LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone

Η επιλογή ενός smartphone επηρεάζεται σημαντικά από την κάμερα που φορά, από την στιγμή που ουσιαστικά το κινητό έχει πάρει την θέση των φωτογραφικών μηχανών, κανείς δεν θέλει ένα smartphone με δυνατά χαρακτηριστικά αλλά κακή κάμερα. Ένα παράδειγμα είναι τα Nexus της Google που είναι δυνατές συσκευές κατά γενική ομολογία, αλλά υστερούν στην κάμερα.

Η LG με την ανακοίνωση τou LG G4 ένα από τα σημεία που έδωσε μεγάλη βάση είναι η κάμερα. Η ναυαρχίδα που μετρά 5 μήνες ζωής, έχει κάμερα με αισθητήρα μεγέθους 1/2.6-inch ανάλυσης 16 Megapixels και φακό με μέγιστο διάφραγμα F/1.8 (επιτρέπει να περάσει 80% περισσότερο φως στον αισθητήρα).Το μεγάλο αυτό διάφραγμα του φακού επιτρέπει να έχουμε καλύτερες εικόνες σε χαμηλό φωτισμό αλλά και μικρότερο βάθος πεδίου για πιο «καλλιτεχνικές» φωτογραφίες (ειδικά πορτρέτα), αφού αποδίδει πιο ελκυστικό θόλωμα του φόντου (bokeh).

Σύμφωνα με τις νέες δοκιμές που έκανε το DxOMark, η κάμερα του LG G4 καταλαμβάνει την δεύτερη θέση για την ποιότητά της. Μπαίνει στην ίδια κατηγορία με Samsung Galaxy Note 4 και Motorola Moto X Style, ενώ αφήνει πίσω αντιπάλους όπως iPhone 6 Plus και Sony Xperia Z3+. Την πρώτη θέση συνεχίζει να καταλαμβάνει το Samsung Galaxy S6 Edge από τον Απρίλιο.

Από τα χαρακτηριστικά που έκαναν την κάμερα του LG G4 να ξεχωρίσει είναι η ακριβής αυτόματη εστίαση, η ικανότητα να δίνει καλό αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με χαμηλά επίπεδα θορύβου στις φωτογραφίες.

LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone, LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone

LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone, LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone

LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone, LG G4: Έχει την δεύτερη καλύτερη κάμερα σε smartphone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasb16b

Αν και μπορεί να συμφωνώ με τις δυο πρώτες θέσης το τεστ το έχουμε πει πως είναι για τα μπαζα δεν μπορει να βγαίνει το 1020 σε τέτοια θέση και ένα βαθμό μόλις από το 925 και να χάνει απο το s4?

vasilist

Σωστά για τα lumia, αλλά αξίζει να αναφέρουμε πως και η lg απο το g2 και μετά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Γιώργος Κ.

Συγνώμη, λείπει το 930 που το έχω στην κατοχή μου και το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για φωτογραφικό κινητό και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ; Fail η έρευνα. Samsung, Lg biased

Ιακωβος

Να μην ξεχναμε οτι το lumia 1020 ειχε παρει τοτε αυτη τη βαθμολογια σε συγκριση με DSLR και οχι με αλλα κινητα

γιώργος

Δεν καταλαβα. Το S6 edge έχει άλλη κάμερα από το απλό S6?

Gvirginia

@γιώργος Όχι απλά αντί να βάλουν 5 μπάρες για κάθε διαφορετική έκδοση του S6 με το ίδιο score, βάλανε μόνο το Edge αφού όλα την ίδια κάμερα έχουν.

Billybo

Εσεισ που λετε φαιλ κ φαιλ επειδη δν εχουν τα κινητα σασ
Μηληστε μασ λιγο για αυτο..
Κ αφηστε κ ενα ημαηλ να εποικοινωνουν μαζι σασ οι τεστερσ να κανουν σωστη δουλεια..

tasos

Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου το S6 θα είναι 1ο…

Γιώργος Κ.

@ Billyboo
έχω το note 3 ως κύριο και το 930 ως δεύτερο. Δεν γίνεται όμως το 925 να έχει καλύτερη κάμερα από το 930. Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Και μετά σκέψου πόσο ακριβής είναι ή εν λόγω έρευνα…

Island

Δεν αμφιβάλλω ότι τα S6 και G4 έχουν κορυφαίες κάμερες…..αλλα το ότι δεν είναι το 930 μαζί τους δείχνει ότι είναι για το …… το test

Γιάννης

Μπράβο στο G4 για την δεύτερη θέση (κάτοχος S6 που είναι για το 2015 στην πρώτη θέση και σε κάμερα και γενικά σαν κινητό).

Ermis

Δεν βλέπω κάνα κινεζικό ( καλό κινεζικό meizu xiaomi) και προβληματιζομαι για την αξιοπιστία της έρευνας!!!!

