU:AMD Sempron 2650
Motherboard: Asrock AM1B-M (on board vga)
RAM: Kingston ValueRAM 2GB DDR3-1333MHz
HDD: Western Digital Caviar Blue 160GB
Κουτι: Hantol HC2881 (with psu)

δλδ ενα μηχανημα με 120 ευρω!!

Ιωάννης jb

Darth τι έχεις πει ρε φίλε!!!!!!
Χαχαχα!!!!!
Πολύ σωστό!!!!
Μιλάμε ο άλλος με αυτό που του είπες δε παίζει να ξαναγραψει!
Τον έχεις στείλει σε άλλο γαλαξία…
Καλό είναι κάποιοι να καταλαβουν σιγά σιγά κάποια πραγματα…
Τα smartphones είναι το μέλλον…

forneverarrow

@Darth: λυπάμαι αλλα είσαι άστοχος εδώ. Ενα Android των 120 (άντε να σου βάλω 189€ πιάνοντας μέσα το Moto G) παρέχει τα ίδια ακριβώς με ενα των 700€ τουλάχιστον σε επίπεδο λειτουργικού. Όλα τα apps τα τρέχει, ειδικά το Moto G που εχει lollipop, και εχει ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με ενα Nexus 6 ας πούμε. Ακομα και τα games ειναι playable, άσχετα αν στα ακριβά μοντέλα τρέχουν νερό. Οι οποίες διάφορες του ακριβού μοντέλου ειναι κυρίως δευτερεύουσες, όπως ανάλυση, ταχύτητα ανταπόκρισης κλπ. Το android ομως ειναι παντού το ίδιο.

Τα windows PC ομως, ειναι άλλη περίπτωση. Τα Windows θα δουλέψουν και στις δυο περιπτώσεις, αλλα στο φτηνό δεν θα παίξεις το 80% των video games ούτε θα δουλέψεις βαριές εφαρμογές. Επομένως, το παράδειγμα δεν το θεωρώ εύστοχο.

Παύλος

Δεν το βλέπω να πιάνει τον στόχο αυτό, κυρίως λόγω του ανταγωνιμσού.. Το G4 είναι μια κορυφαία συσκευή της LG με καταπληκτική οθόνη και ίσως την καλύτερη κάμερα σε κινητό, όμως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όπως επεξεργαστής, μνήμη και ποιότητα κατασκευής ίσως υπολείπονται άλλων συσκευών. Αυτό δεν σημαίνει πως το g4 είναι πιο αργό από τα άλλα ή λιγότερο ικανό, απλώς σε έναν κόσμο που τα νούμερα μετράνε και το μάρκετινγκ παίζει ιδιαίτερο ρόλο, τo g4 όπως και το htc m9 και άλλα χάθηκαν στην “βαβούρα” του s6, το οποίο η samsung φρόντισε να προωθήσει με κάθε τρόπο.. Στην πραγματικότητα ισχύει ότι το g4 είναι το ίδιο “καλο” με το m9 και το s6, απλώς όταν το s6 στα benchmarks ξεπερνά κατά πολύ τους υπόλοιπους ανταγωνιστές (πραγματικά δεν ξέρω πως πειράζει τα αποτελέσματα), εκεί η lg δεν μπορεί να κάνει και πολλά.. Άντε όμως να πείσεις τον κόσμο ότι αυτά τα τεστ δεν αντιπροσωπεύουν την συνολική “αξία” του κινητού.. Και επειδή το έχω δει από κοντά αυτό το κινητό, έχω να πω ότι το κράτημα του, η οθόνη του, η ταχύτητα του λειτουργικού του και η κάμερα του είναι το ίδιο καλά με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, και συνολικά η εμπειρία χρήσης… Συνέχεια »

Φώτης

Stifler13 @ note4 για μενα..Αυτα που μπορεις να κανεις στο note 4 δεν μπορεις να τα κανεις σε αλλο κινητο..Εγω αν έπαιρνα Samsung μονο note 4..Τωρα αν εχεις υπομονή περίμενε να δεις κ τα mate 8(huawei) η το lg g pro 3..Θα ειναι καλές επιλογές..Αν κ το note 5 περα απο την μ@λ@κια αν δεν εχει sd card θα ειναι κορυφη!!!!

