LG G5: Βασανίζεται και δείχνει την αντοχή του [video]

Μετά τα Samsung Galaxy S7, ήρθε η σειρά του LG G5 να βγει στην αγορά (έγινε διαθέσιμο στις ΗΠΑ) και αυτό σημαίνει ότι θα πέσει στα χέρια των youtubers που θέλουν να δουν την αντοχή του και θα το περάσουν διά πυρός και σιδήρου.

Στο bend test το LG G5 τα πήγε πολύ καλά, ενώ και η ανθεκτικότητα της οθόνης στις γρατζουνιές κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλα μοντέλα.

Το scratch test στην πλάτη αποκαλύπτει ότι η ναυαρχίδα της LG είναι καλυμμένη με ένα λεπτό στρώμα πλαστικού. Η διαδικασία εφαρμογής μικρών σωματιδίων χρώματος σε μια μεταλλική επιφάνεια, ονομάζεται microdizing και επιτρέπει στην LG να κρύψει τις γραμμές για τις κεραίες. Η LG έχει πει ότι η επικάλυψη που πολλοί θεωρούν ως πλαστικό, στην πραγματικότητα είναι παχιά στρώση χρώματος.

Στο δεύτερο teardown video φαίνεται ότι το LG G5 είναι εύκολο να ανοίξει και αποκαλύπτεται η μεταλλική κατασκευή του.

lg g5 tortured, LG G5: Βασανίζεται και δείχνει την αντοχή του [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
true

Αμα ειναι και αυτο απο πλαστικο (σωματιδια χρωματως)..τι να πω?? Και η LG το διαφημιζει οτι ειναι εξολοκληρου απο μεταλλο!!χαχ

Βασίλης

Μια χαρά απ’τη στιγμή που περνάει ικανοποιητικα τα τεστ και προσφέρει τόσα πολλά παραπάνω σε σχέση με το s7 , με αφηνει αδιαφορο η επίστρωση πλαστικου χρωματος. Σιγουρα θα ναι το επομενο κινητο μου.

vkrd

Αυτό μοιάζει σαν κινητό των διακοσίων ευρώ.
Όταν πληρώσεις κάτι που ανήκει στην prenium κατηγορία, θέλεις να δείχνει κιόλας πως είναι σε αναλογία με αυτά που πλήρωσες.
Αυτή η συσκευή δείχνει φτηνή. Φυσικά το πλαστικό σώμα, έπρεπε να έχει και την ανάλογη τιμή και όχι να πωλείται σαν κορυφαίας ποιότητος μεταλλικό.

Βασίλης

Ε φυσικα γιατι το κινητο δεν το αγοραζουμε για να παιρνουμε τηλεφωνα και τις συναφεις λειτουργιες των smartphone αλλα για να το μοστραρουμε σαν τις τσαντες και τα παπουτσια των γυναικων. Προφανως και με ενδιαφερουν τα πρακτικα πραγματα και οχι η μοστρα. Αν προσεφεραν τα ιδια πραγματα + μοστρα σιγουρα θα το προτιμουσα αλλα… η καθε εταιρεια απευθυνεται σε διαφορετικα καταναλωτικα κοινα .Οταν μου προσφερουν ποιοτικες και περισσοτερες λειτουργιες αυτος θα παρει και τα λεφτα μου 🙂
Αλλωστε κινητο χωρις θηκη ειναι σαν αηδονι χωρις προφυλαξη 🙂

Στυλιανός Βασίλης

καλη εβδομαδα πωτε κυκλοφορει ΕΛΛΑΔΑ

Amix

Αυτό που βλέπετε είναι αστάρι και όχι πλαστικό κάλυμμα. Το αστάρι χρησιμοποιείται για να “κάτσει” η βαφή στο αλουμίνιο, το οποίο είναι το υλικό που χρησιμοποιήσαμε στο σώμα του LG G5. Αυτό το κράμα αλουμινίου είναι γνωστό ως LM201b και κατασκευάστηκε από το Korean Institue of Industrial Technology για χρήση σε αυτοκίνητα και αεροσκάψη. Σε αντίθεση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε άλλα smartphones, το LM201b είναι χυτό σε unibody σχεδιασμό γι’ αυτό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ταυτόχρονα πανάλαφρο. Βρήκαμε έναν τρόπο να ενσωματώσουμε τις κεραίες μέσα στο αλουμίνιο, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε τις γραμμές, και στη συνέχεια καλύψαμε το LM201b με το αστάρι και τη βαφή με τη διαδικασία έγχυσης.

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αφαιρέσεις τον τίτλο του “εξολοκλήρου” μεταλλικού επειδή το μέταλλο βάφεται, διαφορετικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα δεν είναι επίσης εξολοκλήρου μεταλλικά λόγω της βαφή τους. Η διαδικασία μας είναι διαφορετική με σκοπό να προσφέρει ένα απαλό και αψεγάδιαστο μεταλλικό φινίρισμα που είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό και ελαφρύ. Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο με τους άλλους.
Αυτο ειπε η LG .

