LG Megalodon, Θα είναι το Nexus 5 με οθόνη 5.2 ιντσών Full HD;

To επόμενο Nexus 5 αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και από σήμερα ξεκινάνε οι “πληροφορίες” και οι φήμες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό. Ακούγεται λοιπόν ότι θα είναι κατασκευής LG (κωδική ονομασία Megalodon) με οθόνη 5.2 ιντσών OLED (AMOLED) Full HD 1080p, τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz και μνήμη RAM 3GB(!).

Οι “εκπλήξεις” συνεχίζονται αναφέροντας ότι η κάμερα που θα ενσωματώνει το Megalodon θα είναι ικανή να τραβάει βίντεο 4k (4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από το Full HD) και 1080p με 60 fps (frames per second). Η μπαταρία θα είναι 3300 mAh, θα έχει στερεοφωνικά μπροστινά ηχεία (όπως το HTC One) και θα μπορεί να λειτουργήσει με χειρονομίες (στυλ LG Optimus G Pro 5.5″ και Samsung Galaxy S 4).

Να συμπληρώσουμε και εμείς μια πληροφορία;… και μετά ξύπνησε αυτός που τα σκέφτηκε! Βλέπουμε!

Nexus 5, LG Megalodon, Θα είναι το Nexus 5 με οθόνη 5.2 ιντσών Full HD;
Μεγαλόδοντας
Ο Μεγαλόδων (επιστημονική ονομασία Carcharodon Megalodon – Καρχαρόδων ο μεγαλόδων) είναι ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία που έζησε 28 με 1,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο Καινοζωϊκό αιώνα. Ο Μεγαλόδων θεωρείται ως ένα από τα πιο μεγάλα και δυνατά σαρκοφάγα στην ιστορία των σπονδυλωτών, ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που εμφανίστηκαν και ως ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έζησε ποτέ. Πηγή.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

Όχι “Μεγαλόδοντας”, αλλά “Μεγαλόχερο” έπρεπε να το βγάλουν μια που θα πρέπει να ‘χεις χέρι gozilla για να το πιάσεις!

Αντωνης

μοιρασε πονο ρε γκοογκλα!!

Konstantina Dorli

Δεν παραείναι νωρίς να μιλάμε για το nexus 5; Ακόμη καλά καλά δε είδαμε το 4!!! Βέβαια, μπορεί νάναι κι αληθινά όλα αυτά, αλλά περίμενα ότι η εξαγορά της Motorola από την Google θα έκανε το νέο nexus ή nexus 5 νάναι Motorola. Ίδωμεν…

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ MOTOROLA X… ΔΙΛΑΔΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΤΕΛΙΚΑ?

Darth

τώρα εχω μια χαζή ερώτηση τα nexus δεν έχουν κάρτες μνήμης σωστά?
τότε αν ένα video 1080p είναι περίπου 1 gb 5 λεπτά 4k το λιγότερο θα είναι ……… 5g (δεν είναι ανάλυση μόνο όσο ανεβαίνει ανάλυση ανεβαίνει καi bitrate για σωστό αποτέλεσμα)
που στο διάολο θα τα αποθηκεύει αυτά? λογικά θα τα έχει έτσι για να λέμε ότι έχουμε

Giorgos

Καλα το nexus 5 δν λεγανε οτι 8α ειναι Motorola?

kotsios1998

Σε καμοια περίπτωση. Πρωταπολα ακόμη και ένας τέτοιος επεξεργαστής δεν θα μπορούσε να βγάζει βίντεο 4k πέραν των 15 fps και η μπαταρία αν και 3300 θα ελειγε σέ χρόνο ρεκόρ

JOHN

O δράκος πότε εμφανίζεται? Πριν την κυκλοφορία ή μετά?

Πανος.Λαστ

εδω δεν ειδαμε το 4 το 5 θα παμε κατευθειαν στο 6 😛 παντως πολυ εκνευριστηκο αυτο με τα specs καποια στιγμη θα πρεπει να σταματησει γιατι οσο ανεβαινουν τοσο παει η τιμη στα υψη ακους εκει 3 gb ram!!