alexis touba

Καλο το g4 αλα ρε φηλε βαλε καλυτερη μπαταρια!!Ειναι δυνατον να φοραει πανω τα παντα και περησοτερα και να το εχεις με μαπα μπαταρια ειναι κοροιδεια!!Πρηζωνεις τον κοσμο και τον αδηνεις χαρμανη.Εγω με το mate7 και τωρα με το honor6 plus ειμαι υπερευχαρηστημενος.Αν αλαζα θα ηταν για note4 η 5 η για mate8.Σε θεμα διαχειρηση μπαταριας τα huawei ειναι πολυ καλυτερα και σε συγκρηση με iphone5 galaxys5 lg g3 32gb που ειχα με διαφορα καλυτερα ο κηνεζος.Λιγο στη καμερα εχανε απτα αλα αλα αμελητεες διαφορες.Ανετα mate8 λεμε.

παπαροκας tiamat

oι ανθρωποι ειναι προβατα ρε! τι τη ψαχνετε!
το σκουπιδι το iphone κανει συνεχεια ρεκορ πωλησεων και μετα ψαχνετε το λογο που το πληρεστατο G4 δε πουλαει?…

oλες αν τους βαλεις διπλα ενα iphone 5 η ενα G4 στην ιδια τιμη θα παρουν το iphone

Darth

@forneverarrow android ουσιαστικά ειναι το core (πυρινας) κάτι το οποιο δεν το βλέπεις….. το τι στήνετε μετα πανω του τι gui και τι framewrok ειναι θέμα του κατασκευαστή
και ναi ίδιο πράγμα παίζει και με κινιτα και με pc…. ιδια βάση ιδιο os>…….. απο εκεί και πέρα τι θα τραβήξει και πως θα τραβήξει ειναι θέμα hardware

Cabalerro

Απιστευτο…μονο μειον η μπαταρια..κατοχος g4 εδω κ 1 μηνα….πρωην κατοχος s6 και m9…προτιμηστε το…all around κινητο..οθοναρα και σφαιρα μην κολλατε στον 808…

Βαγγος

@παπαροκας tiamat να αγιασεις αγορι…οσο για το σχολιο μου που απαντησατε…εγω απλα θεωρησα ακυρο αυτο π ειπε ο φιλος Paul γιατι ναι μεν φορανε το ιδιο λειτουργικο συσκευες των 100 και των 500καιβαλε ευρω αλλα δεν.ειναι ιδιες…νμζω ειναι ακυρη η συγκριση…το πιο ακριβο σιγουρα προσφερει κι αλλα (καμερα,επεξεργαστες,ταχυτητα κτλ)…

inblx

Είναι κρίμα να διαβάζω τέτοια σχόλια σε ενα τέτοιο site. Δεν θα έδινα λέει πανω απο 300€ για Android κινητό, την ωρα που υπαρχουν άλλα με 120€. Δηλαδή, με την ιδία λογική, δεν θα αγοραζες ποτε Lamborghini επειδή υπαρχουν αυτοκίνητα φτηνότερα, οπώς ενα Yaris ας πούμε.

Και ας υποθέσουμε πως αυτο που ειπες έχει μια λογική (τετράγωνη, άλλα πες), τι άλλο θα αγοραζες, με αυτά τα 700€? Άλλο λειτουργικό? Αφού το Android κινητό των 120€ εχει μακράν περισσότερες δυνατότητες απο το iOS ή Windows Phone. Και το ίδιο γίνεται με το iPhone. Αν όπως λες δώσεις μαξ 300€ και δεν πάρεις Android, άλλα iPhone, ποιο θα πάρεις και θα κανει κατι διαφορετικό απο το νεότερο μοντελο?