JohnWave

Καθαρή εξαπάτηση των καταναλωτών από την LG. Το αν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα και τα υλικά κατασκευής επειδή βάζουν θήκη ή επειδή τους ενδιαφέρει μόνο η λειτουργία του κινητού, δεν έχει καμία σημασία. Υπάρχουν άλλοι καταναλωτές που σκάνε χρήματα για να πάρουν αυτό ακριβώς που διαφημίζει η εταιρία. Που τους νοιάζει η ποιότητα κατασκευής και που δεν βάζουν θήκη. Αντί να υποστηρίξουμε αυτούς τους καταναλωτές που εξαπατώνται, καθόμαστε και υποστηρίζουμε μια εταιρία στην Κορέα επειδή πάσχουμε από φανμποϊσμό και δεν θέλουμε να κατηγορήσει τη μάνα μας εταιρία ο κάτοχος συσκευής άλλης εταιρίας ; Έλεος δλδ.

Και σαν μην έφτανε αυτή η εξαπάτηση του καταναλωτή , η LG έκανε άλλα δύο στραβά που αν αφορούν όλα τα κομμάτια της πρώτης παρτίδας θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αναφέρομαι στο πως έχει κάτσει αυτό το πλαστικό πάνω από το μέταλλο ( με ελαφρά φουσκώματα στο πάνω μέρος ) και επίσης αναφέρομαι στο απαράδεκτο screen bleeding. Tι ξεπεσμός είναι αυτός ;

Amix

Ποια εξαπατηση ρε John ? Πλακα μας κανεις? Το τηλεφωνο ειναι μεταλλο.. διαβασε λιγο το προηγουμενο μου σχολιο..και μην γραφεις βλακιες.

chris

Γίαννη επίσης υπάρχει και μη σωστή συναρμογή του αφαιρούμενου τμήματος. Γενικά θυμίζει κακοφτιαγμένο τρακαρισμένο όχημα που έχει κακοβαφτεί και οι αρμοί μεταξύ των τμημάτων δεν είναι ομοιόμορφοι.

JohnWave

@Amix, μου απαντάς ότι λέω βλακείες βασιζόμενος σε τι ; Στη δικαιολογία που έδωσε ο εκπρόσωπος της LG ;;; Για να μην προχωρήσω σε άσχημους χαρακτηρισμούς, θα πω μόνο να δεις το θέμα με λίγο μικρότερη δόση αφέλειας και φανμποϊσμού. Να σκεφτείς ότι άλλες εταιρίες όταν λένε “μέταλλο” εννοούν “μέταλλο” και όχι μέταλλο επικαλυπτόμενο με συνδυασμό βαφής, πλαστικού και ρινισμάτων μετάλλου και επίσης να σκεφτείς πόσο εύκολα μπορεί να χαραχτεί η βαφή πάνω στο πλαστικό. Μου θυμίζεις τους κατόχους iphone που όταν η Apple είπε ότι ο ανθρώπινος αντίχειρας μπορεί να χειριστεί μόνο οθόνες 4 ιντσών , εκείνοι το δέχτηκαν γιατί το είπε η Apple και αφού το είπε η θεά Apple τότε έχει δίκιο.

JohnWave

@chris, όντως και στο αφαιρούμενο τμήμα υπάρχει θέμα. Γενικά το “WTF LG?” που είπε η erica Griffin στο review της, ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

anergos13

Και τελικα γιατι δεν πηγαν στο κλασσικο βαψιμο που κανουν στα Αλουμινια Ολοι οι υπολοιποι που ειναι και δειχνει Premium 100% και πηγαν στην λυση του “του περναω ενα ασταρι , στοκαρω και περναω 2ο χερι ειδικο υλικο εξωγιηνης προελευσης P345=%°d”…Μηπως την πατησαν λιγο?

https://youtu.be/1Exi1eHSEFs

Amix

Και γιατι δηλαδη να κατσει να σκεφτει δικαιολογιες??
Συμφωνο στο οτι δεν ειναι και απο τα καλυτερα τηλεφωνα …αλλα αυτο που καποιοι βλεπουν ενα βιντεο και δεν εχουν ιδεα απο κινητα (γενικα μιλαω οχι για εσενα)
, πανε σε καποια φορουμ και γραφουν σχολια τυπου εξαπατησης ..οτι ντε και καλα ειναι πλαστικο κτλ…δεν εχει αλλη δουλεια δλδ η LG και θα κατσει να εξαπατηση κοσμο?
Οχι δεν ειμαι φανμποϊ κανενος…ειχα LG και Samsung στο παρελθον ..τωρα εχω iphone και εχω βρει τν ησηχια μου …

Shadgr

Παρόλο που το προηγούμενο μου κινητό ήταν g4, μόλις διάβασα την εξήγηση της LG γέλασα. Και κατάλαβα για πόσο αφελεις μας έχουν. Μισό πόντο πλαστικό έχει και το λέμε βερνίκι; Κράμα πλαστικού; Αντί να μη μιλάνε βγαίνουν και από πάνω. Και αυτοί αλλά και το χειρότερο εμείς που δουλευόμαστε. Σαν τον άλλο που την εποχή του γυαλιού της Samsung την ονομάζει premium και μέταλλο..