Nick

Γελοία και πληρωμένα τεστ που είναι το z5? Και εκτός αυτού ο τίτλος θα πρεπε να έλεγε όχι για lg αλλά για Sony μιας και της Sony είναι οι φακοί και ο xmor αισθητηρας.

nikosar

Ρε παιδια, ρε παιδια … που ειναι το nokia 6100 ντροπη … (για ολους αυτους που ο καθένας νομιζει οτι εχει το καλύτερο και δεν ειναι σε αυτη τη λίστα ) σκεφτείτε αυτούς που εχουν εργαλεία πανάκριβα και ειναι επαγγελματίες! ! Μπρρρρρρρρ…χοι χοι

rose

Το g3 θα παρει κατι παραπανω απο το λολιποπ 5.0.0 η να μην ελπιζω καν για το 6 ?

sotos

Φυσικα και θα παρει! Μην ξεχνας οτι ειναι οκομη ναυαρχιδα… δευτερη μεν αλλα ναυαρχιδα! Εδω το z και z ultra θα παρουν marshmallow κα δεν θα παρει το g3?

vladimiros

Σε καποια βιντεο που εχω δει παντος,το g4 εχει ακριβως τα ιδια αποτελεσματα στις φωτογραφιες με το s6 και τα 2 βγαζουν εξαιρετικα,τωρα εδω το s6 εχει 86 βαθμους εναντε του g4 με 83 αρκετη διαφορα μπορω να πω..απλα μετρανε και τις πιο μικρες λεπτομεριες λογικα..
@ Nick λες για το Ζ5 κατσε φιλε μου ακομα τωρα κυκλοφορει το κινητο..εδω το g4 τωρα το εβαλαν που εχει και 5-6 μηνες κυκλοφοριας,και οταν βαλουν το Ζ5 πιστευω και αυτο θα εχει 83 βαθμους οσο του g4,απ’οτι εχω δει εχει καλη καμερα!!
Και ολοι λετε για τα νοκια που εχετε γιατι ειναι τοσο χαμηλα,αφου ειστε ικανοποιημενοι εσεις απο την καμερα τους,τι το θελετε το τεστ..

Antonis Marinos

Δεν γνωρίζω καν πως συμπεριφέρεται το πρώτο S6 Edge, ξέρω όμως ότι το G4 είναι το πρώτο και μοναδικό κινητό με το οποίο έβγαλα συνεχόμενες φωτογραφίες προχθές στο ΟΑΚΑ στην εκδήλωση του ΠΑΟ, την ώρα που έμπαιναν οι “5 καλύτεροι”, με τ-ρ-α-γ-ι-κ-έ-ς συνθήκες φωτισμού (flashes, προβολείς, φώτα να ανοιγοκλείνουν, πράσινοι/άσπροι καπνοί, lasers να πηγαινοέρχονται, φλόγες στο παρκέ να φωτίζουν ξαφνικά όλο το γήπεδο και άλλα ωραία και εφετζίδικα), ενώ ταυτόχρονα έκανα zoom σε διαφορετικά σημεία, και έβγαλε ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες ΤΑΧΥΤΑΤΑ και ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΕΣ !!!

Τις κοίταζα μετά και δεν πίστευα ότι βγήκαν τέτοιες φωτογραφίες εν μέσω τέτοιου κακού χαμού, πόσο μάλιστα ότι τις τράβηξε κινητό, δηλαδή το G4 μου !!!!!

Θανασης

Ρε λορενα πριν λιγο καιρο ειχες πει οτι το lg g4 βραβευτικε οτι εχεις την καλυτερη καμερα απο την eisa και τωρα λες αλλα….

Κώστας Βλαχάκης

Θανασης, Τι δεν καταλαβαίνεις? Άλλο η EISA και άλλο η DxOMark. Η Λορένα αποφασίζει;

Στην EISA ψηφίζουν δημοσιογράφοι, στην DxOMark δοκιμάζουν και αξιολογούν ειδικοί της φωτογραφίας.

Ιωάννης jb

average score 83 το g4.. Περίμενα κάτι καλύτερο…. αυτήν είναι η τέλεια κάμερα που για να την έχω πρέπει να ξεχάσω το θέμα καλή μπαταρία?? το z3+ πιάνει 82 με την μικρή designατη καμερούλα του. Και έχει πράγματα που ουτε στα όνειρα του το g4 δεν θα έχει…

Το 930 λογικά δεν το έχουν τεστάρει, αν το είχαν τεστάρει πιστευω θα ήταν κοντά στο 80…

Αν δει κανείς τη λίστα, θα δει και το m9 με σκορ για γέλια, που νομιζω οτι πλεον δεν ισχύει διότι η κάμερα είναι αρκετά καλή (με τα τελευταία update)…

Nick… μη βιάζεσαι το οτι το z3+ είναι στο 82 μας κάνει!!!!! Κορυφαίο και σε κάμερα!!!!! απλά δε παίζεται το κινητάκι δεν εχει αδυνατο σημείο + τα χαρακτηριστικά που μόνο σε αυτό συναντάει κανείς
Το z5 με τη νέα κάμερα στα 23mp θα είναι εκει κοντά στη κορυφή…. ίσως και στη κορυφή….