βασιλης

οπως ειναι το ανεκδοτο ενα πραμα
-ρε γιαγια ειδες κατι χαπακια πανω στο τραπεζι?
-τι χαπακια λες βρε παιδι μου,τον δρακο στην κουζινα τον ειδες?

ilias

για ποιον λογο πιστευω οτι δεν ειναι και τοσο λαθος οι οικασιες??
καθε νεξους εχει πολυ μεγαληδιαφορα απο τον προκατοχο του
η ραμ παντα αυξανετε(οποτε το 3 ειναι λογικο)
και τον οκτομβρη ο 800 θα ειναι ετοιμος να μπει σε κινητο

Panos7GR

Εγώ λέω μακάρι να τα έχει όλα αυτά ή έστω τα μισά, αλλά με ΤΟ μέγεθος οθόνης κάτι δεν πρεπει μα γίνει;
Δέχομαι ότι φτάσαμε στο όριο των 5. Δέχομαι ότι με σωστές αναλογίες οι 5 ίντσες ίσως είναι η χρυσή τομή των τούμπανο χαρακτηριστικών, φορητότητας και εργονομίας. Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα ανέβει κι άλλο! Το ξέρω πως τέτοια smartphones δεν απευθύνονται σε όλους, αλλά ας κρατήσουμε κι ένα μέτρο. Παν μέτρον άριστον! Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στην αρμονία και πλέον την λησμονήσε ο σύγχρονος άνθρωπος… Όσο πορωμενος και να είσαι πρέπει να έχεις κι ένα όριο γιατί μετά… μπαμ!
Ελπίζω να μην αληθεύει η διάσταση στην οθόνη κι ας δώσει το παράδειγμα η ίδια η Google!!!

Υ.Γ.: Ελπιζω το Nexus 5 να είναι της Motorola. Μήπως και το δούμε στα ράφια των καταστημάτων και να έχει την ποιότητα κατασκευής της. Όχι ότι το Nexus 4 δεν ήταν ποιοτικό, αλλά τα Razr της Moto σκίζουν!

manolo

@ Panos7GR +100000 Σωστοοοοςςςς!!!

Λεωνίδας

Για μένα, οποιοδήποτε smartphone πέρα των 5 ιντσών (κι αυτές μαζεμένες) θεωρώ ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες με απαραίτητη χρήση ιντερνετ, επεξεργασία εγγράφων από κινητό, σε διάφορες ώρες της ημέρας. Όσο πχ κι αν θεωρώ το ΝΟΤΕ2 τεχνολογικό αριστούργημα, πρακτικά θα είχα μεγάλο θέμα…Ελπίζω οι εταιρίες να βάλουν ένα όριο στις 5 ίντσες max.

Kostas K.

Σκοπεύω να πάρω το επόμενο Nexus ειτε ειναι lg ειτε Motorolla μιας και ωραίο το Νexus 4 αλλά έχοντας το Galaxy Nexus θεωρώ οτι σαν εμπειρία χρήσης δεν υστερεί και πολύ σε σχέση με τον διάδοχο του για να κάνω αυτή την μετάβαση. Αλλά ρε παιδιά 5,2″ ? Απορώ που θα φτάσουμε στο τέλος…!

stefancfu

Ελεος με αυτες τις οθονες ..

ilias

ισως ομως λογο του οτι το nexus εχει soft keys κοβοντας αρκετα το πλαισιο στο κατω μερος να ερθει στο μεγεθος κινητων με 5 ιντσες…..

Nick77

Ε,ναι ρε παιδια,που θα φτασει αυτο το χαλι με τις τεραστιες οθονες?Εχουν ξεφυγει κανονικα…..

chris

Κανενας δεν εχει ξεφυγει,εσενα απλος δεν σου ερεσουν οι μεγαλες οθονες.Δουλεψε 5αρα οθονη και μετα πες μου εντυπωσεις!!!!!

Paul Real

Chris δεν μιλάμε για tablet μιλάμε για κινητό. Δεν θέλω να βάζω μια πιατέλα στο αυτί μου πώς το λένε είναι κινητό!!! Έλεος με αυτό το μέγεθος.
Όσο για τα specs είναι εντελώς μούφα, κοιτώντας μόνο την OLED. Οι συγκεκριμένες οθόνες είναι μόνο για γιγαντοοθόνες. 3 GB Ram; εδώ καλά καλά τα 2BG δεν έχουν καθιερωθεί.