RODIFIRE

@Amix αυτό το video είναι από μια πραγματικά hater και fanboy της samsung ελπίζω να μην το πήρες στα σοβαρά όντως έτσι 😉 😛

@JohnWave το κινητό μια χαρά είναι και δεν είναι fanboy όσοι το “θέλουν”, αντίθετος οι fan της LG έχουν ψιλό ξενερώσει με την αλλαγή της σειράς, αντίθετος είναι οι haters που φοβούνται μην τα πάει καλά το κινητό και είναι στο ίδιο ύψος με της 2 άλλες μεγάλες εταιρείες

το κινητό μοιάζει φοβερό! άλλα πάντα το ψάχνουμε πριν το πάρουμε τι είναι και τι κάνει και μετά αποφασίζουμε αν αξίζουν τα λεφτά του
όσοι βιάζονται να το πάρουν και παραπονιούνται φταίνε και αυτοί! επίσης ότι απαντάνε μόνο από κάκια κρίμα γιαυτους! σεβαστά τα αληθινά ποστ που έχουν ξενερώσει άλλα όμως υπάρχει πολύ fabισμος στον άνθρωπο σε κάθε εταιρεία και βρίσκουν να κλαίγονται πάντα και παντού!!!

petros

Παιδια εχω φαναρτσιδικο στην Π. Ράλλη για ολους τους φίλους του techblog.gr και κατοχους lg g5, ειδικές τιμές!!! βαφη πλάτης 30 ευρώ, βαφη πλαστικου με μεταλλικα σωματίδια για μερακληδες 40 ευρώ, τηλ. inbox

JohnWave

@Amix, ρωτάς για ποιο λόγο να σκεφτεί δικαιολογία μια εταιρία που πουλά μέσω διαφήμισης μέταλλο και τελικά το μέταλλο είναι από κάτω και καλύπτεται από βαμμένο πλαστικό ; Εννοείται ότι θα προσπαθήσει να καλύψει την απατεωνιά με κάθε τρόπο. Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Την ίδια τακτική είχε εφαρμόσει και η Apple και η Samsung και η Sony για άλλα θέματα στο παρελθόν.

@RODIFIRE, δεν είπα ότι είναι fanboy όποιος θέλει το G5. Fanboy είναι όποιος δεν δέχεται το διπλό φάουλ της LG σε αυτό το θέμα. Το 1ο φάουλ ήταν ότι παρουσίασε τη συσκευή ως μεταλλική ( όταν λέμε μεταλλική εννοούμε και στην επιφάνεια μεταλλική). Το 2ο φάουλ της ήταν ότι έδωσε μια τραγική δικαιολογία ( περί υλικού που χρησιμοποιείται στα αεροσκάφη και άλλες τέτοιες μπούρδες ).

RODIFIRE

@JohnWave καταλαβα
εγώ δεν το βλέπω τόσο τραγικό δεν ξερό γιατί… ίσως φταίει επειδή γενικά έχουμε φάει την κοροϊδία μας με το κουτάλι με τα dlc,expansion, κάθε χρόνο νέο κινητό και άλλα τόσα (και πιο τραγικά) και γιαυτο να μπορώ να δεχτώ ότι και τα αμάξια είναι βαμμένο το μεταλλικό

όσο για έμενα προσωπικά δεν με χαλάει και δεν με νοιάζει καθόλου δεν ξέρω γιατί τέτοια “αγάπη” για την νέα “μοδα” (όμως σεβαστή γιατί είναι γούστα) προσωπικά γενικά δεν με αγγίζει τόσο το υλικό δεν ξέρω… τι να πω…

(δυστυχώς κάτοχος MLS iQTalk S8 μια “απαίσια” εταιρεία και με πολλά προβλήματα θα παρακαλούσα και στο κινητό μου να ήταν το μόνο θέμα μου μια τέτοια “κοροϊδία” όμως είναι τόσο παλιάνθρωποι που όλα τα άλλα τα βρίσκω οκ )

Ανακιν

Ντροπή και κορόιδια από την LG μόνο η Samsung προσφέρει καινοτομία

shadgr

Πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός, για να υπάρξει και εξέλιξη..
Προσωπικά βλέπω ένα καρτέλ και από κάθε συσκευή πάντα κάτι θα λείπει (όπως έλεγα πάντα και το έγραψε και κάποιος σε ένα σχόλιο πρόσφατα).
Και το G4 που είχα αλλά και τα Note 4, iPhone 6s που έχω τώρα ταυτόχρονα, είναι άψογα κινητά. Έχεις το ένα σου λείπει το άλλο.
Γι αυτό αποφάσισα καμία αναβάθμιση ξανά, μπας και μαζευτούμε πολλοί και καταφέρουμε τίποτα..

Γιατί: “Τα καρτέλ τους αν δεν έχουν πωλήσεις, τότε θα έχουν ανταγωνισμό..”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.