NtinosMD

Δεδομενω πως οι High-End ναυαρχιδες κοστιζουν απο 240-290 δολλαρια max παραγωγη κ συναρμολογηση μπορει ο καθενας να βγαλει ενα συμπερασμα για τον εαυτο του ποσο θελει να δωσει τελικα ,λαμβανοντας παντα υποψιν του τους παρςγοντες R&D, shipment κλπ που αυξανουν την τιμη. Οποτε 450 ευρω πχ πλεον θα μπορουσε να θεωρηθει μια πολυ καλη μεση τιμη για να τσιμπησει κανεις μια απ αυτες τις συσκευες, ειδικα το διαστημα που θεωρουνται ακομη hot. Βεβαια λογω συγκαιριων κ αυτο τ ποσο θεωρειται απλησιαστο για πολλους απο εμας. Cheers ….

rim87

Οποιαδηποτε συσκευη δεν πρεπει ναχει πανω απο 400 Ποσο μαλλον συσκευες που δεν εχουν ουτε ραδιοfm,ουτε sd, ουτε καν bluetooth οπως καποιες πανακριβες!!!!!!!! Με τοσα θες να τα εχεις ολα,οχι μονο οσα σου δινουν.

Paul

Παιδιά συγγνώμη ίσως να κάνω λάθος αλλά όλες οι ναυαρχίδας ..ίσως αν εξαιρέσεις λιγο το S6 …δεν νομίζω να έχουν πιάσει τις προσδοκίες των κατασκευαστών και δεν φταίνε κατα τη γνώμη μου οι συσκευές…Όλες λιγο πολυ σε αυτή τη κατηγορία ίδιες ειναι ,λιγο υπερτερεί σε μερικά specs η μια απο την άλλη.Πιστευω ότι οι καταναλωτές δεν πολυπροτιμούν ακριβες android συσκευές επειδή υπάρχει ραγδαία πτώση τιμής σε χρόνο dt και θα αισθάνονται χαμένοι για τα 700 άρια που κοστίζουν.Προσωπικα το μάξιμουμ για μένα θα ειναι τα 300 ευρώ όσο κάνουν τα Sony compact s4 κλπ δηλ σε αυτή τη κατηγορία….και στο κάτω κάτω το android των ακριβών συσκευών υπάρχει ολόιδιο και στις φθηνές και αυτό ειναι καλό για τους καταναλωτές .Δεν ειναι σαν το IOS που υπάρχει μόνο σε συσκευές των 700 το λιγότερο και εάν θέλει κάποιος IOS πρέπει να τα σκάσει γερά.Αυτο για μένα ειναι άλλο ένα απο τα πολλά πλεονεκτήματα του android Δεν ξέρω συγγνώμη αν κάπου κανω λάθος

JohnWave

Αναμενόμενες οι χαμηλές πωλήσεις και οι λόγοι χιλιοειπωμένοι. Η λύση επίσης χιλιοειπωμένη. Ένα μεταλλικό G2 με υποδοχή κάρτας μνήμης και την κάμερα του G4. Ακόμα και 801 να συνέχιζε να φορά, ακόμα και σε full HD να παρέμενε η ανάλυση, ένα τέτοιο κινητό θα ήταν λουκούμι. Την ποιότητα κατασκευής θα την είχε, την μπαταριάρα θα την είχε, η οθόνη θα ήταν μια χαρά ( 100 καταναλωτές να ρωτήσεις, οι 90 θα σου απαντούσαν ότι υπερκαλύπτονται με full hd σε 5.2 ίντσες) , το λογισμικό θα έτρεχε ρολόι ( μην μου πει κανείς ότι ο 801 δεν είναι υπεραρκετός για τα σημερινά δεδομένα των εφαρμογών) , κάρτα μνήμης θα είχε, πολύ καλή κάμερα θα είχε, εξαιρετικό screen/body ratio θα είχε. Γενικά δεν θα υπήρχε λογικός καταναλωτής για να προσάψει κάτι σε ένα τέτοιο κινητό. Με 3 κινήσεις η LG θα έκανε ματ.

kens

δεν ξερω τι και πως εγω το εχω εδω και 4 μερες και το κινητο απλα τα σπαει! 530 ευρο μαζι με θηκες αντιχαρακτικα εξοδα αποστολης τα παντα! 1000% ικανοποιημενος!!!