5.2″ 1920×1080 OLED Display
2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800
3GB RAM
16MP rear camera by OmniVision capable of recording 4k video
2.1MP front camera capable of recording 1080p video
3300 mAh Lithium Polymer battery
Front stereo speakers
Qualcomm RF360 (LTE 150 Mbps & HSPA+)

Gtar13

Εκτιμώ ότι του χρόνου θα πάμε σε εύκαμπτες οθόνες οπότε αυτό θα περιορίζει το μέγεθος των συσκευών. Δεν νομίζω ότι πρέπει πει να μιλάμε για κινητά, αλλά για φορητές συσκευές……

Billys

Η οθονη μεχρι 5.5 ιντσες αν το κινητο ειναι σουλουπωμενο , ειναι αποδεκτη . Παραδειγμα αποτελει το s4 που παρολο που μεγαλωσε η οθονη κατα 0.3 ιντσες , η συσκευη εστω και λιγο μικρυνε . Κι αμα παμε και σε ευκαμπτες οθονες οπως λεει ο φιλος απο πανω , τοτε τα δεδομενα θα ειναι διαφορετικα .

keysmith

οι μεγαλόδοντες θέλουν και μεγαλοτσέπες να το κουβαλάς και δύο χέρια να το χειρίζεσαι. Και χαμογελώ όταν κάποιοι πιστευετε ότι μαζεύεται κατι που είναι 5.2”.
αυτά τα μεγέθη δεν έπρεπε να απασχολούν τον μεσο χρήστη. Υπαρχει μια στρέβλωση στις αναγκες και επιθυμίες του καταναλωτή με αυτά που διαβάζω και δεν το καταλαβαίνω. ειναι αντίθετο με την λογική μου. το κινητό πρέπει να ειναι μικρό. Βαριά 4΄΄ και με μικρό πλαίσιο. άντε 4.3 με καθόλου κορνίζα. Να χωράει στην μέση τσέπη (μπροστά τζίν) και το μεσο χερι που το κρατάει να κανει κλικ στην οθόνη με τον αντίχειρα.

μιχαλης

Δίκιο έχεις Κώστα και μετά ξύπνησε με τόσο μεγάλο όνειρο που είδε, άντε και να γίνει τη τιμή θα έχει πρέπει να μας δώσουν και ένα ζευγάρι χέρια για να το χρησιμοποιούμε !!!

Αλέξανδρος

Παιδιά πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω εσάς με το κόλλημα της μικρής πλέον
οθόνης (4 ίντσες ) για ένα λογο, πλέον αυτά τα κινητά είναι μίνι υπολογιστές και όχι
τηλέφωνα, αν το θέλετε μόνο για κλήσεις και κανα μήνυμα παίρνετε ένα τον 50€
και κάνετε την δουλειά σας ΑΛΛΆ αν θέλετε σερφαρισμα word και άλλες εφαρμογές
που χρειάζεσαι οθόνη (μην πάω σε θέματα ηλ. βιβλίων και εφημερίδων ) πως ρε παιδιά
θα διαβάσεις και θα εργαστείς;
Επίσης προς τον keysmith αυτή τη στιγμή σου γράφω με το tablet μου 7″ που δύσκολα το
αποχωρίζομαι και δουλεύω αρκετά συχνά ακόμη και έγγραφο του excel χωρίς πληκτρολόγιο
χειρός άνετα, εσείς δηλαδή τι δεν μπορείτε ή τι δεν θέλετε να κανετε; Να πατάτε
<> με τον αντίχειρα; Ο καθένας πρέπει να έχει την γνώμη του αλλά να
βλέπει και την κοινή λογική της Τεχνολογίας ότι και αυτή που τα βγάζουν στην παραγωγή
δεν είναι ανόητοι και μιλάμε πάντα ότι τα μεγάλα μεγέθοι smartphones είναι και τα high-end smartphones από όλες τις μεγάλες εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.