παπαροκάς tiamat

Το dxomark τελικα ενεδωσε στις πιεσεις το κοινου και παρεδωσε το τεστ που ολοι θελαμε !!!

Μπραβο στην LG ! Δινει ir blaster,radio,removable battery, sd slot, ωραιο ui , καλες και εγκαιρες αναβαθμισεις ,κορυφαιες καμερες , ελαχιστα bezel και κυριως ξεχωριζει απο ολους !

Eυγε! Μονο τα πρόβατα δεν την προτιμουν

Gvirginia

Η DxOMark τεστάρει τα κινητά με το που τα παραλαμβάνει και έχοντας το τελευταίο firmware εκείνη τη χρονική στιγμή. ΔΕΝ ξανατεστάρει τα κινητά όταν βγει καινούργιο firmware, γι’αυτό βλέπετε αυτά τα “κουλά” όπως το 1020 το οποίο έχει βελτιώσει μερικά από τα μειονεκτήματα που έχουν στο τεστ του.
Επίσης το G4 χάνει από το S6 κυρίως στο βίντεο και όχι στις φωτογραφίες. Μια βόλτα στη σελίδα τους ίσως σας λύσει τις απορείες.

Υ.Γ¨.: Αμάν ρε Λορένα!

Nick

Δηλαδή το 99% είναι όλοι πρόβατα ενώ το 1% δεν είναι…πάρτε αλλιώς παπαροκας για δεν ξέρω τι λες…μηδενικές πωλήσεις αυτό τα λέει όλα και με στοιχεία.

Στυλιανός Βασίλης

κανονικά το LG G4 έπρεπε να ήτανε πρώτο λόγο του laiser auto focus το χαμηλό F διάφραγμα 1.8 γενικά το όλο σύνολο.Πιστεύω το LG G4 PRO με τον QUALCOMM SNAPDRAGON 820 4GB RAM ή το LG G5 να είναι εξήσου τέλεια καλήτερα να έχει πλαστικό η δέρμα να βγαίνει η μπαταρία να έχει υποδοχες για κάρτες μνήμης sd παρά να με βάλει μέταλλο θέλω αποσπώμενη μπαταρία κάρτα μνήμης

Nio

Πάντως το άρθρο γράφει για το δεύτερο και όχι για το πρώτο κινητό. Παράξενο..
Σα να λέμε σε έναν αγώνα έτρεξαν 10 άτομα και βγήκε τρίτος ο τάδε. Εκτός αν ο τάδε είναι ξάδερφος.

sotos

Το 930 δεν εχει hdr! Απορρίπτεται

Makis

Φυσικά και έχει HDR το 930, το είχα, αλλά και γι’ αυτούς που το εκθειάζουν, δεν τρελλάθηκα κιόλας με την φωτογραφία του. Απλή compact Πανασόνικ του 2010 του έριχνε ξύλο για πλάκα. Όχι ψιλοδιαφορές…σχεδόν χάος…ειδικά τη νύχτα η εστίασή του ήτανε πανηγύρι στο αυτόματο.

gt-i9506

Το S6 πέρα την ιδιομορφη εμφανιση του (ειδικά στο πίσω μέρος γιατί από μπροστά είναι ομοργο ) καθώς και την έλλειψη sd και αποσπομενης μπαταρίας εντούτοις όμως αποτελεί την καλύτερη πρόταση σε αγορά ναυαρχίδας μέχρι και σημερα. Άσχετο το s4 με τον 800αρι τι βαθμολογία έχει γιατί έχει καλύτερο φακό από το απλό s4 και συγκεκριμένα έχει από την Sony exmor rs ενώ το απλό έχει cmos

filippos

Πάντως όσοι τα έχουν δοκιμάσει και τα δυο λένε ότι την ημέρα οι φωτογραφίες τους είναι εξίσου καλές και στα δυο με απειροελάχιστες διαφορές αλλά το βράδυ και στον χαμηλό φωτισμό το g4 είναι πολύ μπροστά άρα πιστεύω ότι το g4 είναι λίγο καλύτερο.

kostas

το lenovo z2 pro το θεωρω απο τις καλυτερες καμερες σε κινητο .και δεν υπαρχει καθολου στην λιστα.το μονο κινητο που δεν δοκιμασα ειναι τι s6. αλλα σε σεχεση με τα υπολοιπα που εχω δοκιμασει note 4 z3 to ζ2 προ ειναι καλυτερο

Dimitris

Nio και εμένα μου έκανε εντύπωση αυτό το πράγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.