Manouselis Mpampis

Θεωρώ το g4 κορυφαίο στην κατηγορία ,(είμαι κάτοχος G2 rooting & απόλυτα ικανοποιημένος από ποιότητα και επιδόσεις προς το παρόν) .Να σας πω ότι η samsung ;πλασάρεται αρκετά με διαφημίσεις και πείθει ..Το g4 έχει καλύτερη οθόνη κάμερα και σωστό καλιμπράρισμα στα χρώματα τα οποία εμφανίζονται φυσικά και υπερκορεσμένα .Τα lollypop της είναι μια έκδοση μπροστά από της samsung επίσης.! Τώρα στο θέμα μπαταρίας με τέτοιες αναλύσεις οθόνης, και επεξεργαστές είναι λογικό να πίνουν όταν το γκαζώνεις.δεν πιστέυω ότι το s6 πίνει λιγότερο, αν και από τι βλέπω στα forums είναι πιο αργό σε επιδόσεις απο το lg.!και να μην ξεχνάμε και το laser στην εστίαση της κάμερας για το lg που πίνει κι αυτό ρευματάκι ,Τα benchmarks μην τα πιστεύετε καθότι επιρεάζονται και από παράγοντες όπως η θερμοκρασία στα chips υπολειπόμενη ram κλπ και ποτέ δεν δίνουν ίδια αποτελέσματα!!(Τα ios υστερούν !!Αφήστε τους να τα αγοράζουν και να νομίζουν!

Παναγιωτης

Παιδια να σας ρωτησω κατι……..ξεκιναει νεα σχολικη χρονια….σκεφτομαι μολις τελειωσουν οι εξετασεις να αγορασω το σ6 η το g4….ποιο απ τα 2 να παρω..?
Με επειχηρηματα παρακαλω!

liakos@#

Παιδια κ γω ειμαο ετοιμος να παρω αλλα δεν ξερω τι. Lg h s6?τι λετε?

Babis

Λοιπον \Ακουστε παιδια και τα 2 ειναι κορυφαια.! Δειτε τα απο κοντα κι αγοραστε αυτο που σας καθεται..!Μην πιστευετε τα τεστς παιφτει χρημα απο πισω και πολυ διαφημηση! Και τα δυο εχουν πολυ καλες καμερες με το g4 να υπερεχει σε σκοτεινα και σε εστιαση λογω laser..To manual control στο g4 ειναι πιο pro.!Raw τραβανε και τα 2 για οποιον το αξιοποιησει.Εαν κατεχεις απο φωτο το g4 κανει δουλεια.Στο auto mode τραβανε και τα 2 πολυ καλα με το sam να εχει 1 -2ιδιαιτερα κολπακια για να σε εντυπωσιασει .οπως και το πλαισιο του απο γυαλακι κ αλουμινιο που αν σας παισει και σπασει θα κλαιτε με το κοστος αντικαταστασης.ουτως η αλλως θηκη θα του φορατε και το γυαλακι θα κρυβεται.Σε μπαταρια και καρτα μνημης το LG παιρνει +Στα παιχνιδια ειναι ελαφρως πιο γρηγορο το sam και στο νετ to lg! Στην πραξη δεν θα το νιωσετε καν παρα μονο με μετρησεις χιλιοστων.Τα UI ειναι ιπο γρηγορα στα lg.οπως κ σε ενημερωσεις.Εκτος κι αν η sam αλλαξει πορια που μπορει κ να το κανει!Παιρνουν roms και τα 2 αφου ρουταριστουν και γινονται κατα 30% καλυτερα απο τη μαμα.Ελαφρυτερα και γρηγοτοτερα και με βελτωμενα softwares στην καμερα στον ηχο σε διαχειρηση… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.